Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Například - byla diskuze o tom, o če se bavila Cersej s tím nekromantem.
Přišlo se s tím, že jde o podminování KP a Baelorova septa hlavně.
Dovolil jsem si poznamenat, že Králokat v knize o tom vyprávěl, a že dokonce ty, co to dělali pozabíjel.
( Což byl nesmysl od Martina v knize tvrdit, že to narychlo zvládlo pár lidi)
A byl jsem sprdnutej, co motam knihy a seriál.
A ejhle - v tohmle díle o tom vyprávěl Tyrion s tím, že to má od bráchy.
Takže když Martin, filmaři můžou taky.
Ale on je trochu rozdíl rozdělit vedví, aby každá část nebyla dlouhá a rozseknout vedví prostě aby mohli smíchat více materiálu a víc se v tom zamotat - V podstatě s tím co předvedli se DnD mohli na Dorne úplně vykašlat a ušetřený seriálový čas věnovat něčemu přínosnějšímu. Ale to by vyžadovalo myslet a nechtít mít ode všeho kus a pak se tvářit bůhvíjak to není komplexní. To, že je Kniha "nezfilmovatelně" komplexní vím, ta, že to jde "promazat" s citem ukázala první série... to, že nasazené tempo neudržel Martin ukazuje rozmezí knih, to, že nasazenou laťku neudrželi DnD ukazují ty následující série. Na jednu stranu je omlouvá, že oni to nemohou o rok odložit, ale to ty kotrmelce spíše jen vysvětluje než že by je to omlouvalo.
Proč to udělali, ti neřeknu. Třeba se jim ta bouře zdála dějově příliš rozsáhlá na to, aby se vešla do 10 x 50 minut.
Třeba nechtěli moc škrtat. Anebo se jim zdálo, že je to tak úspěšný projekt, že čím víc sérií, tim líp. A větší zisk.
Nakonec, je to všechno o penězích. Možná se jim to zdálo výhodnější. Třeba. Netvrdím to.
O peníze jde vždy až v první řadě.
A ano, kdejakej nakladatel, který si koupil práva, si mohl vybrat jestli vydá díl jako jednu knihu, nebo dvě. I z prodejních důvodů. Jeden díl stojí asi míň při nákupu práv, a když vyjde, tak pomůže vydělat peníze na nákup práv na druhej díl.
A jeden díl tenčí, je o něco lacinější než kniha najednou i pro čtenáře ( Jasně, že nakonec zaplatí za dvě knihy víc než za jednu. Ale není to najednou...
Vynechat Dorne... Jenomže i Dorne je součástí Západozemí, a bůh ví, jak bude v dalších sériích významné.
Jestli ty písečné hadice nezdvihnou armádu , a nevyrazí na KP.
Anebo jetli se nepřidají k Daenerys....
Kdyby najednou vyraziil , z ničeho nic, a do té doby o nich nic nebylo....
Edit: Teď koukám, že to je nějaký zprzněný video :-D Každopádně důležitej je tam hned ten začátek ;-)
2) Dosť jasne si to užíval, nechápem ako ti to "z nutnosti" napadlo.
Ducha nevytahuj, až ho uvidíme na obrazovce příště, pravděpodobně ho uvidíme i naposled. :spike: Malíček, ale nikdo o tom zatím neví.
:-#
A co myslíte, jak si Jiní poradí se Zdí, jestli Brana protáhnou Zdí (Jeho jediný smysl a úděl? Jít na sever, aby mohl vpustit nemrtváky na jih?) a ta přijde o svoji magickou moc, tak ať táhnou do pr.ele jako! :onfire: :spike: :wall: :other:
Ale osobně bych dal přednost takové Tyene a Missandei spolu v postýlce někde v Dorne, hmmm to by bylo, slint! :king:
A kde má na konci Ramsík svoji gardu (dvacet dobrých mužů) to Boltoni jako nevedou? :roll:
A Sansa mohla Jonovi říct o rytířích z Údolí potom by mu neumřela skoro celá armáda. Škoda že umřel Wun Wun mohli mu dát nějakou palici aby prorazil obklíčení. Taky byla dobrá bitva o Meeren. Šedý červ byl dobrý. Prostě dobrý díl :-D
Já jsem byl jeden z těch co na seriálu hledají chyby, třeba neodpustím vraždu Shireen, Stannisovo chování proti vší logice, ale když jsem se oprostil od knih, bral to jako fanfikci, tak ten seriál není vůbec zlý, průměrný scénář, zpracování velmi kvalitní, zápletky fajn, epika soubojů a bitev, nebojí se krve a vnitřností. Prostě neplést to dohromady s knihou, která má kouzlo v úplně jiných věcech. Celkem mě serou lidi, kteří v tom hledají něco co v tom seriálu prostě není, dlouze diskutovat o tom proč a jak a jaká politika - kurva proč? Ten seriál je jednoduchý, vzal prostě základní koncept ASOIAF, do toho dal nějaká průměrné fantasy, okořenil špetkou gore a sexu a máme tu Hru o Trůny, koneckonců jmenuje se to tak a ne Píseň ledu a ohně. Odbarvená štětka se chce pomstít a zažívá příhody, na severu se rýsuje hrozba temné strany a borec co má proti ní bojovat zažívá příhody, v králově přístavišti dochází k historické změně - církev nabírá moc na úkor vladařů, kteří se ukázali jako neschopní... a zažívá příhody. To je alles, nic jiné v seriálu není, zbytek je vata a myšmaš co doplňuje hlavní linky. Proto teorie a politika a chování postav probírat - v knize ano, v seriálu nemá cenu. A už vůbec si kvůli tomu nadávat nebo se jeden do druhého navážet. Diskuze jestli lannisteři kejvli na baelišovu nabídku zničení nebo ne a proč to tak je mě dostává do kolen... je bezpředmětná a k hovnu, protože na tom nezáleží. Ne v seriálu, pokud vás to prudí, tak se na to kurva nedívej, kdo vás nutí? Chce to mít jen lehce otevřenou mysl... chtěl bych po lidech tak moc?