!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1102103105107108243

Komentáře

• Rickon napsal(a):

Co je na Braavosu tolik důležitého, že tam přesunul Aryu? Stannis může dostat podporu Severu (Díky Rickonovi?) Řekotočí? Braavoská banka, tak bude mít peníze pro žoldáky, ale nejsem si jistý jak jsou mu loajální lordi z Bouřlivého konce ...

Ti už stejně nemajou army a navíc už část území a hradů ovládá Aegon.

• Nevím jestli se tady o tom nepsalo, ale nejvíce mi přijde naplnění proroctví o Azoru Ahai, to že je to Stannis a jeho Světlonošem je Melisandra. Vede mně k tomu prolog Střetu králů. Dračí kámen je místem kouře a soli.Pokud se podíváme na původní pověst tak Nissa Nissa se obětovala, aby byl Světlonoš ukut stejně jako se obětoval mistr Cresssen z lásky pro Stannise.
  • Naposledy som čítal zaujímavé no nenazvem to teórie ale nápady o tom kto je AA a zaujali ma 3:

Davos - znovu zrodil sa po bitke na Černovode bola tam soľ aj dym, Nisa Nisa (osobu ktorú najviac miluje) mohli byť jeho synovia ktorých zabil vlastne tým že slúžili Stannisovi. Davos je taký hrdinský/dobrácky typ a len málo kto by čakal že práve on je AA.

Theon - soľ mal pri svojom krste na železných ostrovoch, dym bude mať až ho bude Stannis upaľovať, tam autor "teórie" uvažoval o úplnom znovuzrodení niečo v štýle Ježiša, ktorý sa objavil po svojom ukrižovaní bez zranení a rán ktoré pri ukrižovaní utrpel. Na mňa to je ale príliš magické.

Jaime - to že je Jaime AA nie je nová teória ale zaujímavý bol názor autora teórie že AA zastaví temnotu a to čo učí Trojoká vrana Brana je temnota, takže Jaime vlastne len dokončí to čo začal keď Brana zhodil z okna. Je to úplne kruté a preto sa mi to páčilo :D

Ešte dve otázky, písalo sa niekde kedy prišla Mel za Stannisom? Alebo prečo prišla za ním? Lebo predpokladám že ho videla v plameňoch keď chcela vidieť AA. No teraz vidí v plameňoch Jona keď chce vidieť AA.
  • @JoeGyry Opravdu myslíš, že Bran, co umí ovládat zvířata i lidi, by si tak snadno nechal nakopat od jednorukého šermíře? =D Jenom to tak zmiňuju.
  • Ja tvrdím, že Bran a Jaime sa ešte raz stretnu a lannister bude z toho neštastný =D ...

@JoeGyry ..Melisandra patrila asi ako kňažka Stannisovej ženy..teda bola v službach Florentov než si Stannis zobral Selyse nepoznal ju ... (čo vravíš na tuto teoriu ??)
    @šedostín ..prečo Aemon spochybnil Svetlonoš ?? .nejde mi do hlavy, žeby prave on sa mylil ..
  • Podle mne Světlonoš nemusí být nyní nutně meč.
  • Celkem zajímavá teorie s tím Davosem, který je zatim velmi sympatický, což bohužel snižuje jeho šance být AA.

Theona si jako AA neumím vůbec představit, to spíš toho Jaimeho, který mu bych to už po tom čím prošel i začal věřit..

Neví někdo co se stalo s tím Světlnošem? Nepříjde mi, že by to byla metafora pro něco jinýho. Napadá mě, že by ho mohli ještě objevit jako dračí sklo...
  • ..ťažko povedař čo je vlastne Svetlonoš.. Stannisov meč ? nejaký iný meč ? roh ktorý ma momentalne Victarion ? nočná hliadka ? ...teoreticky dračie sklo ? kto vie ...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Theonov akt ukutia meča a zabitia Nissi Nissi by mohla byť zrada Robba a zajatie Brana vedúce k vypáleniu Zimoradu. A Bran by bol jeho Svetlonosom - úprimne, ako dlho by trvalo Branovi ísť na sever za vranou ak by sa neudiala táto dôležitá vec?
  • 7. kniha SoIaF ? má byť aj 7 diel, jaký je (resp. má byť) jej názov ?
    som myslel, že len 6 kníh, ze končí sága 6.dielom - "Príchod jary", / alebo Sny Jara (Dreams of Spring)
  • @Alef_peAlef 6tka Winds of Winter, 7mička Dream of Spring (pôvodne Time for wolves)
    Šestka bude Vetry zimy a až sedmička Sen o jari.
  • @Branislav_Gepeto Vzhledem k tomu jak rychle píše GRRM tak to bude spíš sen o Snu o jaru =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...

@JoeGyry
    Mám pocit, že titul Time for Wolves byl jen vtip a snad ani ne Martinův, ale jen mezi fanoušky.
  • v siedmych knihach..budu popisane 4 ročne obdobia ktore vlastne zahrnu časový usek par rokov .. Po prečitaní knihy Tanec s Draky mam pocit (podla veku jednotlivých postav), že ubehlo max. tak 3 - 4 roky
    upraveno 12. listopadu 2013
    @Depresor Kdesi tu bola časová línia

@Nevada Ja som si myslel, že Time for Wolves mal byť pôvodný názov Hostiny a Tanca v kope. Ono ten názov znie tak ironicky, ale beztak...

