Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

1910111315

Komentáře

• White Wolf je len jeden.
    image
  • chtěl bych jen říct že se mi líbil začátek s tou hudbou to mi opravdu připadalo že to graduje
    Tommen to zabil nejvíc btw

• Snad Cersei všechny zničí. Jediná postava, které se dá fandit. Doufám, že Sansu a Aryu nechá veřejně ponížit a pak popravit...
  • upraveno 27. června 2016
    Tak ToJ mně rozsekala psychiku na několik let dopředu. :D
    Proč tam sakra nedali Nedův slib? Pořád jen promise me, promise me!
    Když by odpověděl, tak by to bylo ještě lepší.
  • @DanielSvatoš
    Cersei to zabila nejvíc :D
    Prdím na funkci spoiler, kdo doroloval až sem, tak má smůlu :D

Bum dle očekávání, i ptáčkové udělali, ač na popud někoho jiného, to co měli. Celý to bum se mi líbilo. Líto mi bylo asi nejvíc Margaery, která to jediná prokoukla. Ač se mi díl docela líbil, strašně jsem se zasmál tomu Tommenovu skoku.. To bylo takové, "kurva, seru na to" :D
    Rovnou tady navážu na tu Cerseinu korunovaci. Bylo to fakt divný.. nicméně - s jakým nárokem se korunovala? S žádným, prostě založila novou linii. A taky s ní nikdo krom Lannisterů nepůjde (možná ani ti). V tuhle chvíli je to korunovaný labilní tyran, ze kterýho mají všichni ve městě strach a nikdo jí nedokázal vzdorovat. Jsem zvědavej jestli už konečně Jaime začne s tou "emancipací" když vidí co na trůně sedí za magora.

Dorne mi vůbec nevadilo. Protože tam byla Olenna a Barbaru s ostatníma děvkama dobře setřela. Příchod Varyse jsem očekával ve chvíli kdy Lady Macecha vzala zvoneček do ruky. No pozdější přítomnost Varyse na lodi byla divné, evidentně čistě pro efekt. Tu časovou osu nemá cenu nějak zkoumat. Prostě potřebovali čas, na obarvení plachet, tak měl Varys čas se vrátit.

Meereen Sice tam nechala svou jedinou a pravou lásku (jak Tyrion poznamenal - těch ještě bude), a zaplať pánbůh po dvou sériích to město nechali za sebou. Hlavně ať se nevrací :D Sice se to odbyli tím "v městě konečně zavládl mír" a je jasný že v Martinově světě by to nebylo na dlouho a otrokáři by znovu začali vystrkovat růžky. Tak si řekněme že přejmenování zálivu všechny dokonale odradilo od nějakého znovuzavádění starých pořádků a že už o Meereenu nikdy neuslyšíme.

Dle očekávání vyhnaná Melisandra odjíždí na jih, kde se setká s Aryou Stark a stane se.. Co se stane se dozvíme za rok. No. Série to byla lepší než ta minulá, až na pověstný devátý díl. Hardhome byl lepší než Battle of Bastards, o tom žádná, ale jinak seriálu do značné míry prospělo předstihnutí knih.

Ještě samozřejmě musím vyzdvihnout už zmiňovanou gradaci před bum a i ta netradiční hudba slibovala, že se stane něco velkýho.

A ještě jsem zapomněl na Aryu. Bylo to dobrý! Jsem rád, že to udělala ona. Konečně alespoň nějaký zadostiučinění.

A ještě jsem zapomněl na královolbu na severu. Lady Mormont ..muck.. :) <3
  • @sfik hlavně v Martinově světě bude chystačka Daenerys na "velkou hru" a celá tahle linie minimálně na jeden a půl knihy :D takže hádám, že to celý přeskočím, protože na tyhle kapitoly už fakt nemám, ne po pěti knihách chystání, kruci písek.
    @Dreamer 1,5 knihy? Jestli budou rozhodovat a jednat o velké hře na hostinách, tak přidej 1,5 knihy na kuchařku.

