Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

1235715

Komentáře

• Ramsay napsal(a):

Podle mě jeden z nejlepších dílů. Bitva byla úžásná. Ale Rickon taky mohl kličkovat aby ho netrefili.
    A Sansa mohla Jonovi říct o rytířích z Údolí potom by mu neumřela skoro celá armáda. Škoda že umřel Wun Wun mohli mu dát nějakou palici aby prorazil obklíčení. Taky byla dobrá bitva o Meeren. Šedý červ byl dobrý. Prostě dobrý díl :-D

Jo bylo to všechno dobrý, ale vždy jsem měl za to, že když se dohaduje něčí kapitulace, tak je mezitím dohoda o neútočení (?). Proč proboha útočili otrokáři na Meeren, když ví, že tam jsou draci a dohodli nedávno výhodnou (?) smluvu s Tyrionem. Následně jim jednu loď ti draci podpálí (aniž by se je pokusili sestřelit, když byli kousek nad nima) a oni hned kapitulují? Čekal jsem, že tam dorazí loďstvo Železných, ti jim pomůžou porazit (ne nutně zničit) loďstvo otrokářů a díky tomu si získají dohodu s Dany. Myslíte, že si počkají na loďstvo BigCocka, nebo vyrazí bez ní? Já bych si na ni počkal, v Meerenu ho sťal a měl by po ptákách/ptáku. Hodně lidem se líbil příjezd Khallasaru, mě přišel zbytečný - divný. Spíš jsem měl z něho pocit jako, že jedou vyplenit Meeren a jen tak je někdo nezastaví. S tím spojené už zmiňované nelogické vraždění Harpyjí nebohých obyvatel před branou města atd...
    :-k Jako dost to tu kritizuji (řeším blbosti/detaily), ale opakuji, že se mi díl líbil! A hodnotím ho za jeden z nejlepších, možná nejlepší této série a těším se na díl poslední a zároveň... Sakra, to mám zase rok čekat na další řadu? Se na to můžu vyprdnout jako! Každá série měla mít minimálně dvacet dílů a bylo by! :king:
  • upraveno 21. června 2016
    Blackfish napsal(a):

Boha jeho, ten rozhovor byl o tom, že Ramsay věděl že umře... jako Sansa kvůli tomu že je jeho manželka by ho neměla zabít? :D K smíchu, on jí chtěl jen ještě ublížit než zdechne. Sansa se chtěla jen pomstít, zničit ho, vylít si vztek a teď.. bude vevnitř prázdná (víc nez obvykle) Kurva nejsem to já poeta? :D Byl to tuctový dialog, vždy ten největší bastard a někdo kdo se mu chce pomstít tohle vedou předtím než ho ten "hodnej" zapíchne, pokud chceš hledat debilní dialogy tak si projeď celou serii znova, Cersei je má jen co otevře tlamu. Tady ten díl byl v rámci serie nejkvalitnější zpracováním, dialogy průměr ale nic špatného nebo debilního.

Jako, že je její součástí díky tomu, že ji znásilňoval nebo proč jako?
    :-k Pravda, zabít ho jako manželka mohla a taky i zabila. A čím ji jako na konci ublížil? Mi stále nedochází. :-$

Edit: Nepřipadá mi to jako tuctový dialog, připadá mi to jako kravina. :king:
  • @Rybba

Co jí udělal - mluvila o tom s Malíčkem při jejich schůzce.
  • Rybba napsal(a):

WhiteWalker napsal(a):

Už jsem měl napsán komentář o 30-ti řádcích a chtěl se rozmáchnout do epické šíře, ale kašlu na to, mažu a dávám jen stručně(páč jsem zjistil, že jsou to kecy zapšklého čtenáře a feministického hejtera ;-) ) - tedy: režie a kamera super, bojové scény super, draci super a dále scénář je jako obvykle na zaražení tupého předmětu do rekta Dumba i Dumbera...neodpustím si poznámečku k tomu lascivnímu a mlsnému pomrkávání Járy a Daenerys, muhaha...stupidní pousmávání Malíčka a té doteďNekravkya nyníužKravky Sansy...kde má obr klacek????kde je Duch???a proč netrefí Ramsík Jona ale už skoro padlého obra???kruci já bych jim vokázal zač je toho palcát...konec výblitku k tomuto dílu...očekávání následujícího cliffhanger dílu...když už ukážou Dorne tak bez koz Tyenne se to snad neobejde-prosím ;-) Bratrstvo bez praporců snad kuchne nějaký Freye...Robert Strong snad kuchne nějakého vrabčáka...Qyburnovi ptáčci snad kuchnou hlavního vrabčáka...Cersei snad zblbne a zapálí Baelorovo septum se sebou i synáčkem...a bílí chodci nakřápnou Zeď...a UKÁŽOU jako URČITĚ UKÁŽOU Tower of Joy jináč s nima zametu...dobrou chuť

