Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
V příštím díle se těším na hostinu u Freyu, jako fanoušek Starků mám samozřejmě radost, že je tu velká šance, že Boltnech půjdou z kola ven i Freyové
Jako já naprosto chápu, že Game of Thrones je seriál, ve kterym je umírání hlavních charakterů naprosto normální, ale nebylo tohle už trochu přehnaný? Jakej tam měl vlastně Rickon smysl? Aby na 45871 sérií zmizel, načež se v jedný najednou objevil ve spárech největšího úchyla, neřekl za celou sérii ani slovo a pak chytil šíp do zad. No hustý, dobrý no. V knížkách to vypadá, že se pravděpodobně právě on stane nakonec pánem Zimohradu, ale to je trapný, radši ho hodíme Ramsaymu, to bude přece hustější, ne? No dobrý, tak máme po Rickonovi, jenom abysme si ještě na poslední chvíli mohli vychutnat Ramsayho zmrdství. V tu chvíli jsem měl největší chuť si s těma dvěma déčkama zahrát stejnou hru. No nic, aspoň že Johnny Sníh má plot armor, díky kterýmu ho nezadupe do země projíždějící jízda, ale všichni jezdci se mu zdárně vyhnout, namísto toho pravděpodobného zadupání do země. Dále ho z jeho pomocí ani neškrábně žádnej ze 158745665 šípů dopadajících přímo na něj. A na bitevním poli mu umožňuje házet všude okolo nasraný pohledy, aniž by mu nějaká sekera nerozrazila hlavu. Škoda že takovej neměl i Rickon, no. Ale jo, nebejt mrtvýho Rickona, mohla to bejt zábavná tak trochu nereálná řezačka, ale Rickon mě nasr*al. A co je vlastně s Duchem? Já čekal, že v tomhle díle umře, a on se tam vůbec neobjevil. Se mu nechtělo zakousnout pár boltonskejch vojáků, nebo co? Díl probíhal více méně přesně tak, jak se tu psalo, to vyzvání 1x1 a „nečekanej” příjezd Malíčka. Sežrání Ramsayho dost dobrý, už nějakou dobu jsem měl takový tušení, že by ho mohli sežrat psi, a ono se tak fakt stalo. Ale proč nesežrali Sansu, to mi zůstává záhadou. Jo jinak na Obra už taky asi nejsou prachy. Davos našel jelena v ohništi, z čeho byl vyrobenej? Úplná kriminálka Westeros.
Kdo by to byl řekl, že díl nakonec bude držet Daenerys a spol.? Dneska se mi její scény celkem i líbily, jako jo, ona samozřejmě musí bejt za všech okolnostní za frajerku, ale tohle mi přišlo lepší jak celá bitva. Nálet draků na lodě(ď) byl hustej, stejně tak potrollení otrokářů a nájezd dothraků, líbilo se mi to. Doufám, že mi dvojitý déčko udělá radost a dají tam lesbickou scénu s Daenerys a Jarou, protože při záběru na Jary zadek se mi honily hlavou zajímavý myšlenky. Tak, už zbejvá jedinej díl, zatim nevim, jak hodnotit tuhle sérii, zatim spíš negativně než pozitivně.
Ale proč nesežrali Sansu, to mi zůstává záhadou.
Možná proto, že přes zamřížované vrata to není tak úplně jednoduché.....
S Rikonem ne nebyl vtip, byla to chladná kalkulace. Vyprovokovat Jona, potažmo celou armádu k útoku
Jo, s tim Rickonem chápu o co šlo, jenom nechápu, o co jde scénáristům, když takhle nechali uřít postavu, která pravděpodobně bude žít. Jako že by tam byl od začátku jenom kvůli tomuhle? Že se takhle nečekaně zjeví, neřekne ani slovo a schytá šíp do zad? Tak dobrý, no.
Jinak díl našlapaný teda, vyplatilo se počkat. Jo a ze Sansy je tedy správná Lady Bolton koukám. :wall:
S tím obléháním hradu jsem zapoměl, že mají obra, pravda, stačilo využít jen ho a bylo vymalováno. :king:
Edit: Rickona neučily při běhu kličkovat? Bych chtěl vidět jak by ho trefil pak. Jinak Jon se asi koupal v jezírku štěstí, zažít takovou bitvu a netrefit ho ani jeden šíp. LoooL. :-k
HarrionHarald asi umřel, sakra! :-kJinak dil takovej rozporuplnej, urcite plus za rozhovor Jon+Sansa vs. Ramsey, urcite velky plus za Ramsyho zvladnuti bitvy...skoro jsem mu uz zacal fandit:-D Jen mi nebylo moc jasny, proc povazoval za nutny strilet i do vlastnich vojaku...Kone a jezdci urcite nejsou tak snadno nahraditelny, nebo jo?
