Ešte k téme predtým... @Ben Nevis mne to automaticlké tykanie vadí.. ale nie ak tykajú mne starší ale proste.. to ako si kade kto automaticky myslí že len preto že ho nevidím mi je rovný a podobne...
Pripomínami môjho otca... mal problémi s kontaktmi v mobile a trebalo ich ruČne skontrolovať(1000+) a pri jednom mene mal poznámku tykanie.. a takyý pozerá: Ja si s ňou týkam? a ja jej stále vykám
Já mám raději tykání (třeba v práci), ale v diskuzích, kde očekávám velkou koncentraci starších lidí, vykám. Neuznávám názor "jsme na internetu, tam se tyká". To platilo, kdy internet měli jenom studenti VŠ a ostatním se o tom mohlo zdát.
Taky je blbé, když někomu nabídnu tykání a ta osoba, třeba pracovní nováček, se upejpá a dál vyká. Pak nevím, jestli ji mám opravovat nebo si myslet, že mi tykat nechce. :-)
Já taky nemám ráda situace, kdy mi starší člověk vyká, i když by mi mohl klidně tykat - jenže když mu řeknu ať mi tyká, tak to někdo může brát jako popostrčení k nabídce tykání, kterou má samozřejmě dávat ten starší...
Když jsme přišli na gympl po páté třídě tak nám všichni učitelé tykali a jen jedna učitelka nám vykala protože měla asi 150cm (kdo ví jestli) a většina lidí byla hned v primě větší než ona :D
@Everett_Young Kvůli výšce asi ne. :-) Možná se shlédla v zahraničí, kdy 12tiletým klukům říkají Mr. Potter. :-) Nám na gymplu taky někteří vykali a někteří tykali, ale to nám bylo 14+.
To nič ale mŇa si doteraz pamätá jedna učiteľka na gympli ako toho ktorému vyká.. Ono prišli sme na gympel.. damozrejme nam všetci začali vykať.. a niektore učiteľky.. pardon, profesorky sa spýtali či nam môžu tykať a tak ako samozrejme žiadny problem.. a jedna došlôa s tým že sa to spýtala a ja taký že nie... doteraz keď supluje (už nas uČi niekto iný, tyká celej triede ale mne nie.... holt čo už
Proč vlastně máme učitele na gymplu oslovovat "profesore / profesorko". Pokud vím tak tento titul propůjčený nemají. Takhle jsem nejvíc štval naší nenáviděnou učitelku hudebky kterou jsem oslovoval magistro místo profesorko.
@Everett_Young Podle mě je středoškolský profesor zvyk, tradice. Není to titul, ale spíš označení. Ale musím se přiznat, že když jsem teď byla s dotazníky na SŠ, tak mi dělalo problém uvědomit si, že mám hledat pana profesora/paní profesorku. Nějak jsem si od toho odvykla, protože na VŠ jsem profesora osobně potkala jenom jednoho.
Dějepis tam mám taky, ale PC nedávám protože aby mě pustili k maturitě z ITček tak musím mít aspoň ten jednoletý seminář z IT a ten se u nás neotevře ani omylem.
Komentáře
Taky je blbé, když někomu nabídnu tykání a ta osoba, třeba pracovní nováček, se upejpá a dál vyká. Pak nevím, jestli ji mám opravovat nebo si myslet, že mi tykat nechce. :-)
Nám na gymplu taky někteří vykali a někteří tykali, ale to nám bylo 14+.
;
Ale musím se přiznat, že když jsem teď byla s dotazníky na SŠ, tak mi dělalo problém uvědomit si, že mám hledat pana profesora/paní profesorku. Nějak jsem si od toho odvykla, protože na VŠ jsem profesora osobně potkala jenom jednoho.
@Gardien Tak doufej, že u ní nebudeš maturovat ;)
Navíc vždy m;užu přijit, vytáhnout otazku zložit ji a popřat jim hezký den
Až na ten poslední, samé povedené kousky :-) Hlavně lachtan, freestyle mobilecross a hokej cesko-slovensko.