Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

upraveno 13. května 2012 v 2. řada
11011121315

Komentáře

• upraveno 19. května 2012
    brbr: Plně s tebou souhlasím, mnohem logičtější by bylo, kdyby ho třeba jen praštil, ale neomráčil, a řekl ať dělá mrtvýho. Ve dvou by imho měli větší šanci na útěk, popř. by se po nějakým čase rozdělili. V druhé řadě je tolik logických chyb, že to dává prd smysl.
    GemSignor: Tak to se musím scénáristů trochu zastat. Zabít Altona nebylo logický, ale Jaime nejedná logicky. Stejně se zachoval i s Branem. Jaime dřív jedná než myslí. A v tuhle chvíli je to pořád ten zmetek, co klidně likviduje lidi, co mu stojej v cestě, jako otravnej hmyz.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. května 2012
    V tomhle případě to ale opravdu moc nedomysleli. Protože řeč byla o tom, že Jaime o tom útěku hodně přemýšlel. Radši pominu, že udělali blba i z mladého Karstarka.
    Nevada: Scénáristi jsou holt skvělí v tom, jak udělat z postavy blba :D Nakonec vlastně i z Jaime. No je mi jasný, že Alton je mrtvej prostě proto, že tam chtěli mít další mrtvolu. Kdyby přemýšleli, moh Jaime s pomocí Altona zabít strážnýho a vzít si jeho meč. Hned by se je snažil zadržet Karstark. Ten zabije Altona, Karstarka pak zabije Jaime. Voila, mohli mít i souboj.
    Nebyl Alton Lannister v knížce náhodou Cleos Frey?
    upraveno 19. května 2012
    byl, teoreticky
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. května 2012
    svoa00: To mě napadlo hned, proč to neuděli takhle. Aspoň velmi vzdáleně by se to podobalo útěku z knížky, mě by to nenaštvalo a z Jaimeho by nebyl úplnej debil.
    Mé dětství skončilo, po zhlédnutí této epizody...
    Nechápu proč vynechali Qhorina. :-( Jestli je to jen proto, aby si diváci vyslechli Ygrittino tlachání o Jonových, ehm... „scvrklých kamenech“ tak napíšu výhružnej dopis do HBO.
    Na druhou stranu, začíná se mi líbit dějová linie s Theonem...
    Přesně tak, Qhorina určitě nazatracujte, na toho ještě dojde - nechávaj si silné scény s ním ke konci, tipuju.
  • upraveno 20. května 2012
    http://www.edna.cz/game-of-thrones/videa/uvnitr-epizody-2x07--a-man-without-honor-cz.asp?from=hp

Tak se zdá, že tvůrci opravdu vnímají Jamieho jako zrůdu...
    Je otázka, jestli na tu do D&D záměrně zatím kouká pohledem prvních dvou knih (chce vyvolat stejný dojem jako knihy), nebo je to definitivní...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. května 2012
    Přesně tak, to by si nenechali ujít, naopak to opakují u jiných.
    upraveno 20. května 2012
    Thanatos: Zrůda je na mě silné slovo, ale šmejd to byl (to mi nikdo nevymluví - incest, vyhození Brana z okna...)
    Naprosto s vami suhlasim Jaime je moja oblubena postava a to ako je v podstate od zaciatku (uz v 1 serii) vykresleny sa mi dost nepaci.
    Uz komentar Neda Starka ,ze bol verny ked to bolo bezpecne ,cim ho v podstate obvinil zo zbabelosti sa mi nepacil.Jaime urcite nebol vyslovene bezchybny ,ale dokonca i jeho neprajnici o nom nikdy neuvazovali ako o zbabelcovi.Naviac s jeho uvazovania vidno,ze ma svoj vnutorny kodex ktorym sa riadi a jeho charakter je napodiv dost podobny Nedovi Starkovi,prosto je to zasadovy muz,ktory sa ale neboji porusit pravidla ak ide o zivot.Jeho spravanie casto vyplyva s toho ako ho vnima jeho okolie a to je ovplyvnene jednou udalostou a to zabitim krala.Predsudky okolia su take,ze Jaime proste casto nema na vyber.
    Serialovy jaime je bezcharakterny egoista.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 20. května 2012
    Jaime děla dost věcí, se kterýma se nedá morálně souhlasit, ale ty dělá i většina jiných postav a zrůdy v rodině jsou Tywin, Joffrey a z části i Cersei. Navíc nevěřím, že ho tak scénuristi opravdu vidí, když na něj v první sérii prozradili i to, co z něj dělá lepšího člověka (jeho rozhovor s Tywinem, kde se s ním zrovna neztotožňuje, zmínka o tom, jak mu bylo proti srsti, co se stalo Nedovu otci a bratrovi) a co v první knížce nevíme.
    Incest je zrovna trestný čin, který nikomu nijak zvlášťneubližuje...
    To by mi víc vadil pokus o vraždu Brana, na druhou stranu, zase tím zachraňoval život vlastním dětem.
    No jen tu záležitost s Branem neomlouvejte, Cersei sama mu za to nádavala a jestli si vybavuju, tak prohlásila, že kdyby to nechal na ní, tak Brana vystraší tak, že o tom v životě nepromluví. A myslím, že zrovna ona by to dokázala ;)
    upraveno 20. května 2012
    Taky ale v danou chvíli šíleně panikařila a Jaime "jednal" hlavně na její popud. V okamžiku kdy ho shodil, myslel hlavně na sebe a Cersei. O dětech v první knize neuvažoval vůbec jako o svých.
    upraveno 20. května 2012
    Já dokážu vzít v potaz jeho omluvy pro házení Brana (láska k ženě, dětem, blablabla), ale "dobrý" člověk by to prostě neudělal.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.