Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
11011131516

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. května 2012
    skelet:
    na právo hosta nezapomínám, ale je hloupé se na něj spoléhat, a to především když to právo vstoupí v platnost až po příjezdu do domu hostitele a až potom co u něj něco pojí a zapijí. Mezitím už se vojáci jeli utábořit do předem připravených pozic serem Freyem. Prostě spoléhat se na takovou ochranu mohu, když se takového člověka neobávám, což u Freyů neplatilo.
    Houbelec, ti čekali dokonce na druhém břehu než byly tábory, než Robb a Catelyn pojedli, teprv poté přešli řeku do tábora na druhý straně.
  • upraveno 17. května 2012
    neboj, že bych si to neuvědomoval. Přemysl Otakar I si ze své dcery taky rval vlasy zoufalstvím, ale nedala si říct a nedala.. a aby měla od tatíčka nakonec pokoj, tak do kláštera vstoupila, abatyší se stala, řád založila, a pak se i svatou stala .-)
    Církevní kariéra byla taky pro ženu jednou z mála možností, jak se nějak realizovat. Ale byl rozdíl, když do řádu vstupovala jako ctná panna a když tam lezla coby kajícnice, která nemá jinou možnost.
    nimráme se v podrobnostech o kterých už nemáme ani potuchy (a scénáristé taky ne).. možná v 328 díle Hry o trůny se dozvíme proč tam ta baba lezla :-)
    Tady je zas generálů jak na štábu.. Rád bych trochu podpořil Nevadu s flankerem, ale zkusím se překonat a napsat to časem nějak souhrnněji do topicu o postavách.
  • upraveno 18. května 2012
    Paráda, bejt provdaná za páprdu z bohatýho rodu, nebo jít do kláštera. Už jsem bohu 5 minut neděkovala za to, že žiju v tomhle století. Jdu to napravit a pak si to užít :D

BTW. Talisa určitě není Jeyne a navíc je trochu retardovaná. Normální člověk by nešel na "audienci u krále" o něco prosit zaprasenej od hlavy až k patě. Aspoň by si umyl ruce a obličej. A dáma ze starého rodu? Už tuplem ne !
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. května 2012
    Phoebea napsal(a):

BTW. Talisa určitě není Jeyne a navíc je trochu retardovaná. Normální člověk by nešel na "audienci u krále" o něco prosit zaprasenej od hlavy až k patě. Aspoň by si umyl ruce a obličej. A dáma ze starého rodu? Už tuplem ne !

Nebo jsou tak trochu retardovaní scénáristé.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. května 2012
    Může tím naopak dodat své žádosti na vážnosti, takže to podle mě docela chytrý. Na mě by to zapůsobilo :)
    Paráda, bejt provdaná za páprdu z bohatýho rodu, nebo jít do kláštera. Už jsem bohu 5 minut neděkovala za to, že žiju v tomhle století. Jdu to napravit a pak si to užít :D

Bylo by hůř. S největší pravděpodobností bys od patnácti rodila každý rok dítě, hladověla a dřela na poli. Jdu děkovat taky :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 18. května 2012
    Pokud by to rození vůbec přežila. Už taky děkuju :D
    Bože, ta představa tolika hladových krků! Když bych rodila třeba každý 2. rok od patnácti do čtyřiceti tak bych měla 12-13 dětí, no "hezká" představa. Dámy, přidávám se do klubu.
    Lady Sansa napsal(a):

Bože, ta představa tolika hladových krků! Když bych rodila třeba každý 2. rok od patnácti do čtyřiceti tak bych měla 12-13 dětí, no "hezká" představa. Dámy, přidávám se do klubu.

To pochybujem, ze by si dosiahla taky pocet, nie kazdy je Maria Terezia. pravdepodobne by si umrela niekde medzitym. Ja by som umrela uz pri tom prvom :)
    Lady Sansa: Neboj, ono by se to "zredukovalo". Půlka pomře v kojeneckém věku, pár nemocí, nehoda, případné potraty (třeba opět jako důsledek nemoci, nebo nehody)... Ještě bys "byla ráda" kdyby Ti na stará kolena zbyl aspoň jeden potomek, abys měla u koho bydlet... :(
    Pravda, někdy by nebylo od věci zapojit při psaní komentářů mozek. No, snad někdy příště. Ale takovýmu Freyovi se teda poměrně dařilo a třeba Starkům nebo Cersei se nic takovýho taky nestalo, ne? Ti byli ale zase vychováváni v lepších podmínkách, ale stejně má Cerei s Catelyn kliku.

