Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

1679111215

Komentáře

• Co teďka běží za seriály na co se budete/me dívat dál? :-k
  • V pondělí na desátý díl hry :D A pak? Na Lotra ve všech světových jazycích :dance:
  • @Rybba
    Vyber si něco na Edně
  • @Rybba bude startvat suit :D a já jedu the fosters toto vše
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Dobrá, oficiálně první díl, který jsem si stáhl a i přes přehršele malého množství času jsem se naň podíval:
    - Ačkoliv mnozí říkají, že nás tvůrci nedokáží překvapit, musím potvrdit, že to není pravda. Nicméně jediné, co mě totálně překvapilo byla přítomnost Essosu a to, že Rickona nesklátil už u třetího šípu.
    - Jelikož jsem show předtím nesledoval v mém rodném jazyce a jako díl celek, mohu až nyní zcela souhlasit s vaší nenávistí vůči Daenerys. Smál jsem se ve chvíli, když se během jednání s Greyjoyi ohlédla na Tyriona s takovým nejistým výrazem.
    - Líbila se mi scéna, přičemž Grey Worm zabil dva otrokáře, nemohu posoudit, jednal sice dle mého dosti přehaně, nicméně zabít dva cápky jednou ranou vypadá epicky a zdá se mi, že kvůli tomuto se na to lidé koukají.
    - Vysětlete mi někdo
    (ačkoliv vysvětlení podle všeho neexistuje)
    , proč Synové harpyje vraždí civilisty před hradbami města. To jen proto, aby si Dothrakové také škrtli? Nicméně Daariův nájezd se mi líbil.
    - Připadá mě, že dějová linka Daenerys a Yary upřímně vzrušuje feministky. Nicméně je dobře, že Theon alespoň zmínil největší hrozbu, jíž se má Danny doopravdy bát. Věřím, že Euronův bigcock je vedle Chucka Norrise a Dvaceti dobrých mužů tou nejmocnější zbraní světa. Kam se hrabe Základna Hvězdovrah...
    - Doopravdy jsou Meerenské pyramidy natolik zastaralé, že ani pár draků neudrží na uzdě. A ačkoliv mě upřímně vzrušila scénma s draky a Danny, zároveň na mě působila, jako by si Matka draků v duchu říkala: "Zdrhám Tyrione, začíná se mi vařit půda pod nohama. Nějak to tu pořeš, třeba přežiješ."
    - Bitva o Meeren byla odfláklá. Minimálně jsem chtěl vidět více lodí. Ovšem mě těší, že bitvu nezvrátila Ironborns ships ex machina.
    - Překladatel titulků napsal Meeren jako Myreen. Smrtelně mě tím urazil!
    - Chvílemi jsem si říkal, že by bylo super překvapení, kdyby to Rickon přežil, to by ale nebyli naši Dick a Dumber, Dumb a Debil, Dement a Dement, nebo, kdo to proklatě píše scénář. Když stál Jon sám proti armádě Boltonů, čekal jsem, že se v něm probudí nějaký Azor Ahai skill a napálí do nich ultimate bersekr power, pak jsem si ale říkal, že jsou jeho vlastní jezdci doopravdy dost šikovní, když jejich nosiči Jona alespon nesrazí kopýtkem. A že to ty svině dělají.
    - Od Mladého Umbera jsem čekal víc. Minimálně alespoň to, že něco provede. Už to vypadalo na final fight s Jonem a místo toho něčekaně zmizí.
    - To si tak šel Davos kolem a shodou náhod našel dřevěného jelena. Podle všeho to vypadá na rozepři mezi ním a Rudou dámou. Ačkoliv je Davos sympatičtější, doufám více v to, že Jona opustí
    (ať už zemře, nebo ne)
    on, protože Jon potřebuje veškerou podporu Pána světla na porážku Jiných.
    - Chvíli to vypadalo, že Jon doopravdy plánuje, nicméně když vyrazil zbrkle proti Twentymu, nezdálo se mi to tak násilné. Škoda, že jsme neviděli Lyanu v akci
    (myslím v boji, žádný dvojsmylsy!!!)
    Rozhodně mě ale nepřekvapuje, že dvacet dobrých mužů neobstálo proti přesile šedesáti svou takmer dobrých mužů.
    - Čekal jsem, že Wun Wun bude dělat ve falanze zázraky a dočkal jsem se jen, že jej Boltons army píchali, jak mamuta. Minimálně jsem čekal, že se obr objeví na scéně vícekrát.
    - Ride of the Rohirim Arryn mně osobně připadal odfláknutá, prostě jen naběhnout a došibnout falangu, načež už vidíme jen brutální akci znásilnění Ramsayho Jonem.
    - Wun Wun je hrdina dne. RIP. Proč? Proooč? Proooooč? Poslední z obrů :'-(
    - Jon Twentyho solidně odrovnal. Překvapilo mě však, že to Twenty přežil, chvíli mě napadlo, že v příštím díle uteče, ovšem Sansa konečně udělala správně rozhodnutí, nicméně jsem čekal, že těch Ramsayho pejsků bude víc.
    - Začínám si uvědomovat, že se stávám čím dál více necitelným. Během sledování mě navštívil kamoš, kterého opravdu maximálně zhnusili některé scény, na něž jsem se koukal s klidem v očích :o Scéna smrti Twentyho jej odrovnala.
    - Tento díl se obešel bez poviné nahoty :O :O :O :O
    - Ovšem, komu nebylo jasné, jak to dopadne. Předvídatelnost neuvěřitelně stoupá.

