Ja som sa už aj raz dočítala, že chudinku Asharu zneuctil sám Aerys a výsledkom bol Aegon a tak boli maminka i miminko prepašované na východ a vymyslela sa oficiálna verzia o mŕtvom dievčatku a samovražde. :D
Ja fandím Nedovi a Ašare, ale aj tak si myslím, že sa potvrdí L+R=J, ja tam až priveľa náznakov na to, aby to bol trolling. Ale veľmi by som sa smiala, keby to tak nebolo. Okrem toho, ak aj Ašara otehotnela počas turnaja, ako otec je pravdepodobnejší Brandon - vieme predsa, že bol povestný sukničkár a bral si čo chcel, možno aj bez dovolenia. U Aegona verím, že je to Illyriov syn, ale nepopieram, že tam môže byť nejaké prepojenie na Blakfyrovcov.
Ta teorie, že Aegon je Blackfyre, je celkem rozšířená, ale já jí nerozumím. Vždyť přeci poslední Blackfyre byl Maelis Obludný, a ten padl před narozením Aegona .... Jak to teda je?
Tak co vlastně víme o Blackfyrech? Víme, že Daemon I. měl sedm synů, dva padli na Rudotravném poli a zbytek utekl do Svobodných měst. Co tam dělali? Určitě museli zplodit nějaké potomstvo, kdoví jestli opravdu neexistuje nějaká "zapomenutá" linie po meči.
Navíc jak pravila @Nevada ve hře jsou i dcery, o nichž není žádné výrazné zmínky.
Já prostě věřím, že Aegon je Blackfyre a Varys je jeho příbuzný. Ostatně, kdyby byl Varys skutečně potomek Daemona Blackfyra, tak by to hodně z jeho jednání objasňovalo
Údajný Aegon je fracek sbalený někde ve špinavé uličce ve slumu, co nemá ani kapku královské nebo jakékoliv jiné urozené krve, syn prostitutky a budoucí svačinka pro Drogona 8-)
To by aj vysvetľovalo, prečo Varysova "služba ríši" zahŕňala umocňovanie kráľovej paranoje a v podstate napomáhanie rozvratu. Koniec koncov, nezaznelo už raz od nejakého panovníka "Štát som ja."?
@Dreamer Alebo si vezme Sansu a budú spolu vládnuť Západozemiu, no Sanse sa nebude vôbec páčiť a tak bude mať svoj sen o tom byť kráľovnou splnený, len nie tak, ako chcela :twisted:
Aegon ... (zeditován spoiler k seriálu) si taky myslím, že byl "stvořen" jen proto, aby poskytl efektní (možná i efektivní :-) ) smrt. Navíc u něj víc než u čehokoliv jiného se zdá, že je to takový přílepek, který Martin vymyslel, aby ságu protáhl....
@Aviv Tak v době, kdy začal protahovat, to ještě asi z krku mít nechtěl. Ale hlavně jedna věc je, že ho to možná nebaví, a druhá, že každý napsaný díl znamená velký finanční přínos. Možná jsem cynik, ale naprosto nepochybuji o tom, že Martin ságu píše především proto, aby si vydělal, ne z lásky ke svým fanouškům....
@Beleg seriál bych nebrala jako směrodatný zdroj ohledně takto detailního vývoje knih :-) a sem to opravdu nepatří, spousta lidí chce probírat teorie, ale nesledují seriál a hlavně, co se posledních sérií týče, bude pro ně internet dost nevyzpytatelným minovým polem, takže alespoň tady by to mohlo být bezpečné.
@Nevada Pravidla jsem si přečetl, uznávám, že ve smyslu pravidel to spoiler byl. Měl jsem si pravidla přečíst dřív, moje chyba, omlouvám se.... Za sebe bych zase poprosil Tebe o méně ironie a útočnosti. Děkuji.
@Beleg A? Několikrát bylo jasně řečeno, že seriál a knihy budou mít odlišný vývoj, řečeno samotným Martinem.
@Dreamer Nechápu tvou averzi vůči Aegonovi. Podle mě je to v dané situaci nejlepší kandidát na trůn, případným excesům by podle mě zabránil Varys. Pokud bude konec podobný konci Války růží, tak Aegon by měl skončit na trůnu, čímž se zároveň nepřímo potvrdí, že je Blackfyre.
@Gepeto Těch sňatkových kombinací pro Griffa je víc, Arianne-získání Dorne nebo Maegary-získání Roviny.
Aegon při dobývání nějakého hradu, při výstupu po žebříku na hradby, uklouzne na šlupce od banánů. A umře.
Podle mě je Aegon Martinova vějička, protože si uvědomil že Daenerys je tam na východě nemožně dlouhou dobu, tak se zjevil ten malej ptákolev aby bylo v Západozemí veselo s "Targaryeny" a on mohl ukončit dění v Meereenu, s Dothraky (tam se ještě rozuzlení dočkáme) - tam je samozřejmě dost pravděpodobné že je Dany ovládne. Historie se bude opakovat. Stejně jako Nymeria přivedla Rhoynary do Dorne, přivede Dany svůj Khalasar :)
No co tady řešíte původ :D furt zapomínáme, že drak má 3 hlavy :D. Inak draky vždy osedlal někdo z potomků dračích rodů, jestli má daenerys 3 draky a martin počítal s 3 jezdci, tak logicky musí mít někde 3 targaryeny (či velmi blízké příbuzné)
Mně osobně se zdá zjevné, že Martin s Aegonem původně nepočítal. Zjevil se náhle, dost pozdě a nezapadal do koncepce ságy (např. jsem do teď nepochopil, zda Varys hájil zájmy Dany nebo Aegona, a různá vysvětlení, která jsem k tomu četl, mi přijdou hodně krkolomná). Zároveň si myslím, že koncepce ságy musela být od počátku jasná, jinak by to při složitosti celého díla Martin ani nemohl psát. Z toho mi vyplývá, že Aegon bude - tak či onak - vedlejším hrdinou.
