Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

1911131415

Komentáře

• Už zejtra bude finále, radost mi kazí jenom to, že mám zejtra i zkoušku.
  • @JoffreyWater Já taky z cytogenetiky a vůbec mi to do kebule nechce lézt :(
  • Tak, co? Kdo to zítra schytá?

Mně v tom výčtu teda chybí Nejvyšší vrabčák, to je taky na deset z deseti mrtvých zlovlků.
  • Pokud se to tu už řešilo, tak se omlouvám, ale Jon měl v bitvě u Zimohradu dost masivní plot armor. Respektive asi nad ním CHRRCHEL drží opravdu ochranou ruku. :-)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Magister_Peditum napsal(a):

Pokud se to tu už řešilo, tak se omlouvám, ale Jon měl v bitvě u Zimohradu dost masivní plot armor. Respektive asi nad ním CHRRCHEL drží opravdu ochranou ruku. :-)

Jona doopravdy chrání ochrané ruky dvou mocných bohů určujících o Osudu Západozemí. Bez pomoci bohů Dumba a Dumbera by byl již Jon dávno rozpárán smrtícím perem boha smrti GRRMa ;) :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Sagart napsal(a):

smrtícím perem boha smrti

Uf, raději půjdu spát, už vidím čárky tam, kde nejsou. Hlavně, aby se toho někdo z tvůrců nechytl :spike:
  • @Krisa Táhni do hajan ty nestoudnice! :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Dobrou :P
  • Tak co kdo bde ve 3 ráno sledovat :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    p1e9t9r2 napsal(a):

Tak co kdo bde ve 3 ráno sledovat :D

Tipuju, že polovina anglicky mluvícího světa ;) :D
  • To chci vidět jak toho Varyse v tom hlavním městě přivítají, jéé, ahoj, tebe jsem dlouho neviděl, kdes byl, na dovolený... :roll:
  • @Rybba A bude tam vůbec :D ale te´d u varyse nemůžeme říci, že používá teleport neb cestuje několik dílů
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Kdyby někoho zajímaly výsledky Anketování severu, tak tady to máte:
    29% - Sansa Stark
    20% - Petyr Baelish
    15% - Noční král
    11% - Jon Snow
    6% - Lyanna Mormont
    2% - Robin Arryn/Harald Karstark
    0% - Yohn Royce
    A mezi další kandidáty se hlásí: Lord Manderly, Gendry, Tommen, Walder Frey, Bandon Stark, Hodor, Duch, Jon Targaryen a Ser Twenty Goodman vzkříšený magií rudé kněžky.
    image

(Cekem se do anketování zapojilo 80 mandantů)
  • Monte Karstark napsal(a):

(Cekem se do anketování zapojilo 80 mandantů)

A Twenty Goodman se počítá za 21? :twisted:
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba A bude tam vůbec :D ale te´d u varyse nemůžeme říci, že používá teleport neb cestuje několik dílů

V poslední scéně zjistíš, že ano. Varys taky používá teleport.
  • upraveno 27. června 2016
    hmm tak shlédnuto a vyhubení tyrelů pěkné :D o jeden velký rod v seriálu méně rychlá redukce i lanisterů při požáru prostě krása a největší očekávání seriálu je prozrazeno víme konečně kdo je matka jona největší otázkník série prozrazen :D A nakonec Daenerys má opět ten nejlepší konec ze všech jen by mne zajímalo, jak spoře odění dothrakové budou bojovat ve sněhu. Úchvatná knihovna v citadele prostě luxus. Jediné co mi furt vadí, že v králově přístavišti není žádná zima ačkoliv mělo hustě chumelit. Inak Cercei jako královna hmm vzhledem k alianci tyrelové martelové a targaryeni se tam zadek asi moc dlouho neohřeje. Inak vivat králi severu Jonu Targaryenovy (pokud jeho pravé jméno je vůbec jon a není to třeba něco targaryenského jako jeackhyrys či jak se to píše) Nakonec varys taky objevil záhadný teleport
  • Tak to bylo nečekané...
  • A zase 10 měsíců čekat :D sakra a 2 roky ke konečnému vyvrcholení
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. června 2016
    ten pocit, když vám korunu vyhádá sedmiletá holka... ach jo, i kdybychom se drželi čistě seriálové logiky, tak Lyanna Mormont by byla mnohem lepší King in the North než Jon...
  • No tak king je jenom dočasný stále má bratra s větším nárokem, spíš aby se nám jon nestal králem celého západozemí
    . Inak mám otázku máme dva targaryeny dva jezdci, takže teď mi to hlava nebere, ale někde musí vzít toho třetího ještě
  • Inak neumím si pomoct, ale proč má daenerys tak nejlepší finále :D líhnutí draků, ... atd až se dostaneme na pohled obřího loďstva mířícího směrem asi dorne
  • upraveno 27. června 2016
    @p1e9t9r2
    No ty voe, ještě chce někdo tvrdit, že seriál něco spoileruje? :D Jon jako král je asi největší fanfikční sen, který si Dumb a Dumber splnili. Navíc současně uvádějí, že je targaryenský bastard. Takže nakonec se ožení s Daenerys a sjednotí říši, je to sichr. Cersei radši vůbec nekomentuju - na základě čeho a s jakou podporou, u sedmi pekel. Ale s touhle logikou je mi jasné, že ji v příští sérii odstřelí Malíček.
  • @p1e9t9r2
    Jon králem? =D to musím vidět, toho se v knihách jen těžko dočkám.
  • @Tarin To jako Tyrion? Mno, to by bylo proveditelné, ale D a D by si tu museli pamatovat.
  • Přiznejte se,
    kdo brečel u Věže radosti? :-D
  • @Sagart: Překladatel titulků napsal Meeren jako Myreen. Smrtelně mě tím urazil!
    ... No a nejhorší na tom je, že to je Meereen... :o) No jo, není nad dobře mířené pohoršení. :o)
  • Tak asi nejlepší díl série. Jediné, co mě na tom iritovalo, byli Píseční hadi, Varys (proč ho museli do toho posledního záběru cpát?) a poněkud už únavný Jaime. Snad se mu už v té makovici rozsvítí. Za největší vtip pokládám
    Cersei na trůně
    , ale asi ji holt D&D mají rádi. Na druhou stranu nás efektně zbavila celé řady sviňáků. Jinak se dnes vyplnily asi všechny vlhké sny fanoušků. Sice to
    zvolení Jona králem
    mi přišlo jako takové vaření z vody, ale holt si to fandové přáli, tak jim to splníme, že? Potěšila i účast Aryi (tu jsem čekal až v další řadě), která zjevně zaujala pozici Lady Kamenosrdce. Každopádně by se teď mohli Stárčata setkat. Nacházejí se teď všechna poměrně blízko sebe.

Bohužel tohle nadbíhání fanouškům má tu nepěknou vlastnost, že je celkem jasné, kam to celé směřuje.
    Jon+Dany je, bych řekl, v celku potvrzeno.

Suma sumárum jsem ale spokojený. Postavy se výjimečně nechovaly úplně hloupě. Děj se solidně posunul vpřed.
  • @Magister_Peditum Jo, Dumb a Dumber jenom potvrzují současný šílený trend pop kultury, že už v podstatě neexistuje autorství, ale nějací panáci hodí na papír to, co internet říká, že by si fanoušci přáli. O tom Jonovi bych polemizovalo, část z nich naopak stejně jako mě musí iritovat, že je postava předurčená k boji s opravdovou hrozbou roubovaná do téhle role. Každopádně je to zase jedno z klišé, kterého se D a D dopustili, a Martin se mu (aspoň doufám) specificky vyhne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.