Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

1568101115

Komentáře

• upraveno 23. června 2016
    Jo a jediný léjstro, který se v budoucnu (v dalším díle?) ukáže je to, které stanovuje strážcem severu Malíčka a teď mi řekněte, kdo se mu na severu může postavit? Nikdo, sever je již prakticky bez vojenské síly a zdecimován (a ještě víc bude). Go nemrtváci, go go go! :other:

Nevím jak to tedy chcou v seriálu jinak vyřešit, ale i kdyby se Bran vrátil, tak kdo ho bude podporovat? Jon ten vlastně není ani Sníh a bude mít jiný starosti s Jinýma, lady Lanister-Bolton, tak tu může podporovat snad jen blázen. Starkové jsou odepsaní, jako celý sever (KDE JE DOP*DELE TA ZIMA/SNÍH?). :spike:

Nejlepší by pro celý sever bylo, kdyby Boltoni porazili tu "vzpouru"/útok divokých s jedním Jonem v čele, a všechny je ztáhli z kůže. Jen silný a spojený sever měl v budoucnu šanci, teďka je prakticky odepsaný. HOWG! :wall:
  • @JoffreyWater Co to je zase za patvary, ta postava se jmenuje Yara.
    Nebo to je tak záměrně? Přirovnání k nějaké cizí postavě? Nebo ti blbne klávesnice?
  • Rybba napsal(a):

Mohu poprosit o připomenutí o jaké teorie je tu řeč? :oops:

• Ten pocit, když ani po dvou stránkách diskuze nezjistíte, že v seriálu žádná Llara není...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

Jo a jediný léjstro, který se v budoucnu (v dalším díle?) ukáže je to, které stanovuje strážcem severu Malíčka a teď mi řekněte, kdo se mu na severu může postavit? Nikdo, sever je již prakticky bez vojenské síly a zdecimován (a ještě víc bude). Go nemrtváci, go go go! :other:

Nevím jak to tedy chcou v seriálu jinak vyřešit, ale i kdyby se Bran vrátil, tak kdo ho bude podporovat? Jon ten vlastně není ani Sníh a bude mít jiný starosti s Jinýma, lady Lanister-Bolton, tak tu může podporovat snad jen blázen. Starkové jsou odepsaní, jako celý sever (KDE JE DOP*DELE TA ZIMA/SNÍH?). :spike:

Nejlepší by pro celý sever bylo, kdyby Boltoni porazili tu "vzpouru"/útok divokých s jedním Jonem v čele, a všechny je ztáhli z kůže. Jen silný a spojený sever měl v budoucnu šanci, teďka je prakticky odepsaný. HOWG! :wall:

No kde by byla/byl. Stannis upálil Shireen a tím totálně změnil podnebí na Severu, Zima se přeskočila a nastalo jaro. Takž Sever je celkem v suchu. ;-)
    @Denebola Dvojity l se ve spanelstine cte jako j. To serialovy jmeno je takovy srandovni, tak ho komolim.
  • @JoffreyWater tak ho alespoň zkus komolit česky, když už to musí být ;-)
  • @Dreamer Vzhledem k tomu, že j se ve španělštině čte jako ch (Chajme, českej dabing), tak jsem si řekl, že když už se v Česku pošpanělšťuje Chajme, tak já můžu pošpanělštit Llaru.
  • @JoffreyWater: Nechci úplně rejpat, ale myslím, že "Chajmé Lanystra" opustili dabéři asi po druhé sérii (nevím přesně, koukám v AJ, ale pár dílů v ČJ jsem viděl nebo o nich alespoň slyšel v tom smyslu jako "co to melu, že tam žádný Chajmé není"), nepřecházíš tak tedy se španělštinou trošku s křížkem po funuse? (Čistě ze seriálového hlediska)
    @Jay Já viděl s dabingem jenom jeden díl a ne, nepřicházim, protože mě to napadlo až včera. Proč to všechny vlastně tak hrozně se*re? :D Vždyť o co jde? :D
  • Dělá se tu z ní Jára, ale Llara všem hrozně vadí, zajímavý...
  • Přiznám se, že od prvního dílu první série jsem nic s českým dabingem neviděl. :-D
  • @JoffreyWater Tady je každej druhej horší jak inkvizice. Ve jménu písně, ledu a ohně a blablabla... :-D
  • GemSignor napsal(a):