Jo a ještě tam Cersei jednou říkala, že žádná matka by neměla přežít svoje dítě...
    Lady Sansa napsal(a):

... Jo a ještě tam Cersei jednou říkala, že žádná matka by neměla přežít svoje dítě...

Ale to jí nikdo nebere. Dokonce jí v tom ani nikdo nebrání... ;D
    Třeba se od ní ještě něčeho dobrého dočkáme, nic přece není v písni nemožné. Uznávám, asi ne, ale co třeba. Já jsem si třeba řekla ve Hře, že Cersei patří k mým nejoblíbenějším postavám. Když jsem četla Hostinu samozřejmě klesala, ale pořád jsem si tvrdohlavě opakovala, že je to moje oblíbená postava, že jsem tomu i sama uvěřila. Rozhodně bych ji nesrovnávala ze zrůdami typu Hora, Kousač, Tywin. (Já bych nesrovnávala, vy si klidně srovnávejte a nepište mi, že jsem pomatená, když mám ráda Cersei.)
    Lady Sansa napsal(a):

Pravda, někdy by nebylo od věci zapojit při psaní komentářů mozek. No, snad někdy příště. Ale takovýmu Freyovi se teda poměrně dařilo a třeba Starkům nebo Cersei se nic takovýho taky nestalo, ne? Ti byli ale zase vychováváni v lepších podmínkách, ale stejně má Cerei s Catelyn kliku.

Jo a ještě tam Cersei jednou říkala, že žádná matka by neměla přežít svoje dítě...

No neviem, ci ma Catelyn kliku :)
    Uznávám, zas tak velkou kliku asi ne. :)
    Lady Sansa: Ale jo, klidně si jí měj ráda. Já jí do jisté míry chápu (principy chování určitě, z osobního hlediska už o něco méně), hlavně po Hostině a Tanci, ale potkat bych se s ní nechtěla. Obzvlášť pokud by se okolo potloukal její oblíbenec Quyburn a jemu podobní... A rýpat do ní budu i tak- to dělám i svým oblíbencům. ;)
    Rozhodně bych ji nesrovnávala ze zrůdami typu Hora, Kousač, Tywin. (Já bych nesrovnávala, vy si klidně srovnávejte a nepište mi, že jsem pomatená, když mám ráda Cersei.)
    Nevím, v čem je Tywin horší než Cersei.
    To brácha zbožňuje Joffa - u něho má argument, že je to tak výborně napsaná postava, že ji nemůžeš nemít rád. U Cerei ale tenhle argument neplatí. A klidně si do ní rýpej, do dělám i já a řekla bych že asi tak 100% uživatelů tohoto fóra.
    Lady Sansa: Ty máš ráda Cersei, brácha Joffreyho, tvoje sestra napsala fanfic o tom, jak se Bran zamiluje do Freyovky. Vaší rodiny abych bála :D
    No mě právě přijde, že Cersei je jedna z nejlépe napsaných postav (imho společně s Jaimem, Theonem a Viserysem). Joff je prostě a jednoduše sadistické prase, na tom není nic zajímavého.
    Já jsem Catelyn a její propuštění Jamieho, ale i část jednání Cersei a většinu jednání Lysy pochopila celkem nedávno. Konkrétně se to stalo 28.2 v 11 hodin... Od té doby vidím ledacos jinak.
    Phoebea napsal(a):

Ještě můžeš být provdaná za chudého páprdu a každý den makat na panském. :-)

IMHO Cersei od Hostiny je napsaná děsně. Nemohla jsem se dočkat, kdy už konečně přijde ten Valonqar.
    Cersei od Hostiny je napsaná děsně. Nemohla jsem se dočkat, kdy už konečně přijde ten Valonqar.
    Prostě jí přeskočilo, to se stává... Potřebovala by nějaký klidný hrádek a dobrého psychiatra se spoustou cukrátek.
    mírně odbočím od načatého tématu. díl jsem viděla až včera, když pominu všechno to, o čem se mnoho napsalo výše, pochopili jste, proč Jaime Altona umlátil? vždyť ho mohl jenom omráčit a ten mladý Karstark by tam vlezl stejně. a jak to, že si toho nikdo nevšimnul dřív, když byli v kleci uprostřed tábora?
    Nezbytné zvýšení míry násilí na obrazovce?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. května 2012
    + navýšení averze diváků vůči Lannisterům, když už polidšťují Cersei a z Tywina udělali bodrého chlapíka, ímho.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.