Nejoblibenejsi rod
Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?
1. Starkove
2. Martellove
3. Lannisterove
4. Targaryenove
5. Baratheonove
6-7. Arrynove, Tullyove
8. Tyrellove
9. Greyjoyove
Racek chechtavý? Tak to nevím. Jsou to zvířata otravná, uřvaná a třísnící nebohé námořníky trusem. Ale v poho, někdo v nich vidí šťastný návrat, jiný otravného opeřence. Mně se líbí delfín. Delfín je přátelský, chytrý a obětující se pro skupinu.
Muž stáhnutý z kůže je minimálně zajímavý. Je to zvláštní záliba a symbolika. Chudák Theon, doufám, že mu kůže doroste:-)
U nás se slovo "delfín" používá pro člověka vtíravého a přehnaně extrovertního. Proto nemám příliš rád ani tu rybu (rozuměj savce). Vypadá, jako by se pořád přihlouple usmíval. Navíc je to kýč, zobrazovaný na všech středomořských suvenýrech a využívaný v hloupých dětských filmech. Děs a hrůza. Podobnou averzi mám i k "roztomilým" opičkám, "vtipným" klaunům a jiným rodinným záležitostem. :roll: To je dobré tak pro Roberta Arryna. :lol:
Kůži staženou z člověka máme i v Národním muzeu.
Více zde: http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=1480
Kdo se tam se mnou půjde na Theona podívat? :wink:
Kde u nás?
Za to ovšem samotné zvíře jen těžko může. Doporučuji se nedívat na hloupé dětské filmy:-)Dát chudáka delfína do rukou pološíleného Roberta Arryna je i pro hloupě se tvářícího extroverta krutý trest.
V okruhu lidí, které znám. Nevím, jestli se to používá obecně, nebo jen v některých oblastech, či snad pouze v určitých společenských vrstvách... :wink:
Zvíře za to pochopitelně nemůže. Ale já jsem jmenoval důvody, proč mi subjektivně delfíni nejsou sympatičtí a proč bych si je nedal do znaku. Delfíny samotné to nijak nepoškozuje, nebo je snad jejich nezadatelným právem, aby v onen erb byli umístěni? :D
Robert Arryn je šestileté dítě postižené epilepsií (?). Ale teď, když si Lysu zavolala modř, se z toho možná pomalu začne dostávat. Vzpomeňme na Alfreda Velikého. To byl taky neduživý člověk... a kam to dotáhl!
Obávám se, že šance na přežití nebohého Roberta klesají s rostoucími ambicemi Malíčka.
Využije Sansulínu k tomu, aby milého Roberta předávkovala makovým mlékem? To není špatný nápad, sám by si mohl takto zachovat čisté ruce. Nebo se Arryn udusí kouskem jídla? Zapadne mu jazyk při záchvatu třesavky? Spadne ze srázu při noční procházce? :wink:
Otázka do pranice: jak zemře?
Já se obávám jen jediného. Vzhledem k tomu, že je to nejpravděpodobnější kandidát smrti, může ho zlomyslný GRRM nechat jako jednoho z mála dožít se konce série...
Taky myslim, že Robert přežije víc, než si myslíme. Ale nevylučuji ani, že si zalítá, když to má tak rád. To by bylo lehce symbolické. ;)
2. Tully
3.Baratheon
4.Tyrell
5.Martell
6.Targaryen - nemam ich rad kvoli tim surodeneckim vztahom
7.Lannister-Frey
8.Greyjoy -pirati a otrokari
1.) Martell
2.) Mormont
3.) Stark (zachraňuje Arya)
4) Baratheon (Stannis je prostě borec)
U mě je to zhruba:
1. Stark
2. Blackfyre
3. Targaryen
4. Tully
5. Martell
Z těch "menších" mám nejradši Dayney a Umbery.
