Sportovní aktivity a podobné vylomeniny

upraveno 30. dubna 2012 v Rozličný pokec
Vzhledem k tomu, že místní Spolek přátel železa (AshaG, flanker.27, Krisa a příležitostně i já ;-) off-topicuje chvíli tu a chvíli zas jinde, zkouším tímto vytvořit topic věnovaný rozličným sportům, které sami aktivně provozujete/provozovali jste - ne nutně na soutěžní úrovni. Pro jistotu zdůrazňuju, že do toho nepatří pití piva na rekord, sledování fotbalu v TV, ani další bohaprosté* činnosti, které si někteří pletou se sportem.
*dovolávání se ho/jich k získání relevantnosti nestačí.
18911131417

Komentáře

• Uff, to vypadá, jako kdyby na Benešovsku (a okolí) došla fantazie při pojmenovávání vesnic :-) V tom benešovském Struhařově je myslím nějaké tvrziště.
  • Je Kuks to, jak jsou tam ty hrozně známý barokní sochy, nebo jsem zase mimo? :-)
    @Ugla Sansa cyklistický styl je přece největší zábava, hlavně chlapy to musí šíleně bavit :-D Já se snažím jet rychle jenom když kolem mě jedou nějací dobře vybavení a jedou hrozně rychle, tak přidám, aby to jako nevypadalo :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Sansa: Jo, od Brauna. Série ctností a neřestí. A nedaleko v lesíku je i jeho betlém.
    image
  • Tam jsem byla letos v létě :) Bylo to skvělé a měli jsme super průvodce :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jo a dole ve sklepě Kuksu je nějaká hrobka/sklad kostí :). Betlém je moc hezký, akorát se bohužel dost rozpadá a nevím, jestli ho někdy někdo ještě opraví :(.

Každopádně doporučuji na výlet - dojet do HK vlakem s kolem, okouknout Hradec, navštívit Krisu :D a pak se projet na Kuks. Je to asi 30km a po cestě je spousta zajímavých věcí (např. Plácky, Předměřická a Černožická loděnice), takže nejvhodnější styl jízdy je "na kochačku/Lady Sansu" :)
  • normalne ste ma navnadili. Jedine, co ma odradza, je vybavit malej kvoli tomu pas. Ako keby sme sli do Karibiku...
    @Hildegarda Děti musí mít pas 8-O. Já myslela, že se teď nemusí mít nic (maximálně nějaký doklad s fotkou, což vlastně děti asi nemaj)...
  • @Krisa Bez pasu to nejde, co já vím...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Milé opatření Evropské unie, aby se prý zabránilo únosům dětí.
    @flanker.27 Aha, takže děti a psi musí mít speciální doklad :)
  • @Krisa Donedavna stacilo mat dieta zapisane v pase. Teraz musi mat samostatny doklad.
  • Nejvtipnější je, že tam musí být aktuální podoba dítěte. Takže pro mimina jako dělané. Jen mi pořád není jasné, kdo řekne, že to dítě v pase není to v reálu. Mi to připadá, že tam poznat jde, ale pak celník v nějakých Kotěhůlkách řekne, že ne a my pojedeme zpátky??? :spike:
  • Krisin výlet jsem absolvovala asi dva roky zpátky (jenom teda bez návštěvy) a byl moc pěkný, dokonce jsem tam čirou náhodou potkala svého hocha Vašíka, tak nějak jsme se začali bavit, protože jsme se trochu znali, no a bavit jsme se už nepřestali, takže na navazování vztahů je hrad Kuks přímo ideální (jenom teda nevím, jestli to byla opravdu náhoda, protože pravděpodobnost, že Brňák se rozhodne jet jen tak na Kuks a potká se tam s člověkem, který se mu tak trošku líbí, je celkem malá) :-D

A cože? Na dítě je potřeba pas? Já jsem myslela, že podstata takového toho šengenského prostoru a vlastně Evropské unie je to, že můžu cestovat jenom tak. Takže budeme muset Ferdáčkovi dělat pas když pojedeme k tetičce těsně za hranice do Rakouska. Tak to je paráda, z toho musí být všichni rodiče celí unešení. :-(
  • upraveno 15. dubna 2013
    Když už nemůžou být unesené ty děti..

