!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

1235720

Komentáře

• @Jay pokud jde o LOTR filmy, mám k dispozici jenom rozšířenou edici (tu hodně hodně rozšířenou, kde jsou asi tak hodinové titulky u každého dílu) a tam to řečeno je. Jestli to bylo i v kino verzi nejsem schopný říct.
  • @Jay No jo, ale tady v tom oživování bych netipoval, ale melisandru. Přeci Jon je měnič a v případě smrti těla je jeho vědomí přesunuto do ducha, kde sepomalu stává zvířetem.

No nakonci v hoře osudu, když Frodo řekl, že prsten je jeho se samá věž otřásla a armáda ztratila vedení. Sauronův život byl svázán sprstenem, ale jeho vůle nikoliv. Takže někdo mohl i jeho prsten ovládnout viz Galadriel nebo Gandalf. Inak máš pravdu nestačilo prsten vlastnit viz glum, byla potřeba mu i vládnout a mítproti němu nějakou odolnost
  • @Everett_Young: Ano, zaznělo, ale říkám, že je rozdíl, když to zazní okrajově a jestli se to řeší celou dobu (stejně jako si nejsem s to vybavit, jestli "zdánlivě epizodní fráze" o Písni ledu a ohně nemohla z druhé sérii zaznít stejně jako v knize - JEDNOU).
    @p1e9t9r2: Mel či Duch se zřejmě ukáže zanedlouho... VICHRY! VICHRY!...
    Houby, Barad-dur padla a vojsko se rozpadlo až po Glumově pádu s Prstenem. Prsten měl vlastní vůli,... a pokud vím, Gandalf je jej ani nedotkl "aby skrze něj nevládl velkou mocí" a Galadriel (tady si nejsem 100% jist) myslím skončila u toho, že k němu natáhla ruku a dobře jí to neudělalo.
  • @p1e9t9r2 To sis popletl. Věž spadla až poté, co zmizel Prsten v Hoře, stejně tak to byl moment, kdy vojsko ztratilo vedení. Když ho Frodo prohlásil za svůj, tak tím jenom na sebe upoutal pozornost Saurona, který k Hoře obrátil Oko a okamžitě tam poslal Nazghuly.
  • @Denebola @Jay Ne vy jste to špatně pochopili já tam nepíšu o pádu věže, aleo tom že v ten moment jak si frodo nasadil prsten a prohlásil ho za svůj se otřásla sauronova moc. Plus i věž na to reagovala.
  • @p1e9t9r2 Okej, donutil jsi mě se na to podívat. A máš pravdu. Jeho moc se skutečně otřásla, ale z úplně jiného důvodu, než který popisuješ, totiž že Frodo ovládl Prsten.
    Sauron si v tu chvíli totiž konečně uvědomil, o co tady jde, a že Prsten se právě ocitl přímo v Hoře Osudu a hodně ho to naštvalo a vyděsilo zároveň. Doslova se píše "znal své smrtelné nebezpečí a vlákénko, na němž teď visel jeho osud". Takže v tu chvíli se na všechny armády vykašlal a veškerá jeho moc a vědomí se obrátili k Hoře.