2. Martell
3. Stark
4. Reed
5. Targaryen
2. Stark
3. Royce
4. Arryn
5. Targaryen
6. Tyrell
7. Mormont
8. Swann
9. Martell
10. Fowler
I když já mám tendenci si ty méně známé rody idealizovat :-/
1. Stark (čest)
2. Tully (věrnost)
3. Baratheon (síla charakteru)
Z vedlejších známe max. jednu dvě osoby, a tak je škoda podle nich soudit celý rod.
Opačný žebříček je jednodušší. Rody, které nesnáším:
1. Frey (zbabělost, vypočítavost)
2. Greyjoy (pirátství, otrokářství)
3. Tyrell (prospěchářství)
4. Targaryen (šílenství)
5. Lannister (hlad po moci)
1. Mormont
2. Stark
3. Martell
4. Lannister (někteří členové by mohli jít výš, jíní naopak o dost příček dolů)
Další sympaťáci jsou třeba v řadách Umberů a velmi dobře vypadají i Blackwoodové.
2. Tully
3. Mormont
4. Reed
5. Baratheon nebo Tyrell
6. Martell
Mam rád:
1) Starkové
2)Baratheoni
3)Karstarkové/Umberové
Nemam rad:
1) Lannisterové
2)Targaryeni
3)Greyjoové
Nejzajímavější?
1)Cleganové
2)Greyjoové
Z neznamých důvodů sympatičtí:
Baelishové :DD,
Chci aby prohráli, ale nevymřeli:
1) Boltonové
2)Greyjoové
1. Baratheoni (mám je ráda všechny do jednoho)
2. Greyjoyové (asi nejkrásněji dysfunkční rodina v celém Západozemí)
3. Starkové (jak by mohli chybět?)
4. Tullyové (Catelyn je zachraňuje)
5. Martellové (asi neexistuje jediný, který by mi byl nesympatický- mám ráda hlavně Quentyna)
A pak už to tak všechno splývá do jednoho...
Jediný rod, který opravdu nemám ráda, jsou Florentové. I mezi Freyi byly skvělé charaktery a u Boltonů mě fascinuje Roose (tak jako někoho Malíček, ale i ten je podle mě oproti Roosovi ubožáček) a myslím, že Domerik by byl hodně sympatický.
Frey... stary ma rod pod palcom ôsma žena a naviac ma ambicie a pomaly ale iste si za nimi ide...
Veľky Jon... uŽasny charakter ma charizmu...
Arya... akoby tu ta mola chybať.. ma zmysel menovať jej či uŽ klady alebo zapory?
Reedovci... hlavne zjedeny Jojen
Neznašam Florentinov, a tych z dlheho kopca či odkial to bol patrik, obrova babika...
Tiež nemusim Bartheonov a Starkovia maju vŠetko čo od obľubeneho rodu chcem až na mudrosť.. keby tak ned prekonal seba a išiel za Slyntom osobne :(
1. Stark
2. Martell
3. Baratheon
4. Tully
5. Karstark
6. Arryn
7. Mormont
Zmetci:
1. Lannister (čest výjimkám - Tyrion je jednoznačně borec)
2. Frey
3. Bolton
K Targaryenům mám neutrální vztah a Greyjoye těžko soudit - některé vyloženě nesnáším (Balon, Vraní oko), jiní mi nevadí (Aša) a dalším držím palce (Victarion, Mokrý vlas). Na Theonovo hodnocení je pro mne brzy, ještě jsem nepřečetl Tanec.
2. Marbrandi (dáno tím, že jsem se setkal se SOIAF díky hře Battles of Westeros)
3. Fossowayové (geniální nápad, rozdělit větve rodu podle jablek)
4. Estermonti
5. Braxové
Počítám podle celkové sympatie rodu, ne jen jednoho člena. Třeba Jon Connington (stejně jako Jaremy Rykker, Jacelyn Bywater atd.) jsou borci, ale to neznamená, že to platí i o ostatních členech jejich rodů, takže se sem nedostali...