Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Pukuos Jo, poprvé a naposledy mi bylo líto, že se s Ramsaym loučíme.
Ovšem pro straníky Starků by to byl platný dokument.
Mimochodem, ten očekáaný potomek mohla by být dcera, ne syn
Napríklad ešte keď som sledoval každý diel, myslím, že to bola tretia séria:
Tywin sa vyhrážal Olenne, že prinúti Lorasa do KG. Olenna sa zdesila, pretože v seriáli je to lordov jediný syn a teda jediná možnosť na potomka. Pretože Renly nedokázal šmyknúť Margaery, ale Olenna verila, že Lorasa nejako donúti k dostatočnému množstvu kontaktov, aby si spravil aspoň jedného syna? Vyzeralo to absurdne.
Takisto je absurdné, že jednu chvíľu sa Olenna správa knižne a vyjadruje, ako jej tyrellovské ruže lezú na nervy (pretože aj knižná Olenna mala ten rod viac-menej u prdele) a v druhú chvíľu ju desí, že ten rod môže vymrieť? Wut?
Takže to, že niečí mozog nezvládne zmienku o jednom synovi navyše a že iný mozog nedokáže vymyslieť inú zápletku, nie je ospravedlnenie nelogického zjednodušenia.
Napokon, príde mi trápne, že argument proti kritike je "nemusíte sa na to dívať". Nuž, argument proti argumentu proti kritike môže byť "nemusíte tú kritiku čítať".
Jenom targaryeni mají vyjímku, kdy dědí mužský legitimní potomek rodu, aby nemohlo dojít k občanské válce jako byl tanec draků
Ja by som skôr povedal, že niekto, kto dokáže človeku rozdrviť lebku by mal s prelomením tej brány menej problémov.
V druhé části pravdu nemáš - minimálně nevím, kdo tady lpí na knize - Ne, nevadí mi, že Loras je jediný muž -ehm- mezi Tyrellskou mládeží, nevadí mi, že v seriálu umřel Balon až po x řadách (to, že si Mel nelámala hlavu, že pijavice nefungovala běžnou rychlostí už ovšem zaráží... ale to je logická chyba uvnitř seriálového universa), a nevadí mi spousta dalších věcí (ani CGI), dokonce se mi líbila scéna v Braavoské bance, kterou DnD nevzali z knihy ale zřejmě vymysleli. Vadí logické kotrmelce (teleport a instantní sdílení informací) a nesmyslná jednání postav - Malíček poslat Sansu Ramseymu? Ha. Zachráněná Sansa nabídne Zimohrad Jonovi jako Starkovi? Ha Ha (kdyby jej v první sérii nepřehlížela jako bastarda, tak možná). Vztah Mel x Davos, Mel x Brienne,...Ha, ha, ha, no ale vlastně jasně, Mel oživila Jona, tak je cool, ač po vraždě Renlyho a Shireen (koukej, vycházím ze zcela seriálové záležitosti... jakkoli si myslím, že už ta je dementní) by tihle dva byli ti poslední, kdo by si s ní padli do náruče.
Psala si ... žádné gesto, které by ho označilo jako člena vládnoucího rodu,
Dispenz od papeže ho jako příslušníka panovnického rodu legitimizovalo.
I když bez práva na to, být králem.
Ovšem ani to nebyl úplně nepřekonatelný problém, asi by to šlo, ale stálo by to víc, a nebylo to třeba.
Tomu papeži se muselo zaplatit, nedělal to zadarmo.