Hra o trůny 2x02 - Noční země

upraveno 4. dubna 2012 v 2. řada
Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s...

Číst celý článek zde
1356789

Komentáře

• upraveno 6. dubna 2012
    Tak konečně viděno. No, moc spokojená nejsem popravdě řečeno. Zkousla bych Davose i Balona, protože i když se liší od mých představ jsou slušně zahraní a musím si na jejich soud ještě pár epizod počkat. Duch a dějová linka Jona, hlavně scéna se Samem a Fialkou, je super, jsem spokojená. Stejně tak Arya a Gendry, ne ona opravdu není lady :-)) S čím spokojená nejsem a co nejsem schopná překousnout je Stannis a Mel - wtf?! Co to bylo? Nejčestnější muž v Západozemí, očividně pro některé Bůh, no a on... ne. Jak tu někdo říkal, že ty Stíny se od někud musej vzít - to je sice hezký, ale absolutně to podkopává Stannisovu postavu. Achjo.
    Yara/Aša je teda děsná helga, ale opět ještě epizodu, dvě počkám, než začnu nadávat. Šae mi lezla na nervy už v knize, minulou sérii mi byla vyloženě ukradená ale teď už ji přímo nesnáším, horšní než Ros, a to je co říct, protože ta tam pro jistotu nemá vůbec co dělat.
    Robb, Cat, Tyrion, Cersei super, nemůžu si stěžovat.
    Jo, vlastně ještě Dany, vždycky na ní zapomenu, protože mě nezajímá, ehm...další smutný pohledy do dálky, to nás asi čeká, ještě hodněkrát.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis s Mel obcoval podla mna uz v knihe. Kniha by nebola knihou, ak by nieco neponechala na fantazii citatela (napr. vrazdiaci Bolton ). Stannis si vsak nepamatal v suvislisti s epizodkou s Renlym nic, preco by si mal pamatat sex s Mel, prieci sa to jeho zasadam a Mel vie, ako mu zatemnit pamat. Vadi mi ta explicitno v seriali, ale ved preto je kniha vzdy lepsia :). Serial je aj pre ludi, ktorych citatelsky dennik zacina a konci playbojom :)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Já bych ani neměla námitky, kdyby Mel udělala čáry máry a pak na to se Stannisem hupli. On by si nic nepamatoval, ona by měla ten svůj Stín a všichni by byli spokojení. Tady mi to prostě přišlo, jak v Tudorovcích: ,, Dám ti syna.." jdeme na to. Jenže Stannis není Henry. Takže to mi na tom vadí, ta jeho okamžitá přístupnost.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis je v knize vylíčen jako suchar se smyslem pro spravedlnost a odporem k sexu. :-)
    Bylo jasné, že když se toho chopí HBO, bude charakterově "polidštěn" a stane se z něj sexuální maniak, co si to rozdává nejraději přímo na mapě bojiště. (Trochu mě překvapilo, že předtím poslal ostatní pryč a nenutil je, aby se na to dívali a povzbuzovali ho). :-)
    Proto věřím raději knihám a ne seriálu. Seriál beru jako takovou úlitbu masovosti.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Já bych ani neměla námitky, kdyby Mel udělala čáry máry a pak na to se Stannisem hupli.
    To by bylo ve své podstatě znásilnění, a nemyslím, že do toho by se pustila i HBO.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Chmur napsal(a):

Balon Greyjoy se svým "hláskem" a vzhledem taky nepůsobí jako tvrdý, válkami ostříhaný válečník, ale spíš jako bývalý člen pražského undergroundu.

:-))
    The Plastic People of the Universe.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Arutha2321 napsal(a):

Já bych ani neměla námitky, kdyby Mel udělala čáry máry a pak na to se Stannisem hupli.
    To by bylo ve své podstatě znásilnění, a nemyslím, že do toho by se pustila i HBO.

Já jsem pro ženskou rovnoprávnost všemi deseti. ;-)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Elanne napsal(a):

Yara/Aša je teda děsná helga, ale opět ještě epizodu, dvě počkám, než začnu nadávat.

Mohla bys blíže objasnit pojem "helga"? :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. dubna 2012
    Ben Nevis: Začerni pro Nevadu a spol.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Stannis a Melissandra budou asi úlitba dnešnímu divákovi, který by nepochopil, že chlap má vedle sebe sexy babu a neklátí ji.