Jaký bude asi cliffhanger posledního dílu? Tohle, nebo pád/překročení Zdi? :-k

A co myslíte, jak si Jiní poradí se Zdí, jestli Brana protáhnou Zdí (Jeho jediný smysl a úděl? Jít na sever, aby mohl vpustit nemrtváky na jih?) a ta přijde o svoji magickou moc, tak ať táhnou do pr.ele jako! :onfire: :spike: :wall: :other:
    Podle mě to poznačení fungovalo jen na to aktuální místo. Jiní díky tomu jen zjistili, kde se Bran aktuálně nachází, když snil. To by jim jinak byla v patách armáda Jiných celou dobu a Benjen by je sotva zachránil proti tisícovkám zombie. Je sice pravděpodobné, že se toho seriál chytne, ale prostě mi to přijde divný. To by Jiným bohatě stačilo odchytnout nějakýho člena Hlídky, poznačit ho, a zase ho pustit, a čekat, až chlapec uteče zpět do Černého hradu.
  • Doporučuju tohle video (doufám, že ho sem ještě nikdo nepostoval). Vyjmenovává logické chyby v celém díle, ale je dost vtipné!
    https://www.youtube.com/watch?v=3xSeUl66rXM
    And then Sansa acts like a shitty girlfriend: "Who don´t you ever listen to me, Jon? Do you think I have nothing to contribute?" - "What should I do?" - "I don´t know!"
  • Blackfish napsal(a):

Boha jeho, ten rozhovor byl o tom, že Ramsay věděl že umře... jako Sansa kvůli tomu že je jeho manželka by ho neměla zabít? :D K smíchu, on jí chtěl jen ještě ublížit než zdechne. Sansa se chtěla jen pomstít, zničit ho, vylít si vztek a teď.. bude vevnitř prázdná (víc nez obvykle) Kurva nejsem to já poeta? :D Byl to tuctový dialog, vždy ten největší bastard a někdo kdo se mu chce pomstít tohle vedou předtím než ho ten "hodnej" zapíchne, pokud chceš hledat debilní dialogy tak si projeď celou serii znova, Cersei je má jen co otevře tlamu. Tady ten díl byl v rámci serie nejkvalitnější zpracováním, dialogy průměr ale nic špatného nebo debilního.

Já jsem byl jeden z těch co na seriálu hledají chyby, třeba neodpustím vraždu Shireen, Stannisovo chování proti vší logice, ale když jsem se oprostil od knih, bral to jako fanfikci, tak ten seriál není vůbec zlý, průměrný scénář, zpracování velmi kvalitní, zápletky fajn, epika soubojů a bitev, nebojí se krve a vnitřností. Prostě neplést to dohromady s knihou, která má kouzlo v úplně jiných věcech. Celkem mě serou lidi, kteří v tom hledají něco co v tom seriálu prostě není, dlouze diskutovat o tom proč a jak a jaká politika - kurva proč? Ten seriál je jednoduchý, vzal prostě základní koncept ASOIAF, do toho dal nějaká průměrné fantasy, okořenil špetkou gore a sexu a máme tu Hru o Trůny, koneckonců jmenuje se to tak a ne Píseň ledu a ohně. Odbarvená štětka se chce pomstít a zažívá příhody, na severu se rýsuje hrozba temné strany a borec co má proti ní bojovat zažívá příhody, v králově přístavišti dochází k historické změně - církev nabírá moc na úkor vladařů, kteří se ukázali jako neschopní... a zažívá příhody. To je alles, nic jiné v seriálu není, zbytek je vata a myšmaš co doplňuje hlavní linky. Proto teorie a politika a chování postav probírat - v knize ano, v seriálu nemá cenu. A už vůbec si kvůli tomu nadávat nebo se jeden do druhého navážet. Diskuze jestli lannisteři kejvli na baelišovu nabídku zničení nebo ne a proč to tak je mě dostává do kolen... je bezpředmětná a k hovnu, protože na tom nezáleží. Ne v seriálu, pokud vás to prudí, tak se na to kurva nedívej, kdo vás nutí? Chce to mít jen lehce otevřenou mysl... chtěl bych po lidech tak moc?

