Hra o trůny na DVD/Blu-ray

upraveno 20. června 2015 v Seriál Hra o trůny

Už to tu prosvištělo kolem té francouzské edice, ale teď je to kompletní ukázka. K vydání by mělo dojít 20....

Číst celý článek zde
245678

Komentáře

• upraveno 30. listopadu 2011
    Alek: Ten Aerys mi nedá spať. Možno ho chcú použiť v druhej sérii...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. listopadu 2011
    takže ten interaktivní průvodce je i na dvd, je na BD je o něco rozšířenej (PLUS 24 exclusive histories of the Seven Kingdoms as told by the characters themselves).
  • upraveno 2. prosince 2011
    sarven napsal(a):

ok, tak táto otázka musela prísť. ak by som chcel blu-ray prehrávač, aké sú možnosti? viem, že napr. PS3 prehráva aj blučko, nie? je to teda výhodnejšie ako kúpiť samotné blúčko? ako to bude vyzerať pripojené na obyč. (teda nie HD) televízor? prehrá to v normálnej cca dvd kvalite, alebo nejak mrzko?

Na přehrávání mám PS3 a nemohusi stěžovat. Koupil jsem si ho především právě kvůli BD. Přehraje jak DVD tak BD, má vlastní paměť, můžeš tedy ukládat např. fotky, hry netřeba ani zmiňovat a údajně pouze upgradem firmwaru se z něj stane i 3D přehrávač. Připojení přes wifi a brouzdání po netu není problém. Zobrazení do zobrazovadla bez HD rozlišení není problém, jen si nejsem jit jak je to s propojením, mám to zapojený přes HDMI, další možnosti zapojení neznám, ale utčitě poradí nekdo fundovanější. To jest pohled majitele PS, jiný přehrávač jsem neměl možnost vyzkoušet, ale i cenově je to myslím v poho, já tu svou pořizoval ještě za plnou cenu po uvedení na trh.
  • upraveno 2. prosince 2011
    flanker.27 napsal(a):

takže ten interaktivní průvodce je i na dvd, je na BD je o něco rozšířenej (PLUS 24 exclusive histories of the Seven Kingdoms as told by the characters themselves).

Myslíš ten průvodce epizodami? Kde mají být ty různé zajímavosti, drobné rozhovory, ukázky těch různých předmětů atd?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. prosince 2011
    Bohužel ne, mluvím o :
    Complete Guide to Westeros
    “An interactive compendium of the noble houses and lands featured in season one.”
    kterej bude na obou médiích, jen na BD bude:
    Blu-ray Complete Guide to Westeros
    “An interactive compendium of the noble houses and lands featured in season one, PLUS 24 exclusive histories of the Seven Kingdoms as told by the characters themselves.”

Ten průvodce epizodami je BD only:
    In-Episode Guide
    “In-feature resource that provides background information about on-screen characters, locations, and relevant histories while each episode plays.”
    Anatomy of an Episode
    “An in-episode experience that explores the creative minds and colossal efforts behind episode six, ‘A Golden Crown.’”

Což je docela škoda, protože u Říma se tohle vešlo na DVD.
  • upraveno 5. prosince 2011
    http://twitpic.com/7ouz3i

