Hra o trůny 2x02 - Noční země
Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Yara/Aša je teda děsná helga, ale opět ještě epizodu, dvě počkám, než začnu nadávat. Šae mi lezla na nervy už v knize, minulou sérii mi byla vyloženě ukradená ale teď už ji přímo nesnáším, horšní než Ros, a to je co říct, protože ta tam pro jistotu nemá vůbec co dělat.
Robb, Cat, Tyrion, Cersei super, nemůžu si stěžovat.
Jo, vlastně ještě Dany, vždycky na ní zapomenu, protože mě nezajímá, ehm...další smutný pohledy do dálky, to nás asi čeká, ještě hodněkrát.
Bylo jasné, že když se toho chopí HBO, bude charakterově "polidštěn" a stane se z něj sexuální maniak, co si to rozdává nejraději přímo na mapě bojiště. (Trochu mě překvapilo, že předtím poslal ostatní pryč a nenutil je, aby se na to dívali a povzbuzovali ho). :-)
Proto věřím raději knihám a ne seriálu. Seriál beru jako takovou úlitbu masovosti.
The Plastic People of the Universe.
Já jsem pro ženskou rovnoprávnost všemi deseti. ;-)
PS: tady to fakt není že by sbalil nějakou husu, která si myslí že s králem zbohatne, ono je tam jasně vidět že ho tím ovládá.
Ros je absulutne zbytocna,len ubera dej inym zaujimavejsim postavam.
Balon i Davos sice nesplnaju moju predstavu,ale su slusne zahrany,takze v pohode.Co uz pohode nieje je Yara/Asa ,ako tu bolo spomenute vyzera ako clenka rolnickeho druzstva-des.
Sae mi naopak zase az tak nevadi.No ono cely serial je slabsi ako kniha ,samozrejme, mozme byt radi,ze je to stvarnene relativne dobre.
Nicméně i v knize jsou jisté náznaky, že mezi králem aMel je něco víc (jon vidí, že je to opravdová královna... Král se od ní neodtahuje) Třeba do toho buší někde za scénou :-)
Zase na druhou stranu nevíme, co se dělo v knihách, protože u toho mohli být jenom oni dva, a když
měla Melissandra svoje POV, tak zrovna nemyslela na úžasnou noc s milencem, ale měla jiné starosti. :-)
Co se týče pálení bohů, tak Stannis zjevně na cítění poddaných nikdy nedbal, když ho všichni nesnáší.
Co mě zatím docela mrzelo, byl fakt, že se Arya ukázala zatím velmi málo. Její dějovou linku jsem měl v knížce nejraději (a stejně tak Branovu). V knížce jsem si docela oblíbil o zbabělýho Koláče, takže kdyby dostal víc prostoru, vubec bych se nezlobil. Když už jsem u Arye - proboha, co se to stalo Yorenovi? On si s sebou z Králova přístaviště vzal žehličku na vlasy? Co to HBO zaměstnává za lidi, když se ani nepodívají, jakou vizáž postavy v předchozí serii měly?
Dále zlovlci... Vypadají opravdu krásně, akorát se mi moc nelíbilo, jak Robův zlovlk cvakal zibama Jaimemu před obličejem. Nikolaj i přes malý prostor hraje výborně. Líp by ale vypadalo, kdyby se tato scéna odehrála tak jak má- v zatuchlé cele s kýblem výkalů a Catelyn. Myslím, že jejich konverzace by vypadala líp. Docela mi i přijde, že se snaží neukázat Řekotočí (asi z finančních důvodů), což je velká škoda.
Hodně se tu mluvilo o sexuálních scénách. Mě teda v prní řadě vůbec nevadili, a ani mi nenarušovali děj (přecejenom středověk = špína, krev, sex) =) až na scénu, kdy si pořádným sexem tělo protáhl velmistr Pycelly (trošku jsem nepochopil význam). V domhle díle mi to ale přišlo zbytečný skoro vždy. Kdo potřebuje dvakrát za 50minut vidět Malíčkův nightclub? Copak nemůžou z Petyra udělat darebáka jiným způsobem, než že bude vyhrožovat kurvám?
Davos se mi líbí, je to sympaťák, stejně jako v knížce a nepřipadá mi jako naprostý ateista. Nepamatuju se, že by v knížce byl nějak zvlášť zbožný. Ano věřil v Sedm, ale nijak to neprožíval (alespoň na mě tak působil) a stejně tak na mě působí tady. Je mu jedno, co je s Bohy, hlavně když může sloužit králi, kterého ctí.
No a Yara je škaredá jak... jako Theon, takže nebylo až tak těžké uvěřit, že je jeho sestra. A vzhledem k tomu, že na mě Theon působí dojmem, že by se vychrápal i s prasnicí, nepřekvapuje mě, že ho sexuálně neodpuzovala.
No a na závěr bych podotkl, že i přes určité nedostatky (lépe řečeno mé výtky a výtky všech ostatních), si myslím, že je lepší adaptace s chybama, než žádná. A čtenáři, ruku na srdce... kdy se Vám fantazie z knižní předlohy přesně zobrazila ve filmovém zpracování? Mě nikdy. Tím nechci říct, že by se mi film někdy nelíbil víc než knížka... třeba u Pána prstenu [aj, teď asi dostanu kamenem do hlavy =D ]
EDIT: zapomněl jsem ještě jednu perličku =) Taky se Vám nelíbí, jak Kit Harington hraje Jona? Díky tomuto herci nemám Jona Sněha rád =(
BTW Renly byl ze Stannisova pohledu uchvatitel, proto si zasloužil smrt jako zrádce, ne ze Stannisových osobních pohnutek. To je právě Stannis a jeho chápání spravedlnosti.
Když se tu mluví o tom, že Mel přiměje Stannise k souloži příslibem dědice (neviděl jsem, hodlám čekat do pondělka) je to BTW od autorů totální úlet. Právě Stannis a levoboček? Kurňa, to si nepřečetli co soudil o robertovi a jeho početí edrika Bouře? Navíc Stannis při jeho chápání spravedlnosti by těžko mohl prohlásit za svýho následníka levobočka.
jinak ten negativní postoj Jona se mi moc nelíbí, sice to tak říká i v knize, ale takhle to vypadá že je ten zlej :D
Jediný pravý král přece necizoloží! :-)
Hodil by se spíš na Lorase. Měl by být míň hezký, tak nějak bystřejší, nespokojenější, zoufalejší, vychrtlejší a ne pokaždé vypadat, jako by právě vyšel z lázní.