Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
1101112131416»

Komentáře

• upraveno 20. května 2012
    Děti mu možná byly ukradené, ae Cersei ne. A Cersei by ztrátu dětí, nebo i jejich ponížení, nesla těžce.

Já ho neomlouvám, byl to impulzivní hajzlík, ale samotný incest je celkem zločin bez obětí. To už je horší nevěra s královnou.
    Souhlasím s Krisou, Jaime je sebestřednej šmejd, který vnímá zbytek světa jen jako prostředek pro své vlastní uplatnění. Problém je, že tohle samo o sobě není v USA považováno za nic až tak špatného, spíše naopak, takže chlapci od HBO opět přitvrdili. Z pohledu adaptace další z řady vážnějších úletů.
    no, prostě scénaristi potřebovali někoho, kdo bude odpovídat názvu dílu.
    krom toho, mám pocit, že Lannisteři se neradi zabíjeli navzájem (až na výjimky, že ano).
  • upraveno 23. května 2012
    Ji-ti napsal(a):

500 můžu dokáže ubránit Zimohrad 10 tísícové přesile .. tak jakto, že 100 ozbrojenců a kdoví kolik obyvatel hradu nedokázalo zastavit nějakých 40 odrhnaců ???

jinak nezdá se vám, že v těch scénách je nějak málo lidí ??? takovéj hrad býval kdysi za měnší město, navíc je to centrum celého severu, mělo by tam být opravdu dost lidí a pod hradem je ještě jedno město ...

normálně bych se na ně vykašlal, vzal pobral řezníka, kováře, kameníka, pár chasníků a normálně je umlátil... dokonce i kdyby jen vypustili pánovy psy ... tak by je roztrhaly takovou stovku loveckých psů určitě Ned musel mít ...

Většina vojáků je na jihu s Robbem, a dalších dvěstě někam odjelo pomoct, a dostali nářez....
    Vrátil se jen starej velitel, a tomu usekli hlavu.
    Nevada napsal(a):

A malá technická. Robb nebyl v době slibu manželství panovníkem, a dokonce ani Freyovým lenním pánem. Ale to na věci samozřejmě nic nemění.

Byl zvoleným králem Severu (svými vasaly a přívrženci.
    esed napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

esed: Svatbu s Jeyne zdůvodňoval záchranou JEJÍ cti. Takže jaké dobro jeho kalhot??!

No, mě to už při čtení knížky přišlo, že se prostě zamiloval (čti: líbil se mu sex s ní) a rozhodl se zdůvodnit to sám před sebou tím, že vlastně chrání její čest.
    Já nevím, jak vám, ale mě ta situace přijde úplně stejná, jako to, co musel udělat Ned. Samozřejmě znám ty spekulace, že Jon vlastně vůbec není jeho, ale když si vezmete tu obecnou knižní šuškandu, že Ned se prostě zamiloval do nějaký ženský, a přivezl si její dítě, tak je to úplně stejný. Válka, muž je zaslíbený jiné, ale najde milou a přítulnou dívku, do které se zamiluje. Ned to vyřešil správně. Vrátil se ke Catelyn. Ano, uvědomuji si, že Robb ještě za Freyku ženatý nebyl na rozdíl od Neda, ale neříkejte mi, že král Robert by ho za zásluhy nerozvedl. Ne, prostě Ned věděl, co je důležité pro smečku (Starkovy a sever)
    Ned Cat zdědil jako závazek - původně se měla vdát za jeho staršího bratra Brandona, který zahynul.
    Ned byl už tehdy "rozpracován" jinde, dítě bylo už asi na světě , a matku si nevzal asi protože nebyl čas - zřejmě ještě probíhala vzpoura proti předcházející dynastii.
    Jonova matka pak spáchala sebevraždu, a Nedovi prostě nezůstala jiná možnost, než si dítě nechat.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. května 2012
    haladdin napsal(a):

Nevada napsal(a):

A malá technická. Robb nebyl v době slibu manželství panovníkem, a dokonce ani Freyovým lenním pánem. Ale to na věci samozřejmě nic nemění.