Jsem rád, že tu Preston Jacobs alespoň mezi některými fanoušky zakořenil, ale zase byste ho neměli brát za každé slovo :-) On dělá (letos) především parodickou show a předhazuje nám něco k zamyšlení. A to se Sansou a psy je něco takového. Trochu jsem o tom přemýšlel, a nakonec došel ke stejnému závěru jako sfik. Stejně tak Tyrion a Theon mohli mít nějaký rozhovor mimo kameru (ano, pak to nemají vytahovat, pravda).
    Mě ale trápí jiná věc. Jon má po celou dobu bitvy neuvěřitelné štěstí. Asi takové štěstí jako má Jar Jar Binks ve Skryté Hrozbě (pomineme-li onu slavnou teorii z minulého roku). A to je problém. Celá ta bitva je stylem "tohle se teď stane, protože to tak chceme!" A to je něco, co jsem loni v Dračím řádu vyčítal nováčkům literárního řemesla nejvíc! A pak si přijdou nějací naducanci z Hollywoodu a dělaj to samý! Kdo má v tomhle pracovat! :-D

O té, ve které se říká, že Jar Jar je od začátku přinejmenším Palpatinův agent, a možná dokonce Palpatinův mistr. viz http://videacesky.cz/video/je-jar-jar-binks-nejvetsim-sithskym-mistrem
  • GemSignor napsal(a):

GemSignor napsal(a):

Jsem rád, že tu Preston Jacobs alespoň mezi některými fanoušky zakořenil, ale zase byste ho neměli brát za každé slovo :-) On dělá (letos) především parodickou show a předhazuje nám něco k zamyšlení. A to se Sansou a psy je něco takového. Trochu jsem o tom přemýšlel, a nakonec došel ke stejnému závěru jako sfik. Stejně tak Tyrion a Theon mohli mít nějaký rozhovor mimo kameru (ano, pak to nemají vytahovat, pravda).
    Mě ale trápí jiná věc. Jon má po celou dobu bitvy neuvěřitelné štěstí. Asi takové štěstí jako má Jar Jar Binks ve Skryté Hrozbě (pomineme-li onu slavnou teorii z minulého roku). A to je problém. Celá ta bitva je stylem "tohle se teď stane, protože to tak chceme!" A to je něco, co jsem loni v Dračím řádu vyčítal nováčkům literárního řemesla nejvíc! A pak si přijdou nějací naducanci z Hollywoodu a dělaj to samý! Kdo má v tomhle pracovat! :-D

O té, ve které se říká, že Jar Jar je od začátku přinejmenším Palpatinův agent, a možná dokonce Palpatinův mistr. viz http://videacesky.cz/video/je-jar-jar-binks-nejvetsim-sithskym-mistrem

=D Co ti lidi nevymyslí! :-D
    JoffreyWater napsal(a):

@Dreamer Vzhledem k tomu, že j se ve španělštině čte jako ch (Chajme, českej dabing), tak jsem si řekl, že když už se v Česku pošpanělšťuje Chajme, tak já můžu pošpanělštit Llaru.

Může mi někdo vysvětlit, co to proboha ty čechy s tím dabingem napadlo tak zničit to jméno? Proboha, oni neslyšeli originál? Nebo co? To překládali asi podle anglických titulků, ne? :wall:
  • Jen ještě dotaz co si myslíte dozvíme se v nadcházejícím díle konečně něco o Jonu a jeho původu. Dle některých lidí se tam má opět vyskytovat mladý ned a reed, tak jsem napnutý jak špagát
  • Podle mě ne. Mají toho tunu na práci a tohle jim nebude celkem k užitku. Ale třeba se pletu ;-)
  • Mellien napsal(a):

Podle mě ne. Mají toho tunu na práci a tohle jim nebude celkem k užitku. Ale třeba se pletu ;-)

taky myslím, že to ještě neprásknou, což je dost pitomé, když už Věž radosti vytáhle, už teď polovina diváků netuší o co jde.