Ono to jde vzít i opačně. Jak jinak by ženská chlapa přiměla k tomu, aby spálil svoje bohy, zabil bratra který mu neublížil, obětoval synovce nějakému bohu? Jak ženská přiměje chlapa aby kvůli ní vyváděl kraviny? No jedině tim že mu roztáhne nohy.
    PS: tady to fakt není že by sbalil nějakou husu, která si myslí že s králem zbohatne, ono je tam jasně vidět že ho tím ovládá.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis mi v knihe vobec nepripadal ako by bol pod vplyvom nejakeho spellu,on si velmi jasne uvedomoval co robi.Nie vzdy s toho co bolo treba urobit mal radost,ale ak to bolo podla jeho nazoru spravne tak to spravil.To sa tyka i spalenia bohov a smrti ludi ktori dali prednost 7-hlavemu bohu ,pred poslusnostou kralovi.V jeho konani je dost znacna davaka pragmatizmu.Svojim sposobom je dost podobny Nedovi Starkovi az nato ze si nevahal uspinit ruky ak bolo treba.Melissandra mi tiez neprisla v knihe ako vylozene negativna postava a Stannisovi je pomerne lojalna(snad az na ten mec).
    Ros je absulutne zbytocna,len ubera dej inym zaujimavejsim postavam.
    Balon i Davos sice nesplnaju moju predstavu,ale su slusne zahrany,takze v pohode.Co uz pohode nieje je Yara/Asa ,ako tu bolo spomenute vyzera ako clenka rolnickeho druzstva-des.
    Sae mi naopak zase az tak nevadi.No ono cely serial je slabsi ako kniha ,samozrejme, mozme byt radi,ze je to stvarnene relativne dobre.
  • JayJay
    upraveno 6. dubna 2012
    sarven napsal(a):

... a koniec koncov spoiler z tanca padne do zajatia, to dokáže aj sám :)

... počkej, Tanec jsem četl a buď mi vypadla nějaká kapitola, každý máme na mysli jinou postavu, nebo jsme asi každý četl jinou knihu...
  • JayJay
    upraveno 6. dubna 2012
    Ale zpět k dílu 12 - Aša/Yara (a ať mi nikdo neříká, že tohle jméno nemá nic společného s Tashou Yarovou z TNG :o) ) v pohodě. Nejhorší část byla Mel a Stannis (a to bylo špatné i jako aprílový žert - běželo to již po půlnoci prvního), jinak jo, i další změny tam jsou... ale jestli mi vadí? Ne. (Třeba ti Dothraci... no a co, stejně se jmenovali jinak, tak proč by nemohli umřít... vymysleli si filmaři z ničeho nic dva, tak proč by nemohli dalších třeba deset, že?)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis je v knize vylíčen jako suchar se smyslem pro spravedlnost a odporem k sexu. :-)
    Neřekla bych, že má odpor k sexu. Má odpor k sexu se Selyse a to bohužel jediná osoba, s níž má podle svého kodexu cti možnost souložit...

Nicméně i v knize jsou jisté náznaky, že mezi králem aMel je něco víc (jon vidí, že je to opravdová královna... Král se od ní neodtahuje) Třeba do toho buší někde za scénou :-)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis a Melissandra budou asi úlitba dnešnímu divákovi, který by nepochopil, že chlap má vedle sebe sexy babu a neklátí ji.

Zase na druhou stranu nevíme, co se dělo v knihách, protože u toho mohli být jenom oni dva, a když
    měla Melissandra svoje POV, tak zrovna nemyslela na úžasnou noc s milencem, ale měla jiné starosti. :-)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Everett Young napsal(a):

Ben Nevis: Začerni pro Nevadu a spol.

Začerněno, ale IMHO jsem nic z Tance neprozrazovala.
    Třeba do toho buší někde za scénou :-)
    Přesně tak. Ani se ctí se to nemusí přehánět. :-)
    Co se týče pálení bohů, tak Stannis zjevně na cítění poddaných nikdy nedbal, když ho všichni nesnáší.
    upraveno 6. dubna 2012
    Začerněno, ale IMHO jsem nic z Tance neprozrazovala.
    Prozradila jsi že Melisandra má vlastní POV a na co (ne)myslí
    upraveno 6. dubna 2012
    EDIT: zapomněl jsem ještě jednu perličku =) Taky se Vám nelíbí, jak Kit Harington hraje Jona? Díky tomuto herci nemám Jona Sněha rád =(
    Tak od Krysi teď určitě dostaneš kamenem do hlavy:)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Maliky napsal(a):