Dneska jsem si dal dopolední rozcvičku s krumpáčem, lopatou a sekerou. Rozebral jsem jednu bezprizorní skalku a vykopal pár listnáčů - náleťáků, co se na ní uchytily, a po obědě jsem vyrazil opět na silnici. Prakticky stejná délka jako předevčírem (47km), akorát méně kopcovitý profil, čas 1h 50min. Kdybych si tu dovolenou mohl vzít ještě tak na půl roku, možná bych i něco natrénoval.. Rozjíždět to téměř po půl roce jde dost ztuha, zatracená zima :other:

EDIT: Jo a rozsekal jsem na kostkách ve Stříbrné Skalici světlo - už v tom držáku po těch letech moc nedrželo, až jsem uvažoval, že ho přitejpuju k řidítkám. Teď budu muset navíc přitejpoval i tu hlavu s diodama, která po pádu na dlažbu a orasování plastového tubusu drží též na čestné slovo..

Co mi připadá naprosto neuvěřitelné je fakt, že ta věc ještě po 10 letech svítí na původní baterky. A to má za sebou věci jako můj úžasný noční výlet k Severnímu moři, který jsem podnikl předloni poslední víkend mého pobytu v Hamburku.
  • @Lady Sansa Jo, úplně všechny děti musí mít pas s fotkou, která musí splňovat jisté parametry, takže strávíš na úřadě spostu času než se jim podaří vyfotit mimino, aby se dívalo do objektivu, nemrklo, atd. Pas platí 5 let, nebo když dítko změní podobu.
  • @brbr svagrina ide do Rima s rocnou dcerkou. Pas jej robili, ked mala 3 mesiace a plati dva roky. Ani ona sama by uz na nom nespoznala vlastne dieta. Minule boli v Polsku na nakupoch a sistili, ze zabudli pas. Nastastie ziadna kontrola, inak by jej dieta zobrali a skoncilo by na ambasade. :spike:
  • @brbr Dítko ale mění podobu téměř pořád, ne?
  • @Lady Sansa Uhodilas hřebík na hlavičku a vem si, že vyřízení pasu trvá měsíc. U malinkých miminek můžeš jít rovnou pro další. :onfire:
  • upraveno 22. dubna 2013
    Rozhodla jsem se začít s běháním, zatím se to asi nedá příliš považovat za sportovní aktivitu, spíš to vypadalo jako soustavný volný pád vpřed způsobený zakopáváním o vlastní chodidla, třikrát jsem málem vyplivla plíce =D ale jinak dobrý. Teď čekám, kdy se konečně vyplaví ty endorfiny.
  • Pořád nic, spíš mě začínají bolet nohy, tak možná příště :anxious:
    @Dreamer Já mám taky vždycky pocit, že se mi vyplavuje jen kyselina mléčná a endorfiny se někde zapomněly :wall:
  • Sportovní aktivita na vysoké aneb debil si dal cyklistiku v domnění že se projede po zlíně na kole. A ono hov*o :D Tří denní výlet na kolech a ještě za to budu cálovat 650, to si fakt příští rok dám plavání :D
  • @Blackfish Za 650 ještě dobrý :D
    @Blackfish Che, my měli v druháku patologie vodácký kurz - dali jsme si ho všichni a pak nám oznámili, že bude v Rakousku nebo na Slovensku, bude stát 3500 - 4500 a ještě bude první týden zkouškového. Takže všichni měli nesplněno :D
  • @Krisa Jé Kriso, ty seš doktor?
    @Anvil Jedině amatérský (ale zatím s dost blbými výsledky samoléčby), sociální patologie ;)
  • :-( škoda
    @Anvil V mém případě to škoda rozhodně není! :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.