Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Vyber si něco na Edně
- Jelikož jsem show předtím nesledoval v mém rodném jazyce a jako díl celek, mohu až nyní zcela souhlasit s vaší nenávistí vůči Daenerys. Smál jsem se ve chvíli, když se během jednání s Greyjoyi ohlédla na Tyriona s takovým nejistým výrazem.
- Líbila se mi scéna, přičemž Grey Worm zabil dva otrokáře, nemohu posoudit, jednal sice dle mého dosti přehaně, nicméně zabít dva cápky jednou ranou vypadá epicky a zdá se mi, že kvůli tomuto se na to lidé koukají.
- Vysětlete mi někdo
- Připadá mě, že dějová linka Daenerys a Yary upřímně vzrušuje feministky. Nicméně je dobře, že Theon alespoň zmínil největší hrozbu, jíž se má Danny doopravdy bát. Věřím, že Euronův bigcock je vedle Chucka Norrise a Dvaceti dobrých mužů tou nejmocnější zbraní světa. Kam se hrabe Základna Hvězdovrah...
- Doopravdy jsou Meerenské pyramidy natolik zastaralé, že ani pár draků neudrží na uzdě. A ačkoliv mě upřímně vzrušila scénma s draky a Danny, zároveň na mě působila, jako by si Matka draků v duchu říkala: "Zdrhám Tyrione, začíná se mi vařit půda pod nohama. Nějak to tu pořeš, třeba přežiješ."
- Bitva o Meeren byla odfláklá. Minimálně jsem chtěl vidět více lodí. Ovšem mě těší, že bitvu nezvrátila Ironborns ships ex machina.
- Překladatel titulků napsal Meeren jako Myreen. Smrtelně mě tím urazil!
- Chvílemi jsem si říkal, že by bylo super překvapení, kdyby to Rickon přežil, to by ale nebyli naši Dick a Dumber, Dumb a Debil, Dement a Dement, nebo, kdo to proklatě píše scénář. Když stál Jon sám proti armádě Boltonů, čekal jsem, že se v něm probudí nějaký Azor Ahai skill a napálí do nich ultimate bersekr power, pak jsem si ale říkal, že jsou jeho vlastní jezdci doopravdy dost šikovní, když jejich nosiči Jona alespon nesrazí kopýtkem. A že to ty svině dělají.
- Od Mladého Umbera jsem čekal víc. Minimálně alespoň to, že něco provede. Už to vypadalo na final fight s Jonem a místo toho něčekaně zmizí.
- To si tak šel Davos kolem a shodou náhod našel dřevěného jelena. Podle všeho to vypadá na rozepři mezi ním a Rudou dámou. Ačkoliv je Davos sympatičtější, doufám více v to, že Jona opustí
- Chvíli to vypadalo, že Jon doopravdy plánuje, nicméně když vyrazil zbrkle proti Twentymu, nezdálo se mi to tak násilné. Škoda, že jsme neviděli Lyanu v akci
- Čekal jsem, že Wun Wun bude dělat ve falanze zázraky a dočkal jsem se jen, že jej Boltons army píchali, jak mamuta. Minimálně jsem čekal, že se obr objeví na scéně vícekrát.
- Ride of the
RohirimArryn mně osobně připadal odfláknutá, prostě jen naběhnout a došibnout falangu, načež už vidíme jen brutální akci znásilnění Ramsayho Jonem.- Wun Wun je hrdina dne. RIP. Proč? Proooč? Proooooč? Poslední z obrů :'-(
- Jon Twentyho solidně odrovnal. Překvapilo mě však, že to Twenty přežil, chvíli mě napadlo, že v příštím díle uteče, ovšem Sansa konečně udělala správně rozhodnutí, nicméně jsem čekal, že těch Ramsayho pejsků bude víc.
- Začínám si uvědomovat, že se stávám čím dál více necitelným. Během sledování mě navštívil kamoš, kterého opravdu maximálně zhnusili některé scény, na něž jsem se koukal s klidem v očích :o Scéna smrti Twentyho jej odrovnala.
- Tento díl se obešel bez poviné nahoty :O :O :O :O
- Ovšem, komu nebylo jasné, jak to dopadne. Předvídatelnost neuvěřitelně stoupá.
Upřímně doufám, že v příští epizodě padne zeď. Jinak fakt nechápu, na co tvůrci pomýšlí.
Vaše komentáře k epizodě jsem nečetl, takže snad si na to najdu nyní čas...