EDIT: zapomněl jsem ještě jednu perličku =) Taky se Vám nelíbí, jak Kit Harington hraje Jona? Díky tomuto herci nemám Jona Sněha rád =(

V tomhle se přidám. Seriálový Jon mi leze na nervy. Přijde mi krapet drzý, arogantní a tváří se střídavě jako když má zaražené větry nebo kompletní lobotomii. Je to škoda- v knížce je to od začátku jedna z mých nejoblíbenějších postav.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Tak jsem zkouknul první dvě epizody a můj názor je takový... Kvality první serie to nedosáhlo, ale nijak podstatně vzdálená od ní není.
    Co mě zatím docela mrzelo, byl fakt, že se Arya ukázala zatím velmi málo. Její dějovou linku jsem měl v knížce nejraději (a stejně tak Branovu). V knížce jsem si docela oblíbil o zbabělýho Koláče, takže kdyby dostal víc prostoru, vubec bych se nezlobil. Když už jsem u Arye - proboha, co se to stalo Yorenovi? On si s sebou z Králova přístaviště vzal žehličku na vlasy? Co to HBO zaměstnává za lidi, když se ani nepodívají, jakou vizáž postavy v předchozí serii měly?
    Dále zlovlci... Vypadají opravdu krásně, akorát se mi moc nelíbilo, jak Robův zlovlk cvakal zibama Jaimemu před obličejem. Nikolaj i přes malý prostor hraje výborně. Líp by ale vypadalo, kdyby se tato scéna odehrála tak jak má- v zatuchlé cele s kýblem výkalů a Catelyn. Myslím, že jejich konverzace by vypadala líp. Docela mi i přijde, že se snaží neukázat Řekotočí (asi z finančních důvodů), což je velká škoda.
    Hodně se tu mluvilo o sexuálních scénách. Mě teda v prní řadě vůbec nevadili, a ani mi nenarušovali děj (přecejenom středověk = špína, krev, sex) =) až na scénu, kdy si pořádným sexem tělo protáhl velmistr Pycelly (trošku jsem nepochopil význam). V domhle díle mi to ale přišlo zbytečný skoro vždy. Kdo potřebuje dvakrát za 50minut vidět Malíčkův nightclub? Copak nemůžou z Petyra udělat darebáka jiným způsobem, než že bude vyhrožovat kurvám?
    Davos se mi líbí, je to sympaťák, stejně jako v knížce a nepřipadá mi jako naprostý ateista. Nepamatuju se, že by v knížce byl nějak zvlášť zbožný. Ano věřil v Sedm, ale nijak to neprožíval (alespoň na mě tak působil) a stejně tak na mě působí tady. Je mu jedno, co je s Bohy, hlavně když může sloužit králi, kterého ctí.
    No a Yara je škaredá jak... jako Theon, takže nebylo až tak těžké uvěřit, že je jeho sestra. A vzhledem k tomu, že na mě Theon působí dojmem, že by se vychrápal i s prasnicí, nepřekvapuje mě, že ho sexuálně neodpuzovala.
    No a na závěr bych podotkl, že i přes určité nedostatky (lépe řečeno mé výtky a výtky všech ostatních), si myslím, že je lepší adaptace s chybama, než žádná. A čtenáři, ruku na srdce... kdy se Vám fantazie z knižní předlohy přesně zobrazila ve filmovém zpracování? Mě nikdy. Tím nechci říct, že by se mi film někdy nelíbil víc než knížka... třeba u Pána prstenu [aj, teď asi dostanu kamenem do hlavy =D ]

• upraveno 6. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Ale z převážné většiny ho v knize vidíme z jeho hlavy, tak kdo ví, jak vypadá, když ho pozoruje někdo jiný. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. dubna 2012
    Jak jinak by ženská chlapa přiměla k tomu, aby spálil svoje bohy, zabil bratra který mu neublížil, obětoval synovce nějakému bohu? Jak ženská přiměje chlapa aby kvůli ní vyváděl kraviny? No jedině tim že mu roztáhne nohy.
    Třeba logickou argumentací :)
    BTW Renly byl ze Stannisova pohledu uchvatitel, proto si zasloužil smrt jako zrádce, ne ze Stannisových osobních pohnutek. To je právě Stannis a jeho chápání spravedlnosti.

