!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1106107109111112243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mikjan V jednom rozhovore povedal:
    ,,Môžem nechať preletieť UFO nad Kráľovým prístaviskom? Môžem. Urobím to? Nie."
    Hovoril to síce v kontexte či zmení dej ak niekto uhádne teóriami možný koniec, ale myslím si, že si to plní celkovo - len pretože by naštval väčšinu fanúšikov by ho nenezabil. Ak by zabil Tyriona, tak by ma vytočilo skôr to, že by zomrel pretože si prdol v dome nejakého boháča a zomrie opsiom "And then Tyrion just died.". Keď postava zomrie s nejakým účelom - Robb - a má to efekt, tak aj napriek emóciám je to dobré. Ak by tak zomrel Tyrion nedbám.

Ale ak by zomrel absolútne zbytočnou smrťou... To by bolo blbé...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. ledna 2014
    Mně se Tyrion na konci Bouře a v Tanci tak zhnusil, až jsem doufala, že ho v té meereenské aréně opravdu sežere lev. Byla by to fajn ironie. Ale Martin se v něm bohužel moc vidí.
  • Nevim co má G.R.R.M pro něj připraveno, ale přijde mi, že hand of the king pro něj nebude důstojná a nedokážu si ho představit, že by byl třetí hlava draka. Myslim, že jeho čas se kratí.. Jen mě tak napadlo, kdo přichází do úvahy po smrti Kevana, jako hlava Lannisterů? Jo a myslim si, že tam byla Arya :)
  • upraveno 27. ledna 2014
    Jenom musím upozornit, ať se nenecháte moc unášet očekáváními. Martin dost věcí nechá otevřených (respektive nechá na čtenáři, aby si z kontextu vyvodil, jak to bude dál) a na některé důležité otázky nejspíš ani neodpoví. Možná tím slibovaným hořkosladkým koncem myslel to, že u některých postav v pravý čas milosrdně přestane vyprávět, jak to občas dělají hollywoodské filmy podle skutečných událostí :-k
  • Cersei snad ne, prece jenom Castlerly Rock neni v Dorne, tak nějaký z níže postavených Lannisterů. Napadá mě, že by se mohl vrátit ten co se vydal hledat ten jejich valyrijský meč..
  • JayJay
    upraveno 27. ledna 2014
    Lancel...
  • @Jay lancel sa teraz prezehnava ku siedmym, takze jeho by som moc do uvahy nebral (aj ked ako syn kevana mi prijde dost rozumna moznost)...co takto genna lannister a jej manzel frey (uz si nespomeniem na jeho meno)?? ti budu velice radi ked dostanu s riverrunom i casterly rock
  • Nene v Západozemí mají přednost děti hlavy rodu před ostatními z rodu takže i Žena má přednost pokud je jedinné dítě , třeba Brienne Panna z Tartu je dědička , nebo Alys Karstark i když má svého strýce a jeho děti
  • @Nurbis: Pravdu díš, ono se toho smrtí Kevana moc nezměnilo a právoplatným lordem (lady) ze "Skály" je pořád Cercei, ne? I podle Awoiaf Kevan nikdy nebyl Lord of the rock (Pán rocku).
  • Pořád mi není jasný důvod, proč Martin poslal Tarlyho do Starého Města a navíc sledoval jeho cestu. Davose taky nedoprovází na Skagos.
  • Jenomže Davosova poslední kapitola byla ta, kde ho Manderly na Skagos posílá. Řekl bych, že jeho kapitoly o cestě ke kanibalům budeme mít možnost číst.
  • A byla tak na konci 1/3 tiny knihy
  • @Petr489: No, tak co všechno bude ve Starém Městě je celkem otázka, ale tam se to mixuje hodně zajímavě... jo, oficiálně se sice o tom moc neví, ale o to více se spekuluje... A mít tem Jaqena (nyní jako Pete), písečného hada Sarellu (nyní jako Alleras, the Sphinx), do toho ještě nešťastný konec Pycellův... Myslím, že tam je na co se těšit.
  • S tou Cersei bych si nebyl tak jistej :D, přece jenom znovu oživlý Ohař by mohl konečně vypraskat znovuoživlého brášku :D.
    Jinak pokusim se o menší sumář:
    Jaime - kralovská garda, takže na 99% smůla
    Carsei - viz výše
    Tyrion - za stávající vlády vyloučeno
    Lancel - dal se k novému řadu, takže viz Jaime
    Janei Lannister nejmladší dítě Kevana, ale jsou mu cely 4 roky....
    Gerion Lannister - nejmladší bratr Tywina, vydal se do Valyrie pro Brightroar
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Já myslím, že díky Samově lince budeme moct sledovat tažení Železných, možná napadnout zrovna Staré Město :)
  • Rickon:
    A co takhle Tommen? Ten je po matce přímým potomkem Tywina...
  • @jjelen : Otázka je, jak velký šance dáváš Tommenovi na přežití, podle mě to má docela spočítaný, no ale podobně jako Cersei :-)
    Ad Casterly
    Tak najväčšmi bude rozhodovať pobočník a regent, ktorým bude zrejme Mace. Ten sa bude snažiť ísť v ústrety Vrabčákovi, keďže cirkev si ľudia vážia a tak by mal Vrabčák moc dať Macemu moc a takisto sa mu musí podlizovať kvôli Margaery. A všetko to bude musieť byť pod záštitou Tommenovho rozhodnutia, aby to nevyzeralo, že ruže všetko vlastnia.

