Oblíbená postava?

upraveno 2. června 2011 v Akce a hlasování
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
1242527293059

Komentáře

• upraveno 21. července 2010
    Jo, a pak by se mstil všem, kteří mu psali, aby ságu dopsal dřív než umře. :D
  • upraveno 21. července 2010
    Flanker.27 píše:
    Právě proto se o postavách jako Varys, magistr Illyrio apod. dozvídáme jen zprostředkovaně, skrze pohled někoho jiného.

toľko mi je jasné :) ale ja už som celkom zrelý aspoň na časť informácii :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. července 2010
    Olorin: Myslíš jako, že by jim v noci šeptal do ucha "I'm not your bitch?"

sarven: Však část informací máme :). Ale myslim, že v Tanci se ledasco dozvíme, až se protne ten slavný uzel, co dělá mistrovi takovou práci a už ho přepsal asi třikrát.
  • upraveno 22. července 2010
    Flanker.27: Něco takového, ale mohl by si vzít příklad i z jedné postavy v jeho knize, a to by pak pro jeho oběti dopadlo hůř. :)
  • upraveno 23. července 2010
    Na konci připluje z dalekých zemí deset obrovských stříbrných lodí se zlatými plachtami. Na břeh vystoupí urostlí muži v oceli, se zbraněmi chrlící ohně a plivající blesky. Na kočárech bez spřežení a knihou mluvící o kulatém světě a jediném pravém bohu.
  • upraveno 24. července 2010
    alebo tých lodí bude trochu menej, na plachtách miesto templárskeho kríža strom a vodca sa bude volať Elendil :)
  • upraveno 24. července 2010
    No vzhledem k tomu, že Elendil uctíval Iluvatara jako nejvyšší "božstvo", tak by to šlo zaměnit za R'hllora (taky je to jakýsi protiklad k temnotě, řečeno hodně zjednodušeně). :-D
  • upraveno 26. července 2010
    Olorin píše:
    tak by to šlo zaměnit za R'hllora

tak to snad nie :) myslím, že pantheizmus Siedmych bude lepšia dvojička.
  • upraveno 26. července 2010
    Myslel jsem principiálně. :-D Nejlepší bůh by byl asi ten mírumilového lidu z toho ostrova, jak o něm pořád básní jedna ze služek Dany. Má teda jednu nevýhodu, nevadí mu, když mu zotročujou věřící. :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. srpna 2010
    Moje nejoblíbenější postavy jsou zatím Arya, Bran a Jon. Jsem seveřan a Stark do morku kostí. I když mám určitou slabost pro Tyriona, tak rozhodně nezapomínám, že je to Lannister (možná víc než Cercei a Jaime dohromady). Co se týče Daenerys, tak tu bych viděla v Králově přístavišti ráda jen hlavou nabodnutou na kůlu na hradbách Rudé bašty. A Melisanda by jí tam mohla (měla) dělat společnost.

(V četbě jsem zhruba ve třetině druhého dílu Bouře mečů.)
  • upraveno 15. srpna 2010
    Nevada: Nedávno jsem vedl polemiku o tom,že umění zobrazující násilí neprobouzí v lidech sklony k agresivitě. Daenerys taky nemusím, ale hned nabodávat hlavy na kůly?
    upraveno 15. srpna 2010
    Proč ne? Docela sympatická představa, jsem rád, že jí můžu s někým sdílet :)
  • upraveno 15. srpna 2010
    Daenerys není zlá, pouze jí to nemyslí dostatečně "politicky". Dělá ukvapená rozhodnutí. Proto je díky ní teď Zátoka otroků extrémně nestabilním místem. Ale rozhodně si z mého pohledu nezaslouží hlavu nabodnutou na kůl. Leda tak z pohledu bývalých vládců otrokářských měst, kteří ale taky žádní svatouškové nebyli.
    upraveno 15. srpna 2010
    Ať zůstane na východě, tam se svojí povahou hodí, ale do Sedmi království ať neleze.
  • upraveno 16. srpna 2010
    To klidně může, ale nejdřív se musí setkat s některými postavami ze Západozemí, a to nejen při Meereenském uzlu. Prostě už by mohli přestat kolovat jen nějaký ty fámy, že se někde na východě zrodili draci, ale že to obyvatelé Sedmi království pochopí trochu důrazněji. :-)
    Daenerys je mladá holka. Teprve se učí vládnout. Musíte pochopit, že jejími průvodci životem byl šílený bratr a alfa mongolský nájezdník. Na to jakými sračkami se brodila je hodně čistá. S dobrými rádci jako Selmy nebo Doran rozhodně vládce s největším potenciálem.