Trochu mi prislo, ze reziser nez zacal tocit, videl Potomky lidi a chtel tam taky mit nejakou dlouhou cool bitevni scenu na jeden zaber, jen se mu to moc nepovedlo:-)
:king:
Si počkéj, co udělají scénáristi s Gendrym to budeš teprve valit bulvy! :other:
Hned v první scéně jsem si říkala, jak to že tam ta flotila u Mereenu ještě prudí. To si nikdo nevšiml přiléhajícího obrovského draka s Daenerys? Já jak to vidím,tak bych pádila do háje :)
Vyjednávání bylo působivé. Nj, Dany musí mít vždycky něco extra.
Sympatie mezi Dany a Yarou mě pobavila. Doufám ale, že to u té sympatie zůstane, na nějaké lesbické blbosti nejsem zvědavá.
Jsem si říkala, co se to snaží Sansa Jonovi vštípit. Přišlo mi to trochu divné, jakože "to tě ani nenapadlo se mě zeptat na názor???" Není to náhodou jeho manželka? =D
A krucinál jestli čeká armádu, tak mu to snad řekni ne? Si podle toho mohl upravit strategii! Huso.
No a samozřejmě Jon musí být za vola, Ramsey za největšího zmrda a Rickon za ubohou oběť, takže Jon udělá přesně to, před čím ho Sansa varovala. Člověk by řekl, že Ramsey vymyslí něco rafinovanějšího, takhle očividně zvládne přechytračit armádu každý. :roll:
Kde - je - ku*va - Duch??? :evil: :wall:
Já chápu, že se rozhodli veškerou roli zlovlků potlačit či přímo zabít, ale aby si v takovéhle bitvě nenašli místo na Jonova nejbližšího přítele, to jde naprosto mimo moje chápání. :wall:
Klišé a la "přilétají
orlisokoli". Tenhle rádoby zvrat je jasný už od minulé série.Ach, mám dojem, že kdysi to býval seriál s nepředvídatelným dějem... jo, počkat... to byla vlastně kniha :-k
Po posledním dílu jsem něco slíbila a musím to splnit.
Odvolávám zlost na zprzněný děj v Řekotočí! Ramseyho konec je za to přijatelná cena.
Muhhuhahahaaha :twisted: :dance: :onfire:
No uznejte, copak by ta jeho zbožňovaná Myranda či jak se ta čuba jmenovala, neměla už dávno několik bastardů? Nepřipadá mi jako typ, co by si chodil za mistry pro měsíční čaj.
Jen pro upřesnění, bavím se čistě o seriálové Ramseym.
Prý že to v seriálu nebylo, a šmytec.
A ejhle - on to Tyrion vzpomenul v tomhle díle pří jednání s Železňáky - Theonem a ségrou.
A dost možná ani moc na sex nebyl. Dělal to je z nutnosti - kvůli dědici.
Ten jeho sadismus ho asi vzrušoval víc.
Takže možná chodila.
:king: Nebo jak mu letí useknutá hlava vzduchem, že?
:-P
Ještě než Rickon vyběhl k Jonovi, bylo mi jasný že nebude kličkovat a poběží jako trotl rovně, proboha proč ?
Druhá ještě stupidnější věc. Proč Wun neměl v ruce aspoň něco, stačil by menší stromek a mohl si zahrát na Saurona. Takhle tam jen mával rukama :-(
Jinak díl pěkný, tušil jsem že Ramsík skončí jako krmivo a dobře mu tak.
Jediná možná taktika proti ní by bylo vklouznout pod kopí , sekat do kotníků, dostat blíž a ty kopí usekat.
Viděl jsem takovou taktiku v jednom filmu, kde frantíci bojovali proti španělským terciím. A fungovalo to . Při boji zblízka jsou kopí celkem k ničemu.
Ale dík za typ, seženu si.
@haladdin
Myslíš Kapitána Alatriste a bitvu u Rocroi? V seriálu mám pocit, že ty pavézy měli postavené na zemi, takže by se ke kotníkům nedostali. Každopádně kdyby byl Wun Wun co k čemu, tak mohl tu štítovou hradbu snadno prorazit.
U bitvy se mi líbily hlavně ty pohledy z výšky. Ten finální útok Arrynské jízdy do zad štítové hradby působil krásně "fyzicky".