Každopádně jsem zvědav, jestli Malíčka sundá nějakým plot-twistem Sansa nebo Varys. Ostatně.. Malíček už může umřít, když už nám sdělil co chce a Sansa mu dala košem :)

Ještě k Cersei.. Podle mě z ní udělali strašnou Nemesis už jenom těmi činy, nemuseli ji ještě oblíkat jak Michaela Jacksona.. :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 27. června 2016
    Když nevíš jak ukončit dějovou linku, prostě necháš všechny umřít v třísekundové scéně. Ach ano, scénaristický majstrštyk. :applause: :applause: :applause:
    A opravdu tam nemohli nechat celou sérii Dorana? Jeho spojení s Olennou by bylo víc cool než ty čtyři krávy. Achjo.
    Úžasné vyvrcholení dvouletého snažení o pohřbení úžasného seriálut. :spike:
  • sfik napsal(a):

Každopádně jsem zvědav, jestli Malíčka sundá nějakým plot-twistem Sansa nebo Varys. Ostatně.. Malíček už může umřít, když už nám sdělil co chce a Sansa mu dala košem :)

Tipuji, že to bude Sansa. Pač jeho hláška "Při hře o trůny buď zvítězíš či zemřeš" se mu stane osudnou. Tipuji, že na Severu započne svou hru a Sansa ho kuchne. :D :D
  • @Benji Ale tak připravovali nás na to dlouho. Už od té doby co začali rozebírat v téhle sérii Aeryse a "to co chtěl udělat". A navíc mi to k seriálové Cersei přijde i hodící se. Další její majstrštyk u kterého nedomyslí následky. Celou dobu všichni říkají jak miluje své děti, ale spíš je to jenom zaslepená pizda. Jediný plus bylo že zatočila s vrabčákem.. Zaplať pánbůh že jsou ti fanatici pryč.
    sfik napsal(a):

Dorne No pozdější přítomnost Varyse na lodi byla divné, evidentně čistě pro efekt. Tu časovou osu nemá cenu nějak zkoumat. Prostě potřebovali čas, na obarvení plachet, tak měl Varys čas se vrátit.

Vzhledem k přítomnosti loďstva Tyrrelů a Dorne, bych to spíš viděl na to, že se někde setkali a teď se pohybují na pomezí summer a sunset sea... a v prvním díle 7.série jim Sam zamává z okna :hand:
  • @sfik S tou Jaimeho emancipací bych to zas tak horký neviděl. Vždyť předtím prohlásil, že jediném, na čem mu záleží je láska Cersei... I když smrt poloviny (seriálového) rodu, sebevražda posledního dítěte a masakr stovek, ne-li tisíců, obyvatel města, by ho mohla znervóznět. :-D S tím nárokem souhlas, na druhou stranu, kdo by teď vlastně měl nárok? Pokud vyjdeme čistě ze seriálu, tak Baratheoni už neexistují. Nejspíš by museli přejít k volbě úplně nového krále.
  • @serFog V tom případě díky bohu - Meereen je již skutečně velmi velmi daleko :D Tak nějak si říkám že z Daenerys je nová Nymeria. Přivádí do Západozemí úplně jinou kulturu - Dothraki, tak jsem zvědavej na tu asimilaci :D

@Magister_Peditum
    k volbě úplně nového krále
    v podstatě se tak stalo.. až na tu volbu :)
  • @Magister_Peditum Jaime sice byl Cerseina bitch, ale to, co udělala, mu určitě otevře oči a vztáhne na ni svou zlatou ručku ;) Teda pokud mě D&D nezklamou...
  • @sfik nikdy jsem si nedokázala představit, jak se budou Dothraci v kožených minisukních vyrovnávat se zimou, ale třeba to vyřeší jako ve Spartakovi a nafasují pláštíky nebo ponča :D
  • @Dreamer Budou nosit pěkný čepičky jako peruánští indiáni:
    image