Nabodnout její hlavu na kůl? A za co jako?
    Myslím, že jí v Tanci pár rádců ještě přibude.
    Ještě k tomu nabodávání hlav - u někoho, kdo se označuje za "Starka do morku kostí", mi to přijde jako záliba podezřele Lannisterská...
    upraveno 16. srpna 2010
    Za co? Třeba za takřka rozpoutání genocidy? Za moc opírající se o nebezpečná stvoření? Za přesvědčení o vlastní nadřazenosti? Že má někdo kůži z azbestu ho ještě neopravňuje vládnout. Jako bych slyšel ty kecy u soudu. Víte, on sice zabil 5 lidí, ale na to, že ho doma tejrali, ve škole šikanovali a že ztratil svoje jediný lízátko je vlastně děsně fajn člověk :))
    Genocidu bych ti ještě uznal, i když bych byl s tím slovem slovem trochu opatrnější , ale co má znamenat ten argument "moc opírající se o nebezpečná stvoření"? :-D Draci jsou přece symbolem práva vládnout nad Sedmi královstvími. Proto se o jejich vzkříšení snažili dlouhá léta Targaryeni a teď se všichni hrnou do Meereenu, aby draky získaly. A s nimi Daenerys, tedy hlavně její věno. :-) Přirovnal bych ji k Elišce Přemyslovně.

Samozřejmě její představa o Západozemí je dost naivní, ale uvidíme jak se bude její pohled na svět měnit.
    upraveno 16. srpna 2010
    Víceméně moje názory popsal Flanker.27. Daenerys je pro Sedm království smrtelně nebezpečná a přinese tam jen další utrpení, krveprolití a spoustu smrti. Je pravdou, že draci budou zřejmě velkou zbraní proti Jiným, ale je otázka, jestli to nakonec nebude stát víc obětí mezi lidmi než při invazi Jiných. To už bych radši viděla na trůně dál Lannistery než tuhle dívčinu, která je přesvědčená o své nadřazenosti - oprávněnosti vládnout, chcete li.

Olorin - Olorin píše:
    Draci jsou přece symbolem práva vládnout nad Sedmi královstvími.

Ale prosím tě. Draci jsou maximálně symbolem dobyvatelů (vítězných, pravda, ale pořád jen dobyvatelů).
    upraveno 16. srpna 2010
    JimJam píše:
    Ještě k tomu nabodávání hlav - u někoho, kdo se označuje za "Starka do morku kostí", mi to přijde jako záliba podezřele Lannisterská...

Použila jsem rétoriku z knih. Ano, Eddard Star byl vehementně proti její vraždě. Ale jsem přesvědčená, že kdyby viděl nebezpečí, kterým se Daenerys postupně stává, reagoval by.

btw - i Catelyn chtěla po Robbovi, aby jako pověsil Theona do klece na hradby, aby ho mohly vrány uklovat k smrti. Způsoby likvidace nepřátel se v říši zase tak neliší.
    Eddard by imo nic neudělal do chvíle, než by Dany skutečně hrozila nějakou invazí.

Vy to berete nějak moc realisticky. Daenerys má draky, rozžhla kometu na obloze, rozvinula bojovou zástavu vůči Jiným (sic nevědomky). Já víc znamení nepotřebuju. Možná nebude dobrá královna, možná nebude naslouchat těm správným rádcům, možná nebude nakonec vůbec královna, ale teď ji všichni zatraceně hodně potřebujou a měli by se modlit, aby byla o své "nadřazenosti" ještě chvíli přesvědčená. Nebojte, ona hodně brzo pochopí, že ta nadřazenost vtloukaná jí do hlavy šíleným bratrem a jemu podobnými je neoprávněná. A až od té chvíle bude možné soudit její skutečnou povahu.