Když se tu mluví o tom, že Mel přiměje Stannise k souloži příslibem dědice (neviděl jsem, hodlám čekat do pondělka) je to BTW od autorů totální úlet. Právě Stannis a levoboček? Kurňa, to si nepřečetli co soudil o robertovi a jeho početí edrika Bouře? Navíc Stannis při jeho chápání spravedlnosti by těžko mohl prohlásit za svýho následníka levobočka.
  • upraveno 6. dubna 2012

flanker.27 píše:
    BTW Renly byl ze Stannisova pohledu uchvatitel, proto si zasloužil smrt jako zrádce, ne ze Stannisových osobních pohnutek. To je právě Stannis a jeho chápání spravedlnosti.
    Mimochodem, není zavraždení Renlyho akce podobná Rudé svatbě?
  • upraveno 6. dubna 2012
    Ehm, nezdá se vám, že Roqe, Kousač a Jaquen H'Ghar jsou tu hráni jinými herci než v posledním díle první serie? Teda u Jaquena nevím, ten měl v první serii kapuci, ale ti dva...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. dubna 2012
    Z mnoha důvodů nikoli. Za prvé Freyové uznali Robba za krále, nemůžou teda oprávněně prohlašovat, že zabili uchvatitele (teda můžou, ale ani momentální spojenci jim to nežerou). Možná pokud by to dělali pro Stannise, pak by se o něčem takovým dalo případně uvažovat, ale oni to dělali (kromě toho, že ve svůj prospěch) ve prospěch Lannisterů, kteří na trůn neměli nárok už vůbec žádnej. Za druhý, zabili svýho hosta a porušili tak zvykové právo hosta a povinnost svého hosta chránit. Za třetí, zatímco Robb byl minimálně právoplatnou hlavou rodu, kterej dlouho před Targaryeny severu skutečně kraloval, Renly nebyl králem Západozemí z žádného titulu a skutečně byl zrádcem, protože jako mladší měl Stannise následovat a pouze v případě jeho smrti bez dědice by měl na trůn nárok. Jediné o co se mohl opřít, byla momentální přízeň Tyrellů.
  • upraveno 6. dubna 2012
    ach jo, chtělo by to nějak vylepšit ten spoilerovej tag, např tak, aby se na začátku toho tagu ukázalo k jaký knížce patří, nečetl jsem totiž tanec a někdy se fakt bojim to odkrýt :) Např ten post od flankera. Např tady to tak mají udělaný. (ve sloupečku vpravo)

jinak ten negativní postoj Jona se mi moc nelíbí, sice to tak říká i v knize, ale takhle to vypadá že je ten zlej :D
  • upraveno 6. dubna 2012
    Tyna napsal(a):

Neřekla bych, že má odpor k sexu. Má odpor k sexu se Selyse a to bohužel jediná osoba, s níž má podle svého kodexu cti možnost souložit...

Ano, správně. Čili má odpor k sexu. :-)
    Tyna napsal(a):

Nicméně i v knize jsou jisté náznaky, že mezi králem aMel je něco víc (jon vidí, že je to opravdová královna... Král se od ní neodtahuje) Třeba do toho buší někde za scénou :-)

Těchto náznaků jsem si nevšiml a nevěřím tomu. Pokud by Stannis s Melisandrou skutečně něco měl (a GRRM nám to cudně zatajil), musel bych na něj přehodnotit svůj názor. To už by klesl na úroveň Tywina!
    Jediný pravý král přece necizoloží! :-)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Kit Harington bohužel také není mým Jonem, jak jsem si ho představoval z knih.
    Hodil by se spíš na Lorase. Měl by být míň hezký, tak nějak bystřejší, nespokojenější, zoufalejší, vychrtlejší a ne pokaždé vypadat, jako by právě vyšel z lázní.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 6. dubna 2012
    heavy_head napsal(a):

Tyna napsal(a):

Těchto náznaků jsem si nevšiml a nevěřím tomu. Pokud by Stannis s Melisandrou skutečně něco měl (a GRRM nám to cudně zatajil), musel bych na něj přehodnotit svůj názor. To už by klesl na úroveň Tywina!
    Přesně! :)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Nevada napsal(a):

heavy_head napsal(a):

Přesně! :)
    Upřímně: Pokud se dvě osoby opačného pohlaví, nespadající do kategorie "dětí a nad hrobem" zavřou o samotě v jediné místnosti, dřív či později někoho napadne otázka "Co tam asi mohou dělat?". A dřív či později někdo přijde s typicky freudovskou odpovědí "Za vším vězí sex, takže...". :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.