Upřímně doufám, že v příští epizodě padne zeď. Jinak fakt nechápu, na co tvůrci pomýšlí.
    Vaše komentáře k epizodě jsem nečetl, takže snad si na to najdu nyní čas...
    Bitvu bastardů jsem shlédl právě kvůli bitvě, zajímalo mě, jak že vyvrcholí
    Třebaže jsem nepochyboval...
    a snad se podívám i na desítku, už kvůli tomu, že je to konec série...
  • @Rybba No, jeste stale jsem nevidela Firefly, pak to vidim na Marvel serialy Agents of shield a Daredevil, no a taky me zaujalo Fulmetal Alchemist Brotherhood. Jinak vsem doporucuju Person of Interest a The Blacklist.
    A to nemluvim o spouste filmu z poslednich par let, ktere uz videli snsd vsichni krome me.
    A mam od segry novou ctecku a ceka na me spousta a spousta literatury.

Ja mam zabavy dost ;-)
  • upraveno 24. června 2016
    Denebola napsal(a):

@Rybba No, jeste stale jsem nevidela Firefly, pak to vidim na Marvel serialy Agents of shield a Daredevil, no a taky me zaujalo Fulmetal Alchemist Brotherhood. Jinak vsem doporucuju Person of Interest a The Blacklist.
    A to nemluvim o spouste filmu z poslednich par let, ktere uz videli snsd vsichni krome me.
    A mam od segry novou ctecku a ceka na me spousta a spousta literatury.

Ja mam zabavy dost ;-)

Agenti mi nepadli do oka. :spike: Druhá řada Daredevila je bomba! :twisted: Ten Fulmetal Alchemist vypadá zajímavě, to zkusím! :king:

Já můžu doporučit první půlku první řady to je tutovka: Sword Art Online, zbytek je taky dobrý! :oops:
  • upraveno 24. června 2016
    Sagart napsal(a):

Dobrá, oficiálně první díl, který jsem si stáhl a i přes přehršele malého množství času jsem se naň podíval:

? Ty jsi neviděl žádný jiný díl nebo co? 8-O
    A ano, Dothrakové si chcou taky škrtnout! :other:
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba bude startvat suit :D a já jedu the fosters toto vše

Nějak jsem z toho nepřeluštil cožeto vlastně doporučuješ, promiň! =D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Rybba napsal(a):

Sagart napsal(a):

