!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

145791020

Komentáře

• upraveno 5. října 2015
    Nebyl náhodou Bloodraven členem Hlídky? Pokud ano, nemá právo být králem a navíc je křivopřísežníkem.
  • Byl, krom toho je několikerým vrahem příbuzného, dezertérem z Hlídky, a hlavně skrzevá své severské kořeny (v doslovném smyslu) se na železnou sesli neposadí ani kdyby chtěl... já to psal čistě přes rodné právo nikoli přes to, že se z toho dědictví sami vyřadili...
  • SKALASKALA Nič nemá lepšiu pamäť ako čas.
    Zdravím, napadla mi taká teória, vychádza zo seriálu, nie z kníh, preto to dávam sem do špekulácií, lebo "Teórie ASOIAF..." sa majú týkať len kníh.
    Ide o to, že Vyvoleným, ktorého stále Melisandra videla vo svojich víziách so Stanisom, by sa týkali nie Stanisa, ale Davosa. Indícií je niekoľko, možno viac, základom by mohli byť tieto:
    Prišla za Stanisom v čase, kedy už bol Davos na Dračom kameni. Davos bol stále pri Stanisovi, nie je možné, že si Melisandra mýlila vo víziách ich dvoch? Kým Stanisove ciele boli na Železnom tróne, pomáhala mu s nimi. Bol to Davos, ktorý pochopil dôležitosť správy zaslanej z Čierneho hradu. Melisandra správu prečítala, a preorientovala Stanisove záujmy na Sever. Zabránila Stanisovi dať Davosa popraviť po tom, čo v ohni videla, že Davos bude užitočný práve na severe. Vieme, že sa videla prechádzať po Zimohrade, ale teraz už je jasné, že to nebude so Stanisom. Až Davos odišiel na Čierny hrad (poslal ho tam Stanis kvôli upáleniu Shireen), Melisandra zanechala Stanisa svojmu osudu a šla na Čierny hrad - za Jonom ? - alebo za Davosom...?
  • upraveno 25. dubna 2016
    Po shlednutí dnešního dílu začínám podporovat teorii, která se zabývá Sedmi.
    Jde o to, že by Sedm byli živoucí bohové chodící po westerosu,andalští bohové sloužící lidem.

Jaqen H'ghar – Cizinec – ten který přináší smrt.
    High Sparow – Otec – popisován jako vousatý muž nesoucí váhy (rovnováhu dobra a zla), lidé se k němu modlí za spravedlnost (sice neni vousaty, ale sedelo by to)
    Mellisandra – Stařena – nese lucernu, lidé se k ní modlí za vedení. Je to jen moje domněnka ale začíná to pěkně sedět.

Panna - ??
    Kovář - ??
    Matka - ze by Dany (Matka draků, bla bla bla ...); ale opravdu jen typ
    Válečník - Noční král/Světlonoš
  • Takže na to večer ani nemusím koukat?
  • Ale jo, kromě toho Dorne to ostatní jsou spíš maličkosti. Uvidí se až v dalších dílech, v tom dnešním se toho zas tolik nestalo, až na to Dorne, tedy. :-)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 25. dubna 2016
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Podle toho co čtu, tak zatímco upadají komedie, GoT je bohatě vynahradí. Až je mi skoro líto, že jsem na to přestal koukat. I když za ty nervy a vytrhané vlasy to nestojí :)
  • @Terezička ale jo, je tam jeden full frontal, kterej ti zajistí polknutí naprázdno :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Žádný dobrák ať nevytváří žádný topik, ten vytvoří někdo z modů v příslušné kategorii pro seriál, ať tu zase nejsou tři topiky k jedné epizodě jako minule...

Jinak seriál už se zvrhl v totální blbost.
    upraveno 25. dubna 2016
  • @Sagart Ten článek jsem četl, ale mám dojem že reaguje na úplně něco jiného. On není až takový problém zkousnout, že filmaři nechali nějakou postavu zhebnout dřív, než se stalo v předloze, ale to za jakých okolností k tomu došlo. Jak jsem někde četl, když nechali spadnout na Dorne atomovku, tak to bude mít asi stejnou logiku. ;-)
    @Magister_Peditum O člnáku jsem se zmínil spíše proto, že tam tak krásně píšou, cituji: "HBO předvádí svůj dokonale vykonstruovaný produkt, v němž není prostor pro pochybení. Ale také pro nic, co by překročilo vlastní stín."
    Což se dle mého neshoduje s vašimi komentáři ;)
  • @Sagart Jako, že je zbytečné po seriálu chtít, aby zachovával zásady dramatu: Jednotu času, místa a děje? :-D
    @Magister_Peditum Jako že by si seriál mohl kurňa promyslet zda bude mít smysl tam něco dávat. Když už tam dají Dorne, čert to vem, ale když ho pak po totálním neúspěchu rychle odkráglujou a tak se Dorne zapíše do dějin jen tím, že zabije Myrcellu, což mohl udělat kdokoliv jiný a nebo je zkátka nemuseli tak protahovat. Proč tam tu holčinu v tom seriálu kurnik šopa posílali, když se jim pak vrátila s totálním průserem. Chápu, že v knize má Dorne více funkcí, Myrcela, Aegon, Sarella v Citadele, špion v Přístavišti, tady to ale působí úplně k ničemu na to, že mají dokonale promyšlený plán... :) Ovšem, seriál nesleduji a tak mohu jen těžce posoudit, zda to má smysl ? :) Takže, co vlastně kecám, že... :D
  • @Sagart Takže si vlastně v ničem ani neodporujeme. :-)
    @Magister_Peditum Což mě těší :)
  • takže se nic z toho tady nestalo :-D
  • "A protože se nic z toho nestalo, nebudeme si to pamatovat.A proto bych, pane Rimmere, rád využil této možnosti, abych Vám řekl, že jste ten nejtupější a nejpodlejší uměle stvořený zmetek, jakého jsem měl kdy tu smůlu potkat!"
  • Chrabří muži sera Twentyho Goodmena nedokázali porazit Brienne a jejího vyděšeného panoše? Nehledě na to, že měli podporu neméně chrabrých psů, kteří ve svých schopnostech mají i neviditelnost. To se mi nechce věřit. :D
    Dorne nemá smysl komentovat. :D Ellaria Sand převezme Doranovo místo. :D Oberyn se musí otáčet v hrobě.
    upraveno 25. dubna 2016
  • @Sagart v mrazu se hnilobě a červům obvykle příliš nedaří :)
  • @Dreamer Teď je ale položený na stole uvnitř, takže tam asi pod nulou mít nebudou. :-D
    @Dreamer Ty svině žijí všude :D
  • Pokud v Západozemí existuje nějaký mrazuvzdorný hmyzák, který do Jona stihnul během noci v severské zimě naklást larvy...budiž :D
    @Dreamer Tak, když v Západozemí žijí chalani, co v mrazivých podmínkách na úrovni planety Hoth oživují mrtvoly, které když u ž jsou v Hardhome, tak působí dost rozpadle, proč taky ne, že :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.