Sportovní aktivity a podobné vylomeniny

upraveno 30. dubna 2012 v Rozličný pokec
Vzhledem k tomu, že místní Spolek přátel železa (AshaG, flanker.27, Krisa a příležitostně i já ;-) off-topicuje chvíli tu a chvíli zas jinde, zkouším tímto vytvořit topic věnovaný rozličným sportům, které sami aktivně provozujete/provozovali jste - ne nutně na soutěžní úrovni. Pro jistotu zdůrazňuju, že do toho nepatří pití piva na rekord, sledování fotbalu v TV, ani další bohaprosté* činnosti, které si někteří pletou se sportem.
*dovolávání se ho/jich k získání relevantnosti nestačí.
17810121317

Komentáře

• upraveno 24. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    Ale nejlepší na přechodu jsou lidé, kteří se baví těsně u zebry a když jim zastavíte, tak velkoryse mávnou rukou, ať jedete, že ještě nebudou přecházet.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2012
    Tyna: Já to teda sám viděl jednou, kdy to nebylo jen coby počátek chůze, ale že opravdu stála matka na červený připravená to rozběhnout jak sprinter v bloku, kočár už pod obrubníkem...
  • upraveno 27. září 2012
    poprvé jsem si zkusil nějaký hromadný běh (http://www.werunprague.cz/). Na závod mě přihlásil brácha, těsně před samotným závodem jsem tam ani nechtěl jít, ještě k tomu když jsem pak uviděl jak je to masová akce (8,5tis lidí). Ale nakonec to bylo fajn a za rok si to asi zopakuju. Letos ještě plánuju http://www.velkakunraticka.cz/hlavni.asp
  • upraveno 27. září 2012
    Pro železné muže (a ženy) doporučuji tohle: http://www.zeleznychlist.cz/
    Původně to byla jen taková sranda pro pár nadšenců, ale nějak se to zvrhlo ve skutečný závod. Takže nesmíte házet flintu do žita, když vás předběhne ženská. Předloni si to střihli reprezentanti a reprezentantky ČR v triatlonu :-) Ale plavou to i normální strejdové a tety.
    upraveno 27. září 2012
    Copak běh. Ale plavu jako cihla a na kole to taky neni žádná sláva.
  • upraveno 1. října 2012
    o tomto http://www.zeleznychlist.cz/ jsem také uvažoval, ale nakonec jsem byl v době závodu na dovolené. Trochu mě odrazuje, že kolo je silnice, já mám radši nějaký terén. Ale za rok to možná zkusím. Zatím jsem dal pouze tři triatlony a ještě mě ženská nepředběhla, ale nijak by mi to nevadilo :-)
  • upraveno 1. října 2012
    Mohu tě ujistit, že naše silnice jsou v zásadě terén :-)
  • upraveno 1. října 2012
    tys ten závod jela?
  • upraveno 1. října 2012
    To ne, ale jezdím po těch silnicích k rybníku :-) Tam je děr, že se ledasjaký lesní terén může jít zahrabat.
  • upraveno 3. října 2012
    Tak když tam máte tak pěkný terén, tak o tom popřemýšlím :-)
  • o víkendu jsem dal poprvé Velkou kunratickou a je to opravdu těžký závod, hlavně ty kopce jsou výživný :-)
    za rok jdu do toho znova
  • Tak jsem si dnes konečně hodil "první jarní" a možná nebyl úplně nejlepší nápad vyrazit po takové pauze (nejezdím od října) hned na nejvyšší kopec v okolí. Jde o cca 6km stoupání z Chocerad směrem na Ostředek, 200 výškových metrů, tedy rozhodně žádný "krpál", ale v mé současné "formě" mi to bohatě stačilo. Následoval sjezd přes Dojetřice do Sázavy, kde bolestně získané metry vzaly za své. Na závěr mě čekalo ještě 130m na necelých 2km, kde už jsem jednoduše odpadl a dojel to tak, abych se úplně nezničil. Celkem 47,6km za 2h a 2min.

Horší je, že poslední týden nejsem zdravotně 100% ok, a navíc jsem dorazil do baráku, kde je v tuto chvíli zdravý akorát pes - máma s tátou jsou řádně nachcípaní a babička se jen tak tak uzdravila. Tak jen doufám, že to také neodskáču :weirwood:
    Já byl dneska konečně běhat. Čas sice o dvě minuty horší, než naposledy v září, ale hlavně že se začalo. To se zas vyběhá.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já včera jela první letošní úseky s holkama co normálně (čti hodně) trénujou a už v půlce jsem myslela, že budu brečet krev. Ale vydržela jsem to - ještěže to byly "jenom dvoustovky".