? Ty jsi neviděl žádný jiný díl nebo co? 8-O
    A ano, Dothrakové si chcou taky škrtnout! :other:
    1. Ne, neviděl... Pouze některé zajímavé scény na Youtube...
    Já totiž čtu knihy 8-) 8-)
    2. Uznávám, že i Dothrakové si chtějí užít, nicméně proč musí bojovat s Harpyjemi před branama, které se tam kdovíjak dostali. To bych spíše věřil, že pobijí pozemní síly otrokářů...
  • Právě jsem si vzpomněla na jeden detail. Když přinesli zastřeleného Rickona, Jon prohlásil, že ho pochová v Kryptě u jejich otce. Bylo někde v seriálu spomenuté, jestli se už Nedovy ostatky vrátily na sever? Matně si vzpomínám, že Tyrion nebo Jaime nařídil sundat Nedovu hlavu z kopí na hradbách, ale nevím jak to bylo s jejich odesláním, a vůbec jestli dorazily, s tím, jak se v říčních krajinách válčilo a Zimohrad byl obsazen Železnými a potom Boltony.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Denebola pls, nehledej tyhle věci v seriálu
    Nejsou tam. Děj a události jsou tak jak se hodí do scénáře, ne tak jak jsou logický.
  • No to me jen tak napadlo. Nijak jsem neverila, ze by to bylo logicky. Ale chtela jsem se zeptat... Abych jim nekrivdila :)
  • Sansa: hele brácha s utokem počkej
    Jon: proč?
    Sansa: psala jsem Malíčkovi at nám pomuže
    Jon: a?
    Sansa: nevim ještě neodepsal ani nevim jestli se k němu havran dostal
    Jon: a proč mi to říkaš?
    Sansa: jinak bych byla na cz forech za kravu
    Jon: aha...
  • *na všech světových forech a všech alespoň trochu kritických youtube kanálech...
  • @Denebola Vybavuji si, že někdy v druhé sérii byla scéna, kdy Malíček dovezl jeho ostatky Catelyn (někam do Renlyho tábora, tuším). Ale co bylo dál...
  • Opět, proč resite takové blbosti? Že to může řešit Martin na tisíci stránkách, to je jasný... ale tohle. Mi hlava nebere, to nemá s konstruktivní kritikou nic společného.

Díl jsem viděl včera. Daný super, draci vypadaji nádherné a tohle dělá got výjimečným. Rýsuje se nám feministická koalice, která by mohla získat Západozemí. Nejlepší byla asi scéna, kdy jim říká, že nepochopili, o či kapitulaci se to mluví :-D

Průběh bitvy bastardu dle očekávání, Akorát jsem věřil jonovi, že se nenechá vyprovokovat. Malickovi jízda byla divná.

Celkové super a za dva dny finále. Samozřejmě se těším na tucty posmesnych komentářů, jak to ti režiséři pokazili. Po těžké psychické práci se osobne rad na takový blbý jednoduchý seriál, co hýří nelogičnosti, podivam :applause:
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Pro všechny co kritizují kritiky tohle neměl být obyčejný seriál, házejí se do toho neskutečný money, je to na tom vidět a má to dokonalou předlohu. Tohle měla být lahůdka, víceméně dokonalý skvost. A ne zábava pro masy, na kterou nenadavaji většinou jen jednodušší jedinci (většinou, nechci se někoho dotknout, myslím fanoušky co třeba považuji za nejlepší filmy FaF)
    Logické faily které bijí do očí sem nikdy patřit neměly. Lidi tady milují předlohu a milovali i minimálně první sérii seriálu - a o to víc je sere když vidí co se s tím stalo. Když vědí že to mohlo a MĚLO být lepší, kdyby nebyli DaD kokoti. To je všechno.
    Ten pros*aný potenciál, to je oč tu běží, to je důvod proč půjdou DaD do Sedmého pekla, to je důvod naší rozhořčenosti, našeho smutku a posměchu.
    ..jinak líbil sem mi chaos během bitvy ale jinak všechno předvídatelné - co mě překvapilo bylo vlastně jen to, že Rickon umřel až po dalším šípu - Jon Plot Amor, Umberové za svině.... Špatně, špatně. O.to víc se ale těším na knižní bitvu o Zimohrad.
  • @undefined coz o to, to já chápu. Ale nelíbí se mi v tvém vysvětlení několik bodů.

1) Nesouhlasím s tím, že to mělo být 'neco vic'. Podle mě si to nikdy na něco víc nehrálo, jen seriál z dílny HBO.
    2) Absolutně odmítám tvé tvrzeni o inteligenci fanoušků. Troufám si tvrdit, že se v mém okoli pohybují vzdělání lidé, nebo lidé s kritickým myšlením. Nikdo nehledá chybu v každém snímku seriálu. Spíše bych to přeorientoval a napsal, že chyby vidí - samozřejmě oprávněné,ony tam jsou, jen je my ostatní neresime a seriál si umíme vychutnat i s nima - zarytí fanoušci písně, kteří už roky čekají na pokračování. Nerekl bych, že to má něco společného s omezenosti, spíše se nad to umíme povznést... jak kdo samozřejmě, ale to už jsi zmínil.
    3)Nechápu tu hořkost a potřebu nadavat na scenaristy. To vám přijde normální nadavat sprostě někomu, koho vůbec neznáte a točí něco, co se vám nelíbí? Nejde vyjádřit kritika slušnou formou? V každém druhem příspěvku tu čtu, jak ti blbci, blbec a blbější a obdobně varianty tehoz zase něco do.... snižuje to úroveň celého fora. O osobních útocích nemluvě. Škoda.
    4) dívat se na seriál, jen abych ho mohl blbě okecat? To je diagnóza. A že tu takoví jedinci jsou, přestože nemyslím tebe.

