Hra o trůny 2x02 - Noční země
Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Moc se mi líbia část s Aryou - Jaqen se mi moc líbí (ikdyž jeho vlasy jsem si představovala trochu výraznější) a Gendry si z Aryi hezky utahuje.
Královo přístaviště - Tyrion s Bronnem tradičně parádní. K Ros a Šae se snad už ani nebudu vyjadřovat.
Danny byla v tomto díle trochu zbytečná - nic se u ní v podstatě (až na jednu malou dekapitaci) nestalo. Ale Mormont je sympaťák.
Mel+Stannis - při čtení mě napadlo, že spolu možná budou mít nějaké techtle, takže mě to nijak nešokovalo, ani nenaštvalo (stejně jako u Renlyho/Lorase).
Železné ostrovy - Theona mi bylo vyloženě líto (kdyby okamžitě tatíčka přiložil do krbu, vůbec bych se mu nedivila...a sestřičku taky). Yara/Aša mi přijde hrozně podobná jak otci, tak bratrovi, takže výběr asi dost dobrej - zatím nemůžu moc hodnotit.
Za Zdí - po nikom ničím házet nebudu, pokud se Vám nelíbí Jon, vaše smůla :D. Já mám jasno - je to moje nejoblíbenější postava z knihy (představovala jsem si ho jako Murtagha , kterého hrál Garrett Hedlund), KH se mi líbí moc, takže za mě palec nahoru :). Fialka má božské zuby - hrozně se mi líbí 2 veverkovské zuby - je prostě rozkošná. Sam je trochu ťunťa, ale zahrán je perfektně. Že Kraster dává syny Jiným, bylo podle mě v knize řečeno dost přímo. Jsem zvědavá, jak dopadne Jonův bácanec...
A jelikož jsem taneč četl, tak se mohu vyjádřit, že mě tato pasáž nezviklala...mám za to, že se vyskytuje v místech kde Mel mluví o nespavosti za starostí, které jí Stannisův odjezd a vše okolo působí... a že tedy postel nepoužívá jelikož nespí... ostatně, ta seriálová scéna o použití postele taky moc nebyla... ale samozřejmě, jde jen o můj výklad a úplně teď to nemůžu najít, ale kouknu na kontext.
A pak jsme dostali toho dnešního kudrnáče :-)
Jo a abych nezapomněla - já jsem nadšená i z posledních fotek KH :)
Mě zas, když Melisandra v knize slibuje Davosovi nepoznanou rozkoš, okamžitě napadla paralela s Nedem, jak se ptá Cersei, zda učinila Jonu Arrynovi stejnou nabídku jako jemu. I když od té to byl spíš zoufalý pokus, "co kdyby.." :-)
Škoda toho, že Robbovy podmínky četla Cersei. Tyrion v knize se mi líbil víc.
A vůbec, co mělo znamenat to otevřené vyhrožování Tyrion-Varys a zpět? Jak barbarské :(
Sam je vážně roztomilý ňouma. Připomíná mi gumídky.
Stannis a Melisandra - bleh!
Pár bodů bych ale doplnila:
Arya × Gendry- toho kluka pořád nemám ráda, ale nutno uznat, že chemie přátelského pošťuchování tady funguje na jedničku.
hudba- parádní pasáž za příjezdu na Štít
Theon- pořád mi tak trochu leze na nervy, že vypadá úplně jinak, než má, ale zahraný je výborně. Ve chvíli, kdy mu Balon strhne ten plášť, vypadá tak zdeptaně, že mám skoro chuť ho jít obejmout. ;D
Salla- toho už jsem chválila. Teď ještě pochválím jeho úžasný přízvuk.
Lannisteři- Tyrion i Cersei skvělí jako obvykle.
A taky by mne zajímalo, jak chtějí vybruslit z toho závěru s Jonem.
jinak mi v tomhle díle vadila scéna z bordelu (ale to už je tradice) a vyloženě mě zklamalo setkání Theona a Ashy/Yary a na to jsem se tak těšila. na Yařinu představitelku si asi taky budu těžko zvykat.
přiznávám se, že z knih jsem nepochopila, že Melissandra se Stannisem spí, takže mi to v seriálu vadí, ale naštěstí ta scéna na stole byla celkem krátká.
jinak výborný Bronn a Tyrion, i když by si snad nemusel pískat pokaždé, co přichází na scénu. a jak jsem v první serii neměla ráda Sama, tak teď mu přicházím na chuť. a pizizubka Fialka je sympatická.
štít je super, theon výbornej, aša/yara - no, taková drzá a bohužel nepěkná, ale to se poddá
Stannis + Mel - přikláním se k Alekovi a spol, ono to tam má logiku, v knize je to několikrát naznačeno, jen ty důvody + přemlouvání/podlehnutí neklaplo nejlépe
- syn/dědic pro stannise je velmi pádnej důvod, který se ovšem absolutně bije s jeho charakterem/postojem - použít jiný důvod a udělat přemlouvání o 20 sekund delší, bylo by to super
Melisandra se mi začíná líbit
Ostatní OK (teda krom Ross, Sae mi tak nevadí)