Hra o trůny 2x02 - Noční země

upraveno 4. dubna 2012 v 2. řada
Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s...

Číst celý článek zde
1234689

Komentáře

• upraveno 8. dubna 2012
    Alek napsal(a):

Ach tak... :-) (vědoucí úsměv)

Ach jo.
  • upraveno 8. dubna 2012
    a sakra, byl jsem prokouknut rudým těžkohlavým kněžourem :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. dubna 2012
    Ehm ehm, už jste slyšeli o vytrhávání z kontextu? Další věta totiž navazuje "She had no time for sleep, with the weight of the world upon her shoulders." Se sexem to nemá nic společnýho.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 8. dubna 2012
    Mas pravdu, sorry. To kazdopadne moc na veci nemeni, v Davosove kapitole po cernovode bylo naznaku dost.
    upraveno 8. dubna 2012
    V Davosově kapitole po Černovodě (tj. až v Bouři mečů) je Davosova agónie, vzpomínky na bitvu, vzpomínka a jeho obviňování sebe za podíl na Melisandřiných činech (že ji odvezl pod Bouřlivý konec). Kdepak, jestli tohle budeš chtít obhájit, budeš se muset při shánění důkazů snažit trochu víc :))
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. dubna 2012
    Vím o čem mluví je to kapitola kdy je Davos ve vězení a přijde za ním Melisandra a žvatlá cosi o R`hllorovi a Velkém Jiném.
  • upraveno 8. dubna 2012
    vždy som vnímal Stannisa tak, že nechce mať nič spoločné so svojou manželkou, nie že by bol askéta, alebo asexuál.
    je pravda, že som si neuvedomil niektoré náznaky, (koniec koncov aj Renly a Loras mi napoprvé ušli), ale spätne mi neprídu proti duchu knihy. len vizualizujú a zjednodušujú tak aby to seriál zniesol.

musím povedať, že 12 diel bol lepší ako som čakal, mimoriadne ma prekvapila Aša/Yara. Vôbec som si ju takto nepredstavoval, ale myslím, že vidím v jej očiach iskru, ktorá sa páčila autorom. a navyše má podobný úsmev ako Theon taký ten pichľavý, ironický.
    v tradícii priamočiarosti ma omnoho viac ako "poklesok pravého kráľa" zarazil úplný záver. Kraster a Iní. alebo že by to bol sen?
    upraveno 8. dubna 2012
    Pokud vím, tak tam kromě toho, že Mel mluví o boji mezi Velkým jiným a R'hlodem a povídá, jak pochodeň v cele je dílem pána světla, slibuje maximálně nepopsatelnou rozkoš jemu, Davosovi. O Stannisovi se zmíní jen v tom, že jeho pýcha je větší než jeho víra.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 8. dubna 2012
    Mozna to byla az druha Davosova kapitola po cernovode, nevim, presne si to nepomatuju. Kazdopadne, ja tady nic obhajovat nechci, nemam na to chut ani cas, at si ma kazdy nazor svuj, spis se divim tomu, ze vetsina lidi zde tuto moznost vubec nepripousti, pritom ja uz jsem od urcite chvile v knize presvedceny, ze Stannis se s Melisandrou na x dni nezavre pred svetem jenom aby tam hrali Cyvasse.
    upraveno 8. dubna 2012
    Kdyby šlo o j(J)inýho možná. Ale Stannis nepodlejhal prakticky žádný světský rozkoši a potěšení, prostě železo. O plnění jeho manželských povinností tam byla zmínka, že je plnil jednou za rok. Ano, jeho manželka byla asi ošklivá a celkem kráva (víc je o ní akorát v Tanci),a le když se zhasne... :) Ale nemyslím, že by byl frigidní, prostě jen Nikdy neměl milenky a cizoložstvím opovrhoval. To se tam celkem zmiňuje, třeba v souvislosti s Edrikem, kterýho Robert počal v jeho svatební posteli. Když už by s Mel techtlil a mechtlil, určitě ne pod příslibem dědice.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Vy tu o tom pořád mluvíte, jako by spolu měli poměr. Já to z knihy pochopil tak, že měli sex v rámci magického rituálu plození stínových dětí. A Stannis byl dost možná omámen nějakými kouzly a ani nevěděl co dělá a nepamatoval se na to. Všechny indicie tomu nasvědčovali, alespoň dle mne. A v takovým případě nejde moc argumentovat tím, že by to bylo proti jeho povaze a cti.