@Everett_Young Alebo sa k tomu dostaneme a bude to tisícstranové vysvetľovanie hygienických návykov Meereenu po vídatných hostinách... Sen o Jari :)
    image
  • Depresor napsal(a):

v siedmych knihach..budu popisane 4 ročne obdobia ktore vlastne zahrnu časový usek par rokov .. Po prečitaní knihy Tanec s Draky mam pocit (podla veku jednotlivých postav), že ubehlo max. tak 3 - 4 roky

Já bych to tipoval tak na 2 -2 1/4 roku. Viz časový odhat Catelyn (rok po tom co Robb sestoupil do Řekotočí s armádou) když se s Robbem cestovala na svatbu svého bratra.
  • @JoeGyry dík ... (najprv som mal pocit, že je to zakazkový list na sedem traktorov) =D
  • Při brouzdání po netu jsem našel teorii, že Světlnoš je meč House Dayne.
    - meč byl ukován z meteoritu
    - Ned Stark ho vrátil Daynům, tak třeba ho tam AA najde...

Jo AA by mohl byt Ohař, neboť se znovuzrodil v ohni...
  • už tu padla teorie že až bude Cersie souzena v souboji tak proti Robertovi postaví církev Sandora ?
    @DanielSvatoš Ja v to úprimne dúfam. A verím, že bude tiež zakrytý a odhalený až na konci boja, keď s radosťou zabije Gregora. :D
  • @Branislav_Gepeto no já doufám že Gregor se dozví kdo ho zabije těsně před smrtí
  • upraveno 30. listopadu 2013
    neberiete teda teoriu, že Cleganovci su mrtvi ??
    @DanielSvatoš Tak nejak som to myslel. Že napríklad bojujú obidvaja zakrytí a keď pôjde Sandor dať posledný úder ako keď Gregor šiel rozmliaždiť Oberyna, tak mu spadne helma alebo čosi a teda Gregor ešte stihne zahliadnuť, kto ho zabil. :)

@Depresor To, že obidvaja Cleganovci sú mŕtvi je v podstate fakt. To, že sú živí sú len teórie, možno pravdivé, možno nie. Toto je len moja túžba a pokojne jej podpery, čiže tieto dve teórie, nemusia byť vôbec pravdivé. Inak tu zakrývať spoiler nemusíš.
  • @Branislav_Gepeto ... neskryjem, dostanem zdžuba ...skyjem , tak nemusím.... =D čisto si ma domotal..
    @Depresor Prepáč.

Keď sa diskutuje o nejakom filme, či knihe alebo hocčom, je to tak trocha slušnosť skryť to pre tých, ktorí by si to chceli pozrieť/prečítať, ale ešte sa k tomu nedostali. Aj v seriálovom vlákne skrývame to, čo sa ešte len stane, nech už je to seriál či epizóda stará akokoľvek dlho. To je všeobecné. Kto to videl, ten si to odkryje, kto to nevidel, ten si to neodkryje a o nič nepríde. JJa osobne som natrafil len na pár spoilerov, ktoré mi tak trocha znechutili zážitok (ako anotácia seriálu Supernatural - prečo neodhaliť jednu zaujímavú vec rovno v anotácií, hoci to bol "len taký zbytočný" miľník hneď v prvej epizóde), takže mne to nevadí - ja si zo zvedavosti beztak tie spoilery kukám na vlastné nebezpečie. To som len tak v mene druhých.

Čo sa týka knihy samotnej, nemusíš spoilerovať nikde nič do najaktuálnejšieho embarga. Ak vidíš, že niekto nemá ikonku Tanca, čiže ho nečítal (to sa dá nastaviť), v priamej komunikácií je slušnosť sa vyhnúť spoilerom, ale prakticky ťa nič neviaže, pretože by sa sem malo chodiť s uvedomením, že už je Tanec vonku dlhšie a chceli by sme o tom voľne diskutovať.

Ak vyjde kus knihy len ako ukážka (viď vypustené kapitoly z Vichrov), stále je to spoiler. Ak aj vyjde kniha v češtine, ešte sa nejakú dobu čaká a potom Alek rozhodne, kedy je embargo preč. Aby mali ľudia čas si tú knihu prečítať. Do tej doby všetko nad aktuálnym embargom [momentálne Prológ Vichrov a všetko po ňom, čo máme zatiaľ k dispozícií] sa musí spoilerovať.

V témach označených slovom SPOILER (ak je aj táto) sa spoilerovať nemusí vôbec - tuším -, čiže tu by malo byť možné diskutovať aj o to z už vpustených kapitol. Prípade na to stačí napísať [SPOILER Vichry] a každý, kto tie ukážky nečítal sa bude držať ďalej.
  • @Branislav_Gepeto nič sa nedeje =D ja to beriem všetko s usmevom, nemusíš sa osptravedlnovať ...inač klobuk dole, že sa ti to chcelo takto mi všetko podrobne vysvetliť :-D
  • a ještě jedna věc...někdo tady popíral že Manderly ty Freye dal do koláče protože by je nemohl dopravit do Zimohradu aniž by si toho někdo všiml. Ale když Roose Bolton jmenuje co Manderly všechno veze na Zimohrad tak říká že veze několik sudů čerstvě ulovených mihulí.Tak není možné že místo těch mihulí veze Frey ? (jestli to tady padlo tak už se omlouvám :))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.