Ne v době toho slibu. V té době tuším nebyl ještě ani lordem Zimohradu. Ale jak píšu na věci to nic nemění, porušil tím každopádně přísahu.
    Tyna napsal(a):

Oldřich si vzal vdanou Boženu Křesinovou :-)

No, vzal... Ona už byla vdaná, on byl ženatý :-) Jejich synek byl víc než co jiného legitimizovaný bastard. Proto si také musel nevěstu unést a nemohl se o ni ucházet normálně.
    Drama jako od Targaryenů, aneb homemade Wolf&Dragon :D
    haladdin: Právě ojevuješ Ameriku. BTW S Nevadou se nehádej, má pravdu. A začerni ty spoilery, prosím.

Ninkwen napsal(a):

http://www.edna.cz/game-of-thrones/videa/uvnitr-epizody-2x07--a-man-without-honor-cz.asp?from=hp

Tak se zdá, že tvůrci opravdu vnímají Jamieho jako zrůdu...

"Pravý Jaime není ten dobře vypadající a okouzlující darebák. Skutečný Jaime je zrůda, je to surovec."

Měla jsem chuť to okomentovat, ale nějak se mi nechtějí formulovat myšlenky. Asi jsme četli odlišné knížky. Nebo Jaime prodělá další "změnu" v onom nástinu knih budoucích (6,7)?

Zrůda? Surovec? Zbrklý je, zabíjet se nebojí, ale tohle? Zbytečná PROMYŠLENÁ vražda příbuzného? Grrr!!! >:(
    Byla to trojka, možná Hostina...když Jaime mluvil o tom kým chtěl být, o Gardě, o "svých vzorech v ní"...o tom že by se rád vrátil k tomu čím chtěl být?
    svoa00 napsal(a):

haladdin: Právě ojevuješ Ameriku. BTW S Nevadou se nehádej, má pravdu. A začerni ty spoilery, prosím.

Upřesni v čem má pravdu.
    A začerňovat neumím, sorry
    Haladdin: V tom, že Robb byl v tej době jenom dědic Zimohradu, což Freyovi rozhodně stačilo. Nad tabulkou, kam píšem text, co chceš vložit, je tlačítko spoiler, tak ho použij na označenej text.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. května 2012
    haladdin: Najskôr sa Robb vzbúril, čo neznamená byť kráľom a až po dohode s Freymi bol vymenovaný za kráľa
    Haladdin: přesně jak píše svoa, v době dohody s Freyi Eddard ještě žil a Robb byl jeho dědic. nic víc, nic míň.
    Drama jako od Targaryenů, aneb homemade Wolf&Dragon :D

no, rozhodně by se to do Písně GRRM hodilo. Zvláště, když by v závěru došlo k šokujícímu odhalení, že tradáááá - únos Jitky byl s její rodinoun domluven a ten gauner Břetislav tam nechal pro větší dramatický efekt a věrohodnost svoje muže, aby je nasraná ostraha kláštera pobila. :-)
    Arianus napsal(a):

Ninkwen napsal(a):

http://www.edna.cz/game-of-thrones/videa/uvnitr-epizody-2x07--a-man-without-honor-cz.asp?from=hp

Tak se zdá, že tvůrci opravdu vnímají Jamieho jako zrůdu...

"Pravý Jaime není ten dobře vypadající a okouzlující darebák. Skutečný Jaime je zrůda, je to surovec."

Měla jsem chuť to okomentovat, ale nějak se mi nechtějí formulovat myšlenky. Asi jsme četli odlišné knížky. Nebo Jaime prodělá další "změnu" v onom nástinu knih budoucích (6,7)?