Na Aegonovi je skutečně znát, že narušil původní plán, to ale neznamená, že jeho role bude vedlejší. Martin jej tam přidal v rámci rozšíření knižní trilogie na heptalogii, pro niž vymyslel o trošku jinčí konec, než pro původní tři knihy. Je tudíž možné, že Aegon výrazně ještě zametá dějem, možná se dokonce stane i dračí hlavou, k čemuž se ovšem nepřikláním. Co se týče jasně dané koncepce díla, jak říká mistr. Zná začátek i konec cesty, ale právě na té cestě se skýtá mnoho odboček a tajných stezek. Jinak řečeno, celkový průběh ságy může Martin měnit dle libosti a napadne li jej lepší způsob ukončení (což mohu potvrdit, stává se to často), napíše jej jinak a ani to nebude poznat, třeba to doknce i bude lepší. Viz jeho dopisy, jak měla Píseň původně vypadat. Aegon může klidně dostat roli krále, zatímco ostatní hlavní postavy statečně zemřou kdesi na severu a zastaví, případně nezastaví Jiné
@Beleg Tak ono celkově to zapadá dle mne do většího plánu. Zlaté společenstvo nestačilo k dobytí západozemí. Daenerys měla zajistit větší armádu v podobě dothraků (stejně tak pokus o atentát, kdyby ji chtěli opravdu zabít najmou muže bez tváře a ne že vyhlásí, kdo ji zabije stane se lordem tím akorát popohnali dothraky k činu) a viserys do celého plánu zapadal jako ženich do dorne, aby podpořili jejich nároky. Vznikl skvělý plán, škoda jenom, že viserys byl blb a hned ho pokazil a do kytek ho úplně poslala daenerys, když si nechala zabít manžela a nakonec místo aby doplula kam měla, tak si začala hrát na královnu v zálivu otrokářů, což byl velmi inteligentní nápad. Tudíž dle mne s ním počítal od začátku, ale jak se mu příběh nabaluje a rozšiřuje přestává ho to bavit psát nebo se v tom zamotal a neví jak se vymotat ven, aniž by provedl čistku postav :D (ono mít začátek a cíl je supr, ale ta cesta k tomu cíli viz jako se čeká na třetí díl kroniky královraha)
Komentáře
U Aegona verím, že je to Illyriov syn, ale nepopieram, že tam môže byť nejaké prepojenie na Blakfyrovcov.
Navíc jak pravila @Nevada ve hře jsou i dcery, o nichž není žádné výrazné zmínky.
Já prostě věřím, že Aegon je Blackfyre a Varys je jeho příbuzný. Ostatně, kdyby byl Varys skutečně potomek Daemona Blackfyra, tak by to hodně z jeho jednání objasňovalo
si taky myslím, že byl "stvořen" jen proto, aby poskytl efektní (možná i efektivní :-) ) smrt. Navíc u něj víc než u čehokoliv jiného se zdá, že je to takový přílepek, který Martin vymyslel, aby ságu protáhl....
Za sebe bych zase poprosil Tebe o méně ironie a útočnosti. Děkuji.
A? Několikrát bylo jasně řečeno, že seriál a knihy budou mít odlišný vývoj, řečeno samotným Martinem.
@Dreamer
Nechápu tvou averzi vůči Aegonovi. Podle mě je to v dané situaci nejlepší kandidát na trůn, případným excesům by podle mě zabránil Varys. Pokud bude konec podobný konci Války růží, tak Aegon by měl skončit na trůnu, čímž se zároveň nepřímo potvrdí, že je Blackfyre.
@Gepeto
Těch sňatkových kombinací pro Griffa je víc, Arianne-získání Dorne nebo Maegary-získání Roviny.
Podle mě je Aegon Martinova vějička, protože si uvědomil že Daenerys je tam na východě nemožně dlouhou dobu, tak se zjevil ten malej ptákolev aby bylo v Západozemí veselo s "Targaryeny" a on mohl ukončit dění v Meereenu, s Dothraky (tam se ještě rozuzlení dočkáme) - tam je samozřejmě dost pravděpodobné že je Dany ovládne. Historie se bude opakovat. Stejně jako Nymeria přivedla Rhoynary do Dorne, přivede Dany svůj Khalasar :)
Co se týče jasně dané koncepce díla, jak říká mistr. Zná začátek i konec cesty, ale právě na té cestě se skýtá mnoho odboček a tajných stezek. Jinak řečeno, celkový průběh ságy může Martin měnit dle libosti a napadne li jej lepší způsob ukončení (což mohu potvrdit, stává se to často), napíše jej jinak a ani to nebude poznat, třeba to doknce i bude lepší. Viz jeho dopisy, jak měla Píseň původně vypadat.
Aegon může klidně dostat roli krále, zatímco ostatní hlavní postavy statečně zemřou kdesi na severu a zastaví, případně nezastaví Jiné