Aaa, tak to vypadá, že si mapu z Amazonu kupovat nebudu, když bude u tohodle :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. prosince 2011
    Mapu ať si st... nechají! Já chci stejné bonusy jako na tom zatraceném Blu-ray! Nebo aspoň většinu z nich...
    upraveno 5. prosince 2011
    Vlatně beru částečně zpět. Chci i tu mapu.
  • upraveno 5. prosince 2011
    ty bonusy se prostě asi na klasický dvd nevejdou, tipuju. Ale jistě se najde způsob, jak si to přehrajeme i my bez BR přehrávačů ;-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. prosince 2011
    do týdne to bude všechno na youtube
  • upraveno 6. prosince 2011
    montenzuma: nj to nejspíš jo, a když ne youtube, tak jiné zdroje, ale to nějak není ono. Jako u čehokoliv jiného bych to asi neřešil a klidně bych si to sehnal a omrknul i takto jak pravíš, ale zrovna u GoT bych toho chtěl mít co nejvíce na original DVD pěkně pohromadě. Stejně jako u Pána Prstenů, kde jsem tu limitovanou, rozšířenou, sběratelskou edici scháněl neskutečně dlouho, protože jsem v uvodu zaspal a pak už se nedala nikde sehnat, když se mi ji po dlouhém schánění a trápení podařilo sehnat, peněženka respektive účet zchudl o brutální částku. Ale stálo to za to, a stejný pocit mám u GoT, takovou věc nedělám často, takže bych si klidně připlatil i kdyby tam měli narvat 10 DVD do té sady, aby tam bylo vše :-D
    Nejhorší je, že teď je spešl edice LOTRa lehce k ničemu, mám jí na poličce, ale filmy si stejně pouštim z Macu v mkv kvalitě :-(

Ale aspoň jsem měl dobrej pocti, že jsem zaplatil za něco fakt hodnotného a stejným pocitem se budu utěšovat u GoTu, i když si t vzápětí ještě i stáhnu, abych neproháněl mechaniku :-)
    Expendable napsal(a):

montenzuma: nj to nejspíš jo, a když ne youtube, tak jiné zdroje, ale to nějak není ono. Jako u čehokoliv jiného bych to asi neřešil a klidně bych si to sehnal a omrknul i takto jak pravíš, ale zrovna u GoT bych toho chtěl mít co nejvíce na original DVD pěkně pohromadě. Stejně jako u Pána Prstenů, kde jsem tu limitovanou, rozšířenou, sběratelskou edici scháněl neskutečně dlouho, protože jsem v uvodu zaspal a pak už se nedala nikde sehnat, když se mi ji po dlouhém schánění a trápení podařilo sehnat, peněženka respektive účet zchudl o brutální částku. Ale stálo to za to, a stejný pocit mám u GoT, takovou věc nedělám často, takže bych si klidně připlatil i kdyby tam měli narvat 10 DVD do té sady, aby tam bylo vše :-D

+1, naprosto přesně
    Já obvykle bonusy na DVD nesleduju a málokdy kupuju ty speciální edice apod. Hra o trůny měla být jednou z mála výjimek v mé sbírce. Takhle se přiznám, že jsem lehce zaváhala jestli do toho vůbec jít.

Stejně tak mám zmíněného LOTRa - akorát já měla kliku a první dva díly jsem koupila za super cenu během výprodeje na Ráji DVD. Obě sady mě dohromady vyšly na 800,- Kč :) Až třetí díl jsem kupovala na aukru za 800,- Kč a má poněkud opotřebovaný obal.
    U toho LOTRa myslíte rozšířené verze nebo sběratelské edice??
    rozšírený lotr (zberateľský bol + soška, myslím) je úžasný. hodiny a hodiny materiálu, ktorý je rovnako dobrý ako film samotný. je to múj miláššek :)
    Já rozšířené verze (4 diskové) - bez sošek. Až takový fanouček zase nejsem.
    ja som mega fanúšik, ale sošky som tiež ignoroval.
    Náhodou miniatura Strážní věže je geniální :P
    Argh...
    Tak toto by měl být už asi finální obsah blu-ray edice:

Extra Content

Exclusive bonus disc: An 18 minute high definition piece regarding ‘creating the visual effects' for the first series. Get a firsthand look at the visual effects used to bring Game of Thrones to HBO, from towering castles and sweeping landscapes, to complex stunts and fight sequences.