Takhle - dívala jsem se na horší seriály a přežila to. Je to barevné a hýbe se to. Je to snesitelné, ale to neznamená, že se do scénáristů za jejich blbost nebudu dělat srandu. Ze seriálu, který mohl být a začínal jako chytrá adaptace inteligentní fantasy série, udělali jednoduchou zábavu pro chlapečky s krví, bitvami a kozami, hláškami a draky. Nevím, co by na takhle komerčním produktu nebylo možné ostře kritizovat. Jestli se ti zdá, že se občas zbytečně rozohním, tak věř, že jsem prostě držkatá a že je to hlavně ze zklamání a promarněných šancí, které tam vidím snad v každém díle.
  • Mě se tenhle díl fakt moc líbil. Byla tam ÚŽASNÁ kamera - už od začátku, kdy sledujeme let zápalné koule až po středověkou bitvu - masakrrrrr ! Ty záběry z bitvy - pohledy se zšech stran i zespodu, zmatek, řež, křik, dusot, jako fakt dobrý. Co se týče logických chyb, no jo, na to jsem si tady už zvykla. Ale bylo to prostě parádně natočený.
  • @svoa00 Ian McShane: "It´s just tits and dragons!"
    A opravdu tu musíme mluvit o tom, jak důležitá je u takhle populárního seriálu kritika jeho chyb?
    @Gepeto myslím, že stále nechápe já už mu elarii zmiňoval dvakrát a a nic :( ale ono celé dorne tam je tak zmršené, že by jeden plakal
  • Seriál je ( na rozdíl od knihy) věc masové spotřeby a tudíž to jeho tvůrci brali v úvahu.
    Je zbytečné se tomu divit nebo odsuzovat.
    V televizi na to koukají i lidé, kteří by si při pohledu na její hrouku nejen nekoupili, ale ani nepůjčili.
  • I kvalitní a promyšlené seriály mohou mít velmi vysokou sledovanost, aniž by se ubíraly cestou zjednodušování a kašlaly na promyšlený scénář ;-)
    No ono já si myslím, že celkově mezi diváky prvních dílů patřili hlavně fanoušci ságy, pak jak se to masově rojelo se nabalili další lidi. Celkově by mne zajímalo, kdyby se to nevysílalo na kabelovce, ale normální TV jakou by to mělo skutečnou sledovanost. Inak nemá někdo nějaké informace, jestli neplánují udělat seriál či mini sérii na rytíře sedmí království? (ale tam by mne zajímalo na co by chtěli cílit nejsou tam velkolepé bitvy a to samé nahota, krom pár chvil, kdy si dunk dopřává horkou koupel :D )
  • p1e9t9r2 napsal(a):

No ono já si myslím, že celkově mezi diváky prvních dílů patřili hlavně fanoušci ságy, pak jak se to masově rojelo se nabalili další lidi. Celkově by mne zajímalo, kdyby se to nevysílalo na kabelovce, ale normální TV jakou by to mělo skutečnou sledovanost. Inak nemá někdo nějaké informace, jestli neplánují udělat seriál či mini sérii na rytíře sedmí království? (ale tam by mne zajímalo na co by chtěli cílit nejsou tam velkolepé bitvy a to samé nahota, krom pár chvil, kdy si dunk dopřává horkou koupel :D )

Myslím, že scénáristy nezastaví něco tak triviálního,jako že to v předloze není... :king:
    Ale pokud by vycítili, že by z toho káply nějaké ty prachy, tak proč ne... :dance:
    Magister_Peditum napsal(a):

Podle mě to poznačení fungovalo jen na to aktuální místo. Jiní díky tomu jen zjistili, kde se Bran aktuálně nachází, když snil. To by jim jinak byla v patách armáda Jiných celou dobu a Benjen by je sotva zachránil proti tisícovkám zombie. Je sice pravděpodobné, že se toho seriál chytne, ale prostě mi to přijde divný. To by Jiným bohatě stačilo odchytnout nějakýho člena Hlídky, poznačit ho, a zase ho pustit, a čekat, až chlapec uteče zpět do Černého hradu.

