Hra o trůny 2x02 - Noční země

upraveno 4. dubna 2012 v 2. řada
Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s...

Číst celý článek zde
1234579

Komentáře

• upraveno 9. dubna 2012
    Isca napsal(a):

Heavy: Špatně jsem to vyjádřila - jde spíš o tu zodpovědnost plynoucí z vládnutí - takové to "Dřu jako mezek, ale kdybych to nesrovnal každý den razítka do šuplíku, a nepřekontroloval všechnu odchozí poštu ,tak se úřad položí. "

Zodpovědnost je to správné slovo. Stannis věděl, že u lidu nebude populární, že ho nebudou mít rádi. A přesto do toho šel. Aby nastolil pořádek a ochránil Západozemí před Jinými. Což mu mnozí vyčítají. ;-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 9. dubna 2012
    A proto je Stannis pro mě jediný pravý vládce a král sedmi království a od začátku fandím jemu.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Dobře. :-)
  • upraveno 9. dubna 2012
    sarven napsal(a):

no z knihy to tušíme a tu je to udrené rovno medzi oči. príde mi, že táto skutočnosť mohla zostať tajomstvom, otázka je koľko priestoru ešte Kraster dostane, ale príde mi škoda, že to takto vybalili. aj keď chápem a súhlasím, že Iných musia pripomenúť...

Nevím jestli si to dobře pamatuju, ale mám pocit, že z knihy jsme to věděli s pravděpodobností hraničící s jistotou.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. dubna 2012
    Kraster a jiní: mluví se o tom celkem jednoznačně. Ano, tak jako o mnoha věcech se o tom v knize mluví, není tam přímá scéna. Chápu, že v seriálu se musí spousta věcí ukázat a nevadí mi to, jen bych to nechal na později.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. dubna 2012
  • upraveno 9. dubna 2012
    Pane jo, Catelyn si pučila Stínovlase :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. dubna 2012
    Tak jsem se také konečně podívala (chtěla jsem počkat na pondělí, abych nemusela čekat na další díl déle než obvykle).
    Moc se mi líbia část s Aryou - Jaqen se mi moc líbí (ikdyž jeho vlasy jsem si představovala trochu výraznější) a Gendry si z Aryi hezky utahuje.
    Královo přístaviště - Tyrion s Bronnem tradičně parádní. K Ros a Šae se snad už ani nebudu vyjadřovat.
    Danny byla v tomto díle trochu zbytečná - nic se u ní v podstatě (až na jednu malou dekapitaci) nestalo. Ale Mormont je sympaťák.
    Mel+Stannis - při čtení mě napadlo, že spolu možná budou mít nějaké techtle, takže mě to nijak nešokovalo, ani nenaštvalo (stejně jako u Renlyho/Lorase).
    Železné ostrovy - Theona mi bylo vyloženě líto (kdyby okamžitě tatíčka přiložil do krbu, vůbec bych se mu nedivila...a sestřičku taky). Yara/Aša mi přijde hrozně podobná jak otci, tak bratrovi, takže výběr asi dost dobrej - zatím nemůžu moc hodnotit.
    Za Zdí - po nikom ničím házet nebudu, pokud se Vám nelíbí Jon, vaše smůla :D. Já mám jasno - je to moje nejoblíbenější postava z knihy (představovala jsem si ho jako Murtagha , kterého hrál Garrett Hedlund), KH se mi líbí moc, takže za mě palec nahoru :). Fialka má božské zuby - hrozně se mi líbí 2 veverkovské zuby - je prostě rozkošná. Sam je trochu ťunťa, ale zahrán je perfektně. Že Kraster dává syny Jiným, bylo podle mě v knize řečeno dost přímo. Jsem zvědavá, jak dopadne Jonův bácanec...
  • upraveno 9. dubna 2012
    Všimli jste si, jak je v obličeji Fialka podobná Samovi? To přece nemá být brácha a ségra :)) I když...
    upraveno 9. dubna 2012
    Krisa napsal(a):

Za Zdí - po nikom ničím házet nebudu, pokud se Vám nelíbí Jon, vaše smůla :D. Já mám jasno - je to moje nejoblíbenější postava z knihy (představovala jsem si ho jako Murtagha , kterého hrál Garrett Hedlund)

