Nejoblibenejsi rod
Sestavil jsem si žebříček mne nejvice sympatickych rodu. Jak jste na tom vy?
1. Starkove
2. Martellove
3. Lannisterove
4. Targaryenove
5. Baratheonove
6-7. Arrynove, Tullyove
8. Tyrellove
9. Greyjoyove
Stark- Kdo by neměl rád rod ve kterým jsou všichni dobří (nevim co většina z vás má proti Cat)
Baratheon- Ke Stannisovy vzhlížejí mé naděje kdyby získal železný trůn určitě by potrestal Lannistery, Frey i Boltony
Karstark- Sice nevim jak upřímně myslej svoji podporu Stannisovy, ale stejně je mám z těch menších rodu nejradší
Lannister- Tyrion, Jaime spravujou co Cersei a Joffrey spackali
Tullyové- Brynden a Cat
Martell- Zatim se v Dorne nedělo nic moc zajimávýho ale myslim si že se to zlepší hned ve Vichrech zimy
Bolton- Ano zradili Robba a doufam že za to budou potrstani, ale Roose je skvělá postava která se jako stražce severu idealně hodí (jedině tak bezohledná osoba dokaže dát sever dopucu)
Zbyle velké rody Targeryen, Tyrell a Arryn moc nemusim a o zradcich jako Freyove tady radší nepíšu
Jeho karta byla vůbec první věc co jsem viděl, která měla něco do činění se SOIAF a společně s Kevanem to byl velitel v mé první hře BoW, ve které jsem nakopal Starkovi (jehož armádu vedl Rickard Karstark a Maege Mormontová) zadek... I Díky jeho schopnosti jezdit přes např. vodu ;-)
http://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/battles-of-westeros-1299/k-stazeni/lannister-preklad-velitelu-1573/
http://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/battles-of-westeros-1299/k-stazeni/stark-preklad-velitelu-1896/
No a na Zatrolenkách se vymyslely i dvě fan rozšíření - Greyjoyové a Noční Hlídka vs. Divocí (do které jsem přispěl Jaremy Rykkerem a Posledními rytíři)
Ale co se Boltonů týče, ti už u mne v neoblíbenosti předstihly i Freye. Otec i syn ukázkoví sociopati, a byť je Ramsay sadistický netvor, Roose je se svojí absolutní absencí citů ještě větší zrůda. Šedý lupus na ně!
Rozhodnutie Rickarda Karstarka chápem a do istej miery sa s ním aj stotožňujem. Jeho synovia tiež niesú profilovaný ako nejaké svine, ale rozhodnutia vedľajšej línie rodu (Arnofla a týchto parchantov) - to je svinstvo, ktoré sa im vypomstí.
2) Ja sa s rozhodnutím Karstarka nestotožňujem. A ty si buď jemne schizofrenický alebo sa s ním nestotožňuješ tiež, iba to nevieš. Keď hovoríš, že nemôžeš súdiť, kto si smrť zaslúži a kto nie, ako môžeš súdiť, či si tí lannisťáci, čo nikomu neublížili a boli deti smrť zaslúžia? Trocha my osvetli tuto tvoju rozpolenosť filozofie a mentality.
3) Nehovorím, že stratiť synov je jednoduché, ale Karstark pokľakol s ostatnými a sľúbil vernosť Robbovi. Sľuby sa majú plniť. Keď sa rozhodol pokľaknúť, mal to brať vážne a očakávať, že kráľ, ktorému je verný, mu nebude vždy utierať ritku ako sa mu zapáči. Potom sa mal za kráľa vyhlásiť sám Kartsark - chcel by som vidieť, koľkí by pokľakli - a robiť si čo chcel. Ohrozil plán svojho kráľa, reputáciu svojho kráľa a pričinil sa k Robbovej skaze. Karstarkovi nech sa len hlava pokojne kotúľa, mne nechýba
4) Isteže, jeho synovia možno neboli profilovaní ako svine, ale sú mŕtvi, takže hodnotím podľa zrady Kartsarka a ostatných. Hovorím o momentálnej zostave, upozornil som na to, kebyže čítaš pozornejšie.
