Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Mimochodem, svatbou s Ramsayem se stali Boltonovci nepřátelé Lanisterů, zatímco do té doby byli spojenci.
Lanisterům ta přidělalo vrásky, a vyňalo Sever z jejich sféry vlivu . Takže do určité míry to pomsta Lanisterům byla, či to tak fungovalo.
Bigamistka je i v knize...
A Malíček je všechno možné, jen ne pitomec.
Z majitele bordelů se stal lordem z Harenova, ovládl Údolí a jeho vojenské síly, dodáním Sansy Boltonům je oddělil od Lanisterů, následně získal od Lanisterů pověření bojovat proti Boltonům a titul ochránce Severu.
Po bitvě vlastní na Severu jediné to, čemu se dá říkat armáda.
Žádnej pitomec, vychcánek non plus ultra.
O malickovi v seriálu se dá říci hodně, ale že by byl pitomec... pomalu nejmocnější muž v zapodozemi
@haladdin Jdi si osvěžit znalosti, než tu zase začneš šířit blbosti. Knižní Sansa je vdaná za Tyriona, Malíček jí tvrdí, že ji chce prodat za Harryho Dědice, ale zatím se nenamáhal nechat prohlásit její manželství za neplatné. Jaime mimochodem před dvěma díly jmenoval Boltony jako spojence, přestože Ramsay je ženatý se Sansou, takže ne, ať už Malíček se Cersei domluvil cokoliv, žádný rozkol mezi Boltony a Lannistery to nevrazilo.
Mimochodem, jestliže teď teda Starkové mají Zimohrad, tak by logicky měla následovat válka s korunou, nebo se Sansa s Tommenem musí na něčem dohodnout. Pravděpodobně to ale bude ignorované.
Malíčkovakonce :) nevěřím, že jim Martin sáhodlouze vysvětloval podstatu Malíčkova charakteru, je to čistě fandovské zpracování téhle postavy (několikrát se zmínili, že se jedná o jejich nejoblíbenější postavu) na základě přání scénáristů, kam by měla jeho linka směřovat.A teď už zas to Lanisterům nevadí ?
Královské přistání má dost starosti samo se sebou, s Vrabčáky atd. A události v Dorne...Soud s Cersei....
A daenerys už možná nakládá Dotraky na lodě....
Bez těch osobních útoků by diskutovat nešlo ?
Meereen
Tahle linka hodně potěšila (byl jsem překvapený, že jsem se krom Severu podívali i někam jinam). Tyrion to pěkně shrnul, proč páni bojují a navíc k mé velké radosti potvrdil i to, že v Králově přístavišti se Vrabčak proletí :twisted: Daenerys teda nemusela zase nasadit svůj poker face, ale prostě moment, kdy Draci zaútočí považují jedny z nejlepších v seriálu, stejně jako příjezd dotrackého khalasaru.
A úplně nejvíc mne potěšili Yara s Theonem. S lesbickou scénou bych do budoucna počítal na 100% (něco pro Rybbu :D). Potěšilo mne to v tom smyslu, že tohle by mohlo znamenat, že Victarion ve své misi uspěje. Hurááá. Mám toho starého lumpa prostě v oblibě :) Dost se těším až Daenerys se vydá na cestu dobývání a ukončí vládu Twincestního dua jednou pro vždy.
Zimohrad
Tady vše podle očekávání. První konfrontace Ramsayho a Jona vynikající (skvělé, že mu vyčetl tu dezerci), další věcí je, že Davos skutečně našel toho jelena (zajímavé je, že jako jediná věc neshořel) a učiní tak v příštím díle vše pro eliminaci Melisandry, která už tu je stejně k ničemu, když je Jon živý. Konverzace ve stanu pro mne byla celkem dobrá a to proto, že narozdíl od Stannise došlo na nějaké plánování před bitvou. Na počátku bitvy si ser Twenty Goodman výborně zastřílel, čímž totálně vytrolil Jona, který se zachoval jako malé děcko, čímž se vysvětlilo, proč celá armáda zaútočila proti té silnější. No dopadlo to podle očekávání, pro mne byla bitva sice zábavná, ale těžce nepřehledná, zvláště moment, kdy Jona zadupávali z toho bolely oči. Sagart bude spokojený neboť jsme dostali hned dva LOTR momenty, první bylo obklíčení jednotek Starků jako před Černou branou a druhým příjezd Rohirů. Tady ten kukuč předvedl Ramsay WTF!!! ten byl prostě k nezaplacení. No a nakonec dostal Ramsay pořádně přes držku a nakrmili s ním jeho vlastní psy. Happy end :D Takže konečně normální bitva o Zimohrad, která ve mne vzkřísila naději, že Stannis zvítězí v knihách (protože silně pochybuji, že v knihách se Martin bude trapně opakovat a dělat dvě bitvy o Zimohrad a pokud zemře, tak až proti Jiným jako falešný světlonoš) Celkově dobrý díl, který se nelogičnostem nevyhnul, ale pobavil a to je hlavní, už se těším na poslední epizodu.
Mno, neočekával bych od Martina výrok, že kniha bude skoro stejná jako seriál ( a tedy že vlastně pro toho, kdo ten seriál sledoval, koupě knihy nemá význam.)
... není to samé jako říct...
Ten výrok bych neočekával, ani kdyby se kniha( budoucí) se seriálem kompletně shodovaly.
A je jasné, že je děj a osoby redukovány. Ty tlusté bichle by se s těmi rozsáhlými dějovými liniei a obrovkým počtem osob prostě natočit nedaly.
Prvý výrok je všrobecný, druhý na konkrétní situaci.
Popřemýšlej nad tí! Věřím, že to po nějaké době pochopíš !
5. sezóna - Sansa se provdá za Boltona - Cersei se to dozví od Malíčka a je rozzuřená - Malíček jí nabídne, že Boltony za to "vytrestá" oplátkou za jmenování Strážcem severu - 6. sezóna - Roose Bolton se ptá, jestli je Ramsey připraven na Lanisterskou armádu - Jaime říká, že Boltoni jsou spojenci =D
Prostě beru za fakt, že ať už je stav jakýkoli, Martinov nezbývá nic, než říct to, co řekl.
Aˇuž budefaktický stav jakýkoli.
Čímž to pro mě přestává být validní akgument pro podporu jakéhokoliv názoru
tím víc se bude škrtat, aby se to vešlo do 10 x 50-60 minut.
Děje i osoby.