Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
1910111315

Komentáře

• Snad Cersei všechny zničí. Jediná postava, které se dá fandit. Doufám, že Sansu a Aryu nechá veřejně ponížit a pak popravit...
  • upraveno 27. června 2016
    Tak ToJ mně rozsekala psychiku na několik let dopředu. :D
    Proč tam sakra nedali Nedův slib? Pořád jen promise me, promise me!
    Když by odpověděl, tak by to bylo ještě lepší.
  • @sfik hlavně v Martinově světě bude chystačka Daenerys na "velkou hru" a celá tahle linie minimálně na jeden a půl knihy :D takže hádám, že to celý přeskočím, protože na tyhle kapitoly už fakt nemám, ne po pěti knihách chystání, kruci písek.
    @Dreamer 1,5 knihy? Jestli budou rozhodovat a jednat o velké hře na hostinách, tak přidej 1,5 knihy na kuchařku.

Každopádně jsem zvědav, jestli Malíčka sundá nějakým plot-twistem Sansa nebo Varys. Ostatně.. Malíček už může umřít, když už nám sdělil co chce a Sansa mu dala košem :)

Ještě k Cersei.. Podle mě z ní udělali strašnou Nemesis už jenom těmi činy, nemuseli ji ještě oblíkat jak Michaela Jacksona.. :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 27. června 2016
    Když nevíš jak ukončit dějovou linku, prostě necháš všechny umřít v třísekundové scéně. Ach ano, scénaristický majstrštyk. :applause: :applause: :applause:
    A opravdu tam nemohli nechat celou sérii Dorana? Jeho spojení s Olennou by bylo víc cool než ty čtyři krávy. Achjo.
    Úžasné vyvrcholení dvouletého snažení o pohřbení úžasného seriálut. :spike:
  • @Benji Ale tak připravovali nás na to dlouho. Už od té doby co začali rozebírat v téhle sérii Aeryse a "to co chtěl udělat". A navíc mi to k seriálové Cersei přijde i hodící se. Další její majstrštyk u kterého nedomyslí následky. Celou dobu všichni říkají jak miluje své děti, ale spíš je to jenom zaslepená pizda. Jediný plus bylo že zatočila s vrabčákem.. Zaplať pánbůh že jsou ti fanatici pryč.
  • @sfik S tou Jaimeho emancipací bych to zas tak horký neviděl. Vždyť předtím prohlásil, že jediném, na čem mu záleží je láska Cersei... I když smrt poloviny (seriálového) rodu, sebevražda posledního dítěte a masakr stovek, ne-li tisíců, obyvatel města, by ho mohla znervóznět. :-D S tím nárokem souhlas, na druhou stranu, kdo by teď vlastně měl nárok? Pokud vyjdeme čistě ze seriálu, tak Baratheoni už neexistují. Nejspíš by museli přejít k volbě úplně nového krále.
  • @Magister_Peditum Jaime sice byl Cerseina bitch, ale to, co udělala, mu určitě otevře oči a vztáhne na ni svou zlatou ručku ;) Teda pokud mě D&D nezklamou...
  • @sfik nikdy jsem si nedokázala představit, jak se budou Dothraci v kožených minisukních vyrovnávat se zimou, ale třeba to vyřeší jako ve Spartakovi a nafasují pláštíky nebo ponča :D
  • @sfik Vzhledem k tomu, že se seriál veřejně pustil do podpory současné migrační vlny, tak předpokládám, že i integrace nomádských nájezdníků do rytířské kultury proběhne v seriálu bezproblémově. :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ano, nejspíš se zjistí, že Dothrakové jsou velmi pozorní k ženám, udržují si distanc na vzdálenost napřažené paže a hlavně chtějí společně Západozemí zvelebovat pro blaho budoucích generací. A ty občasné vypálené hrady a města nijak nesouvisejí s ejich mírumilovnou kulturou :)
  • Přesně, na teroristický činy a vybuchující svatostánky tam mají jiný postavy. :D
  • @svoa00 Když zjistí, že Cersei nechala zabít Kevana a všechny spojence, tak určitě nebude nadšený. Pak ještě Tommen. Taky by se mohlo změnit její chování k němu.
    Skutečně by po tomto mohl prozřít.
    Jediný problém vidím v tom, že zabít Cersei nebude tak jednoduché, protože zombie Hora přece vydrží všechno. Taky strýc Qyburn má armádu ptáčků, to by mohl být rozhodující faktor.
    My můžeme jen doufat, že Jaime i Bronn přežijí ve zdraví.
  • jsem znova koukal na závěrečnou scénu a všimnul jsem si že tam jsou i plachty Martellů a Tyrellů - tím se vysvětluje Varusům teleport :D on se neteleportoval ale cesta z Meerenu do Západozemí teda trvá podle seriálu asi 5 minut
  • @DanielSvatoš Proč 5 minut? Nikde není napsáno, jak dlouho jim ta cesta trvala. Navíc už se mohli potkat někde na půli cesty, jak už bylo psáno.
    i kdyby se potkali na půl cesty tak to není možné ale já to nechci nějak "hejtit", prostě mi to nedává smysl
  • Takže druhou polovinu lodí, které potřebují na převoz vojáků potkali v půli cesty, a pak se všichni rovnoměrně rozdělili i na ten zbytek? Nebo prostě chtějí zaútočit rovnou na KL, protože by divák dle Dumberů nepobral druhý cíl útoku? Varys si lodě z Dorne vytáhl asi z časoprostoru, když flotilu nemají. Aspoň nepřítomnost Tyrellské může rozhoupat Eurona k něčemu.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 27. června 2016
    @AviaRa @DanielSvatoš o tomto sme sa bavili uz vela krat to, ze su sceny v jednej episode nie vzdy znamena, ze su v rovnakom casovom obdoby.

Co ak Varys zobral dalsie lode a siel s nimi do Mereenu, vdaka comu mohla zobrat viac ludi nez planovala atd.
  • @Edem Já nikde nezpochybňuji (byť by se dala) jeho dobu cesty. Nýbrž to, že v Dorne flotilu nemají. A to, že dle některých se lodě potkali v půli cesty, tudíž by se část armáda, která se mačkala či vůbec nevešla na výchozí flotilu, musela dostat i na nově příchozí. A to, že nejdřív s nimi dojel do Meereenu Varys, jsem také zastáncem. Kdyby tam k těm jejich minutám (kterých je nejvíc v historii GoT, takže je to tak úžasné, óóóó), přidali další 2 minuty se stupidní scénou, kde Varys s lodičkama přijíždí, tak je to hned jasnější.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @AviaRa no bolo ale D@D tak ten serial netocia. Velmi casto a velmi vela krat to proste nechaju na sledovacov serialu, nech si to vysvetlia po svojom.
  • @Edem Hlavně že jsme měli spoustu užitečných a nekonečných scén s "tell a joke", nebo v kapli pod baštou, ale důležitější věci si dle nich musím domyslet... Ještě nějaký vtip?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.