!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

1679111220

Komentáře

• upraveno 2. května 2016
    @Jay já vím, ten rozdíl v postavení Jona v seriálu a v knize jsem několikrát vypíchla v různých diskuzích, proto si taky myslím, že v knihách Jon nemusí být úplně mrtvý, ale třeba "jen" velmi těžce raněn. A proto mi přišel atentát jako naprosto nepromyšlený zkratkovitý čin, ne něco plánovaného, s pěknou frontou na podávání nože a proslovem jako v seriálu a v knihách se tím vyřešilo akorát, že si na pár chvil zchladili žáhu, než by je dostali Divocí, v té době loajální hlavně Jonovi.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer a v dalsom diely sa asi dozvieme, ze John je synom Rhaegara a Lyany, ach boze ked pomyslim kolko rokov sme sa tom hadali.
  • @p1e9t9r2 Já stále doufám, že ne. Dokud to neuvidím černé na bílém, tak mám šanci.
  • @brbr: Tak to tě seriál nemůže v tvé víře rozhodit... Černobíle to tam snad nebude... :o)
  • upraveno 3. května 2016
    Jenom taková odbočka. Víme, že jména zlovlků u Starčat o nich něco vypovídají. Sansa - Lady, Arya - Nymerie (bojovná královna z Essosu), Jon Sníh - Duch (to nejspíš bude souviset s jeho oživením?)... Nedávno jsem se dozvěděla, že "shaggy dog" v angličtině znamená vtip bez pointy. Takže i když si myslíme, že Rickon je v sáze specificky proto, aby na konci zůstal jako Stark na Zimohradě, tak Davos se může epicky dlouho honit za přeludem a i kdyby Rickona našel živého a zdravého (musíme Oše věřit), tak to může dopadnout dost antiklimaticky.
  • JayJay
    upraveno 3. května 2016
  • @Jay No zkrátka Rickon může dost dobře od začátku být slepá ulička a něco, v co měli fanoušci Starků do budoucna nějak věřit, aniž aby Martin někdy měl v úmyslu jejich očekávání splnit. Jenom doufám, že jeho existence není trolování a nějak se ještě projeví.
  • @svoa00: Jako jo, rozumím tomu, jen mi přišlo užitečné dát i ten odkaz... A jako jo, byl by to od Martina hodně ošklivý vtip... (ale u Rickona dává smysl pojmenovat zlovlka Chundeláč, takže člověk opravdu nemusí nic zlého tušit - a od Martina lze vždy čekat jen to nejhorší z hlediska dějových zvratů :o)).
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Everett_Young Pokud se držíš logiky seriálu, tak se Hodor pomátne během soulože s Melisandrou, která se poté promění do své real podoby se Hodor to nesnese :D Poté Mel uteče do exilu k Stannisově ženě a vysvětlí se tím osud další z oblíbenách postav a zároveň se odbyje poviných pár minut nahoty v epizodě seriálu :D
  • @Sagart jinak Hodor nebyl žádný koumák už před tím, takže když uvážíme tvojí teorii, je možné, že následky by mohli být pro koně vážnější než pro Hodora =D Ale jelikož v knihách nevíme, jestli dříve mluvil nebo ne, tak to nelze posoudit. V seriálu se mu na 99% stane tohle, ty flashbacky leaknuly celkem přesně.
  • upraveno 8. května 2016
    Leaknutý děj se v něčem mýlil, ale ty flashbacky asi uhádly přesně. Jsem zvědav, jestli se vyplní i ta věc s rohem a zdí. :-D
  • Nebo tam pustí rovnou klip Miley Cyrus "Wrecking ball" :D
  • upraveno 9. května 2016
  • @Magister_Peditum Tak já jsem ten díl ještě neviděla, jenom tak do tvůrců dloubu, když mi to tak usnadňují :D
    1. There must be always Stark on Winterfell
    2. Umberové nezradili
    3. Chundeláč je naživu
    4. Jon logicky odešel protože zemřel a jeho přísaha byla v podstatě dovršena (tak jak jsme předpokládali že to bude i v knihách, jediný možný odchod od Hlídky je skrze smrt že..) a vážně ho tam měl někdo z nich nějak zadržovat? A jako kdo? Divocí si myslí že je bůh a bratři v podstatě něco méně božského ale i tak kurva zázračného..
    5. Jestli se Jon se Sansou opět minou.. doufám že ne..

Jasně že tenhle díl nebyl tak dobrej jako minulej, ale zase taková hrůza to nebyla. Až na ten příborovej souboj u Věže radosti, to hrůza byla :D A Lyanna tam bude přesně z toho důvodu z jakého si myslíme že tam bude, prostě to šponujou. A samozřejmě to s tím Rickonem (1,2,3) jsou moje naděje a doufám v to. Pořád čekám že to bude nějaké velmi odvážně řešení Umberů.. Otázka je co Karstarkové.
  • @sfik Pokud by Umberové byli stále skrytě věrní Starkům, tak by asi nedali Rickona Ramsayovi. Tohle bych prostě neriskoval. Po rychlém odpravení Dorana i Roose si myslím, že se D&D prostě potřebují zbavit další nepohodlné postavy. Navíc nikdo moc nerozporoval, že Velký Jon skapal. Takže ano, myslím si, že to autoři myslí skutečně tak, jak to vypadá. Karstarkové to pečou s Ramsayem už od minula.

Ano, Jon logicky odešel, ale až do posledního okamžiku to nedal najevo. A čekal jsem třeba výkřiky: "To nemůžeš!" "Jsi náš velitel!" atd., ale prostě nic. Pokud někdo umí přežít vlastní smrt, tak bych tuplem stál o to, aby byl mým velitelem. :-D
    @Magister_Peditum Vzhledem k tomu, že se do vyvrcholení seriálu potřebují zbavit veškerých dějových linek, tak to tak prostě musí být.
    6. série bude možná (nejšpíše ne) tou poslední.
    Doufal bych, že když byl oživen, tak se k němu sesypou jako k nějakému bohu a pak se s ním sjednotí proti Twentymu.
    Nicméně, viděli-li jste upoutávku na 4. epizodu, tak víte, že Údolí vrátí úder (i když to zřejmě bude jen vyvražďovačka dalších hráču Hry a pak se Malíček portne do Kings landing, kde zabine Ollenu :D
  • @sfik: Pro zajímavost, netušíš, kolik zhruba lidí NYNÍ seriálově tvoří Noční hlídku? Při Bitvě o Zeď mluvili o padesáti, ne? Tam jich pár skapalo, pak nejspíše nějací bratři padli v Tvrdodomově, Aemon už je tuhej, ne?, Sam odplul, nějaké popravy,... je jich stále alespoň víc než deset? :o)
    A opět z plotu dílu - nevystupoval Jon tak trochu jako velitel i po smrti a oživení až do té doby než mu přelítlo přes nos... "Áaaa, dlabu na to, já vlastně umřel, tak už má hlídka skončila a můžu si dělat co chci"?
    Ale jistě, proč by v tom scénáristi měli hledat logiku, vždyť do toho beztak rejou jen knižní fandové, kteří se teď nemají o co opřít... :o)
  • @Jay Teoreticky je sever na pokraji občanské války, možná jich pár přišlo nových. Možná se o útoku divokých dozvěděli bratři z Východní hlídky a Stínové věže. Ale samozřejmě teď můj mozek dělá práci, kterou měli dělat scénáristé..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.