Hra o trůny 2x02 - Noční země

upraveno 4. dubna 2012 v 2. řada
1356789

Komentáře

• upraveno 6. dubna 2012
    Tak konečně viděno. No, moc spokojená nejsem popravdě řečeno. Zkousla bych Davose i Balona, protože i když se liší od mých představ jsou slušně zahraní a musím si na jejich soud ještě pár epizod počkat. Duch a dějová linka Jona, hlavně scéna se Samem a Fialkou, je super, jsem spokojená. Stejně tak Arya a Gendry, ne ona opravdu není lady :-)) S čím spokojená nejsem a co nejsem schopná překousnout je Stannis a Mel - wtf?! Co to bylo? Nejčestnější muž v Západozemí, očividně pro některé Bůh, no a on... ne. Jak tu někdo říkal, že ty Stíny se od někud musej vzít - to je sice hezký, ale absolutně to podkopává Stannisovu postavu. Achjo.
    Yara/Aša je teda děsná helga, ale opět ještě epizodu, dvě počkám, než začnu nadávat. Šae mi lezla na nervy už v knize, minulou sérii mi byla vyloženě ukradená ale teď už ji přímo nesnáším, horšní než Ros, a to je co říct, protože ta tam pro jistotu nemá vůbec co dělat.
    Robb, Cat, Tyrion, Cersei super, nemůžu si stěžovat.
    Jo, vlastně ještě Dany, vždycky na ní zapomenu, protože mě nezajímá, ehm...další smutný pohledy do dálky, to nás asi čeká, ještě hodněkrát.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis s Mel obcoval podla mna uz v knihe. Kniha by nebola knihou, ak by nieco neponechala na fantazii citatela (napr. vrazdiaci Bolton ). Stannis si vsak nepamatal v suvislisti s epizodkou s Renlym nic, preco by si mal pamatat sex s Mel, prieci sa to jeho zasadam a Mel vie, ako mu zatemnit pamat. Vadi mi ta explicitno v seriali, ale ved preto je kniha vzdy lepsia :). Serial je aj pre ludi, ktorych citatelsky dennik zacina a konci playbojom :)
  • upraveno 6. dubna 2012
    Já bych ani neměla námitky, kdyby Mel udělala čáry máry a pak na to se Stannisem hupli. On by si nic nepamatoval, ona by měla ten svůj Stín a všichni by byli spokojení. Tady mi to prostě přišlo, jak v Tudorovcích: ,, Dám ti syna.." jdeme na to. Jenže Stannis není Henry. Takže to mi na tom vadí, ta jeho okamžitá přístupnost.
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis je v knize vylíčen jako suchar se smyslem pro spravedlnost a odporem k sexu. :-)
    Bylo jasné, že když se toho chopí HBO, bude charakterově "polidštěn" a stane se z něj sexuální maniak, co si to rozdává nejraději přímo na mapě bojiště. (Trochu mě překvapilo, že předtím poslal ostatní pryč a nenutil je, aby se na to dívali a povzbuzovali ho). :-)
    Proto věřím raději knihám a ne seriálu. Seriál beru jako takovou úlitbu masovosti.
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. dubna 2012
    Ben Nevis: Začerni pro Nevadu a spol.
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
    Stannis mi v knihe vobec nepripadal ako by bol pod vplyvom nejakeho spellu,on si velmi jasne uvedomoval co robi.Nie vzdy s toho co bolo treba urobit mal radost,ale ak to bolo podla jeho nazoru spravne tak to spravil.To sa tyka i spalenia bohov a smrti ludi ktori dali prednost 7-hlavemu bohu ,pred poslusnostou kralovi.V jeho konani je dost znacna davaka pragmatizmu.Svojim sposobom je dost podobny Nedovi Starkovi az nato ze si nevahal uspinit ruky ak bolo treba.Melissandra mi tiez neprisla v knihe ako vylozene negativna postava a Stannisovi je pomerne lojalna(snad az na ten mec).
    Ros je absulutne zbytocna,len ubera dej inym zaujimavejsim postavam.
    Balon i Davos sice nesplnaju moju predstavu,ale su slusne zahrany,takze v pohode.Co uz pohode nieje je Yara/Asa ,ako tu bolo spomenute vyzera ako clenka rolnickeho druzstva-des.
    Sae mi naopak zase az tak nevadi.No ono cely serial je slabsi ako kniha ,samozrejme, mozme byt radi,ze je to stvarnene relativne dobre.
  • JayJay
    upraveno 6. dubna 2012
  • JayJay
    upraveno 6. dubna 2012
    Ale zpět k dílu 12 - Aša/Yara (a ať mi nikdo neříká, že tohle jméno nemá nic společného s Tashou Yarovou z TNG :o) ) v pohodě. Nejhorší část byla Mel a Stannis (a to bylo špatné i jako aprílový žert - běželo to již po půlnoci prvního), jinak jo, i další změny tam jsou... ale jestli mi vadí? Ne. (Třeba ti Dothraci... no a co, stejně se jmenovali jinak, tak proč by nemohli umřít... vymysleli si filmaři z ničeho nic dva, tak proč by nemohli dalších třeba deset, že?)
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
    upraveno 6. dubna 2012
    upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Ale z převážné většiny ho v knize vidíme z jeho hlavy, tak kdo ví, jak vypadá, když ho pozoruje někdo jiný. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
    Ehm, nezdá se vám, že Roqe, Kousač a Jaquen H'Ghar jsou tu hráni jinými herci než v posledním díle první serie? Teda u Jaquena nevím, ten měl v první serii kapuci, ale ti dva...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
    Kit Harington bohužel také není mým Jonem, jak jsem si ho představoval z knih.
    Hodil by se spíš na Lorase. Měl by být míň hezký, tak nějak bystřejší, nespokojenější, zoufalejší, vychrtlejší a ne pokaždé vypadat, jako by právě vyšel z lázní.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 6. dubna 2012
  • upraveno 6. dubna 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.