A jak tedy vyřeší překročení Zdi? :-k
  • Ta bitva bila sice dobře natočené, ale z vojenského hlediska je to naprosté diletantství. I Pokud už tedy vezmu v potaz, že Ramseyho ego mu nedovolilo zůstat v pevnosti a chtěl se utkat v otevřené bitvě, tak to vezmu následovně:

a) Žádný velitel, který chce vyhrát bitvu nepostaví jízdu do středu linie. Nikdo kdo to udělal (když tak mě opravte) nevyhrál.
    b) Nechápu proč Ramsey poslal na Jona svoji jízdu a potom ji ve stylu to nic, nas mnogo postřílel. Jona mohli naprosto v klidu zastřelit lučištníci, stejně tak jízdu, která k němu v okamžiku dorazila. Slyšeli proboha tvůrci někdy například o bitve u Krasčaku, Azincourtu atd...? Útok jízdou do kopce v blátě proti linii těžkooděnců krytých lučištníky - to je jasný výsledek. Ramsey mohl vyhrát během pár minut se ztrátou tak 100 mužů. Prostě by lučištníci stříleli jeden šíp za druhým, kdo by se dostal až k linii pěchoty, byl by zastaven. Ramsey mohl poslat svoji jízdu aby zlikvidoval Jonovy lučištníky a byl by konec za pár minut. Následně by je sice překvapili jezdci z údolí, ale o tom nevěděli, takže postup mnou popsaný by byl optimální a logický, navíc dle mého, než by jezdci přijeli, tak sedí vojáci Ramseyho na Zimohradu u krbu
    c) U Zdi měli obři, kterými sestřelovali vrány z vrcholu Zdi, WunWun mohl prostě jenom sestřelit Ramseyho a další a byl by klid, nebo mohl mít aspoň klacek.
    d) Ricon, víme proč, nemá cenu to rozepisovat.
    Další mínusy mimo bitvu.
    e) Sansa, prostě to měla Jonovi říct
    f) Meeren - zjevení Greyjoyů - aspoň nějaký prostřih, že tam jedou nebo něco a ne hned, že jsou v pyramidě, ale ok, beru to tak, že není čas.

Plusy
    - Meeren - super, ale zfilmování knihy by bylo lepší.
    Ostatní:
    - Docela by mě zajímalo, jestli Varys někde nekrmí ryby, přeci jenom odjížděl z Meerenu (neznámě samozřejmě přesný čas) chvíli před tím, než byl Meeren napaden, takže jeho loď musela proplout kolem flotily otrokářů, potažmo kolem lodí Železných, docela bych si myslel, že to nemusí přežít.

- Theon nemůže být Neposkvrněný, protože je poskvrněný :D
    - Je super, že tu nejsou omezené znaky jako na Edně.

- Kdy už bude vydaná knížka :D bože to čekání je utrpení.
  • Napadla mě otázka. Obr, který se holýma rukama probourá přes dubovou bránu není schopný prolomit obklíčení?
  • @StandazPorubhradu

Dubová brána neměla pětimetrové kopí.
    Ale kdyby měl v ruce nějakej pořádnej kyj, šlo by to.
    No neměl.
    Ostatně - načalstvo obou stran by zasloužilo za vedení bitvy zastřelit za úsvitu :-)
  • upraveno 22. června 2016
    Podle těchto stránek je Údolí schopno v seriálu dát dohromady 20 000 vojáků.
    Nedá se někdo najít kolik jsou schopni nyní dat dohromady vojáků ostatní velké rody například Tyrellove?
    http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Second_Battle_of_Winterfell
  • Dreamer napsal(a):

@Djokovic to zní spíš jakoby z ní rostla Cersei, protože rozumu příliš zdá se nepobrala.

To je možné, ale určitě podle mého bude v seriálu časem konflikt mezi Jonem, který se bude chovat maximálně čestně jako dříve Ned a Robb a Sansou, kterou bude hlavně chtít obnovit sílu a moc svého rodu.