Čiže nejaký Lannister, aby bola zachovaná línia, ľahko ovplyvniteľný, aby pre ruže nebol ohrozením a zároveň pod taktovkou cirkvi, aby z toho vyťažil aj Vrabčák (u ktorého je vidieť tendenciu vyťažiť z vecí). Najvhodnejší a najbližšie aj geograficky je Lancel.

Jaime je v KG, takže naňho sa neobrátia a keby aj, odmietol by. Tyrion je vo vyhnanstve, takže definitívne nie. Cersei by možno mala prednosť, ale čisto symbolickú. Cersei v Skale žiadnemu hybateľovi nepomôže - neurobí dobre pre ruže, cirkvou je označená za kacírku a už niekoľkokrát ukázala, že s mocou sa nevie dostatočne vyhrať. Takže by jej dali niekoho, kto bude schopný ju skrotiť a bude za ňu rozhodovať. Tu by možno bola braná do úvahy Genna. No ak Tommenovi povedia, že je to tak najlepšie, pokojne môžu nariadením Cersei rovno odstaviť, aby ju mali pod kontrolou a radšej preferovať Lancela.

Lancel by to nemusel odmietnuť. Mohol by to považovať za boží dar, ktorý mu bol daný z dôvodu. A teda zrejme by využil bohatstvo krajiny, aby pomáhal. Možno by vyplienil pokladnicu skaly a dával chudobným, možno by to všetko poskytoval priamo cirkvi, ktorá by tak mala v podstate moc nad jedným kráľovstvom úplne.

Ale radšej by som tam videl Cersei pod strážou Genny zatiaľčo tam privezú Edmura. Mohlo by tam tak vzniknúť niečo zaujímavé.

Ad Samwell
    Ja verím, že GRRM plne využije potenciál týchto kapitol.
    Sme v úplne novom prostredí. Najväčšie mesto Západozemia. Veľa záhad a veľa zaujímavostí, ktoré môžu byť odhalené. Bojím sa, že toto by sa zvrhlo k GRRMovskému opisovaniu všetkých lodí v prístave ako pri Braavose, ale čo už.
    Nový rád. Budeme mať možnosť vidieť fungovanie výučby majstrov a ich verím byrokraticko-aristokratický systém. Nechcem žiadneho Harryho Pottera, ale sledovať výučbu by bolo zaujímavé. A akokoľvek to zaváňa až prílišným klišé, chcel by som, aby Samwell prinútil sviecu rozhorieť sa. Mohlo by to byť pokojne aj nejakým trikom. Ale chcel by som, aby Sam študoval taje. Sam možno bude napokon kľúčom k Piesni.
    Takisto je Sam blízko piesočného hada, zrejme muža bez tváre a pracuje v Marwynovom oddiely.

Ak Martin odbyje celú jeho linku tým, že bude mať v knihe tri kapitoly, v ktorých v jednej sa všetko naučí a zloží sľub, potom nejaká nevyriešené záhada a vracia sa späť na Zeď, dosť by ma to vytočilo...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Rickon Katapultují ho na velkého jiného a Sam ho rozmázne do okruhu doseti metrů...
  • @Miya To je otázka, ale zas někteří (Tyrellové minimálně) ho budou chtít udržet naživu coby ideální loutku (snadno ovladatelný a při tom "legitimní král", pro leckoho skvělá kombinace+Tyrellové ho možná budou chtít udržet na živu i proto, aby nemuseli Marge hledat dalšího manžela... už zase :-D )
  • Opět vyvstává otázka, kdo by byl na řadě po Tommenovi - myslim, že by to jen a jen podpořilo Martely, který se zatim drželi mimo hru o truny.
  • JayJay
    upraveno 28. ledna 2014
    @Rickon: Hmm a mluvíme stále o Skále, nebo už o Železném trůnu?
    Skála - Cersei, je, byla před Kevanovou smrtí a bude až do své (podle všeho obě své děti přežije).
    IT - Je Tommen, otázka je, jak dlouho se udrží, nicméně to vypadá, že to má za pár, jestli dřív on, nebo sestřička není jisté, ani to, jestli se zničí navzájem, nebo je oba zničí... třeba Aegon.
    Trůn z této linie mohou získat Tyrellové, Martelové si myslím, že budou prosazováním Myrcelly jen tratit
  • Už jsem přešel ve své spekulaci na samotný Iron throne :). Někde jsem zahlid na netu neověřenou zpravu vydavatele, že by to mohlo vyjít příští rok.. do ty doby jen vydržet v čekání :-(. Docela by se hodilo kdyby někdo zaktualizoval ty proroctví..
  • Viz Samwell

Ten už se na zeď snad ani vrátit nemůže stihnout. Minimálně ne jako plnohodnotný mistr citadely. Posuzuji podle časového posunu vývoje děje u Daenerys. A pokud přece tak je 100% že bere aj toho akolytu lukostřelce (mám okno jak se menuje).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.