Hra o trůny 2x02 - Noční země

upraveno 4. dubna 2012 v 2. řada
2456789

Komentáře

• upraveno 4. dubna 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. dubna 2012
    Pokud vím, tak autor (Papsuev nebo jak) svoje kresby konzultoval s Martinem, takže jsou považovaný za Západozemský portfolio. Čímž pádem jsem oprávněn říkat, že Aša by mě fakt neuchvátila :)
  • upraveno 4. dubna 2012
    upraveno 4. dubna 2012
    Matthos? Prosím osvěž mi paměť...
  • upraveno 4. dubna 2012
  • upraveno 4. dubna 2012
    A co říkáte na Jaquena a jeho melírky? Jak se mi nelíbila jeho vizáž, tak ten herec to celkem zachraňuje. Jenom drobnůstka, mám pocit že tvrdil že je Lysénec, přitom má být z Lorathu. Ale možná se pletu, po deseti hodinách je člověk už dost vymletej.
  • upraveno 4. dubna 2012
    Za tu "půlku scény", co tam byl se mi stihl líbit. Vlasy jsem viděla mizerně, ale přišlo mi, že melír má jenom na pár pramenech vepředu, pravou půlku hlavy o barvě seprané červené a levou "po sloupání nánosů prachu cest bude vzadu bílá". Uvidíme napodruhé. :)
    Jinak mi taky přišlo, že zmiňoval Lys.
    upraveno 4. dubna 2012
    brbr: Díky.
  • upraveno 5. dubna 2012
  • upraveno 5. dubna 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. dubna 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. dubna 2012
  • upraveno 5. dubna 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. dubna 2012
    Podľa mňa prežije Oša, Hodor, Bran a Rickon. Pôjdu na juh za Robbom - ich jediná nádej, zájsť za bratom. V strede cesty stretnú Reedov (alebo skôr Reeda, lebo si nemyslím, že režisérom sa budú zdať nevyhnutní obaja), ten sa predstaví a povie, že ich odprevadí. Keď Brana viac spozná a začne mu dôverovať povie mu o svojom sne s vlkom, čo sa snažil vzlietnuť a potom v ten večer bude mať sen, že majú ísť za Zeď. Oša bude proti, ale Bran, ktorý sa bude tváriť dospelácky pošle Ošu aj Rickonom na juh do Stráže u Šedej vody (Jojenova alebo Meerina rada, keďže sú odtiaľ) a Bran potom pôjde s Reedom/Reedami a Hodorm sám s malou skupinou rytierov z Bieleho prístavu, kam sa zastavia. Prepadnú ich železní muži (Ašini), rytieri padnú, ale aj veľká časť ŽM a tp Jojen, Meera, Bran a ?Hodor? využijú (ten rozruch z boja), aby rýchlo zdrhli na sever a potom dojdu k Zdi. A to všetko v tretej sérii... Teda podľa mňa...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. dubna 2012
    Nevím proč, ale při čtení se mi vybavil Pán prstenů a osudy hobitů :)
    upraveno 5. dubna 2012
    Aké osudy hobitov? :D
  • upraveno 5. dubna 2012
    fakt nemyslím....
  • upraveno 5. dubna 2012
    upraveno 5. dubna 2012
    Oni vyhodili Reedov - oni si to skomplikovali. A na HBO stránke predsa písali, že Reedi budú - ale v tretej sérii
  • upraveno 5. dubna 2012
    Já bych je taky neodepisoval, to spíš odepisuju Řekotočí než je.
  • upraveno 5. dubna 2012
    pokud tam budou tak budu jen ráda a pokud ne tak si myslím, že jejich úlohu zastane Oša, ale doufám že ne.
  • upraveno 5. dubna 2012
    Herci jsou drazí, takže pro (za) Reedy musí někdo umřít. :-)
  • upraveno 5. dubna 2012
    Jo, podle mě taky zastane úlohu Reedů Oša, uvidíme jak se to vyvrbí. Reedy sem si v knížce celkem oblíbil a doufám, že od knížky nebudou filmaři moc odbíhat...
    upraveno 5. dubna 2012
  • upraveno 5. dubna 2012
    Lord Gepeto:Blbce na Sansu nam nesiahaj! Mala citronova lady je top postava :)
    All: velmi sa mi nepacia zmeny ktore zacinaju robit v 2.serii ,je to bohuzial naozaj asi tak ze s uspechom prisieli napady na "vylepsovanie" deja.Bohuzial posuva to charakter postav casto do upne inej roviny a to sa mi velmi nepaci.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. dubna 2012
  • upraveno 5. dubna 2012
    nejhorší je, že pokud vypadnou postavy (např. Reedovi, Brynden Blackfish nebo Edmur) ze seriálu, tak je víceméně jasné, že nebudou hrát zas tak důležitou roli ve zbývajících dílech knih :-(
  • upraveno 6. dubna 2012
    Zase lepší, když je (Edmur, Brynen a spol.) nechají v pozadí pro strýčka Příhodu, než kdyby je rovnou odpravili. Tullyovci jsou i v knihách jenom přicmrndávači, kterých je v sáze tucty.
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
    Druhý díl série mi přišel na podobné úrovni jako díl první. Celkem potěšil, moc neurazil.
    Co mi vadí je přítomnost už mnohokrát zmiňované Ross. Zatím jsem příliš nepochopil její roli. Má být asi nějakým naším "průvodcem" některými událostmi v Západozemí. Nechápu ale, proč zrovna ona. Navíc ta herečka vypadá a působí opravdu jako děvka. Což je ale spíš plus. Ovšem při scéně s Malíčkem, kde měla ukázat i jinou polohu této postavy, hrála jako špatná děvka - to znamená naprosto tragicky. To už víc věřím slzám Víta Bárty.
    Další kapitolou je Šae. Její ztvárnění se liší dost od toho, jak na mě tato postava působila v knize. Knižní Šae je roztomilá a sexy, kombinuje v sobě rozpustilost a naivitu puberťačky a vyzývavost zkušené znalkyně nejstaršího řemesla. Seriálová Šae tohle v sobě rozhodně nemá. Jediné co dělá, je, že se chová povýšeně a sebevědomě skoro jako Cersei. Navíc je tak ošklivá a nesympatická.
    Ještě ošklivější je Yara(Aša). Moc se mi líbil hrad Greyjoyů a scéna na ostrovech není špatně napsaná. Celkem by mohla působit dobře. Jenže místo tvrdé, sarkastické a trochu mužsky působící Ašy je tu tahle komsomolkyně, která se zrovna vrátila ze sběru brambor. Balon Greyjoy se svým "hláskem" a vzhledem taky nepůsobí jako tvrdý, válkami ostříhaný válečník, ale spíš jako bývalý člen pražského undergroundu. To už by víc jako Balon působil představitel Davose.
    Poslední scény jsem moc nepobral. Co to tam Stannis s Melisandrou předváděli. I když Mel je fakt sexy. Jen se divím, že nemá zrzavé (ohnivé) pubické ochlupení:-). Jenže tím po Renlym zdegradovali dalšího Baratheona. To prostě není knižní Stannis. A poslední scéna s Jonem je taky nějaká divná, i když jsem zvědav, jak se to nakonec vyvine.
    No když to tak po sobě pročítám, tak tenhle díl vlastně moc dobrý nebyl. Spíš naopak.
    Jestli se mi ale něco líbilo, tak to byl Duch. Vypadal skvěle. Dinklage hraje parádně a jistě by se toho našlo víc.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.