!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1103104106108109243

Komentáře

• @DanielSvatoš To jsem psal já, ale přijde mi divný, že by v kuchyni na Zimohradu vyndaval naporcovaný Freye, aby si toho nikdo nevšiml.
  • @Baron no v sudech mohl být jen nejaké části a ten koláč dělali pravděpodobně jeho lidi takže by to nějak šlo si mylím
  • @DanielSvatoš Všechn jde, když se chce. Neřekl bych, ale že Manderly je tenhle typ. Hlavně by úplně zbytečně riskoval, že se prozradí.
  • @Baron ano riskoval by ale jak myslíš to že není ten typ ? ja si nemyslím že je posera jestli myslíš tohle
  • @DanielSvatoš No spíš bych řekl, že to není takový sadistický hnusák. Zbabělec podle mě není, ale je podle mě opatrný.
    Ještě taková maličkost, co myslíte je Glover na cestě s Davosem?
  • @Baron mě by spíš zajímalo kde je druhý Glover a lady Mormont :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Baron Veď on ich mohol rozkuskovať na veľmi dorbné časti a dať do cesta alebo mal koláče hotové.
  • kde je Davos a Glover ani srnka netuší ... a jedna Mormont s Gloverom boli na R wedding a druha je so Stannisom asi..
  • @Depresor právě že Galbart Glover a lady Mormont (matka té zavražděné na Rudé Svatbě) odešli a nejsou nikde k nalezení a mají Robbův dopis kde určuje svého nástupce
  • @DanielSvatoš aaaha ... no nič, zasa mi par veci vypadlo :wall:
  • Mně spíš zajímají ti mistři. Řekl bych, že v dalších knihách budou hrát větší roli. Zajímalo by mně co by se stalo z mistry kdybi se dokázalo že to opravdu udělali. Hlavně Targaryenskému králi by se to nemuselo líbit. :spike:
  • To já jsem zvědavý jak dopadne moje oblíbená, sice menší postava, ser Balon Swann.
    @Baron Praskne alebo ho zostrelia a upečú... S takým nebezpečným menom a priezviskom
  • no jelikož je v Dornu tak mam trochu strach, aby nezkončil jako chudák Aerys Oaekheart.
  • Myslim si, že mistři už mají osud celkem sečtený jestli se a trůn dostane nějaky Targaryen a doví se co dělali s jejich létajícíma ještěrkama. Ostatně mi přijde, že mistři jsou taky docela slušný hráči o trůny... Nikdo nemá víc informací než oni...
  • @Rickon :idea: bingo ! velmi dobrý napad ! :p :weirwood:
  • Rickon napsal(a):

Myslim si, že mistři už mají osud celkem sečtený jestli se a trůn dostane nějaky Targaryen a doví se co dělali s jejich létajícíma ještěrkama. Ostatně mi přijde, že mistři jsou taky docela slušný hráči o trůny... Nikdo nemá víc informací než oni...

:idea: :king: 8-)
  • vertas napsal(a):

brbr napsal(a):

@Depresor Neee, oživování je fuj! :wall:

Co je mrtvé nemůže zemřít.....!!!

Ale povstane, pevnější a silnější. Na to nezapomeňte.
  • Baron napsal(a):

Určitě, ale pochybuju, že Malíček bral Sansu do orlího hnízda jen proto, aby mu hrála nevlastní dceru kdyby s ní nevěl větší cíl.

To je naprosto logický (nebereme-li v úvahu to, že chtěl jenom zachránit dceru své milované Cat) a navíc, Malíček je mistr ve Hře o trůny.
  • Gardien napsal(a):

Moja predpoveď čo sa týka všetkých: VŠeci zomrú

Valar Morgulis
  • duny napsal(a):

no som prekvapeny ze tu nikto nespomina Led, sice nemame dochovaneho typka kto by s nim bojoval, ale slavnym mecom rozhodne je. podbne ako lannistersky tusim jasny rev ci ako sa to volal (snad ho tyrion najde)

Bylo by to sice super, ale Tywin Lannister nechal Led roztavit a překovat na meče pro Jaimeho a Joffreyho :-( .
  • Nedávno ma pri čítaní jednej fanfiction napadlo, že potenciálnym naplnením proroctva o valonqarovi („A až tě tvoje slzy vysuší, valonqar stiskne svýma rukama tvoje bledé bílé hrdlo a vymáčkne z tebe život.“) by mohol byť ten náhrdelník, ktorým Tyrion zaškrtil Šae. Náhrdelník bol opísaný ako "řetěz ze spojených zlatých ruček, kde každá držela v prstech zápěstí té další". Patril pobočníkovi, ktorým bol dovtedy Tyrion, Cerseiin valonqar (malý brat). Takže ak by Cersei ktokoľvek zaškrtil tým náhrdelníkom, tak by to svojim spôsobom boli ruky valonqara.
    Mne sa páči aj teória so Sandorom.

Alebo to bude Tommen :P Mladší brat Joffreyho

Ale k tej reťazi, toto je zaujímavá teória
    My little brother has known a hundred whores, I'm sure, but I've only ever bedded one.

Jaime saved Tyrion from Queen Cersei's wrath, and after he helped Tyrion escape, Tyrion killed his whore, Shae by strangling her with the Hand's chain. Tyrion will save Jaime from Queen Dany's wrath after Jaime is captured in battle, and after that he will kill his described whore, Cersei, by strangling her with the Hand's chain.
    A ešte je teŕia, že ten nástroj, čo zabil Brandona Starka za Aerysa sa mohol volať Valonqar.
  • Nobody napsal(a):

duny napsal(a):

no som prekvapeny ze tu nikto nespomina Led, sice nemame dochovaneho typka kto by s nim bojoval, ale slavnym mecom rozhodne je. podbne ako lannistersky tusim jasny rev ci ako sa to volal (snad ho tyrion najde)

Bylo by to sice super, ale Tywin Lannister nechal Led roztavit a překovat na meče pro Jaimeho a Joffreyho :-( .
    Až zkují ostří polámané, nekorunovaný zas bude králem :)

• mimochodem - když už jsme u těch spekulací - nemáte někdo nějaké info, jak to vypadá s dalším dílem? Zda stále platí 2014? resp. zda to stále ještě oficiálně neodložili...
    :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ono ani žádné oficiální info o 2014 nebylo. Ani o žádném jiném roku.
  • já myslim, že hlásil něco ve stylu 3 let... - a to bude za chvíli...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. prosince 2013
    Martin? Vtipálku :)
    (A mimochodem, ne, nehlásil.)
  • JayJay
    upraveno 10. prosince 2013
    @Lodimar: Uškrtí svýma rukama, že by mohlo být řetězem...
    Dobře... spousta lidí si myslí, že valonqar by mohl být Jaime, jen k tomu nesedí ty ruce... ale teď? Mace Tyrell by mohl povýšit na regenta a Hand of the king by mohl být opravdu Jaime (ne že už by mu to nebylo nabídnuto dříve,... myslím, že se vysmál ve stylu Hand without hand?).
    Na druhou stranu,... pěkně popořádku. Napřed Myrcella a Tommen (ale těm to zrovna moc nepřeju...).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.