!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
No nakonci v hoře osudu, když Frodo řekl, že prsten je jeho se samá věž otřásla a armáda ztratila vedení. Sauronův život byl svázán sprstenem, ale jeho vůle nikoliv. Takže někdo mohl i jeho prsten ovládnout viz Galadriel nebo Gandalf. Inak máš pravdu nestačilo prsten vlastnit viz glum, byla potřeba mu i vládnout a mítproti němu nějakou odolnost
@p1e9t9r2: Mel či Duch se zřejmě ukáže zanedlouho... VICHRY! VICHRY!...
Houby, Barad-dur padla a vojsko se rozpadlo až po Glumově pádu s Prstenem. Prsten měl vlastní vůli,... a pokud vím, Gandalf je jej ani nedotkl "aby skrze něj nevládl velkou mocí" a Galadriel (tady si nejsem 100% jist) myslím skončila u toho, že k němu natáhla ruku a dobře jí to neudělalo.
Sauron si v tu chvíli totiž konečně uvědomil, o co tady jde, a že Prsten se právě ocitl přímo v Hoře Osudu a hodně ho to naštvalo a vyděsilo zároveň. Doslova se píše "znal své smrtelné nebezpečí a vlákénko, na němž teď visel jeho osud". Takže v tu chvíli se na všechny armády vykašlal a veškerá jeho moc a vědomí se obrátili k Hoře.
Napsala bych celou citaci, ale nechce se mi :-P
Baelish je mistr intrik, a vyrazit s armádou údolí (ne, netřeba připomínat, nakolik je mu údolí věrné) proti Lannisterům, kteří jej de facto povýšili do titulu, který mu dává jakous takous legitimitu zváti se velkým lordem... no, takovou pitomost by nevymysleli snad ani Moonboy s Patchfacem dohromady. :o)
V seriálu mám mezery, ale doufám, že to nezprzní takovýhlema úletama. Stannis má naopak příležitost to podat "podívejte, jak moc jsem ochoten obětovat za boj proti největšímu nepříteli, Nissa Nissa, blablabla...". Ale to je obecně problém, udělat politické rozhodnutí a správně jej odprezentovat jsou odlišné věci.
Jinak to, že se Bolton prohlásí králem Severu je očekávatelné,... otázka je, jak dlouho mu to vydrží (co třeba týden? :o))
A myslím, že žádný z lordů údolí není tak hrrr do války, aby skákali tak, jak neoblíbený Malíček píská.
K té původní teorii: já myslím, že přesně takhle by se seriálový malíček zachoval. S knihou už to nemá co dělat. A tohle je možná dobrá šance, aby si DD obhájili nahrazení jeyne pool sansou. Jo, na seriál to dává až překvapivě smysl.
Navíc představa severněji umístěného malíčka v době blížící se předpokládané invaze jiných není úplně k zahození......
To Přemyslovci, prostě nepohodlné bratry oslepovali a kastrovali( Jaromír) posílali do vyhnanství ( to nemá cenu vypisovat, nebo své bratry a bratrance, případně rody vybili (Václav, Vršovci a Slavníkovci)
Tak anglicko- francouzské soupeření sahá dávno do minulosti( připomíná to jisté rody z Říčních krajin). Vždyť nechybělo moc a Británie by za 1 WW bojovala na straně Trojspolku!!