Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
K těm psům.... máte pravdu, ale už jsem taky zažila, jak jezevčík sejmul srnu.
A divočina.....mňam!
V Praze sice bydlím od narození, ale nijak zvlášť mi k srdci nepřirostla. Je to jen přelidněné město snažící si hrát na moderní evropskou metropoli, kterou není. Většina veřejných prostředků se promrhá na další rozšiřování silniční sítě, která každodenní masový přesun pracovních sil z přípražských nocleháren stejně zajistit nedokáže, ale zato spolehlivě snižuje úroveň bydlení ve všech dotčených čtvrtích. V pátek odpoledne a sobotu ráno proto zpruzení obyvatelé hlavního města startují své automobily, aby se v nich přesunuli někam, kde žádná auta nejsou.
Nová rezidenční výstavba slouží pouze jedinému cíli - vytřískat z každého čtverečního metru co nejvíc peněz bez ohledu na stávající zástavbu a potřeby občanské vybavenosti. Na školy a školky na plánech developerů místo nezbývá, neb ty lze těžko prodávat po 50+k/m^2.
Jinak dost pochybuju, že existuje něco jako typický Pražák. Karikatury z toho videa mi přijdou strašně umělé, i když připouštím, že se nejspíš nepohybuji ve správných kruzích.
Celkově bych rodilým Pražákům doporučila přesídlit aspoň na chvíli na vesnici nebo třeba do Atén, to by mluvili jinak. Asi by ocenili, že Praha není nejlepší město v Evropě, ale zdaleka ne nejhorší.
A na pražské metro nedám dopustit, zatím jsem ještě nejela žádným lepším.
25 let na I.P.Pavlova, teď jsem na Petřinách, což je mnohem lepší, to bezesporu.
Preto vacsina nechape tomuto songu:
Chcem s ňou ísť, vláčikom
na výlet do .....
Najprv sa poškriepiť, potom sa udobriť
Mať svoje tajomstvá
zamknúť ich na kľúčik
držať sa za ruky, nechcieť sa rozlúčiť
Bratislava je výrazne menšia, žiaľ aj dobrých vecí je v nej o kus menej, ale predsa len má svoju jemnú, skromnú, trochu skrytú krásu.
do prahy chodím často a veľmi rád, ale keď sa vraciam do Bratislavy, tak mi normálne vonia. mám ju veľmi rád.
žijem v nej polovicu svojho života.
pražské metro je jednoduché a prehľadné, to je jeho veľká devíza.
2 thorar: povedal by som, že bez porovnávania, nie je tvrdenie. pre teba je špinavá vo vzťahu k niečomu, inak by si vlastne ani nevedel že je špinavá. otázka je, či je to vzťah k teoretickému ideálu, alebo niečomu konkrétnemu.
2 gardien: to je asi veľmi subjektívne a možno to záleží od toho koľko krát si kde bol. v zásade bratislava, tým že je výrazne menšia je v nej dosť jednoduché orientovať sa, keď trochu vieš. v prahe pomáha orientácii turistov/hostí metro, lebo je takou chrbticou.
V tomto mi naprosto vyhovuje Hradec, proti Praze to je malé město, v mém okolí je dost přírody (samozřejmě jsou tady hnusné části jako Benešovka apod.) a všechno je dostupné na kole. Samozřejmě tu je méně pracovních, kulturních, nakupovacích, sportovních a dalších příležitostí, než v Praze, ale na Černém Mostě jsem autobusem ani ne za hodinu a půl :)