Jako tenhle klučina by byl dobrým Jonem!
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 9. dubna 2012
    Za Zdí - po nikom ničím házet nebudu, pokud se Vám nelíbí Jon, vaše smůla :D. Já mám jasno - je to moje nejoblíbenější postava z knihy (představovala jsem si ho jako Murtagha , kterého hrál Garrett Hedlund)
    Skvělý Jon
  • JayJay
    upraveno 9. dubna 2012
    Vena napsal(a):

Pro ty co cetli Tanec s draky:
    "With Stannis gone, her bed saw little use." (kapitola Melisandry)

Ano, jasné mi to bylo od začátku (leč to, že spolu nic po erotické stránce neměli)...
    A jelikož jsem taneč četl, tak se mohu vyjádřit, že mě tato pasáž nezviklala...mám za to, že se vyskytuje v místech kde Mel mluví o nespavosti za starostí, které jí Stannisův odjezd a vše okolo působí... a že tedy postel nepoužívá jelikož nespí... ostatně, ta seriálová scéna o použití postele taky moc nebyla... ale samozřejmě, jde jen o můj výklad a úplně teď to nemůžu najít, ale kouknu na kontext.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Tenhle chlapec je rozhodně výrazně jonovitější než ten krasaveček v seriálu (který se mi vážně líbí, ale Jona jsem si představovala jinak).
    upraveno 9. dubna 2012
    Tyna napsal(a):

Tenhle chlapec je rozhodně výrazně jonovitější než ten krasaveček v seriálu (který se mi vážně líbí, ale Jona jsem si představovala jinak).

No jak říkám, jako Jona jsem si představovala GH, ale protože na mě KH působí vizuálně vělmi kladně, tak jsem byla schopná se s tím celkem rychle a bezbolestně vyrovnat :)
  • upraveno 9. dubna 2012
    No jak říkám, jako Jona jsem si představovala GH, ale protože na mě KH působí vizuálně vělmi kladně, tak jsem byla schopná se s tím celkem rychle a bezbolestně vyrovnat :)

Hezky řečeno. n a takovou tvářičku se člověk nemůže zlobit dlouho :-)
  • upraveno 9. dubna 2012
    Otázka je, jak by ten GH v seriálu dopadl. Vzpomínám si, jak jsme byli nadšení z první fotky KH.

Kit

A pak jsme dostali toho dnešního kudrnáče :-)
    upraveno 9. dubna 2012
    Alek: Jak by dopadl GH? Vždycky dobře :D
    Jo a abych nezapomněla - já jsem nadšená i z posledních fotek KH :)
  • upraveno 9. dubna 2012
    jak jinak ;-) já se spokojím s tím, že KH dobře hraje...
  • upraveno 9. dubna 2012
    Alek napsal(a):

Ještě mě napadla jedna paralela k té změny u Stannise. Vzpomeňte na změnu Catelyn - úplně otočili její stanovisko stran Nedova odjezdu - když jsem to viděl poprvé, říkal jsem si, že to je průser, že to v dalších dílech nebude fungovat, že si bude protiřečit. A nakonec z toho yvbruslili, že to dneska nikomu nestojí za komentář... Tak chudáka Stannise ještě neodepisujte ;-)

Tohle mě také překvapilo, ale Catelyn i v knize poněkud zatrnulo, když zjistila, že tam zůstane jen s Branem.

Mě zas, když Melisandra v knize slibuje Davosovi nepoznanou rozkoš, okamžitě napadla paralela s Nedem, jak se ptá Cersei, zda učinila Jonu Arrynovi stejnou nabídku jako jemu. I když od té to byl spíš zoufalý pokus, "co kdyby.." :-)
  • upraveno 9. dubna 2012
    sarven napsal(a):

btw zlovlci - máte niekto info ako sú robení? mne sa totiž zdá, že využívajú staré dobré "zemanovské triky", ktoré vytiahol na svetlo sveta PJ pri pánovi prsteňov. Inými slovami, viac pracujú s perspektívou ako s digitálom. najmú scéna Duch vs Fialka mi prišla, že mohla byť natočená takýmto spôsobom.