Nevada píše:
    To už bych radši viděla na trůně dál Lannistery než tuhle dívčinu, která je přesvědčená o své nadřazenosti - oprávněnosti vládnout, chcete li.

Brrr, jen to ne, a to ani Tyriona, sic mám pro něj slabost. :-)
    Rozpoutání genocidy? Na kom? Nemám pocit, že by se snažila Dany nějakou rasu vyhladit. Víte, Dany je vyvolená, musíte se s tím smířit. Jako jediná po mnoha desítkách let a neúspěšných pokusů přivolala draky a s draky přišla i magie. Takže slova o jedinečnosti jsou na místě.

Targaryeni vládli Západozemí po mnoho generací. Váš otec a bratr prohrají válku a na trůn dosedne někdo jiný. Připadá mi celkem normální, že si hrajete s myšlenkou o sesazení "uchvatitele".

Někteří tady tvrdí, že Dany přinese Západozemí utrpení. Jste jako ti vrabčáci co prorokují zkázu. Nikdo nezná budoucnost (hádám, že ani Martin, i když Ten by to vědět měl:-), tak nepředbíhejte.

Dany je pro mě prostě nejlepší volba.
    Píše:
    Ano, Eddard Star byl vehementně proti její vraždě. Ale jsem přesvědčená, že kdyby viděl nebezpečí, kterým se Daenerys postupně stává, reagoval by.

Jaké nebezpečí?

Uvědomujete si, že Eddard byl v podstatě zrádce? Zradil svého krále. Já mu to ani v nejměnším nevyčítám, Aerys byl šílený, ale život není černobílý.

Jinak si nemyslím, že by něco viděl. Jeho čestnost byla tak velká, že mu zakrývala zrak.

Píše:
    btw - i Catelyn chtěla po Robbovi, aby jako pověsil Theona do klece na hradby, aby ho mohly vrány uklovat k smrti. Způsoby likvidace nepřátel se v říši zase tak neliší.

A co jako? To má být nějaká norma? Catelyn udělal v sáze jen pramálo dobrých rozhodnutí.
    Nevada píše:
    Ale prosím tě. Draci jsou maximálně symbolem dobyvatelů (vítězných, pravda, ale pořád jen dobyvatelů).

A kdo jiný vládl Sedmi královstvím než dobyvatelé, akorát si potvrdila, co jsem napsal. :-)

Nevada píše:
    Daenerys je pro Sedm království smrtelně nebezpečná a přinese tam jen další utrpení, krveprolití a spoustu smrti.

To samé se dá říct i o Stannisově možném nástupu na trůn. Každý z nich by si se svými protivníky nejprve vyřídil účty. Samozřejmě bych si na trůně Západozemí představoval někoho lepšího. Nesmíme opomenout ani fakt, že s největší pravděpodobností už nebude mít nikdy dítě, takže by musela někoho adoptovat. Královnou být nemusí, ale určitě do dění v Zapadozemí ještě nějak zasáhne.

Nevada píše:
    ale je otázka, jestli to nakonec nebude stát víc obětí mezi lidmi než při invazi Jiných.

Tak to asi těžko. :-D Napadá mě jedině možnost, že by jejich invazi zastavili ještě za Zdí. Pak by možná měla možnost napáchat víc škody, než oni.

Nevada píše:

Nezapomínej, že Catelyn byla především Tullyjka. U ní bych se Starky zrovna moc neoháněl.
    Jejda, sorry za spoiler. Díky Aleku. :-)
    Olorin: pls, Nevada psala, že je teprv v Bouři mečů, tak jí to nekaž. Už jsem ti do toho jemně zasáh, případně to uprav dle sebe. I když možná už je pozdě...

Chmur píše:
    Uvědomujete si, že Eddard byl v podstatě zrádce? Zradil svého krále.

Zradil svého tyrana aneb zrada na tyranu není zločinem :-)
    Je to moje chyba, že jsem si nepročetl všechny příspěvky na předchozí stránce. Už jsem to promazal.
    V poho, my jsme si tu nikdy na spoilery moc nehráli, takže je pravděpodobný, že jich tu je hafo, ale když už se Nevada zmínila...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.