A. Episodic Previews & Recaps (22:45)
    B. Making of Game of Thrones (25:00)
    C. Character Profiles (15 clips) (30:18)
    D. Creating the Dothraki Language (5:26)
    E. Inside the Night's Watch (8:05)
    F. From the Book to the Screen (5:15)
    G. Histories (30:00 approx)
    H. Creating the Show Open (5:05)
    I. Cast Audition Tapes (25:00 approx)
    J. Anatomy of Episode 6 "A Golden Crown" (60 min)
    K. Guide to Westeros (Menu-Based In-Episode Interactive Feature)
    L. Guide to Westeros (Menu-Based)
    M. Ep 1 'Winter is Coming' w/ Commentary by Exec Producers/Writers David Benioff & D.B Weiss
    N. Ep 2 'The Kingsroad' w/ Commentary by Lena Headey, Mark Addy & nikolaj Coster-Waldau
    O. Ep 3 'Lord Snow' w/ Commentary by Sophie Turner, Maisie Williams & Isaac Hempstead-Wright
    P. Ep 4 'Cripples, Bastards and Broken Things' w/ Commentary by Bryan Cogman (Writer) and Kit Harington
    Q. Ep 6 'A Golden Crown' w/ Commentary by Pete Dinklage, Emilia Clarke, Harry Lloyd and Daniel Minahan (Director)
    R. Ep 8 'The Pointy End' w/ Commentary by George R.R Martin (Co-Exec Producer & Author of Game of Thrones
    S. Ep 10 'Fire and Blood' w/ Commentary by David Benioff & D.B Weiss (Exec Producers/Writers) & Alan Taylor (Director)

A zde DVD edice:

Extra Content

A. Making Game of Thrones (25:00)
    B. Character Profiles (15 clips) (30:18)
    C. Creating the Dothraki Language (5:26)
    D. Inside the Night's Watch (8:05)
    E. From the Book to the Screen (5:15)
    F. Creating the Show Open (5:05)
    G. Cast Audition Tapes (25:00 approx)
    H. Guide to Westeros
    I. Ep 1 'Winter is Coming' w/ Commentary by Exec Producers/Writers David Benioff & D.B Weiss
    J. Ep 2 'The Kingsroad' w/ Commentary by Lena Headey, Mark Addy & nikolaj Coster-Waldau
    K. Ep 3 'Lord Snow' w/ Commentary by Sophie Turner, Maisie Williams & Isaac Hempstead-Wright
    L. Ep 4 'Cripples, Bastards and Broken Things' w/ Commentary by Bryan Cogman (Writer) and Kit Harington
    M. Ep 6 'A Golden Crown' w/ Commentary by Pete Dinklage, Emilia Clarke, Harry Lloyd and Daniel Minahan (Director)
    N. Ep 8 'The Pointy End' w/ Commentary by George R.R Martin (Co-Exec Producer & Author of Game of Thrones
    O. Ep 10 'Fire and Blood' w/ Commentary by David Benioff & D.B Weiss (Exec Producers/Writers) & Alan Taylor (Director)

Tak to vypadá, že toho zase až tolik navíc u té blu-ray verze nebude. Akorát ten bonusový disc s 18 minutama ohledně tvorby speciálních efektů, to bych rád viděl i na dvd, škoda. A pár dalších věcí.

Mimochodem u te DVD verze je k dispozici asi "50" jazykových verzí titulek, ale klasicky mezi nimi čeština není, ačkoliv je tam třeba Rumunština atd :D
  • upraveno 19. prosince 2011

• upraveno 20. prosince 2011
    Nevada: To video vysvětlující a popisující náboženství slovy Cat a Brana je pěkné. A takových má být na tom blu-ray 24 o historii západozemí atd. Pěkný doplnkový materiál k seriálu, dodávající více informací z knížek zajímavou formou.

Jak já závidím těm recenzentům a vůdcům různých webovek, kteří pravidelně dostávají od HBO takové úžasné dárky. Už loni dostali pár neskutečně parádních věcí, a letos tomu nebude jinak.
    upraveno 10. ledna 2012
  • upraveno 10. ledna 2012
    hm, hm, ta dračí je hezčí :-) (červená a černá jsou barvy moje)
  • upraveno 10. ledna 2012
    brbr: Moje řeč
  • upraveno 16. ledna 2012
    Zpráva od HBO ČR na FB:
    V ČR bychom se měli dočkat někdy během jara (zřejmě ještě před uvedením druhé série).
  • upraveno 28. ledna 2012
  • upraveno 28. ledna 2012
    Nic víc nám k tomu neřekneš? :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.