Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
:-k Jako dost to tu kritizuji (řeším blbosti/detaily), ale opakuji, že se mi díl líbil! A hodnotím ho za jeden z nejlepších, možná nejlepší této série a těším se na díl poslední a zároveň... Sakra, to mám zase rok čekat na další řadu? Se na to můžu vyprdnout jako! Každá série měla mít minimálně dvacet dílů a bylo by! :king:
:-k Pravda, zabít ho jako manželka mohla a taky i zabila. A čím ji jako na konci ublížil? Mi stále nedochází. :-$
Edit: Nepřipadá mi to jako tuctový dialog, připadá mi to jako kravina. :king:
Co jí udělal - mluvila o tom s Malíčkem při jejich schůzce.
https://www.youtube.com/watch?v=3xSeUl66rXM
And then Sansa acts like a shitty girlfriend: "Who don´t you ever listen to me, Jon? Do you think I have nothing to contribute?" - "What should I do?" - "I don´t know!"
A opravdu tu musíme mluvit o tom, jak důležitá je u takhle populárního seriálu kritika jeho chyb?
Je zbytečné se tomu divit nebo odsuzovat.
V televizi na to koukají i lidé, kteří by si při pohledu na její hrouku nejen nekoupili, ale ani nepůjčili.
Ale pokud by vycítili, že by z toho káply nějaké ty prachy, tak proč ne... :dance: A jak tedy vyřeší překročení Zdi? :-k
a) Žádný velitel, který chce vyhrát bitvu nepostaví jízdu do středu linie. Nikdo kdo to udělal (když tak mě opravte) nevyhrál.
b) Nechápu proč Ramsey poslal na Jona svoji jízdu a potom ji ve stylu to nic, nas mnogo postřílel. Jona mohli naprosto v klidu zastřelit lučištníci, stejně tak jízdu, která k němu v okamžiku dorazila. Slyšeli proboha tvůrci někdy například o bitve u Krasčaku, Azincourtu atd...? Útok jízdou do kopce v blátě proti linii těžkooděnců krytých lučištníky - to je jasný výsledek. Ramsey mohl vyhrát během pár minut se ztrátou tak 100 mužů. Prostě by lučištníci stříleli jeden šíp za druhým, kdo by se dostal až k linii pěchoty, byl by zastaven. Ramsey mohl poslat svoji jízdu aby zlikvidoval Jonovy lučištníky a byl by konec za pár minut. Následně by je sice překvapili jezdci z údolí, ale o tom nevěděli, takže postup mnou popsaný by byl optimální a logický, navíc dle mého, než by jezdci přijeli, tak sedí vojáci Ramseyho na Zimohradu u krbu
c) U Zdi měli obři, kterými sestřelovali vrány z vrcholu Zdi, WunWun mohl prostě jenom sestřelit Ramseyho a další a byl by klid, nebo mohl mít aspoň klacek.
d) Ricon, víme proč, nemá cenu to rozepisovat.
Další mínusy mimo bitvu.
e) Sansa, prostě to měla Jonovi říct
f) Meeren - zjevení Greyjoyů - aspoň nějaký prostřih, že tam jedou nebo něco a ne hned, že jsou v pyramidě, ale ok, beru to tak, že není čas.
Plusy
- Meeren - super, ale zfilmování knihy by bylo lepší.
Ostatní:
- Docela by mě zajímalo, jestli Varys někde nekrmí ryby, přeci jenom odjížděl z Meerenu (neznámě samozřejmě přesný čas) chvíli před tím, než byl Meeren napaden, takže jeho loď musela proplout kolem flotily otrokářů, potažmo kolem lodí Železných, docela bych si myslel, že to nemusí přežít.
- Theon nemůže být Neposkvrněný, protože je poskvrněný :D
- Je super, že tu nejsou omezené znaky jako na Edně.
- Kdy už bude vydaná knížka :D bože to čekání je utrpení.
Dubová brána neměla pětimetrové kopí.
Ale kdyby měl v ruce nějakej pořádnej kyj, šlo by to.
No neměl.
Ostatně - načalstvo obou stran by zasloužilo za vedení bitvy zastřelit za úsvitu :-)
Nedá se někdo najít kolik jsou schopni nyní dat dohromady vojáků ostatní velké rody například Tyrellove?
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Second_Battle_of_Winterfell
btw: Proč srovnáváte Sansu s Lucrezií? (z Borgiů jsem viděl jen jeden a půl série)
Mereen byl podle mě skvěle udělanej - ten wow-efekt draků na protivníky je evidentně obrovskej, ale to se není čemu divit, ono když to v životě neviděli, jen o tom četly báje a najednou jim to spálí loď na uhlíky - to by se mi taky nechtělo bojovat - ostatně právě v historii západozemí je zářný příklad, kdy to velitelé radši zabalili než aby shořeli jak papír proti 3 drakům (bitva proti Aegonu dobyvateli a jeho sestrám někde na polích, zabalili to Lannisteři atp.) ;)
Zimohrad- ztvárnění bitvy bylo super, hrozně se mi líbilo, jak zadupávali Jona a ještě u toho byla taková "přeskakující" kamera, což krásně ilustrovalo, jakej marast a zmatek to v těch bitvách byl... Navíc i to, jak ukazovali ty zranění nebo i to, že aby člověk takovouhle bitvu přežil, tak musel mít i kupu štěstí (viz Jon)
Konec taky dobrej, jediný, co mě ale (jako nadšeného běžce) zarazilo, bylo, že Jon, Tormund a obr pěšky málem cestou na Zimohrad dohnaly Ramsayho partu, která jela na koních...
Ještě bych to pochopil u obra, to by bylo ok - ale Jon s Tormundem, který byli už tak hotový po bitvě, mají asi keňsko-jamajský kořeny ;)
Jinak si taky po Tyrionově příběhu myslim, že Cercei zapálí septum, akorát, že se jí to vymkne z rukou a upálí i Tommena.
Celkov díl super, těším se na finále, kde nám určitě předloží nějaké brouky do hlavy na příští rok ;)
P.S. Seroš moc nesleduji, ale před cestou na Rudou svatbu Robb sepsal glejt, ve kterým jmenuje Jona jak Starkem, tak i šéfem Winterfellu. Nevytáhne se náhodou někde ?
A co na to Meera ?Reed?
Žádný takový glejt v seriálu není. Seriálový Robb čekal s manželkou dítě, takže neměl důvod něco takového dělat.
Mimochodem, tu debastardizaci , uvolnění z Hlídky a uznání za hlavu starků nabízel i Stannis.
Popravdě doufám, že Jon si kecne na Iron Throne, ale po poslední epizodě ..... Jsem fandil i Ramseymu, aby ho kuchnul ....