• @Dreamer Tak jasně, že netuší. Většina lidí netuší o čem sou vedlejší linky. Jen ti, co jsou do toho fakt zapálení... já nečist knihy, tak taky plno věcí nechápu. O to víc by se mi to ale asi líbilo :-D já jsem pro to, aby to zkrátili, zaměřili se na pár hlavních styčných bodů a ještě to bude fajn příběh. Jon je stejně jen obycejnej bastard Neda Starka s neznámou selkou :-P
  • Mellien napsal(a):

@Dreamer Tak jasně, že netuší. Většina lidí netuší o čem sou vedlejší linky. Jen ti, co jsou do toho fakt zapálení... já nečist knihy, tak taky plno věcí nechápu. O to víc by se mi to ale asi líbilo :-D já jsem pro to, aby to zkrátili, zaměřili se na pár hlavních styčných bodů a ještě to bude fajn příběh. Jon je stejně jen obycejnej bastard Neda Starka s neznámou selkou :-P

Ale kuš!
    :twisted:
  • Mellien napsal(a):

@Dreamer Tak jasně, že netuší. Většina lidí netuší o čem sou vedlejší linky. Jen ti, co jsou do toho fakt zapálení... já nečist knihy, tak taky plno věcí nechápu. O to víc by se mi to ale asi líbilo :-D já jsem pro to, aby to zkrátili, zaměřili se na pár hlavních styčných bodů a ještě to bude fajn příběh. Jon je stejně jen obycejnej bastard Neda Starka s neznámou selkou :-P

Kušuj :D tolik let o tom uvažuji neříkej, že to je škoda času :D
  • @p1e9t9r2 On dost možná Martin využije nápady/teorie fanoušků, takže třeba ne :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Terezička napsal(a):

Dany si tam dřepí (měla vůbec nějaký trůn nebo alespoň sedačku? Přišlo mi že sedí na zemi), uculuje se a potom Girl power! Yeah!

Zrovna toto je knižné. Dany aj v knihách sedí na lavičke, pretože "Kráľ by nemal sedieť pohodlne" (preto bol skovaný Železný trón tak, ako bol skovaný). Akurát má tuším nejaké vankúše.
    Everett_Young napsal(a):

Ten pocit, když ani po dvou stránkách diskuze nezjistíte, že v seriálu žádná Llara není...

Lara Greycroft: Womb Raider ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Mellien napsal(a):

@JoffreyWater Tady je každej druhej horší jak inkvizice. Ve jménu písně, ledu a ohně a blablabla... :-D

Juj šak počkaj až ja skočím do FC NEVADA DRAGONS a začnem sa pýtať, čo sa všetci nad tým futbalom tak rozčuľujú, celá reprezentatívna zložka je irelevantná, ak aj "naši" vyhrajú, stále to neznamená, že človek, čo zdieľa štát, ktorý reprezentujú, tiež niečo dokázal, je to len konzumná záležitosť, futbalisti sú tiež ľudia, načo to brať až tak vážne a vôbec, kto z vás už niekedy hral profesionálny futbal? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Gepeto Jen si skoč. Podle tvých slov ti ale fotbal nic neříká, tak co bys tam dělal :)
    Mellien napsal(a):

@Gepeto Jen si skoč. Podle tvých slov ti ale fotbal nic neříká, tak co bys tam dělal :)

A načo sa aj rozumieť, sú to pekné obrázky, to len vy ste horší ako inkvizícia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Mellien napsal(a):

@Gepeto kdo my? :-)

Neviem, asi každý druhý, proste si len tak vytiahnem prvú blbosť, čo mi napadne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Gepeto To ty rád, to je fakt :) Ale dost toho... ztratilo to smysl od tvého druhého příspěvku. Vtip se očividně netrefil do vkusu. To ale nic nemění na tom, že jsou tu lidé, kteří ti řeknou, že jim seroš nevadí kvůli tomu, že není podle knih a druhým příspěvkem napíšou, však to nebylo podle knihy :D Ale to by bylo stále dokola. Očividně na to kokají všichni, kdo sem přispívají... jinak by ta činost moc smyslu neměla. Do sportovního vlákna zase přispívají lidé, které zajímá sportík.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.