Oblíbená postava?

upraveno 2. června 2011 v Akce a hlasování
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
1222325272859

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. června 2010
    No mě třeba nic nepřinutilo fandit Cersei...
  • upraveno 30. června 2010
    bran má k mágovi naozaj asi najbližšie.
  • upraveno 30. června 2010
    + Eddard, Artur Dayne, Jon, Jaime

- Walder Frei, Cersei, Malicek, Catelyn
  • upraveno 10. července 2010
    Vzhledem k tomu, že jsem sám tak říkajíc bastardem, tak je můj oblíbenec jasný :) (aspoň, že se nemusím potýkat s příjmením Švestka, které by se u nás asi praktikovalo), dále Jaime, Tyrion, Davos, Ohař a tak nějak nemusím všechny Starkovny/Tullyjky.
  • upraveno 11. července 2010
    + Sansa, Daenerys, Ohař, Barristan, Eddard, Varys, Theon,...

- Joffrey, Petyr, Walder, Aeron, Roose-Bolton, Euron (Bojím se té jeho pekelné trumpety)...
  • upraveno 14. července 2010
    Počítám, že budeš první, kdo tady do svého seznamu oblíbenců zahrnul Theona... Výborně :-)
    Já bych to moc nerozmazával a bral to jako mladickou nerozvážnost (jinak si to vysvětlit neumím). :-))
    snáď aj posledný fanúšik Theona. Smraďoch už asi veľa nezachráni... aj keď možno bude mať úlohu Gluma a nechtiac niečomu pomôže...
    upraveno 14. července 2010
    Počkat, nefandila Theonovi náhodou Tyna?
    Theon ušel, když se musel bránit pohrdání ze strany jeho rodiny (i když i tam byl strašně namyšlenej), ale jeho jednání na Zimohradě mě dost naštvalo. Ještě, že neodešel na Zeď, Jonovi stačil Slint. :-D
  • upraveno 16. července 2010
    U mě třeba Joffrey přešel z naprosto nesympatické postavy k naprosto oblíbené postavě. Asi mi byla nesympatická ta jeho část o kterou přišel....Naproti tomu ztráta jisté části Eddarda měla naprosto nulový efekt :)
    Joffrey? Asi Jaime, ne? :-)
    ups, pardon. jsem to pročítal a nějak se mi to pomotalo - damozřejmě že Jaime
    Damozřejmě? Snad samozřejmě, ne? :-)
    Kdybys radši sumářil, vtipálku :-)
  • upraveno 18. července 2010
    Oblíbené postavy - Tyrion, Robert, Davos, Stannis, Sandor, všechny Starkovic děti, Jeor Mormont, Podrick Payne

Neoblíbené - Jorah Mormont, Cersei, Lysa Arryn, Jaime, Barristan Selmy

Váhám - Theon, Daenerys, Malíček
    upraveno 18. července 2010
    Barristan? Sice se spustil s Daenerys, ale jinak nemůžu říct, že by byl nesympatický. Pro mě je spíš neutrální s jistým stupněm obdivu - jak zatočil s Lannistery, když se ho pokusili zavřít...

Naopak u Starků mám problém s Aryou. Je sice všeobecně oblíbená, ale podle mě si moc nevzala k srdci slova svého otce, že zabíjení by nemělo být nikdy snadné...
    Inu, začalo to házením pomerančů a skončilo podřezáváním v temných uličkách. A takové to bylo nadějné děvče.

Obecně mám rád postavy začínající písmenem S.

I já sám tak začínám. :-)
    arya a danny. iste :)
    Ano, samozřejmě, Sansa, Stannis, Syrio, sarven atakdále. :-)
    heavy_head píše:
    Inu, začalo to házením pomerančů a skončilo podřezáváním v temných uličkách. A takové to bylo nadějné děvče.

Možná kdyby ukojila svou krvelačnou touhu tehdy (místo hození pomeranče), mohlo být vše jinak. :-)
    Určitě jsou na Selmym některé věci sympatické, např. jak unikl Lannisterům, je to skvělý bojovník, zachránil Daenerys atd. Vadí mi ale, že všechno co kdy udělal vždy odůvodnil loajalitou. Davos je loajální ke Stannisovi, ale nebrání mu to myslet si nebo i říci svůj názor, byť může být nepříjemný. Nad loajalitou stojí pro mě odvaha dělat správné či nutné věci (jako když Jaime dal před loajalitou přednost zabití krále a Stannis se přidal na stranu bratra). Barristan sloužil šílenému králi (nikdy by neudělal to, co Jaime, i kdyby mělo královo přístaviště být zničeno), pak se přidal ke králi, který by pro loajálního rytíře musel nutně být nelegitimním uchvatitelem, za jeho velení Královská garda dosáhla svého hlubokého úpadku s muži jako Blount či nám známý muž, který zabil svého krále, zůstal na straně Lannisterů i po smrti Roberta a Eddarda a až když byl vyhozen, obrátil se proti nim. Nakonec se přidal k Danny, ale to, že je pravá dědička trůnu uznal, až když s ním vymetli. Loajalita je dobrá věc, ale její problém je, že s ní můžete odůvodnit cokoliv. Myslím, že něco takového zaznívá i od Eddardovy POV - Eddard ve Hře o trůny po smrti Roberta říká, že Selmy je dobrý muž, ale spoléhat se na něj nemůže.
    heavy_head píše:

Alek píše:
    Možná kdyby ukojila svou krvelačnou touhu tehdy (místo hození pomeranče), mohlo být vše jinak. :-)

Ale prosím vás, to je jen nedostatkem sexuálních zkušeností. Děvče se teprve hledá. Až bude starší, bude se ukojovat úplně jinak. :D
    Tak hlavně "fandím" Starkovic famílii, ale taky "hodným hochům" od Lannisterů - Jaimemu a Tyrionovi. Ke zbytku zastávám spíše neutrální postoj. Pravda Theon a Cersei nepatřej mezi moje oblíbence ale v mnoha ohledech je chápu. Jediná postava, kde by mi vyloženě vadilo, že natáhne brka, je Jon Sníh, ale ten je patrně jednou z klíčových postav celé ságy, takže jeho smrt hrozí patrně až v posledním díle. xD

Alnag píše:
    Ale prosím vás, to je jen nedostatkem sexuálních zkušeností. Děvče se teprve hledá. Až bude starší, bude se ukojovat úplně jinak. :D

No, jen aby tyhle dvě vášně nespojila dohromady. xD
    Alnag píše:

...řekl psycholog. Ha! Já vždycky řikal, že ona za to nemůže.

Šťoural by možná namítl, že Daenerys se zkušeností dostalo a zatím to nevypadá o nic méně krvelačně, ale takový tu jistě není. :-)
    upraveno 18. července 2010
    Alek píše:
    Šťoural by možná namítl, že Daenerys se zkušeností dostalo a zatím to nevypadá o nic méně krvelačně, ale takový tu jistě není. :-)

Ehm... :)
  • upraveno 19. července 2010
    toho atakdále si iba matne vybavujem. nejaký kráľ. hral ho werich? :D
    :) Plus asi tak v tomto pořadí: Tyrion, Jaime,Davos,Jon,

Zápor: Cersei, Joffrey, Sansa, Catelyn...(obecně nějak nemám rád ženský postavy v sáze)
    upraveno 19. července 2010
    Sarven: Atakdále byl komoří krále Já prvního ve Werichově pohádce Byl jednou jeden král a hrál ho Vlasta Burian. "Za prvně nevim co to je a za druhý mě to uráží."
    tajtrlik...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.