Záleží, co od toho očekáváš. Jestli Tě bavila část o Targaryenech ve Světě ledu a ohně, tak si tohle užiješ. Svět ledu a ohně je proti tomu jen suchý a stručný výcuc.
Tak první kapitoly se mi líbí, ty pojednáváji podrobně o dobytí Západozemí. Místy mnoho postav, starých rodů, které byly Targaryeny vyhubeny a nahradily je rody, které byly v dobrém vztahu s Aegonem. Baratheoni, Tulliové a Tyrrelové. Těším se na další četbu a druhý díl, pokud bude. Ale až dopíše Vichry samozřejmě.
@svoa00@Nevada Díky, naposledy jsem od George jako něco nového slyšela anglickou audioverzi Synů draka a to už je sakra dlouho, takže jsem fakt natěšená vznít tuhle knížku do ruky :onfire:
@svoa00 Hlavně pak dej vědět, jak se ti to líbilo, protože speciálně na tvůj názor jsem hodně zvědaej a především na to, jestli to má mistr pořád v sobě. :-D
@Tyrion Lannister Díky za důvěru, jenom musím upozornit, že ta knížka má přes šest set stran a takovou bibli s sebou nebudu tahat do metra nebo na dovolenou, čili to bude chvíli trvat. Ale zkusím napsat první dojmy aspoň po tom, co si přečtu o Aegonovi.
Taky se mi ta teorie líbí. Jinak Rhaena je taky zajímavá. Zrovna jsem skončila u té části, kde je zmíněná Elissa Farman. No, to že byla Rhaena podobojí a možná taky jenom na holky vyplývá z toho, kolikrát Martin zmiňuje, jak lpěla na svých oblíbenkyních už od dětství a jak popisuje jejího třetího manžela. Kdo věří, že Oberyn je bi a Renly gay, tak nemá důvod zpochybňovat, že Rhaena byla (i) na holky.
GRRM na nějakém autorském setkání v Londýně uvedl, že 2. díl Ohně a krve vydá (resp. zatím hodlá vydat) až po dokončení ságy. Mezi Vichry zimy a Snem o jaru by měla vyjít jedna povídka o Dunkovi. Po Snu pak další, a teprve pak by se měl přijít na řadu Oheň a krev vol.2
(Na chvíli mi vysadilo srdce, když jsem to četla :( )
@Nevada Tak zajímalo by mě, jestli tu Martin chce být do sta let :D Ale teď vážně - ano, na jednu stranu je škoda, že dokončení Ohně a krve na roky odložil, na druhou stranu to opravdu vypadá, že s Vichry zimy už je spokojený a je to ve finální fázi, když je posunul i před povídku.
Komentáře
https://www.facebook.com/argo.cz/posts/10156591101321917
(Na chvíli mi vysadilo srdce, když jsem to četla :( )
http://thewertzone.blogspot.com/2019/08/george-rr-martin-in-london.html
A Preston je vážně dobrý, nedivila bych se, kdyby Georgova povídka obsahovala spoustu elementů, se kterými Preston pracuje.