Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
14748505253109

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @svoa00 všechny tyhle bludy které vymýšlejí jsou právě to, co jsem myslel tím staráním se o značku. Jestliže začneš jen tak bezprizorně kupit hromadu hnoje, jak dlouho asi potrvá, než celá spadne? Kdyby vybudovali kvalitní příběhový základ, nebo nějaké rozšíření univerza, na kterém by později mohli stavět, byl byl to krok správným směrem. Měli k dispozici obrovské komiksové a knižní rozšíření, nehledě na to, že mohli vytvořit cokoli vlastního. Ale u Disneyho neprojevili ani minimální snahu něco vytvořit, nedej satane si k tomu předem vytvořit nějaké backstory aby věděli, co k čemu vedlo, nebo jak to v tom jejich vesmíru vlastně je. Takže prostě vymýšlejí věci za pochodu (ahoj Lukova sestro), no a ono to samozřejmě nefunguje.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

Trochu pozitivnější a zase jiné téma, nejenom Ewan McGregor, ale Liam Neeson je otevřený možnosti zopakovat si svoji roli.

Ezra Bridger. Mine at last!
    Takže Palpi zkusí Vadera nahradit Ezrou? Hmmm zajímavé :D
    upraveno 21. ledna 2018
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Tyrion Lannister co to Rian Johnson řekl? 8-O já si z toho, že chce dneska každý točit Hru o trůny asi brzo ustřelím koleno, to je ta nejhorší obhajoba scénáristického guláše jako mohl zvolit.
  • Je to slyšet pořád častěji. Za pár let by se z toho snad mohla stát urážlivá fráze.
  • Jinak nedělám si iluze, že jsou nové Epizody nějakým výkvětem filmařiny, jsou to slušně natočené popcornovky, to je to nejmenší co jsem chtěla od Myšáka po oznámení, že se pojede dál příběh Skywalkerů a obsazeni budou i staří hrdinové. Nečekala jsem, že by z toho vyšlo něco, co předefinuje žánr nebo něco nadprůměrného.
  • @Tyrion Lannister Mě ta zmínka o Disney princezně taky rozsekala :D V Disney animáku by Kylo Ren byl takový ten vysoký zlý princ/králův mladší bratr v černém, který se věčně tváří jako na pohřbu, pokud zrovna neřve na nějakého poskoka, aby si pak znova nasadil masku dvorského vychování - v jednu chvílí zabije princova/princeznina otce a uzurpuje trůn. V Last Jedi je ale taková ujetá verze výpravy hrdiny za záchranou princezny v dračí sluji/černokněžníkově věži. Princezna ale využije situaci a nakonec řekne: "Ale mě se tu líbí a nikam nejdu, zlatíčko. Nechceš si rozdělit poklad?" :D

Ještě mě napadlo, že Ben Solo sice nemá jako záporák moc společného s Vaderem, ale má dost společného s Commodem z Gladiátora. Jo, včetně otcovraždy se slzama v očích, spratkovitosti, výlevů hněvu, komplexu méněcennosti a pocitu, že se na něj rodina vykašlala.

A Abramsovi práci na Epizodě IX vážně nezávidím, protože od někoho schytá čočku tak jako tak. V zájmu kontinuity by ale určitě měl dodržet dvě témata. Kylo Ren a Rey jsou jing a jang a buď budou oba žít, nebo oba umřou - pokud bude nějaké sebeobětování, tak i to by museli udělat společně. Pak téma rovnováhy a tady je to těžší. Přísahám, že jestli budu muset sledovat vítězství světla a odboje a vznik Nové Nové republiky a ohňostroje, tak v kině udělám "facepalm". To není rovnováha, to je jenom začátek dalšího cyklu. Můžeme jenom doufat, že si Abrams z předchozích dvou epizod vezme ponaučení a pochopil, že skalní fandy neuspokojí vizuální a tématické odkazování a že by se o to měl přestat snažit. Disney by zase mělo pochopit, že (a opravdu to nerada říkám) Abramsovi a Johnsonovi dali až moc prostoru jako tvůrcům a sledovat výsledek jejich společné (?) práce je jako sledovat vyprávění dítěte s poruchou soustředění. Ale tak co už. Všichni s Abramsem v čele si každopádně budou moct slzy při čtení diváckých reakcí připadně utřít stodolarovou bankovkou.
  • @Tyrion Lannister CW jsem celý až do konce neviděl, po pár sériích jsem se na to vyprdnul.. Doufám že se alespoň shodneme na tom že Rebels jsou shit :D můžou to napravit snad jen tím že Kannana a Ezru Imperátor v posledních dílech uškvaří elektrikou na popel :D
    Teď jsem si vzpomněl na ještě jedno pozitivum nových Star Wars. Limetový Big Shock.
  • upraveno 21. ledna 2018
  • U mňa nejde ani tak o povedomosť toho teritória ako o to, že ešte som toho teritória nemala dosť. O to viac sa tam asi dá spackať.
    @Aviv Už slyším ty ohlasy na Hana Sola:

OMG! Ten herec je fakt hroznej, ani náhodou nemá kouzlo a úsměv mladého Forda!
    OMG! Žádný souboj se světelnými meči!
    OMG! Lando je jenom "token black"!
    OMG! Matka draků byla otravná!
    OMG! Ta zápletka je vykradený ...
    OMG! Ten záporák je slabej!