Zrůda? Surovec? Zbrklý je, zabíjet se nebojí, ale tohle? Zbytečná PROMYŠLENÁ vražda příbuzného? Grrr!!! >:(
    Byla to trojka, možná Hostina...když Jaime mluvil o tom kým chtěl být, o Gardě, o "svých vzorech v ní"...o tom že by se rád vrátil k tomu čím chtěl být?
    Teď nevím, kam míříš? :)

haladdin: Najskôr sa Robb vzbúril, čo neznamená byť kráľom a až po dohode s Freymi bol vymenovaný za kráľa

Sakra , fakt..
    Může mi někdo laskavě vysvětlit, co a proč se má začerňovat ?
    Případně mě navést na nějakej návod ?
    haladdin: Jsi v seriálové diskusi => začerňuj, co se v seriálu ještě nestalo (nebo chronologicky vzato stát nemělo). Takže RW, Freyova zrada nebo třeba Arya v Braavosu.

edit: Jinak na úvodní stránce máš takovými velkými písmenky napsáno "Důležité! Ice & Fire a spoilerová politika" a když to rozklikneš, vyskočí Ti vysvětlení. ;)
    Aha, už chápu :-)
    Dík.
    Nevada napsal(a):

haladdin napsal(a):

Nevada napsal(a):

Ne v době toho slibu. V té době tuším nebyl ještě ani lordem Zimohradu. Ale jak píšu na věci to nic nemění, porušil tím každopádně přísahu.

Lordem Zimohradu se stal automaticky popravou otce.
    A vyjednávat s Freyi začal, když svolal vasaly, vzbouřil se a začal pochod proti Kings Landing.
    Freyové chtěli provdat svou ženskou za krále.
    Jistě porušil své slovo Freyům.
    Ostatně , možná, že by se za jiné situace Freyouvé dohodli na novém řešení.
    Ovšem za situace, kdy byl Sever odříznut a plundrován Železnými muři se Robova strategická situace drasticky zhoršila.
    A Freyové přešli na druhou stranu a dohodli se s Lanistery. Stejně jako Mlkadej bolton, kterému byl Lanistery legitimován nemanželský původ. Možná, že by k tomu došlo, i kdyby slovo dodržel.
    Freyové získali beztrestnost za vzpouru, a možná i něco navíc.

• upraveno 24. května 2012

Teď nevím, kam míříš? :)

Kam by, ke vzpomínce na to, že Jaime (knižní) je sotva surovec (jako ten seriálový) ... spíš ztracený člověk, který upřednostnil jednou rodinu před povinností a celý svět jej teď nenávidí...a přesto by byl rád rytířem jakým byl Arthur Dayne a vůbec stará Aerysova garda.
    Mě se nezdá ani serialovy jaime jako surovec, dělá co musí :) Surovec je Hora, lechtač, rorge a tak.
    Arianus: vždycky jsem měla pocit, že si Jaime uvědomoval, že "Aerysova stará garda" není to, za jakou ji měl (parta ideálních rytířů). třeba vzpomínal, jak se Aerys choval ke své ženě a nikdo z rytířů nezasáhl, aby ji ochránil, atd.
    brbr napsal(a):

Arianus: vždycky jsem měla pocit, že si Jaime uvědomoval, že "Aerysova stará garda" není to, za jakou ji měl (parta ideálních rytířů). třeba vzpomínal, jak se Aerys choval ke své ženě a nikdo z rytířů nezasáhl, aby ji ochránil, atd.

So many vows...they make you swear and swear. Defend the king. Obey the king. Keep his secrets. Do his bidding. Your life for his. But obey your father. Love your sister. Protect the innocent. Defend the weak. Respect the gods. Obey the laws. It's too much. No matter what you do, you're forsaking one vow or the other.
    nakoniec aj Jaime pochopil, že "so many vows" je výhovorka...
    haladdin(e), krásný avatar :)
    Arianus napsal(a):

Kam by, ke vzpomínce na to, že Jaime (knižní) je sotva surovec (jako ten seriálový) ... spíš ztracený člověk, který upřednostnil jednou rodinu před povinností a celý svět jej teď nenávidí...a přesto by byl rád rytířem jakým byl Arthur Dayne a vůbec stará Aerysova garda.

Aha, už to chápu a samozřejmě souhlasím. :)
    Blackfish napsal(a):

Mě se nezdá ani serialovy jaime jako surovec, dělá co musí :) Surovec je Hora, lechtač, rorge a tak.

Surovec není. Jde o to, že scénáristé to v tom komentáři k dílu tvrdili. A zbytečnou vraždou příbuzného i podpořili.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.