Princezna a královna (úryvek) - Ice & Fire

upraveno 21. ledna 2014 v Překlady
imagePrincezna a královna (úryvek) - Ice & Fire

3. prosince 2013 vyjde dlouho očekávaná antologie sci-fi a fantasy autorů s názvem Dangerous Women  (Nebezpečné ženy), ve které nebude chybět ani povídka George R.R. Martina.

Read the full story here

245678

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Balerion z nich byl zdaleka největší a ani Vhagar a Meraxes se mu neblížili. Další draci byli mnohem menší. Některé měli zřejmě na Dračím kameni. A taky si nemyslím, že jich bylo několik desítek. Spíš tak 10-15. O Jaehaerysovi I. je zmínka, že když navštívil sever, tak měl s sebou šest draků. Pochybuji, že by bral jen malou část z velkého hejna. Myslím si, že to buď byli všichni, které vlastnil, nebo všichni, které měl v Králově přístavišti.

Já se na tu povídku těším čím dál víc :)
  • I 10-15 mi připadá moc, přeci jen draci rostli a museli se krmit nebo rostli v závislosti na tom, jako moc je krmili? Jako bojeschopného jedince si představuji draka, který už dosáhl rozměrů minimálně Drogona v Tanci a to rozhodně nebyl žádný mazlíček, doufám, že GRRM trochu osvětlí ("it's magic" neberu jako vysvětlení), jakým způsobem probíhal jejich výcvik, jak draky vůbec chovali, kolik draků bylo potřeba na zlikvidování průměrného davu rozzuřených Seveřnů a podobně :)
  • Je docela s podivem, že se v tom Dragonpitu navzájem nepožrali. :-) Nebo že ho nezbořili, když dračí oheň dokáže tavit kámen.
    Taky už jsem přemýšlela, jak to dělali na cestách... kde třeba "ustájili" draky v Zimohradu? To museli poslouchat na slovo, aby tam nic nespálili. :-)
    :-k
  • V hlavě jsem si vytvořila takovou alternativní realitu, ve které byli Taragryeni propojeni s draky mnohem silnějším poutem, než "pouhou" poslušností? Třeba jako Dany, když přivedla na svět svoje tři děťátka pomocí ohně a krve. Nedovedu si představit, že by tak majestátní a mocné stvoření bralo ohledy na nějaké smítko, které mu sedí na hřbetě, možná byli Targaryeni měniči a dokázali si osedlat draky tímhle způsobem?
    Sem, by zapadal i Jon Sníh, i když nechci, aby měl cokoliv společného s draky :-#
    Ale to už jsem nejspíš příliš mimo, takže si počkám, jestli to nějak dovysvětlí Martin :)
  • Na otázku, jestli se měnič dokáže vtělit i do draka, Martin zarytě mlčí, takže očekávám, že se to v knížkách ještě bude řešit. Ale to by ten měnič na něm pak asi nemohl zároveň jezdit, to by byl smítko a ještě ke všemu v bezvědomí. :-)

V nějaké pouto mezi jezdcem a drakem taky věřím, už jen proto, že každý drak snesl jen jednoho pána (dokud ten neumřel).
  • @Dreamer Valirijská krv, nebude asi len o krásnych strieborných vláskoch (mááágia ):-) Podľa mňa na drakovi môže jazdiť iba jedinec s valirijskou krvou.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja som sa už divil, ako sa do Meereenu zmestili traja veľkí draci a oni by mali byť v KL po desiatkách? Super...
  • @sveva u toho měničství jsem myslela "osedlat" spíše jako metaforu, takže například Aegon si mohl pohodlně ležet v bezvědomí někde na poduškách v královsky vybaveném stanu/kajutě a zapálit Západozemským lordům koudel za zadkem jako převtělený Balerion :onfire:
    To asi těžko, protože je minimálně u Aegona a jeho sester několikrát řečeno, že na nich jezdili - fyzicky na nich seděli.
    Na druhou stranu je možné, že někteří měniči dokáží ovládnout zvíře aniž by sami ztratili vědomí. Předpokládám/myslím si, že k tomuhle stavu se časem propracuje Bran a možná i Jon (jestli to přežije). IMHO to umí minimálně Brynden "jsemstrom" Bloodraven.
  • Tak nic :)
  • upraveno 30. srpna 2013
    Neviem, mozno sa mi to iba zda, ale nedegenerovali draci velkostou, ked prisli do Zapadozemia? Bolo to niekde spominane?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Hildegarda Ano, jejich hlavy jsou v podzemí vystaveny od největší po nejmenší.
  • @Everett_Young Jasne, asi je cas na druhe citanie :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Osobně tipuji, že jich v Západozemí nikdy nebylo víc než 10.
  • Ono i 10 je sakra dost. To říkám jako člověk, co pár draků zabil - v D&D. Onehdá se mi dokonce povedlo jednoho proměnit v malýho psíka, dějmistr hodil na dvacetistěnce jedničku, což bylo jediný číslo, kdy se to mohlo povést :-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @alek ale chudáčka wyrmlinga, ne? :-) Co to bylo za postavy?
  • Kdepak to byl myslím pořádnej zelenej drak, aspoň adolescent :-) Hráli jsme tehdy v prostředí Ardy, třetí věk, do který jsme napasovali D&D - nejlepší svět, jaký jsme kdy stvořili (arda.d20.cz). Hrál jsem tehdy čaroděje, dokonce učně Sarumana Bílého, který tehdy ještě sídlil v Minas Tirith - dokonalé, jinou hru jsem si tak neužíval. Jedna z mála postav, které jsem psal zápisky - prosím buďte shovívaví, nikdy jsem neuměl moc psát a navíc tohle je tak 7 let zpátky. Měl jsem vedle sebe dva bijce, jednoho paladina a prvním tahem jsem jim udělal tohle - nenáviděli mě všichni včteně dějmistra, že jsem je připravil o zábavu :-)
    upraveno 3. září 2013
    @alek Nejsem si jistý jestli jsem to pochopil, to je nějaký oficiální LOTR D20 systém, nebo klasické D&D 3e (3,5e) upravené pro vlastní hraní LOTR?

