Hra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×09 – Bitva bastardů - Ice & Fire

Podmínky kapitulace jsou odmítnuty a přijaty. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

17810121315

Komentáře

• Mě docela pobavil nářek Spáčilový nad koncem Vinylu , "Spekuluje se také, že si HBO potřebuje uvolnit ruce, aby co nejvíce sil a prostředků soustředila na svůj klíčový, ale také čím dál dražší seriál, Hru o trůny. Výpravné kultovní fantasy vzývané hlavně generací teenagerů těžko vzdoruje i duo pamětnických legend". Příjde mě, že znovu dokázala Spáčilová se v seriálech moc neorientuje, když nechápe jaký je Hra teď fenomén.

• nebudeme házet flintu do žita třeba nás ještě převapí. Každopdně kdyby byly dvě knihy najednou, tak vít jak dlouho budeme čekat na překlad :D
  • @p1e9t9r2 to bych koupil original
  • Přeložit to pak už může kde kdo, ale sága by byla dokončená a to by bylo hlavní.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 25. června 2016
    Denebola napsal(a):

No to me jen tak napadlo. Nijak jsem neverila, ze by to bylo logicky. Ale chtela jsem se zeptat... Abych jim nekrivdila :)

V druhej sérií tuším Malíček priniesol Nedove ostatky Cat k Renlymu a následne boli poslané na Zimohrad. Zase to stihol ktosi predtým.
    Mellien napsal(a):

Opět, proč resite takové blbosti? Že to může řešit Martin na tisíci stránkách, to je jasný... ale tohle. Mi hlava nebere, to nemá s konstruktivní kritikou nic společného.

Čo je zase za problém? V poslednej diskusii sa tu riešilo len:
    1) OT o iných seriáloch
    2) Dothrakovia pred bránami (s čím počet stránok nemá nič spoločné)
    3) Nedove ostatky - Denebola sa len spýtala, chcela vedieť, či ten detail použili.
    4) Poznámka o dôvode, prečo Sansa nepriznala ten list (čo znova s počtom stránok nemá nič)
    Mellien napsal(a):

2) Absolutně odmítám tvé tvrzeni o inteligenci fanoušků. Troufám si tvrdit, že se v mém okoli pohybují vzdělání lidé, nebo lidé s kritickým myšlením. Nikdo nehledá chybu v každém snímku seriálu. Spíše bych to přeorientoval a napsal, že chyby vidí - samozřejmě oprávněné,ony tam jsou, jen je my ostatní neresime a seriál si umíme vychutnat i s nima - zarytí fanoušci písně, kteří už roky čekají na pokračování. Nerekl bych, že to má něco společného s omezenosti, spíše se nad to umíme povznést... jak kdo samozřejmě, ale to už jsi zmínil.
    ...
    4) dívat se na seriál, jen abych ho mohl blbě okecat? To je diagnóza. A že tu takoví jedinci jsou, přestože nemyslím tebe.

1) A čo má to neustále zbytočné deus ex machina spoločné s knihou?
    2) A niekto sa tým dokonca živí. Hovoriť, že je to diagnóza, je BTW tiež slovný útok, ale niektorým ľuďom prste chýba zrkadlo.
  • @Gepeto ty aby ses do mě neoprel, je mi jasný, že tě to baví :-)

1) Má to společné vse. Chyby vyhledavaji vášniví čtenáři písně, na tom není nic nepochopitelného. Ostatním to prostě nevadí. Logické blbosti? Jak pro koho, někdo se tím nezatěžuje. Že se to tahá do diskuze? OK, ale vše má své meze, viz výše.

2) lidé se živí ruzne. Ale rozhodně ne tím, že se 5 roku po sobě obouvání stále do těch stejných věci na anonymním diskuzním fóru :-) A já nikoho slovně nenapadl, nikoho jsem nejmenoval. Takže ne, není to slovní útok. Ten tu už několikrát proběhl. Většinou ve spojení "ty nejsi moc bystry, chytry, stačí ti hýbající se obrázky" :-) Diagnóza byla samozřejmě lehká nadsázka.