Proto mě sex v seriálu nepřekvapil, až na ty řeči o tom synovi. Asi tím dopředu chtějí naznačit stínové děti. Ale rozhodně nevím, jako by ho vidina bastarda měla k tomu sexu přimět.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Titulky k druhému dílu jsou hotové, zatím pro verzi FQM, ASAP a 720p-verze IMMERSE budou během dopoledne. Své připomínky prosím směřujte SEM nebo mi pošlete SZ. Nezapomeňte uvádět čas nebo číslo řádku, kterého se vaše připomínka týká, a rovněž vaši verzi. Ulehčíte tím podstatně práci s korekcemi.
    Užijte si to!
  • upraveno 9. dubna 2012
    diky hlawoune
  • upraveno 9. dubna 2012
    btw zlovlci - máte niekto info ako sú robení? mne sa totiž zdá, že využívajú staré dobré "zemanovské triky", ktoré vytiahol na svetlo sveta PJ pri pánovi prsteňov. Inými slovami, viac pracujú s perspektívou ako s digitálom. najmú scéna Duch vs Fialka mi prišla, že mohla byť natočená takýmto spôsobom.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Ordkomber napsal(a):

Vy tu o tom pořád mluvíte, jako by spolu měli poměr. Já to z knihy pochopil tak, že měli sex v rámci magického rituálu plození stínových dětí.

Pokud spolu měli poměr, nebyl povahy sexuální, ale magické. To je rozdíl. :-)
    Ordkomber napsal(a):

A Stannis byl dost možná omámen nějakými kouzly a ani nevěděl co dělá a nepamatoval se na to. Všechny indicie tomu nasvědčovali, alespoň dle mne. A v takovým případě nejde moc argumentovat tím, že by to bylo proti jeho povaze a cti.

Právě naopak. :-) Přesně tak. :-) Pokud nevěděl, co dělá, nezpronevěřil se svým zásadám.
    Ordkomber napsal(a):

Proto mě sex v seriálu nepřekvapil, až na ty řeči o tom synovi. Asi tím dopředu chtějí naznačit stínové děti. Ale rozhodně nevím, jako by ho vidina bastarda měla k tomu sexu přimět.

S tím bastardem to scenáristé jaksi nedomysleli, a tímpádem udělali ze Stannise vola.
    Mně vadí, že udělali ten postup obráceně, jak píše Alek. Nešli z bodu A do bodu B, ale začli z bodu B a budou (možná) směřovat do bodu A. Nejdřív se s ní vyspí a až pak bude uvažovat o následcích.
    Což ovšem radikálně mění Stannisův seriálový charakter.
    Stannis podlehl Melisandře HNED a TAK SNADNO.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Je mi jasné, že zkratky a vypouštění lecčeho je v seriálu, který nemá 2500 dílů, nutnost. Mám ale obavy, aby tím seriálovým zkratkováním v budoucnu tvůrci nepřekročili hranu a nedočkali jsme se např. Dany s Jorahem v posteli ap.
  • upraveno 9. dubna 2012
    V seriálu to vypadalo, jako by Stannis po Melissandře prostě toužil. V knize je to naopak. Chová se k ní odměřeně. Podobně jako k manželce.
    baltim: Anebo Joraha s Barristanem :)
  • upraveno 9. dubna 2012
    Konečně jsem viděla slavnou sexuální scénu S+M..Takže: taky jsem z knížky neměla dojem, že by se za zavřenými dveřmi mělo mezi těma dvěma něco takového odehrávat . Ale kupodivu to nepůsobí nijak proti charakteru obou postav: Mellisandra s fanatickou jiskrou v očích , a Stannis má ten zaťatý puritánský výraz "je to proti mému přesvědčení, ale ono se mi to tak nějak děje" .
  • upraveno 9. dubna 2012
    Isca napsal(a):

Ale kupodivu to nepůsobí nijak proti charakteru obou postav: Mellisandra s fanatickou jiskrou v očích , a Stannis má ten zaťatý puritánský výraz "je to proti mému přesvědčení, ale ono se mi to tak nějak děje" .

