Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Docela by mě zajímalo, jakou tam bude mít vlastně roli Euron. Teď když mu plán vyfoukly Theon s Ašou mu asi nezbude, než aby se přidal k Lannisterům.
@BigJoe
Zimohrad
Ano, Melisandra konečně dostala pořádného zprda. Sice ji nezabili, bohužel, ale vyhnat ji ven do sněhu je alespoň nějaký trest. Byly spekulace, že pryč půjde Davos, tak jsem rád, že to tak nedopadlo. Jsem docela zvědavý, co teď Melisandra bude dělat.
Ta úsměvná momentka mezi Jonem a Sansou potěšila, Sansa právě udělala z Malíčka největšího nepřítele, ale je dobře, že řekla, jen blázen by důvěřoval Malíčkovi.
A nejlepší scéna bylo vyhlášení Krále Severu JUCHŮ
Za Zdí
Škoda, že Benjen odjel scény, ale finální odhalení bylo báječné jeho jméno je Targaryen :D
Citadela
Nádherná knihovnička :D
Královo přístaviště
Pycelle ze hry a Vrábčák se dle očekávání proletěl až na měsíc. Tyrellové vyhlazeni néééééééééééééé. Ale Cersei se přepočítala a synátor nám skočil z okna. Jakým právem se sakra korunovala, to mi připomíná Benderovu hlášku: Jakožto jediný šlechtic v místnosti, který zůstal při smyslech, přebírám velení nad touhle pevností.
Dvojčata
Jaime nám Waldera trochu pěkně vytrolil a ke konci Hippies incoming, vzpomněli si na koláček. Arya oficiálně trumfla sera Twentyho Goodmana a sama pozabíjela 150 Freyů a upekla z nich koláč. To dokazuje, že ona je Azor Ahai (což by bylo jediné neklišoidní řešení.)
Meeren
Dany vyměnila Darya za Yaru. Tyrion je jmenován pobočníkem královny hurááá, gratuluji a invaze začíná :twisted: Euron pokud nevytáhne ze zadku roh na ovládání draků tak je v háji, i tak ale pochybuji, že když nám ho představili až tuhle sezónu, tak by mohl být ztěží hrozbou pro hlávní tahounku ságy, přesto mu v tomhle duelu fandím.
Dorne
Doufal jsem, že jsem se už nepodíváme, přest Olenna stírala ty bastardy pěkně a Varys ovládl stejně jako Malíček umění teleportace :-D
Jedna věc je po dnešku jistá, KNIHY NESKONČÍ STEJNĚ JAKO SERIÁL. Cersei se nestane královnou, Tyrellové nevymřou, když jsou jich tři prdele (Willas a pak bratranci), Jon se nestane králem a spousta dalších věcí.
Ačkoliv 6. série nedosahuje kvalit prvních čtyř, nebylo to takové utrpení jako série pátá a narozdíl od minula jsem celkem spokojený.
Jinak jsem čekal že popelem lehne celé KP (s trochou nadsázky)... nakonec zůstalo jen u Septa a přilehlém okolí. co ale musím říct je že celá scéna a to jak gradovala měla nesmírné emoce. Hudební podkres na GoT dost neobvyklý byl dost podmanivý a všechny scény dokonale podtrhával. Největší grády nastaly když došlo na Pycela a posléze na Lancela ve sklepení... Jen ten pohled Margery a Lorase byl trochu moc, jako by najednou oba čekali bum bác. Margery si asi dala něco dohromady, ale o výbuchu věděla akorát prd. Mohla reálně čekat armádu Lannisterů, nebo zapálení septa ale výbuch divokého ohně??? to sotva. Vrabčák taky stál jak trouba...najednou se všichni evakuují a on co? Stojí a čumí...přemýšlel snad? Dávalo by věší smysl kdyby seděli a čekali na Cersei - poslali za ní svoje věrné bojovníky, a zbytek by měl jen tak nervózně přešlapovat...Díl byl ale skvělej a celkově se mi série líbila, musím dát ale za pravdu že co do děje celého příběhu se tady hodně tlačilo na pilu v několika málo dílech, oproti ostatním sériím. Jsem taky zvědavej na malíčka. Moc se na nového Krále severu netvářil, což si Sansa dobře všimla...
V poslední době se v seriálu značně zredukoval počet členů vládnoucích rodů. Některé, jako Martellové, už vymřely. Jiné de facto už taky (Tyrellové mají jen 150letou Olennu). Targaryenům přibyl nový člen, ale o něm nikdo neví (ani on sám), a jediná legitimní členka možná už dítě nikdy mít nebude. Lannisterům zůstala Cersei s Jaimem, kteří dítě asi už zplodit nestačí, tak snad se pochlapí Tyrion. Greyjoyové mají jednu lesbičku, kastráta a Eurona, který se asi konce ságy stejně nedožije. A v Údolí máme neduživého klučinu. Ono to překvapivě vypadá, že rod Starků, který vypadal na vymření, má pomalu nejlepší předpoklady do budoucna. Mají Sansu, Aryu (ta sice na vdavky moc nevypadá, ale je zatím mladá, tak kdoví), Brana (ten ale asi nebude pomýšlet o založení rodiny) a ten i asi už legitimizovaného Jona, krále Severu. Tedy pokud mu několik hodin klinické smrti něco nepěkného neprovedlo s vercajkem.