Diváci jsou dneska nárokovači a cynici.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 se vším souhlasím, audiovizuální kvality beru a je to jedna z věcí, které mě na SW vždy bavily. Podle mě je to jak říkáš na úrovni dnešních komiksovek, což neberu jako tragédii. Na samostatné filmy mám stejný názor, navíc Rogue One hodnotím jako nejhorší SW film vůbec, je to čistě úlitba fanouškům, ale vše v čem by měl film fungovat samostatně, tam nefunguje. Jediné na co bych se těšila je film o Obi-wanovi, protože Ewan McGregor.
  • @flanker.27 Ty aby ses neozval :D Tohle můžeš tvrdit o většině popcornu a možná je to smutné, ale já už jsem tak nějak zvyklá na vynucené zápletky, divná nelogická rozhodnutí a díry v příběhu a nešílím z toho, pokud ten film má jiné kvality.
  • @svoa00 Ale na férovku, jsou značky, u kterých mám také tendence prskat a nehodlám akceptovat nic menšího než původní filmy, týká se to zejména Vetřelčí série a Terminátora, takže tady mi nikdo nevysvětlí, že ty filmy jsou dobré nebo dokonce průměrné....protože nejsou :D Na druhou stranu u SW mám laťku jinde, ale chápu to rozčílení, že to není ono a šlo tam bezesporu mnoho věcí udělat líp.
  • @Dreamer Co jsou původní filmy? :) Končí to u Vetřelců druhým dílem a u Terminátora třetím (protože třetí díl je pořád dobrý letní blockbuster)? Obě značky se u posledních dvou filmů tak vzdálily původnímu konceptu, že se o tom nové SW trilogii může nechat zdát.
    @svoa00 u Vetřelců bych zařadila i trojku, to pro mě ještě nebyl důvod k záchvatu, ale celkem slušná depka na nedělní odpoledne :-) Terminátora 3 ještě zkousnu, Salavation taky, i když klesající tendence je zjevná....ale to, co předvedli aktuálně už nevydýchám. Srovnání možná kulhá, ale když si představím, že prequely už pro někoho byly na hranici snesitelnosti, tak chápu, že aktuální filmy už mohou být v kategorii braku :-) pro mě to je pořád v rámci SW blízko standartu, i když spíše lehce pod. Každý má tu hranici jinde, beru jako logické to potom nesledovat. Já další Vetřelce ani Terminátory neviděla a nemám to v plánu a nebudu se rozčilovat... nebudu, doopravdy.
  • @Dreamer Už jsem zmiňovala, že i původní trilogie má řadu chyb, včetně Impérium vrací úder. O chybách v návaznosti by se mluvilo už tehdy, kdyby tehdy existoval internet. Ve výsledku je to vlastně jedno, pokud film dokáže dobře komunikovat s diváky. To, že někteří po skoro patnácti dvaceti letech našli obdiv k prequelové trilogii, je trošku bizardní. Prostě si už na její vady lidi zvyknuli.
  • Na Sola se těším. A doufám že tam lightsabery fakt nebudou (je dobře že v RogueOne byl jen ten epic závěr s Vaderem). Čekám takovou kovbojku z předaleké galaxie. Jediný čeho se děsim je ta výměna režisérů / přetáčky apod.
    Z toho co bych rád viděl je to jak se Chewie vlastně potká poprvé s Hanem a proč odešel z Kashyyyku. Ale to asi neuvidíme, ale kdo ví :)
  • @svoa00 V konečném důsledku už to o hercích moc není. Všichni se mohli posrat když oznámili Flíčka jako novýho Batmana a pro mě je mnohem lepší než Bale.. DC filmy potom mají problémy úplně někde jinde než v castingu...
  • @Everett_Young Tím spíš je mi sympatičtější :) ale vzpomeň na ty hejty k jeho osobě. A ve finále ty filmy stály za prd ale ne kvůli Benovi.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. ledna 2018
    @Everett_Young Uh, nejspíš jsi dospěl k závěru, že filmy neberu dost vážně. Naopak, je to jeden z koníčků, že které si vždycky najdu čas. Řekla bych, že mám filmy hlavně upřímně ráda. Nepotřebuju dokonalý film, abych si ho užila. Napadají mě teď třeba Potomci lidí. Nelíbila se mi premisa o tom, jak jsou najednou všichni na světě neplodní, protože je to asi stejně realistické jako zombie apokalypsa. Nelíbil se mi pacing (plynutí) filmu. Ale uf, Clive Owen tam hrál snad nejlíp za svojí kariéru a ke konci je několikaminutová sekvence, která patří do učebnic filmových škol. A konec, to je vlastně happy end pro všechny kromě hlavní postavy. Ale to už jsem dost off topic.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.