A v pondělí jsem sebou poprvé flákla na bruslích - za můj telemark na listí by se nestyděl ani Simon Aman :D
  • To je super, jak se dneska vyrojili cyklisti. Teď si tu hezky sedím na zahradě, předstírám, že se učím a kochám se těma všema krásně sportovně vybavenýma lidma (se mnou se to vůbec nedá srovnávat, já vždycky jezdím v kostkáčích a nějakým batikovaným tričku s tábora)
    Kolo je tak strašně super věc! Bohužel nemůžu jezdit s bratrem, protože já jsem ten typ sundat bundičku, za dvacet metrů si ji zase nasadit, napít se, občerstvit se, přečíst si ceduli naučné stezky, přelíst si potom přes lávku, vyzkoušet, jak je teplá voda, vyfotit si pěknej výhled, barák, mrak, kytku, něco (třeba dneska jsem na svém malém výletě viděla boží výjev - na poli jede taťka na velkým traktoru a za ním synek na malým traktoru, tam mě hodně naštvalo, že nemám ani mobil) a on vždycky jede jako šílenec, pak se vrátí domů a je šťastnej, že si zlepšil čas o celou minutu a půl :-)
    Když jedeme spolu, tak máme kompromis - jede se mým tempem, ale zase se nezastavuje, což bohužel nebaví ani jednoho z nás, takže jezdíme šťastně osamoceně.
  • upraveno 14. dubna 2013
    @Lady Sansa Co psali?(v učení)
  • @M1on Psali první odstavec základů psychodepie a potom už jenom jazzové písničky a naprosto hrozně důležité diskuse tady ;-)
  • @Ugla Sportem ku zdraví a trvalé invaliditě? :twisted:
  • první pořádná vyjíždka na konskem hřbetu dyl jak hodinu, krásné počasí, hlavne aby to vydrželo
  • Tak mi to nedalo a dneska jsem vytáhl ještě horáka (když už tu mám obě kola tak pěkně pohromadě) a dal jsem si kratší podvečerní projížďku po Voděradských bučinách. Potkával jsem skutečně hodně cyklistů, a to přestože jsem vyrazil až někdy před pátou. Lidé si zjevně snažili užít první pěkný víkend co nejdéle a ze všech přímo sršela dobrá nálada.

Po včerejšku jsem neměl žádné ambice, tak jsem si užíval krásné počasí a klídek a šlapal výletním tempem, abych si trochu protáhl nohy. Nakonec to bylo asi 28km, a vlastně ani nevím, jak dlouho jsem to jel. Nebylo to sice úplně Sansa-stylem, ale jednou jsem sesedl a přečetl si naučnou ceduli ;-) Jo, a potkal jsem v Louňovicích červeného knight-ridera. Podle zvuku už měl docela nalítáno :P

Ráno jsem byl v těch samých končinách pěšky se psem, akorát jsem to bral křížem krážem lesem přes kopce. Bylo to jen nějakých 10-12km, což ovšem pro našeho postaršího hafana znamená poctivý sportovní výkon - to kdyby se někdo divil, zda to sem tematicky patří. Připlazil se vyhladovělý, zapráskaný od bláta - brodili jsme mokřady a zapadnul tam zadníma - a doma to brzy zalomil. Když jsem v podvečer vyrážel na to kolo, koukal se na mě, jako bych spadnul z jahody..
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Ugla Chudák pejsáček :)

Dneska bylo cyklistů fakt dost. Zkoušela jsem kam až jde dojet na bruslích po nedokončené cyklostezce z HK na Kuks a pořád se mi tam nějací motali :). Zatím jde jet kolečko, které má přibližně 20 km, což je fajn, ale já chci víc.
    Doufám, že počasí vydrží, protože zítra musím jít zas. Nahrála jsem si do MP3 sountrack z Trpaslíka - to bude pěknej čásek na kilásek =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Z HK do Kuksu vede cyklostezka?
    @Montezuma3 Ještě úplně ne - chybí 400m za Lochenicema :). Měla by být hotová v květnu, ale na kole už se tam dá dojet (těch 400m se prý jede po trávě).
    http://www.sckhk.cz/news/cyklostezka-hradec-kralove-josefov-kuks/
  • @Ugla Ty bydlíš někde v okolí Voděrad, Louňovic, Říčan? :)
  • @Melindaaaa: mám babičku a většinu času teď i rodiče ve Struhařově (u Mnichovic). A aktuálně i sebe, neb má být ještě min. zítra hezky a usoudil jsem, že Praha mi leze krkem a v práci už to znám :-)
  • @Ugla Mnichovice okres BN nebo PV? Mi se to hrozně plete, akorát vím, že v jedněch je motte a v druhých děsně zahulená knajpa (ovšem není vyloučeno, že ta je i v těch prvních :-)).
  • Tak to jo :) V okolí to trošku znám :)
  • @brbr: O těch za Vlašimí jsem ani nevěděl, ale u těch není ani jeden ze tří Struhařovů. Ten "náš" je ten Praha-východ, přes ten u Štiřína jsem dřív jezdil domů na kole, než dodělali okruh a polevil tak provoz na úseku Jesenice-Dolní Břežany-Zbraslav. V tom u Benešova jsem nikdy ani nebyl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.