Opět jsi mimo a obhajujes něco, proti čemu jsem se ani nevyjádřil.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mellien Keďže si necitoval, tak som nemohol vedieť, k čomu si sa vyjadril, tak som dal zoznam toho, čo sa tu posledne preberalo. Nuž teda buď tak dobrý a povedz nám, čo bola tá blbosť, čo sa tu riešila, keď už teda nejako ty dokážeš rozlíšiť, čo sú detaily, čo by sme mali riešiť a čo nie.
    Mellien napsal(a):

... ty aby ses do mě neoprel, je mi jasný, že tě to baví :-)

Hej.
    Mellien napsal(a):

Opět, proč resite takové blbosti? Že to může řešit Martin na tisíci stránkách, to je jasný... ale tohle. Mi hlava nebere, to nemá s konstruktivní kritikou nic společného.

To by zase nebola kritika, do ktorej by si sa neoprel ty. Ale spravil si to všeobecne, nemieriac to na nikoho, tak je to asi... v pohode.
    Teba zase baví rozhodovať, čo je blbosť a čo nie?
    Mellien napsal(a):

:-) A já nikoho slovně nenapadl, nikoho jsem nejmenoval. Takže ne, není to slovní útok. Ten tu už několikrát proběhl. Většinou ve spojení "ty nejsi moc bystry, chytry, stačí ti hýbající se obrázky" :-) Diagnóza byla samozřejmě lehká nadsázka.

Takže stačí iba naznačiť, že tu je niekto, kto si myslí, že má certifikát na to, čo je prostá televízna zábava, ktorú je irelevantné kritizovať a čo je jeho zábava, pri ktorej si zanadáva a môže to kritizovať a môžem ho poslať do ťavieho prstu, ale kým nemenujem, tak nikoho neurážam :D Dobre vedieť. Inak tá narážka s hýbajúcimi sa obrázkami už tu bola niekoľko diskusií a častokrát na (ne)určitú skupinu ľudí, vtedy to asi tiež nebola urážka.
  • @Gepeto Ukončíme to. Chytneš se každého slovíčka, které nezní jednoznačně a to nemám zapotřebí... neshodneme se a i to je v pořádku. Já nevidím žádný smysl v nekonečném opakování (ano, po 5 letech...), že to a to nebylo logické a to a to nebylo tak jak v knize... přijde mi to úsměvné. Ozval jsem se až poté, co tu několikrát proběhl přímý útok na diskutéra jen z toho důvodu, že se mu seriál líbil a hledal v něm i něco jiného než chyby. Ale proti gustu... ok.

• upraveno 25. června 2016
    Nemám zapotřebí se tu do někoho nazouvat a útočit, ale toho co psal @Mellien jsem si již všiml taky. Ty chyby tam jsou ale není to jen o chybách (alespoň pro mě). To že někdo dokáže poslední 4 roky koukat na "sračku" ale přestávat chápu. Jak jsem již jednou psal, podle mě si v tom zkrátka libujete. A argumenty typu "koukám na to, abych se mohl posmívat jak moc je to špatný" je prostě úchylný.
  • Já se na to pořád koukám rád, GoT pořád patří k mým nejoblíbenějším seriálům, nebejt čtenář knih, tak tam ty chyby ani nenajdu a o změnách nevim vůbec nic. Ale prostě po tom, jak znásilnili Stannise a Ellariu, se na to nedokážu koukat se stejným nadšením jako dřív. Bojim se toho, koho znásilní dál. Teď se k tomu přidali ještě zlovlci, Blackfish, Edmure, Osha a Rickon.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Upřímně, není jedno, z jakých důvodů se kdo na něco dívá? Prostě k tomu gepeto a další mají své důvody. Že jsou jiné, než tvoje nebo melliena je dokonale nepodstatné.
  • @flanker.27 Samozřejmě :) ač si o tom myslím že to zavání sebemrskačstvím, tak je mi to skutečně jedno. A taky tu na nikoho neútočím, někdy až vyloženě nízkými výroky na adresu těch, kterým se to (a zdá se že takových je stále dost a scénáristé jim jdou na ruku) líbí. :)
  • @JoffreyWater Já doufám, že už mi další postavu neznásilní neb ke koukání na serii jsem fakt hodně dlouho přemlouval
  • Mno, tak jsem si v posledních dnech znovu přečetl 3,4, a 5. díl...

Ve čtvrtém díle Edmure vydal Řekotočí stejně jako v seriálu, ale Čená ryba odplaval. V pátém se už neobjevil.
    Pro seriál zřetelně osoba naprosto zbytná......
  • haladdin napsal(a):

Mno, tak jsem si v posledních dnech znovu přečetl 3,4, a 5. díl...

Ve čtvrtém díle Edmure vydal Řekotočí stejně jako v seriálu, ale Čená ryba odplaval. V pátém se už neobjevil.
    Pro seriál zřetelně osoba naprosto zbytná......