Kdysi jsem byl v družince postav (D&D 3.5e) kolem lvl 15 a dospělého draka bych se asi i bál :-) nemluvě o současné postavě clerica v pathfinderu lvl 8 na kterého drak jen promluví a utíká pryč :-D

Jestli to byla odměna za dobrý RP nebo to sedělo i číselně, protože očarovat draka, to je síla :-)
  • @Thorar pathfinderu lvl 8 - to je nejaká desková hra, alebo onlajnovka ?
    a tiež tá Arda-D20.cz
    upraveno 3. září 2013
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell
    Pathfinder, GURPS, Dungeon&Dragons, Shadowrun, D20 modern atd, atd jsou hry ke kterým potřebuješ partu lidí, kostky, tužku, papír, občas pravidla podle kterých hraješ a fantazii. Vysvětlit PnP RPG (Pen and paper role-playing game) je (nejen)pro mě strašně těžký.

Není to deskovka, není to počítačová hra

Třeba tohle pomůže
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Dungeons_&_Dragons
    Přesuňte se do nějakého hracího topicu, prosím.
    @Nevada Omlouvám se, nechal jsem se unést :-)
  • Ardu jsme postupně upravovali pro různé verze D&D, myslím, že jsme začali ještě za druhé edice, a pak přes 3e jsme stejně skončili u vlastních úprav 3e - Arda vyžaduje spoustu omezení, aby se svět nenarušoval šílenostmi jako teleporty, oživování lusknutím prstem apod.

My jsme tehdy už taky byla grupa kolem 15. úrovně, já studentík Sarumana, i Galadriel jsem měl na háku :-) Ale šlo vyloženě o ten hod na past, 1 (respektive 3, později jsme přešli na spravedlivější 3k6 systém) je pro nás prostě vždy neúspěch.

Nevada - sorry, končím - jen jsem chtěl naznačit, jaký to musel být hukot :-)
  • upraveno 5. září 2013
    @alek ..tak ale, v dobrej (sciFi/)fantasy by mohlo byť aj pár tích teleportov.. ;p-)
    { :onfire: :arrow: :weirwood: }
  • @alek btw. ? "....vyloženě o ten hod na past, 1 (respektive 3, později jsme přešli na spravedlivější 3k6 systém) je pro nás prostě vždy neúspěch..." ? ..?
    :-k
    @alek To musela být zajímavá kampaň :-) pěkné :-)

@Rolandzee-Zafira-Winterfell to neřeš, já mu rozumim a tobě to nic neřekne pokud to někdy nezačneš hrát.

A už fakt mlčíme Nevado :-)
  • Back on track :-)

Trochu jsem pátrala po tom, proč je Viserys I. najednou Jaehaerysův syn a ne vnuk, a našla jsem na westeros.org poznámku od Elia Garcíy (pravá ruka GRRM) "it's an error". Takže všechno je, jak má být, žádný stres. :-D Snad to do tisku opraví...
    Bezva, dík za "uklidnění" :)
  • Připomínám, že Dangerous Women vyjdou už v úterý 3. prosince. Plánujete někdo koupi? Já zvažuju elektronickou verzi, ale opět se mi příčí platit za ní víc než za hardcover. Takže asi počkám na...ehm, jinou možnost. =D

Tu je jedna z prvních recenzí, i když dle mého nic neříkající (dozvíte se jen, o čem to zhruba je, což už víme). Pobavila mě ale ta fotka s GRRM a modrou růží. :-D
    Byla jsem v pokušení, ale vzhledem k tomu, že bych si moc nepočetla, tak jsem to zase zavrhla :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.