Já si právě myslím, že kdyby to takhle přímočaře Melisandra na Stannise vybalila v knize, tak by se tím u něj znemožnila a ztratila ho. A Stannis by ji odepsal. A proto to zařídila tak, aby si nic nepamatoval.
    upraveno 9. dubna 2012
    No já myslím že spolu nic neměli. při (není z tance) pokusu o upalování Edrika jí Stannis varuje že pokud to nebude fungovat zaplatí za to Melisandra životem.
  • upraveno 9. dubna 2012
    AshaG napsal(a):

V seriálu to vypadalo, jako by Stannis po Melissandře prostě toužil. V knize je to naopak. Chová se k ní odměřeně. Podobně jako k manželce.

Přesně tak.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Everett Young napsal(a):

No já myslím že spolu nic neměli. při (není z tance) pokusu o upalování Edrika jí Stannis varuje že pokud to nebude fungovat zaplatí za to Melisandra životem.

Ano, nešlo tam o vztah z vášně, ale z rozumu.
    A v seriálu je to naopak.
  • upraveno 9. dubna 2012
    sarven napsal(a):

... zarazil úplný záver. Kraster a Iní. alebo že by to bol sen?

Vždyť se přece vědělo, že Kraster dává syny jako oběť Jiným. Že je i ukázali, to je taky pochopitelný. Nečtenáři už na ty divný postavy s modrýma očima z prvního dílu zapomněli, tak to bylo potřeba připomenout.

ad Stannis/Mel: V dalších dílech se přece můžeme dočkat toho, že Stannis si nebude nic pamatovat.

upraveno 9. dubna 2012
    Heavy Head: Alespoň v něčem se shodneme :)

Jinak po přečtení tance si myslím že Melisandra se opravdu snaží bojovat proti Jiným. Z její kapitoly to vyznívá tak že všemu co říká celkem věří. Účel u ní sice opravdu světí prostředky ale myslím ža ač je trošku psycho, tak úmysly opravdu nemá špatné. Trochu jako Nicholas Rush z SGU pro ty kdo viděli...
  • upraveno 9. dubna 2012
    no z knihy to tušíme a tu je to udrené rovno medzi oči. príde mi, že táto skutočnosť mohla zostať tajomstvom, otázka je koľko priestoru ešte Kraster dostane, ale príde mi škoda, že to takto vybalili. aj keď chápem a súhlasím, že Iných musia pripomenúť...
  • upraveno 9. dubna 2012
    Ale i v knize to byl v podstatě vztah z vášně - teda ze Stannisovy posedlosti vládnout kombinované se strašnou zodpovědností za to, čemu by měl vládnout. Akorát v knize se k němu Mel dostala tak, že ho rozumově přesvědčila o tom, že katastrofa je nevyhnutelná, a jen ona mu pomůže zachránit svět (teď nemluvím o jejich motivech). Možná jsou scénáristé přesvědčeni, že cílová skupina seriálu ještě (věk) nebo už (doba, ve které žijeme), nemůže pochopit tenhle typ posedlosti, tak tam prostě vrazila sex.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Isca napsal(a):

Ale i v knize to byl v podstatě vztah z vášně - teda ze Stannisovy posedlosti vládnout kombinované se strašnou zodpovědností za to, čemu by měl vládnout.

Stannis nebyl posedlý vládnutím, mocí. Jeho tížila povinnost vládnout jako právoplatný dědic, když na trůně seděl bastard. On nikdy vládnout nechtěl, sám to v knize někde přiznává. Vyhovovalo mu, když vládl Robert.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Heavy: Špatně jsem to vyjádřila - jde spíš o tu zodpovědnost plynoucí z vládnutí - takové to "Dřu jako mezek, ale kdybych to nesrovnal každý den razítka do šuplíku, a nepřekontroloval všechnu odchozí poštu ,tak se úřad položí. "
  • upraveno 9. dubna 2012
    Taky jsem původně myslel, že ho Mel prostě dostala magií, omámila ho a on si nebude nic pamatovat a vlastně to následně bude přři starém (ta linie se synem je fakt blbá). Jenže tam chybí jedna drobnost, aby jí při tom svítil náhrdelník...
    btw zlovlci - máte niekto info ako sú robení? mne sa totiž zdá, že využívajú staré dobré "zemanovské triky", ktoré vytiahol na svetlo sveta PJ pri pánovi prsteňov. Inými slovami, viac pracujú s perspektívou ako s digitálom. najmú scéna Duch vs Fialka mi prišla, že mohla byť natočená takýmto spôsobom.
    Měl jsem dost podbný dojem, u toho Ducha bych sázel, že to byla kombinace obého.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Everett Young napsal(a):

Heavy Head: Alespoň v něčem se shodneme :)

Samotného mě to překvapuje. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.