Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
14546485051109

Komentáře

• AvivAviv
    upraveno 19. ledna 2018
  • AvivAviv
    upraveno 19. ledna 2018
  • @Aviv Tak už víme tvoje oblíbené párování :D
  • Najviac sa mi páči, že Finn drží čepeľ meča. :D
  • upraveno 20. ledna 2018
    https://www.vice.com/en_us/article/j5vjm8/kylo-ren-greatest-star-wars-villain

Pozdě, ale přece. Tohle zhruba shrnuje i můj názor, proč Kylo Ren není super cool, super zlý, super schopný, ikonický bad guy a že postrádá smysl mu to vyčítat. Je občas až moc sympatický, možná je nám až moc... povědomý. Proto je skvělá už ta první scéna, kdy si sundá masku... a vypadá navzdory očekáváním jako normální mladý chlap. V Last Jedi nám museli občas i připomenout, že přese všechno to má pořád být antagonista. Ne že by tohle změnilo názor někoho, kdo čekal dalšího temného sitha s jednoduchou motivací a pořád doufá, že ve třetím díle se ještě někdo takový objeví. Neobjeví.
  • Presvedčivo napísané. Neviem či naj, ale určite pôsobivý, akurát z iných dôvodov, než jeho predchodcovia.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 20. ledna 2018
    upraveno 20. ledna 2018
  • @Tyrion Lannister ale Kylo Ren je jiný než tyhle archetypální postavy a co je nereálného na tom, že když na něj rodiče kašlali, stalo se z něj to, co se z něj stalo? Kylo Ren je pořád ještě na začátku.
    upraveno 20. ledna 2018
    @Dreamer Nereálného nic, i když mohl bych poukázat na to, že tu máme postavu, která žádné rodiče nikdy neměla (respektive si je nepamatuje) a ukázala temné straně jeden velký prostředníček. :D Krom toho trauma z dětství to je u záporáků hodně profláklý, vždyť i u Vadera to hrálo roli, takže v tomhle mi opravdu Kylo nepřijde jako nejlepší záporák SW.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Problémem záporáka Kylo Rena je to, že ho evidentně chtěli stylizovat do role rebelujícího mladíka, který se od světlé strany odklonil z důvodu "nikdo mi nerozumí, nikdo mě nemá rád". Což mělo být asi zamířeno a mladší část publika a taky jako cestička k jeho nápravě v případě potřeby. No, ale protože taky chtěli udělat dojem, jaký je to taky ultimátní frajer, mocný v Síle (úvod, kdy zastaví střelu!), tak to celé domrvili tak, že z Kyla vznikl leda ultimátní blbec. Můžete to okecávat a obhajovat jak chcete, ale nic to na výsledku nezmění.
    Ostatně, nové nové SW jsou celé ultimátně blbě napsané, když popírají samy sebe i předchozí díly (cywe, Yoda v ep. VIII mi hýbe žlučí ještě teď, využití Leiy i Lukea jsou na zastřelení scénáristů pro výstrahu - a to přitom scény s nimi tvoří to nejlepší z obou filmů). Epizody I-III jsou proti tomu majstrštyk, i kdyby měly v každém dílu Jar Jary rovnou tři.
  • AvivAviv
    upraveno 20. ledna 2018
  • Ok, než som dopísala, už tu bol Nevadin komentár a je to teda kvalitná stierka.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • Á propos - ani já si nemyslím, že je nejlepší záporák SW, to opravdu jenom v tom smyslu, který ten článek zmiňuje. Myslím, že Nevada uhodila hřebíček na hlavičku s tou cestou k nápravě. Překvapuje mě, kolika lidem to vůbec nepřišlo na mysl a naprosto čekám poprskané monitory, jestli k tomu v Epizodě IX dojde :D

Ech, jestli jsou v porovnání Epizody I-III majstrštyky, na to srovnání bych si ještě pár let počkala. Všechny tři epizody vykazují známky špatného psaní, jenom jiným způsobem než nová trilogie, jenom jsou na ně dneska už lidi zvyklí.
  • Jestli tahle skupina není už tak veliká, že se na ni i oplatí mířit...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tu pointu chápu, a ani jim nevyčítám, že se tímhle (byť prostoduchým) směrem vydali. I když nadšená z toho nejsem. Hlavní problém mám s tím, jakým způsobem si tu cestu postavili. Ono i to vysvětlení Benova přechodu k temné straně je vysvětlené jak v nějaké soap opeře.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.