úryvek z westeros ,,instead of dogs, the show has gone with actual wolves shot against bluescreen and digitally composited into the scene." díky Bohu, že se nepiplali s komplet cgi zvířaty, Ghoast a Grey wind vypadají suprově
    upraveno 9. dubna 2012
    Koukám, že v seriálu poslové cestují ještě rychleji než v knize havrani...
    Škoda toho, že Robbovy podmínky četla Cersei. Tyrion v knize se mi líbil víc.
    A vůbec, co mělo znamenat to otevřené vyhrožování Tyrion-Varys a zpět? Jak barbarské :(
    Sam je vážně roztomilý ňouma. Připomíná mi gumídky.
    Stannis a Melisandra - bleh!
  • upraveno 9. dubna 2012
    Nevada napsal(a):

... Sam je vážně roztomilý ňouma. Připomíná mi gumídky. ...

Tak už aspoň chápu, proč ho tak nemám ráda.... :)
    upraveno 9. dubna 2012
    Můj oblíbenec to taky není. Ale je tak... tak... takový, že ho nemůžu nesnášet :)
  • upraveno 9. dubna 2012
    Konečně shlédnuto podruhé. Na svém hodnocení z maratonu bych upravila jedinou poznámku- už mi nepřijde, že je tam tolik humorných scén (asi se mi tu noc všechny z těch dvou dílů nějak zkoncentrovaly v hlavě :).
    Pár bodů bych ale doplnila:
    Arya × Gendry- toho kluka pořád nemám ráda, ale nutno uznat, že chemie přátelského pošťuchování tady funguje na jedničku.
    hudba- parádní pasáž za příjezdu na Štít
    Theon- pořád mi tak trochu leze na nervy, že vypadá úplně jinak, než má, ale zahraný je výborně. Ve chvíli, kdy mu Balon strhne ten plášť, vypadá tak zdeptaně, že mám skoro chuť ho jít obejmout. ;D
    Salla- toho už jsem chválila. Teď ještě pochválím jeho úžasný přízvuk.
    Lannisteři- Tyrion i Cersei skvělí jako obvykle.
    A taky by mne zajímalo, jak chtějí vybruslit z toho závěru s Jonem.
  • upraveno 9. dubna 2012
    souhlas s Miss U., taky by mě zajímalo, co s tím koncem a Jonovou boulí :)
    jinak mi v tomhle díle vadila scéna z bordelu (ale to už je tradice) a vyloženě mě zklamalo setkání Theona a Ashy/Yary a na to jsem se tak těšila. na Yařinu představitelku si asi taky budu těžko zvykat.
    přiznávám se, že z knih jsem nepochopila, že Melissandra se Stannisem spí, takže mi to v seriálu vadí, ale naštěstí ta scéna na stole byla celkem krátká.
    jinak výborný Bronn a Tyrion, i když by si snad nemusel pískat pokaždé, co přichází na scénu. a jak jsem v první serii neměla ráda Sama, tak teď mu přicházím na chuť. a pizizubka Fialka je sympatická.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Scena Tyrion-Varys mi trosku postradala zmysel...Varys nikdy takto otvorene nehral.
  • upraveno 9. dubna 2012
    hodinu mě trvalo, než jsem tady přečet všechny napsané komentáře, ještě že už nejsou žádná předvysílané díly

štít je super, theon výbornej, aša/yara - no, taková drzá a bohužel nepěkná, ale to se poddá

Stannis + Mel - přikláním se k Alekovi a spol, ono to tam má logiku, v knize je to několikrát naznačeno, jen ty důvody + přemlouvání/podlehnutí neklaplo nejlépe
    - syn/dědic pro stannise je velmi pádnej důvod, který se ovšem absolutně bije s jeho charakterem/postojem - použít jiný důvod a udělat přemlouvání o 20 sekund delší, bylo by to super
    Melisandra se mi začíná líbit

Ostatní OK (teda krom Ross, Sae mi tak nevadí)
    upraveno 10. dubna 2012
    Je to zbytečné opakování, ale v knize není naznačeno nic :)
    upraveno 10. dubna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Je to zbytečné opakování, ale v knize není naznačeno nic :)

Tak to jsem asi hrozné čuně, protože jsem si o nich myslela, že smilní...
    upraveno 10. dubna 2012
    Sex sex sex, nic jinýho dneska ty mladý nezajímá. Tak jakpak se dneska máme pane důstojník?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.