Bitvu bastardů jsem shlédl právě kvůli bitvě, zajímalo mě, jak že vyvrcholí
A to nemluvim o spouste filmu z poslednich par let, ktere uz videli snsd vsichni krome me.
A mam od segry novou ctecku a ceka na me spousta a spousta literatury.
Ja mam zabavy dost ;-)
Já můžu doporučit první půlku první řady to je tutovka: Sword Art Online, zbytek je taky dobrý! :oops:
A ano, Dothrakové si chcou taky škrtnout! :other: Nějak jsem z toho nepřeluštil cožeto vlastně doporučuješ, promiň! =D
Já totiž čtu knihy 8-) 8-)
2. Uznávám, že i Dothrakové si chtějí užít, nicméně proč musí bojovat s Harpyjemi před branama, které se tam kdovíjak dostali. To bych spíše věřil, že pobijí pozemní síly otrokářů...
Nejsou tam. Děj a události jsou tak jak se hodí do scénáře, ne tak jak jsou logický.
Jon: proč?
Sansa: psala jsem Malíčkovi at nám pomuže
Jon: a?
Sansa: nevim ještě neodepsal ani nevim jestli se k němu havran dostal
Jon: a proč mi to říkaš?
Sansa: jinak bych byla na cz forech za kravu
Jon: aha...
Díl jsem viděl včera. Daný super, draci vypadaji nádherné a tohle dělá got výjimečným. Rýsuje se nám feministická koalice, která by mohla získat Západozemí. Nejlepší byla asi scéna, kdy jim říká, že nepochopili, o či kapitulaci se to mluví :-D
Průběh bitvy bastardu dle očekávání, Akorát jsem věřil jonovi, že se nenechá vyprovokovat. Malickovi jízda byla divná.
Celkové super a za dva dny finále. Samozřejmě se těším na tucty posmesnych komentářů, jak to ti režiséři pokazili. Po těžké psychické práci se osobne rad na takový blbý jednoduchý seriál, co hýří nelogičnosti, podivam :applause:
Logické faily které bijí do očí sem nikdy patřit neměly. Lidi tady milují předlohu a milovali i minimálně první sérii seriálu - a o to víc je sere když vidí co se s tím stalo. Když vědí že to mohlo a MĚLO být lepší, kdyby nebyli DaD kokoti. To je všechno.
Ten pros*aný potenciál, to je oč tu běží, to je důvod proč půjdou DaD do Sedmého pekla, to je důvod naší rozhořčenosti, našeho smutku a posměchu.
..jinak líbil sem mi chaos během bitvy ale jinak všechno předvídatelné - co mě překvapilo bylo vlastně jen to, že Rickon umřel až po dalším šípu - Jon Plot Amor, Umberové za svině.... Špatně, špatně. O.to víc se ale těším na knižní bitvu o Zimohrad.
1) Nesouhlasím s tím, že to mělo být 'neco vic'. Podle mě si to nikdy na něco víc nehrálo, jen seriál z dílny HBO.
2) Absolutně odmítám tvé tvrzeni o inteligenci fanoušků. Troufám si tvrdit, že se v mém okoli pohybují vzdělání lidé, nebo lidé s kritickým myšlením. Nikdo nehledá chybu v každém snímku seriálu. Spíše bych to přeorientoval a napsal, že chyby vidí - samozřejmě oprávněné,ony tam jsou, jen je my ostatní neresime a seriál si umíme vychutnat i s nima - zarytí fanoušci písně, kteří už roky čekají na pokračování. Nerekl bych, že to má něco společného s omezenosti, spíše se nad to umíme povznést... jak kdo samozřejmě, ale to už jsi zmínil.
3)Nechápu tu hořkost a potřebu nadavat na scenaristy. To vám přijde normální nadavat sprostě někomu, koho vůbec neznáte a točí něco, co se vám nelíbí? Nejde vyjádřit kritika slušnou formou? V každém druhem příspěvku tu čtu, jak ti blbci, blbec a blbější a obdobně varianty tehoz zase něco do.... snižuje to úroveň celého fora. O osobních útocích nemluvě. Škoda.
4) dívat se na seriál, jen abych ho mohl blbě okecat? To je diagnóza. A že tu takoví jedinci jsou, přestože nemyslím tebe.
Můj názor je, že seriál rozhodně není dokonalý, ale ani špatný.
Kniha... taky věřím, že vichry vyjdou. O snů iluze nemám, ale moc rád bych se pletl. Proč to píše tak dlouho? Nemá nápady, nechce se mu. Rozhodně nemaka x let na jedné knize. Vyděláno má, dělá co ho baví podle mě... však uvidíme ;-)