Pro seriál jsou zbytené postavy snad všechny kromě Cersei, Jaimeho, Tyriona, Dany, Jona, Brana a Aryi.

:-k
    @sfik Já osobně jsem jakožto nedivák rád za hlasy z druhé strany, aspoň se jednou týdně dozvím, co si D+D myslí o vkusu průměrného diváka a navíc se zasměju :)
  • Mě teď napadla taková teorie k příštímu dílu, vzhledem k tomu, že v knížkách je Loras
    ošklivě popálen při dobývání Dračího kamene, a tady se objevila teorie o tom, že Cersei má v plánu nějaký čakry s divokým ohněm...
    Asi víte, kam tim směřuju, co si o tom myslíte?
  • JoffreyWater napsal(a):

Mě teď napadla taková teorie k příštímu dílu, vzhledem k tomu, že v knížkách je Loras

ošklivě popálen při dobývání Dračího kamene, a tady se objevila teorie o tom, že Cersei má v plánu nějaký čakry s divokým ohněm...
    Asi víte, kam tim směřuju, co si o tom myslíte?
    Nic není nemožné!
    :king:
  • @JoffreyWater Pokud chtějí pokračovat v zabíjení vedlejších postav, tak k tomu mají takhle ideální příležitost. Ale myslím si, že to při té příležitosti schytá spíš Vrabčák a možná i Tomme. Ráda bych, kdyby díky nějaké nehodě zmizel i Qyburn, je tam zbytečný a jeho věrnost Cersei nechápu, když by se měl lísat k Tommenovi.
  • @svoa00
    Tommen je mledej nezkušenej idealista, navíc momentálně švihnutej náboženstvím, a asi by měl problém využívat "kvalifikaci" Q.
  • Mellien napsal(a):

Taky by mě zajímalo, jak to seros vidí s počtem sérii. Je pravda, že příští má mít méně dílů? :-?

Mám pocit, že jsem někde četl, že po aktuální sérii by měl být příběh uzavřen během dalších dvou sérií. Ale nechce se mi dohledávat zdroj...
  • svoa00 napsal(a):

@JoffreyWater Pokud chtějí pokračovat v zabíjení vedlejších postav, tak k tomu mají takhle ideální příležitost. Ale myslím si, že to při té příležitosti schytá spíš Vrabčák a možná i Tomme. Ráda bych, kdyby díky nějaké nehodě zmizel i Qyburn, je tam zbytečný a jeho věrnost Cersei nechápu, když by se měl lísat k Tommenovi.

Little birds si šepkajú, že Tommen vyskočí z okna po tom ako Cersei podpáli septum :-)

• svoa00 napsal(a):

@JoffreyWater Pokud chtějí pokračovat v zabíjení vedlejších postav, tak k tomu mají takhle ideální příležitost. Ale myslím si, že to při té příležitosti schytá spíš Vrabčák a možná i Tomme. Ráda bych, kdyby díky nějaké nehodě zmizel i Qyburn, je tam zbytečný a jeho věrnost Cersei nechápu, když by se měl lísat k Tommenovi.

Já si myslím že Qyburna odstraní ptáčkové, po Varysově návratu (pokud se Varys chystá vrátit) a pokud teda ptáčkové nesundají Varyse. Ostatně už jsem psal o tom že by mě zajímalo, komu náleží loajalita těch malých smradů.

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @sfik Varys im donesie cukriky zo zahranicia tak mozes hadat
  • flanker.27 napsal(a):

@sfik Upřímně, není jedno, z jakých důvodů se kdo na něco dívá? Prostě k tomu gepeto a další mají své důvody. Že jsou jiné, než tvoje nebo melliena je dokonale nepodstatné.

Samozřejmě, že je to jedno. Každého věc. Ale také by se za to neměl navážet do jiných... a o to celé šlo. Přiznejme si, že těch označení "jednodušší divák" tu nebylo málo.

• Opravdu si myslíte, že varys má tak málo ptáčků :D Já bych spíš čekal něco na ten způsob jako bylo na konci tance, kdy jednoduše odstraní kevana
    @Mellien Stejně jako "haterů" a podobně.
  • @flanker.27 Reagoval jsem na dění během posledních několika dní a to byla ta "zášť" jen jednostranná. Úotků z "druhé" strany jsem si nevšiml. Takže ne.

• Ptáčci jsou věrní tomu, kdo jim dá víc sladkostí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.