Napsala bych celou citaci, ale nechce se mi :-P
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 16. září 2015
  • @Tyrion Lannister: Jako označit Boltonovu pozici na Severu za silnou by bylo odvážné tvrzení. V situaci, kdy má proti sobě Standu (a po jeho případné smrti dost jeho vojáků), vzbouřenou půlku severu a po boku důvěryhodné existence typu Freyů, a severské lordy z nichž půlka mu chce vrazit kudlu do zad, by bylo z jeho pohledu více než dementní vyrazit proti svému spojenci - dokud jej Tyrellsko-Lannisterská aliance chrání před Greyjoyi, Aegonem a Dorne, byl by vůl jít proti vlastním.
    Baelish je mistr intrik, a vyrazit s armádou údolí (ne, netřeba připomínat, nakolik je mu údolí věrné) proti Lannisterům, kteří jej de facto povýšili do titulu, který mu dává jakous takous legitimitu zváti se velkým lordem... no, takovou pitomost by nevymysleli snad ani Moonboy s Patchfacem dohromady. :o)
  • ... jako takhle - není to nic, proti tobě - evidentně v tom vycházíš více ze seriálu a tam můžou D'n'D vymyslet různý logický kotrmelce, nicméně, jestli k něčemu takovému dojde, tak pevně doufám, že Martinův knižní Baelish si zachová chladnou hlavu a bude se chovat logicky (a okolnosti kolem něj taky),... tudíž nemyslím, že by otevřeně zradil někoho mocného, v kom má největšího spojence a šanci udržet si postavení, které horko těžko dokázal získat. Jo, až se spojenectví Tyrell-Lannister rozpadne, nebo dostane nakopáno, bude Malíček samozřejmě první, kdo změní strany a bude se snažit přetrhnout, aby ukázal, jak moc pro to udělal.
    upraveno 16. září 2015
  • JayJay
    upraveno 16. září 2015
    V knize myslím, že by Malíček v současné chvíli roli pobočníka nevzal, myslím, že teď je rád, že je od KL dost daleko. V KL mu půjde o kejhák (tip: Varys) a to Baelish nepřipustí. To už je bezpečnější odmítnout post pobočníka. Ten teď potřebuje, aby se situace zklidnila, ale všichni na něj vzpomínali v dobrém... :o)
    V seriálu mám mezery, ale doufám, že to nezprzní takovýhlema úletama. Stannis má naopak příležitost to podat "podívejte, jak moc jsem ochoten obětovat za boj proti největšímu nepříteli, Nissa Nissa, blablabla...". Ale to je obecně problém, udělat politické rozhodnutí a správně jej odprezentovat jsou odlišné věci.
    Jinak to, že se Bolton prohlásí králem Severu je očekávatelné,... otázka je, jak dlouho mu to vydrží (co třeba týden? :o))
    A myslím, že žádný z lordů údolí není tak hrrr do války, aby skákali tak, jak neoblíbený Malíček píská.
  • @Tyrion Lannister
    K té původní teorii: já myslím, že přesně takhle by se seriálový malíček zachoval. S knihou už to nemá co dělat. A tohle je možná dobrá šance, aby si DD obhájili nahrazení jeyne pool sansou. Jo, na seriál to dává až překvapivě smysl.
    Navíc představa severněji umístěného malíčka v době blížící se předpokládané invaze jiných není úplně k zahození......
  • @Jay Hele v seriálu je takových úletů Varys s Tyrionem v Meernu hmm tak by mne zajímalo,kdo zabije teda konečně Kevana. Malíček strážcem severu opominu jeho schopnosti teleportace. Též nevím jak chtějí toho aemona (aegona fakt si už nevzpomenu na jméno) vyřešit pokud dostane větší prostor v knize a bude mít zásadní vliv na děj. Porážku stanise s upálením jeho dcery no o tom radši vůbec nemluvit. Nakonec propadák jménem Dorne nic proti, ale ztoho se chtělo člověku brečet a určitě si vzpomenu na pár dalších bot, které tam udělali. NO co by se jim, ale mohlo povést je královolba na železných ostrovech na to se i těším.
  • Mne celkově stačí toto http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/i-kdyby-nastala-zombie-apokalypsa-vsech-knih-se-dockame-tvrdi-george-r-r-martin/#comment-15 ačkoliv nevím co si o tom myslet, opět si dělá výlety za zážitky po světě :(
  • Ja pochybujem ze by sa chcel Malíček s Boltonom spojiť. Možno v seriáli porazil Stannisa lenže severania si stále pamätajú Robba (The North remember). A Stále je tu Jon a Divokí na Zdi. Nevieme kde je Brynden Tully. Edmure sa tiež ešte môže objaviť. Lady Stonehearth a Bratstvo. A každý chce Roosa mŕtveho. Tým že by utvoril s ním Malíček spojenectvo a postavil sa Lannisterom by nič nedosiahol. Ale tým ze by ho odstránil a oslobodil tak sever by si určite získal ich priazeň.(severanov) Ktovie možno že Roosa vykuchajú na Zimohrade zatiaľčo bude Ramsay bojovať so Stannisom (v knihe).
    upraveno 16. září 2015
  • @Tyrion Lannister No tak na Francouzský trůn měl větší nárok právě Eduard III matka sestra posledních 3 francouzkých králů. Inak postava Roberta z Artois je zvláštní celý život usiloval o pozemky svého děda a nikdyse mu je nepovedlo získat
    upraveno 16. září 2015
  • @Tyrion Lannister Je o tom i docela pěkný seriál jen si nepamatuji přesný název, ale poctivě jsem ho na čt2 sledoval jako mladší jedinec a dost mne to zajímalo, právě proto mi jeho postava příjde zvláštní a celkově tam to dědické řízení, kdy jeho děd nechal pozemky své dceře (jeho tetě) a syn zníměné Artois nedostal a ještě ta jeho teta svoje dvě dcery provdá za syny krále a o to má pak pevnější pozici, ačkoliv víme jak to s jednou z nich dopadlo
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @p1e9t9r2 Neměl, podle Salicikeho zákona dědil trůn nejbližší mužský příbuzný, ženy byly z následnictví vyřazeny
    upraveno 17. září 2015
    @Tyrion Lannister Zmatek nad zmatek :-D
    To Přemyslovci, prostě nepohodlné bratry oslepovali a kastrovali( Jaromír) posílali do vyhnanství ( to nemá cenu vypisovat, nebo své bratry a bratrance, případně rody vybili (Václav, Vršovci a Slavníkovci)

Tak anglicko- francouzské soupeření sahá dávno do minulosti( připomíná to jisté rody z Říčních krajin). Vždyť nechybělo moc a Británie by za 1 WW bojovala na straně Trojspolku!!
    @Tyrion Lannister To se pletes linie opavských Přemyslovců vymřela 1520, jednalo se o lnii levobočka Přemysla II. Mikuláše, navíc kre v Přemyslovců měli i Lucemburkove
  • @Achileus A přes Lucemburky žije krev přemyslovců doted neb díkytomu, že krélové si brali princezny :D
    @p1e9t9r2 jo dokonce Schwarzenberg a anglická královská rodina jsou s Přemyslovci vzdáleně příbuzní
    upraveno 2. října 2015
  • @Tyrion Lannister To že tomen a myrcelou dopadnou jak dopadnou se ví od toho proroctví bohužel
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.