neboj, že bych si to neuvědomoval. Přemysl Otakar I si ze své dcery taky rval vlasy zoufalstvím, ale nedala si říct a nedala.. a aby měla od tatíčka nakonec pokoj, tak do kláštera vstoupila, abatyší se stala, řád založila, a pak se i svatou stala .-)
Církevní kariéra byla taky pro ženu jednou z mála možností, jak se nějak realizovat. Ale byl rozdíl, když do řádu vstupovala jako ctná panna a když tam lezla coby kajícnice, která nemá jinou možnost.
Tady je zas generálů jak na štábu.. Rád bych trochu podpořil Nevadu s flankerem, ale zkusím se překonat a napsat to časem nějak souhrnněji do topicu o postavách.
Paráda, bejt provdaná za páprdu z bohatýho rodu, nebo jít do kláštera. Už jsem bohu 5 minut neděkovala za to, že žiju v tomhle století. Jdu to napravit a pak si to užít :D
BTW. Talisa určitě není Jeyne a navíc je trochu retardovaná. Normální člověk by nešel na "audienci u krále" o něco prosit zaprasenej od hlavy až k patě. Aspoň by si umyl ruce a obličej. A dáma ze starého rodu? Už tuplem ne !
Bože, ta představa tolika hladových krků! Když bych rodila třeba každý 2. rok od patnácti do čtyřiceti tak bych měla 12-13 dětí, no "hezká" představa. Dámy, přidávám se do klubu.
Lady Sansa: Neboj, ono by se to "zredukovalo". Půlka pomře v kojeneckém věku, pár nemocí, nehoda, případné potraty (třeba opět jako důsledek nemoci, nebo nehody)... Ještě bys "byla ráda" kdyby Ti na stará kolena zbyl aspoň jeden potomek, abys měla u koho bydlet... :(
Pravda, někdy by nebylo od věci zapojit při psaní komentářů mozek. No, snad někdy příště. Ale takovýmu Freyovi se teda poměrně dařilo a třeba Starkům nebo Cersei se nic takovýho taky nestalo, ne? Ti byli ale zase vychováváni v lepších podmínkách, ale stejně má Cerei s Catelyn kliku.
Jo a ještě tam Cersei jednou říkala, že žádná matka by neměla přežít svoje dítě...
Třeba se od ní ještě něčeho dobrého dočkáme, nic přece není v písni nemožné. Uznávám, asi ne, ale co třeba. Já jsem si třeba řekla ve Hře, že Cersei patří k mým nejoblíbenějším postavám. Když jsem četla Hostinu samozřejmě klesala, ale pořád jsem si tvrdohlavě opakovala, že je to moje oblíbená postava, že jsem tomu i sama uvěřila. Rozhodně bych ji nesrovnávala ze zrůdami typu Hora, Kousač, Tywin. (Já bych nesrovnávala, vy si klidně srovnávejte a nepište mi, že jsem pomatená, když mám ráda Cersei.)
To brácha zbožňuje Joffa - u něho má argument, že je to tak výborně napsaná postava, že ji nemůžeš nemít rád. U Cerei ale tenhle argument neplatí. A klidně si do ní rýpej, do dělám i já a řekla bych že asi tak 100% uživatelů tohoto fóra.
No mě právě přijde, že Cersei je jedna z nejlépe napsaných postav (imho společně s Jaimem, Theonem a Viserysem). Joff je prostě a jednoduše sadistické prase, na tom není nic zajímavého.
Já jsem Catelyn a její propuštění Jamieho, ale i část jednání Cersei a většinu jednání Lysy pochopila celkem nedávno. Konkrétně se to stalo 28.2 v 11 hodin... Od té doby vidím ledacos jinak.
mírně odbočím od načatého tématu. díl jsem viděla až včera, když pominu všechno to, o čem se mnoho napsalo výše, pochopili jste, proč Jaime Altona umlátil? vždyť ho mohl jenom omráčit a ten mladý Karstark by tam vlezl stejně. a jak to, že si toho nikdo nevšimnul dřív, když byli v kleci uprostřed tábora?
Komentáře
BTW. Talisa určitě není Jeyne a navíc je trochu retardovaná. Normální člověk by nešel na "audienci u krále" o něco prosit zaprasenej od hlavy až k patě. Aspoň by si umyl ruce a obličej. A dáma ze starého rodu? Už tuplem ne !
Jo a ještě tam Cersei jednou říkala, že žádná matka by neměla přežít svoje dítě...