Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Právě proto se o postavách jako Varys, magistr Illyrio apod. dozvídáme jen zprostředkovaně, skrze pohled někoho jiného.
toľko mi je jasné :) ale ja už som celkom zrelý aspoň na časť informácii :)
sarven: Však část informací máme :). Ale myslim, že v Tanci se ledasco dozvíme, až se protne ten slavný uzel, co dělá mistrovi takovou práci a už ho přepsal asi třikrát.
tak by to šlo zaměnit za R'hllora
tak to snad nie :) myslím, že pantheizmus Siedmych bude lepšia dvojička.
(V četbě jsem zhruba ve třetině druhého dílu Bouře mečů.)
Nabodnout její hlavu na kůl? A za co jako?
Samozřejmě její představa o Západozemí je dost naivní, ale uvidíme jak se bude její pohled na svět měnit.
Olorin - Olorin píše:
Draci jsou přece symbolem práva vládnout nad Sedmi královstvími.
Ale prosím tě. Draci jsou maximálně symbolem dobyvatelů (vítězných, pravda, ale pořád jen dobyvatelů).
Ještě k tomu nabodávání hlav - u někoho, kdo se označuje za "Starka do morku kostí", mi to přijde jako záliba podezřele Lannisterská...
Použila jsem rétoriku z knih. Ano, Eddard Star byl vehementně proti její vraždě. Ale jsem přesvědčená, že kdyby viděl nebezpečí, kterým se Daenerys postupně stává, reagoval by.
btw - i Catelyn chtěla po Robbovi, aby jako pověsil Theona do klece na hradby, aby ho mohly vrány uklovat k smrti. Způsoby likvidace nepřátel se v říši zase tak neliší.
Vy to berete nějak moc realisticky. Daenerys má draky, rozžhla kometu na obloze, rozvinula bojovou zástavu vůči Jiným (sic nevědomky). Já víc znamení nepotřebuju. Možná nebude dobrá královna, možná nebude naslouchat těm správným rádcům, možná nebude nakonec vůbec královna, ale teď ji všichni zatraceně hodně potřebujou a měli by se modlit, aby byla o své "nadřazenosti" ještě chvíli přesvědčená. Nebojte, ona hodně brzo pochopí, že ta nadřazenost vtloukaná jí do hlavy šíleným bratrem a jemu podobnými je neoprávněná. A až od té chvíle bude možné soudit její skutečnou povahu.
Nevada píše:
To už bych radši viděla na trůně dál Lannistery než tuhle dívčinu, která je přesvědčená o své nadřazenosti - oprávněnosti vládnout, chcete li.
Brrr, jen to ne, a to ani Tyriona, sic mám pro něj slabost. :-)
Targaryeni vládli Západozemí po mnoho generací. Váš otec a bratr prohrají válku a na trůn dosedne někdo jiný. Připadá mi celkem normální, že si hrajete s myšlenkou o sesazení "uchvatitele".
Někteří tady tvrdí, že Dany přinese Západozemí utrpení. Jste jako ti vrabčáci co prorokují zkázu. Nikdo nezná budoucnost (hádám, že ani Martin, i když Ten by to vědět měl:-), tak nepředbíhejte.
Dany je pro mě prostě nejlepší volba.
Ano, Eddard Star byl vehementně proti její vraždě. Ale jsem přesvědčená, že kdyby viděl nebezpečí, kterým se Daenerys postupně stává, reagoval by.
Jaké nebezpečí?
Uvědomujete si, že Eddard byl v podstatě zrádce? Zradil svého krále. Já mu to ani v nejměnším nevyčítám, Aerys byl šílený, ale život není černobílý.
Jinak si nemyslím, že by něco viděl. Jeho čestnost byla tak velká, že mu zakrývala zrak.
Píše:
btw - i Catelyn chtěla po Robbovi, aby jako pověsil Theona do klece na hradby, aby ho mohly vrány uklovat k smrti. Způsoby likvidace nepřátel se v říši zase tak neliší.
A co jako? To má být nějaká norma? Catelyn udělal v sáze jen pramálo dobrých rozhodnutí.
Ale prosím tě. Draci jsou maximálně symbolem dobyvatelů (vítězných, pravda, ale pořád jen dobyvatelů).
A kdo jiný vládl Sedmi královstvím než dobyvatelé, akorát si potvrdila, co jsem napsal. :-)
Nevada píše:
Daenerys je pro Sedm království smrtelně nebezpečná a přinese tam jen další utrpení, krveprolití a spoustu smrti.
To samé se dá říct i o Stannisově možném nástupu na trůn. Každý z nich by si se svými protivníky nejprve vyřídil účty. Samozřejmě bych si na trůně Západozemí představoval někoho lepšího. Nesmíme opomenout ani fakt, že s největší pravděpodobností už nebude mít nikdy dítě, takže by musela někoho adoptovat. Královnou být nemusí, ale určitě do dění v Zapadozemí ještě nějak zasáhne.
Nevada píše:
ale je otázka, jestli to nakonec nebude stát víc obětí mezi lidmi než při invazi Jiných.
Tak to asi těžko. :-D Napadá mě jedině možnost, že by jejich invazi zastavili ještě za Zdí. Pak by možná měla možnost napáchat víc škody, než oni.
Nevada píše:
Nezapomínej, že Catelyn byla především Tullyjka. U ní bych se Starky zrovna moc neoháněl.
Chmur píše:
Uvědomujete si, že Eddard byl v podstatě zrádce? Zradil svého krále.
Zradil svého tyrana aneb zrada na tyranu není zločinem :-)