• Djokovic napsal(a):

Podle těchto stránek je Údolí schopno v seriálu dát dohromady 20 000 vojáků.
    Nedá se někdo najít kolik jsou schopni nyní dat dohromady vojáků ostatní velké rody například Tyrellove?
    http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Second_Battle_of_Winterfell

Mám dojem , že se někde psalo o 50 000.

• @Djokovic Jestli to má být pravda, tak to rovnou může Údolí anketovat Sever, když tam teď očividně zbylo deset vojáků :D Ze stejného důvodu bych se nebála ani konfliktu Lucrezie Stark a Jonem Targaryenem. Síla a moc Starků v seriálu už fakt nehrozí, Lucrezie se bude maximálně prsit na Malíčka a pokusit se s ním manipulovat. I když kdo ví, v příští sérii jsou scénáristi schopní prostřednictvím Malíčkových přesvědčovacích superschopností vytáhnout ze zadku několikatisícovou seveřanskou armádu. Ve světě, kde Theon a Jára stihnou dojet za Daenerys, zatímco Cersei pořád čeká na proces, Fialčino dítě stěží roste, Sansa ví o Ramsayho hladových psech, ačkoliv u té zmínky o nich už nebyla, a máme fandit tomu, že Šedý červ vraždí pouhé vyslance, to možné je.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @svoa00 Anketovat Sever je dobrý nápad. Navrhuji třeba www.anketovnik.cz =D

btw: Proč srovnáváte Sansu s Lucrezií? (z Borgiů jsem viděl jen jeden a půl série)
  • Mně se díl líbil, a to jak Mereen, tak Zimohrad ;)

Mereen byl podle mě skvěle udělanej - ten wow-efekt draků na protivníky je evidentně obrovskej, ale to se není čemu divit, ono když to v životě neviděli, jen o tom četly báje a najednou jim to spálí loď na uhlíky - to by se mi taky nechtělo bojovat - ostatně právě v historii západozemí je zářný příklad, kdy to velitelé radši zabalili než aby shořeli jak papír proti 3 drakům (bitva proti Aegonu dobyvateli a jeho sestrám někde na polích, zabalili to Lannisteři atp.) ;)

Zimohrad- ztvárnění bitvy bylo super, hrozně se mi líbilo, jak zadupávali Jona a ještě u toho byla taková "přeskakující" kamera, což krásně ilustrovalo, jakej marast a zmatek to v těch bitvách byl... Navíc i to, jak ukazovali ty zranění nebo i to, že aby člověk takovouhle bitvu přežil, tak musel mít i kupu štěstí (viz Jon)
    Konec taky dobrej, jediný, co mě ale (jako nadšeného běžce) zarazilo, bylo, že Jon, Tormund a obr pěšky málem cestou na Zimohrad dohnaly Ramsayho partu, která jela na koních...
    Ještě bych to pochopil u obra, to by bylo ok - ale Jon s Tormundem, který byli už tak hotový po bitvě, mají asi keňsko-jamajský kořeny ;)

Jinak si taky po Tyrionově příběhu myslim, že Cercei zapálí septum, akorát, že se jí to vymkne z rukou a upálí i Tommena.

Celkov díl super, těším se na finále, kde nám určitě předloží nějaké brouky do hlavy na příští rok ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Monte Karstark napsal(a):

@svoa00 Anketovat Sever je dobrý nápad. Navrhuji třeba www.anketovnik.cz =D

A abych to dotáhl do dokonalosti, tak jsem se toho rovnou ujal: http://www.anketovnik.cz/8317cb3e088c5596 :-P
  • @Monte Karstark OK, budu se snažit po sobě líp číst :D Sanse říkám Lucrezie na základě toho, jak zařídí brutální smrt brutálního manžela a chce být u toho. Dokonce se objevila taková zbytečná teorie, že Jonovi o Malíčkově armádě neřekla schválně, ne proto, aby to divákům nepřipomněla. Pravděpodobně aby to byla ona, kdo zachrání situaci, ne on. Nebo že to dokonce takhle udělala, aby Rickon umřel (což už je paranoidní a ostatně plán na dlouhé lokte, že by Rickon umřel a její strana zároveň vyhrála bitvu, ale je pravda, že jeho smrt nijak nekomentuje).
  • @svoa00 že by Sansa byla tak vypočítavá ? S tím Rickonem bych tomu nevěřil, stále je vychována Nedem. Otázka je jak moc DnD chtěj zavděčit feministickému tonu v dnešní společnosti a Sansu dosadí na trůn Winterfellu. Ale jelikož to smrdí tím, že Jon se přesune na trůn o pár km níže, tak zrzka bude mít volnou cestu (pokud se nevrátí Bran, stále jeho pytlík má větší váhu, než Sansin věk)