Ním som len chcel povedať, že nie je v schopnostiach ľudí posúdiť či si niekto zaslúži zomrieť, alebo nie. (Teraz samozrejme nechcem rozprávať nejaké hlúposti a božom súde ) Teda chcel som povedať, že nemôžeš povedať, či si žijúci Karstarkovia zaslúžia smrť, alebo nie - pretože nemôžeš vedieť koľko dobra môžu spáchať a nepoznáš ich dôvody (Tým nechcem povedať, že ich účel svätí prostriedky, len vyjadriť svoj nesúhlas s trestom smrti)
To, že Karstark zabil tých Lannistrov - to je čin, s ktorý chápem s politického hľadiska. Ale Karstark ich nesúdil. On sa nerozhodol, že si nezaslúžia žiť. Boli to nepriatelia a tak ich zabil, pretože túžil po pomste. A ja netvrdím, že si smrť Lannistrovia zaslúžili, ale to by sme tu mohli debatovať aj o Robbovi, ktorý iste zabil mnoho ľudí...
Momentálne naozaj nemám chuť na polemiku, takže by som odcenil, ak by si obmedzil expresívnosť svojho vyjadrovania. A schyzofréniou naozaj netrpím :)
:roll:
Z politicko-justičného hľadiska zase ja považujem Karstarka a tých ďalších dvoch za zradcov, obmedzovačov slobody a odsudzujem ich k smrti - v čisto stredovekých pomeroch. Ty stále melieš obilie, ale raz z toho padá múka a raz voda. Raz hovoríš o tom, ako je trest smrti zlý a raz o tom, ako sa stotožňuješ s KS aktom. Ak ma niekto zradí, je môj nepriateľ. Takže keď použijem tvoju filozofiu, stále by ma to ospravedlňovalo. Irituje ma to, ako jej chceli odopriať slobodu a ako odopriali slobodu tým dvom lanisťákom žiť. Takže chcem pomstu. Takže keď použijem tvoju filozofiu, stále by ma to ospravedlňovalo.
nemyslím že účel toho aktu bylo zmizet ze scény. Prostě neudržel nervy na uzdě.
Starýho Karstarka chápu, ale dělat to neměl.
2. greyjové
3. targaryenové
4. lannisterové
5. baratheoné
6. marrtelové, arrynové
7.starkové
8. tullyové
2. rod Stark
3. rod Martell
4. rod Lannister
5. rod Tully
6. rod Greyjoy/Bolton
7. rod Targaryen
8. rod Arryn
2. rod Greyjoy a Stark.Greyjoy-drsní najezdníci. Euron,Viktarion a Aša sou super. Theon jim to,ale kazí. Proto sou druzí. Stark-čestní a spravedliví.Neumí intrikařit,proto jsou druzí.
3. rod Dayne-tajemní. Jejich členové jsou prostě zajímaví.
4. rod Dondarion a Tarly. Tarly-bojovníci. Mám rád Sama i Randylla. Jsou to věrní vazalové a hrdí muži. Dondarion-hrdina Berik. Berik Dondarion je největší hrdina celé hry. Vlastně to 4.místo patří jen jemu.
5. rod Tully-věrní. Jednoduše: Rodina,povinost,čest
6. rod Tyrell-kytky. Mám rád Garlana a Lorase.Tyrellové nejsou to válečníci.
7. rod Targaryen-oheň. Sou postižení,ale taky docela zajímaví. Nemám rád Daenerys. Je naivní a sobecká.
Mám docela rád:Bolton(umí sehrát každou roli),Mořský(Davos je machr),Baratheon(nejsou tak hrozní),Umberové a Gloverové(prostě Sever),Reed(Jojen a Meera),Martell(nemastní,neslaní,ale celkem vpoho)
Nesnáším:Frey(ty nemá rád nikdo),Florent(Freyové z roviny),Arrynové(jejich čas končí),Karstark(zrádci),Redwyn(nejsou mi moc sympatičtí)
Zbytek je tak mezi. :)