Ale třeba se naserou do Dorne a začne stěhování národů. Ale to jestli bude až na jaře tak to bude za hranicí toho co se kdy dozvíme
  • @sfik Vzhledem k tomu, že se seriál veřejně pustil do podpory současné migrační vlny, tak předpokládám, že i integrace nomádských nájezdníků do rytířské kultury proběhne v seriálu bezproblémově. :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ano, nejspíš se zjistí, že Dothrakové jsou velmi pozorní k ženám, udržují si distanc na vzdálenost napřažené paže a hlavně chtějí společně Západozemí zvelebovat pro blaho budoucích generací. A ty občasné vypálené hrady a města nijak nesouvisejí s ejich mírumilovnou kulturou :)
  • Přesně, na teroristický činy a vybuchující svatostánky tam mají jiný postavy. :D
    Tarin napsal(a):

@Magister_Peditum Jaime sice byl Cerseina bitch, ale to, co udělala, mu určitě otevře oči a vztáhne na ni svou zlatou ručku ;) Teda pokud mě D&D nezklamou...

Pfff, doufám, že to byl vtip. Když pořád deklaruje, že by kvůli ní spálil celá města a vyvraždil rody a skousnul, že jednoho syna vychovala tak akorát na zavraždění a může za sebevraždu druhého, tak ať už Cersei dělá věrnou děvku až do konce (aspoň by v tom byla integrita postavy). Nevím, v čem by mu měl masakr stovek lidí, které neměl rád, pomoct prozřít.
  • @svoa00 Když zjistí, že Cersei nechala zabít Kevana a všechny spojence, tak určitě nebude nadšený. Pak ještě Tommen. Taky by se mohlo změnit její chování k němu.
    Skutečně by po tomto mohl prozřít.
    Jediný problém vidím v tom, že zabít Cersei nebude tak jednoduché, protože zombie Hora přece vydrží všechno. Taky strýc Qyburn má armádu ptáčků, to by mohl být rozhodující faktor.
    My můžeme jen doufat, že Jaime i Bronn přežijí ve zdraví.
  • jsem znova koukal na závěrečnou scénu a všimnul jsem si že tam jsou i plachty Martellů a Tyrellů - tím se vysvětluje Varusům teleport :D on se neteleportoval ale cesta z Meerenu do Západozemí teda trvá podle seriálu asi 5 minut
  • @DanielSvatoš Proč 5 minut? Nikde není napsáno, jak dlouho jim ta cesta trvala. Navíc už se mohli potkat někde na půli cesty, jak už bylo psáno.
    i kdyby se potkali na půl cesty tak to není možné ale já to nechci nějak "hejtit", prostě mi to nedává smysl
  • Takže druhou polovinu lodí, které potřebují na převoz vojáků potkali v půli cesty, a pak se všichni rovnoměrně rozdělili i na ten zbytek? Nebo prostě chtějí zaútočit rovnou na KL, protože by divák dle Dumberů nepobral druhý cíl útoku? Varys si lodě z Dorne vytáhl asi z časoprostoru, když flotilu nemají. Aspoň nepřítomnost Tyrellské může rozhoupat Eurona k něčemu.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 27. června 2016
    @AviaRa @DanielSvatoš o tomto sme sa bavili uz vela krat to, ze su sceny v jednej episode nie vzdy znamena, ze su v rovnakom casovom obdoby.

Co ak Varys zobral dalsie lode a siel s nimi do Mereenu, vdaka comu mohla zobrat viac ludi nez planovala atd.
  • @Edem Já nikde nezpochybňuji (byť by se dala) jeho dobu cesty. Nýbrž to, že v Dorne flotilu nemají. A to, že dle některých se lodě potkali v půli cesty, tudíž by se část armáda, která se mačkala či vůbec nevešla na výchozí flotilu, musela dostat i na nově příchozí. A to, že nejdřív s nimi dojel do Meereenu Varys, jsem také zastáncem. Kdyby tam k těm jejich minutám (kterých je nejvíc v historii GoT, takže je to tak úžasné, óóóó), přidali další 2 minuty se stupidní scénou, kde Varys s lodičkama přijíždí, tak je to hned jasnější.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @AviaRa no bolo ale D@D tak ten serial netocia. Velmi casto a velmi vela krat to proste nechaju na sledovacov serialu, nech si to vysvetlia po svojom.
  • @Edem Hlavně že jsme měli spoustu užitečných a nekonečných scén s "tell a joke", nebo v kapli pod baštou, ale důležitější věci si dle nich musím domyslet... Ještě nějaký vtip?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.