P.S. Seroš moc nesleduji, ale před cestou na Rudou svatbu Robb sepsal glejt, ve kterým jmenuje Jona jak Starkem, tak i šéfem Winterfellu. Nevytáhne se náhodou někde ?

A co na to Meera ?Reed?
  • @Pukuos Ale on to je seriál hlavně pro kluky, takže mi přijde zvláštní, jak vytrvalí jsou D a D v dosazování žen jako vládkyň a dědiček. Železný trůn - Daenerys (jsem přesvědčená, že v seriálu ji tam dotlačí). Železné ostrovy - Jára. Zimohrad - Sansa. Casterlyova skála - Cersei (nevybavuju si, že by se tím v seriálu zabývali, takže uznávám, že to přese všechno může být i Jaime). Vysoká zahrada - Marge (Loras by se měl vzdát dědictví, tak uvidíme). Dorne vládnou Píseční hadi.

Žádný takový glejt v seriálu není. Seriálový Robb čekal s manželkou dítě, takže neměl důvod něco takového dělat.
  • svoa00 napsal(a):

@Pukuos Ale on to je seriál hlavně pro kluky, takže mi přijde zvláštní, jak vytrvalí jsou D a D v dosazování žen jako vládkyň a dědiček. Železný trůn - Daenerys (jsem přesvědčená, že v seriálu ji tam dotlačí). Železné ostrovy - Jára. Zimohrad - Sansa. Casterlyova skála - Cersei (nevybavuju si, že by se tím v seriálu zabývali, takže uznávám, že to přese všechno může být i Jaime). Vysoká zahrada - Marge (Loras by se měl vzdát dědictví, tak uvidíme). Dorne vládnou Píseční hadi.

Žádný takový glejt v seriálu není. Seriálový Robb čekal s manželkou dítě, takže neměl důvod něco takového dělat.

Mimino v bříšku by asi těžko mohlo v případě Robbovy smrti vládnout...... a velet armádám...
    Mimochodem, tu debastardizaci , uvolnění z Hlídky a uznání za hlavu starků nabízel i Stannis.
  • upraveno 22. června 2016
    svoa00 napsal(a):

@Pukuos Ale on to je seriál hlavně pro kluky, takže mi přijde zvláštní, jak vytrvalí jsou D a D v dosazování žen jako vládkyň a dědiček. Železný trůn - Daenerys (jsem přesvědčená, že v seriálu ji tam dotlačí). Železné ostrovy - Jára. Zimohrad - Sansa. Casterlyova skála - Cersei (nevybavuju si, že by se tím v seriálu zabývali, takže uznávám, že to přese všechno může být i Jaime). Vysoká zahrada - Marge (Loras by se měl vzdát dědictví, tak uvidíme). Dorne vládnou Píseční hadi.

Uvidíme co přinese další serie, každpoádně s tím trůnem pro daenerys bych to neviděl tak žhavě. Stále tu máme otazník jestli se v další serii neobjeví aegon. Dokud naše duo neřekne ne, tak bohužel nevíme. Hlavně, když některé věci zvláštně posouvají např posunutí železných či dobytí řekotočí :D. Neb martin jim musel říct totožnost dalších dvou dračích jezdců. Jen otázka nevíte jak dokázala Daenerys zkrotit toho draka aby ji poslouchal? Zatím to vypadá to jak ho přivolá ... atd, že jsou spolu nějak spojeni.
  • @svoa00 je sice hezké, že seroš je pro kluky, ale gender kanceláře jsou jistě i v Hollywoodu :) Nejsem proti ženám ! :D takže by se mi Sansa líbila na Zimohradě resp. ochránkyně Severu.

Popravdě doufám, že Jon si kecne na Iron Throne, ale po poslední epizodě ..... Jsem fandil i Ramseymu, aby ho kuchnul ....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.