Můj názor je, že seriál rozhodně není dokonalý, ale ani špatný.
  • GoT je hlavně seriál, u kterýho hrozí snad největší riziko spoilerů. Já jsem třeba, když už byla série na obrazovkách, přemejšlel o tom, jestli mám čekat na knížku a kouknout se na to až po ní, nebo na ní kouknout rovnou, ale každopádně jsem neměl v plánu na ní koukat dřív, než vyjde kopmpletní. Jenže pak mi bylo nějakejma pakama ode mě z ročníku vyspoilerováno, že „ona ho oživila” a „tamten, jak tamtomu uříz péro, zabil tátu.” Neříkali to sice přímo mě, ale slyšel jsem, jak se o tom baví, tak jsem se na to radši koukl takhle rovnou, protože později už bych se na to ani koukat nemusel.
  • @JoffreyWater hlavně je reálne, že knihy nikdy dopsany nebudou. Už z toho důvodu jsem se rozhodl, že se na seriál budu koukat.
  • @Mellien Jo, to jsem si taky pak řekl, že nehrozí, že by knížka měla v nejbližší době vyjít, ale i tak jsem se na tu sérii chtěl kouknout až na celou najednou, přijde mi to takový lepší. Nechápu to, za celejch 5 sérií jsem nikomu z knížek nikdy nic nevyspoileroval, tak za co se mi ty lidi mstí? :(
  • upraveno 25. června 2016
    @JoffreyWater Takhle lidí nepřemýšlí. Někoho to ani nenapadne a znám ty, kteří z toho mají zvracene potěšení. Každopádně v létě si přečtu dosavadní dily Písně, už jsem hodně mimo obraz.
  • @Mellien To já mám taky v plánu, taky už si to docela dost nepamatuju. Už je to pár let, co jsem to četl.
  • Kdyby na mě teď někdo rozjel nějaký Oznak zo Reznaky, Tamten a Tamten Florent, ser a lord Tamten, tak absolutně nechápu, kterej to je a jakej je jeho význam.
  • Mellien napsal(a):

@JoffreyWater hlavně je reálne, že knihy nikdy dopsany nebudou. Už z toho důvodu jsem se rozhodl, že se na seriál budu koukat.

Nestraš sice se toho taky bojím, ale byla by nehorázna škoda, kdyby toto dílo nebylo dopsané
  • Tak jako tu 6. podle mě ještě dopsat stihne, jak to chce udělat s tou poslední, když se s jednou se*re tak dlouho...
  • Nevíte někdo, kolik má bejt vlastně sérií? Jestli tahle série pokrejvá celou knížku, nebo jenom její půlku?
  • @JoffreyWater No já stele žiji v myšlence, že pracuje na obou zároveň, ale furt nevím jak by to chtěl nacpat do dvou knih když 5 knih nás připravuje na příchod zimy, hlavně, když si vezmu, že tuším původně měly být 3 knihy pak 5 a nakonec 7
  • Taky by mě zajímalo, jak to seros vidí s počtem sérii. Je pravda, že příští má mít méně dílů? :-?

Kniha... taky věřím, že vichry vyjdou. O snů iluze nemám, ale moc rád bych se pletl. Proč to píše tak dlouho? Nemá nápady, nechce se mu. Rozhodně nemaka x let na jedné knize. Vyděláno má, dělá co ho baví podle mě... však uvidíme ;-)
  • Tak jako bylo by to fajn, kdyby najednou řekl, že má překvapení a vydal by obě knížky najednou, ale mám takový tušení, že se to asi nestane. Jinak na tomhle nejspíš vyhořel, že tam těch dějovejch linek nakonec dal až příliš a teď přemejšlí, jak je všechny zakončit.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.