Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
JAIME píše:
typ pro bitevní pole není žádná žena
souhlasím. Jenže Brienne je typ pro bitevní pole a tys to označil jako přesdsudek, jenže pro bitevní pole jsou prostě třeba dispozice, které nejdou ruku v ruce s ženskou krásou, no matter the sex. Znovu opakuji, byl to tento výraz, co rozpoutal tuto debatu:
JAIME píše:
silná svalnatá žen
Ostatně o mě je široce známo, že (arche)typ Xena mě neláká :))
musím říct, že mi tyhle stránky učarovaly :-) Jsem dlouholetý fanda Dragon Lance a dlouho jsen věřil, že lepší fantasy sága není, ale známý mi doporučil Led a Oheň. Teď jsem dočetl střet králů a jsem nadšen, jen doufám, že se úroveň udrží, z místních diskusí jsem trochu na rozpacích, mrzí mě, jestli jde kvalita knížek dolů. Podle mého nicku nejoblíbenější fantasy charakter snadno odhadnete, ale v případě Ledu a ohně je to jednoznačně BRAN STARK.
Ve fantasy ságách jsem vždycky upřednostňoval mágy, ale Martinovy ságy moc na magii nestaví, takže jsem se uchýlil k postavě, která má specifické schopnosti.
A pak mám ještě jeden důvod. Už 20 let chodím o berlích a jako chromému Branovi fandím