Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire
Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Proč tam sakra nedali Nedův slib? Pořád jen promise me, promise me!
Když by odpověděl, tak by to bylo ještě lepší.
Bum dle očekávání, i ptáčkové udělali, ač na popud někoho jiného, to co měli. Celý to bum se mi líbilo. Líto mi bylo asi nejvíc Margaery, která to jediná prokoukla. Ač se mi díl docela líbil, strašně jsem se zasmál tomu Tommenovu skoku.. To bylo takové, "kurva, seru na to" :D
Rovnou tady navážu na tu Cerseinu korunovaci. Bylo to fakt divný.. nicméně - s jakým nárokem se korunovala? S žádným, prostě založila novou linii. A taky s ní nikdo krom Lannisterů nepůjde (možná ani ti). V tuhle chvíli je to korunovaný labilní tyran, ze kterýho mají všichni ve městě strach a nikdo jí nedokázal vzdorovat. Jsem zvědavej jestli už konečně Jaime začne s tou "emancipací" když vidí co na trůně sedí za magora.
Dorne mi vůbec nevadilo. Protože tam byla Olenna a Barbaru s ostatníma děvkama dobře setřela. Příchod Varyse jsem očekával ve chvíli kdy Lady Macecha vzala zvoneček do ruky. No pozdější přítomnost Varyse na lodi byla divné, evidentně čistě pro efekt. Tu časovou osu nemá cenu nějak zkoumat. Prostě potřebovali čas, na obarvení plachet, tak měl Varys čas se vrátit.
Meereen Sice tam nechala svou jedinou a pravou lásku (jak Tyrion poznamenal - těch ještě bude), a zaplať pánbůh po dvou sériích to město nechali za sebou. Hlavně ať se nevrací :D Sice se to odbyli tím "v městě konečně zavládl mír" a je jasný že v Martinově světě by to nebylo na dlouho a otrokáři by znovu začali vystrkovat růžky. Tak si řekněme že přejmenování zálivu všechny dokonale odradilo od nějakého znovuzavádění starých pořádků a že už o Meereenu nikdy neuslyšíme.
Dle očekávání vyhnaná Melisandra odjíždí na jih, kde se setká s Aryou Stark a stane se.. Co se stane se dozvíme za rok. No. Série to byla lepší než ta minulá, až na pověstný devátý díl. Hardhome byl lepší než Battle of Bastards, o tom žádná, ale jinak seriálu do značné míry prospělo předstihnutí knih.
Ještě samozřejmě musím vyzdvihnout už zmiňovanou gradaci před bum a i ta netradiční hudba slibovala, že se stane něco velkýho.
A ještě jsem zapomněl na Aryu. Bylo to dobrý! Jsem rád, že to udělala ona. Konečně alespoň nějaký zadostiučinění.
A ještě jsem zapomněl na královolbu na severu. Lady Mormont ..muck.. :) <3
Každopádně jsem zvědav, jestli Malíčka sundá nějakým plot-twistem Sansa nebo Varys. Ostatně.. Malíček už může umřít, když už nám sdělil co chce a Sansa mu dala košem :)
Ještě k Cersei.. Podle mě z ní udělali strašnou Nemesis už jenom těmi činy, nemuseli ji ještě oblíkat jak Michaela Jacksona.. :D
A opravdu tam nemohli nechat celou sérii Dorana? Jeho spojení s Olennou by bylo víc cool než ty čtyři krávy. Achjo.
Úžasné vyvrcholení dvouletého snažení o pohřbení úžasného seriálut. :spike:
@Magister_Peditum v podstatě se tak stalo.. až na tu volbu :)
Ale třeba se naserou do Dorne a začne stěhování národů. Ale to jestli bude až na jaře tak to bude za hranicí toho co se kdy dozvíme
Skutečně by po tomto mohl prozřít.
Jediný problém vidím v tom, že zabít Cersei nebude tak jednoduché, protože zombie Hora přece vydrží všechno. Taky strýc Qyburn má armádu ptáčků, to by mohl být rozhodující faktor.
My můžeme jen doufat, že Jaime i Bronn přežijí ve zdraví.
Co ak Varys zobral dalsie lode a siel s nimi do Mereenu, vdaka comu mohla zobrat viac ludi nez planovala atd.