!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
16566687071243

Komentáře

• @Anvil takže retro vzhlet
  • @M1on Přesně tak, třeba ten novej Hornet je fakt ošklivej.
  • upraveno 9. dubna 2013
    W800,scrambler,bonneville(jako Hugh Laurie =D )
  • Spíš to vidím na starýho horneta
    image
  • K seriálu, začal jsem mít dojem že naše milá Talisa je ve skutečnosti Lannisterský špeh a bude mít něco společné s rudou svatbou. Že Robba zradí, nevěřím jí ani to jméno ani tu pořád omílanou historku o tom že je z Volantisu.
  • @Blackfish Myslím, že tenhle pocit víc lidí má, než nemá. :D
  • A mě to chytlo až po tom druhém díle a když jsem si pročítal článek o postavách na wiki :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Blackfish napsal(a):

A mě to chytlo až po tom druhém díle a když jsem si pročítal článek o postavách na wiki :D

Už tu bolo aj video s údajnými náznakmi typu, že vedela dokonale povedať sľub Siedmym aj keď odtiaľ údajne nie je, že scéna pred scénou, kedy Talisa použila "My lord" bola s Tywinom nápadne vysvetľujúcim, že to používajú len urodzení Zápaďania, že Talisa mala v tom stane s Robbom ľahké šaty, ktoré sa ľahko vyzliekli a pod tým nemala nič, takže "do toho stanu išla s jasným účelom" a že Roose sa k nej chová divne, akoby vedel, kto to je a takisto ukázali, že Syrio, Šae a im podobní Essosáci majú divný prízvuk zatiaľčo Talisa má prízvuk Západozemský, - väčšinu z tých vecí, ale považujem za chyby tvorcov.
  • @Branislav_Gepeto Hlavně kdyby byla špeh, tak by ty náznaky byly viditelnější. Takhle sofistikovaní tvůrci seriálu nejsou.
  • @svoa00 Souhlas, to není tvůrci, to je herečkou :D já ji prostě nemusím.
    svoa00 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Hlavně kdyby byla špeh, tak by ty náznaky byly viditelnější. Takhle sofistikovaní tvůrci seriálu nejsou.

Nu, ja to ale nevylučujem, aby som potom nebol prekvapený. Ale bolo by to kruté, fanúšikovia nadobudnú pocit, že aspoň nejaká láska končí úprimne a šťastne :D A potom, že prečo má Once Upon a Time takú sledovanosť =D
  • Ale ten Madden na toho Robba sedne, bude mi tam chybět. King of the North!
  • Někdo tu předtím naťukával osud Jona, takže mi to nedá a přidávám svůj názor. Já to vidím tak, že Mel ho vyléčí podobně jako ten Rudej kněz vyléčil Victariona na lodi. To povede ke zčernání kůže okolo ran- dobrý detail k lordu veliteli noční hlídky :) Dál ale bude chvilku trvat než Jonova duše měniče trefí zpět do svého těla- očekávám minimálně dvě kapitoly, které to budou popisovat a v nichž Jon kápne i na nějaké tajemství např. o Branovi- to mi přijde nejpravděpodobnější i vzhledem k tomu, že mu může pomoci s cestou "zpět".
  • Potom by mě ale zajímalo, co zatím bude s Hlídkou...? (také se mi moc nezdá, že by měl Sníh zemřít)
  • Hlídka padne, zeď padne, Stannis se schová na Winterfellu.
  • @Blackfish OK a tym sa dostavame a čo s Jonom?
    Blackfish napsal(a):

Hlídka padne, zeď padne, Stannis se schová na Winterfellu.

Zeď nám spadla, zeď nám spadla.. Kde som to už písal? :D ááá kdesi v Oblíbené Písně... by to malo byť
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Blackfish napsal(a):

A mě to chytlo až po tom druhém díle a když jsem si pročítal článek o postavách na wiki :D

Už tu bolo aj video s údajnými náznakmi typu, že vedela dokonale povedať sľub Siedmym aj keď odtiaľ údajne nie je, že scéna pred scénou, kedy Talisa použila "My lord" bola s Tywinom nápadne vysvetľujúcim, že to používajú len urodzení Zápaďania, že Talisa mala v tom stane s Robbom ľahké šaty, ktoré sa ľahko vyzliekli a pod tým nemala nič, takže "do toho stanu išla s jasným účelom" a že Roose sa k nej chová divne, akoby vedel, kto to je a takisto ukázali, že Syrio, Šae a im podobní Essosáci majú divný prízvuk zatiaľčo Talisa má prízvuk Západozemský, - väčšinu z tých vecí, ale považujem za chyby tvorcov.
    1) Kde to video bylo?
    2) Talisa byla dle seriálu vzdělaná dáma ze starého rodu Volantisu - to by objasŇovalo, jaktože říká My lord a ne milord. Já taky mluvím anglicky jako královna (ve škole se učíme tzv. Queens English) a ne jako uklízečka z Glasgow - takže Talisa by mohla mít taky "pravopisnou" Západozemštinu.
    3) Neměla ve stanu zas tak lehké šaty - ona má totiž pořád ty stejné šaty zdravotnice a ty logicky nemaj tisíce knoflíčků. Zato to, s jakým tempen se SAMA svlíkla bylo dost podezřelý.
    4) Roose se k ní chodá odměřeně, težko říct, zda něco ví.
    5) S tím přízvukem: i v západozemí maj různé přízvuky, a Talisa má taky svůj přízvuk - takže to bych nepovažovala za podstatné. Teď k tomu můj názor na celou věc:
    Talisa JE ŠPEH Tywina Lannistera.

Phoebea napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Blackfish napsal(a):

1) Kde to video bylo?
    2) Talisa byla dle seriálu vzdělaná dáma ze starého rodu Volantisu - to by objasŇovalo, jaktože říká My lord a ne milord. Já taky mluvím anglicky jako královna (ve škole se učíme tzv. Queens English) a ne jako uklízečka z Glasgow - takže Talisa by mohla mít taky "pravopisnou" Západozemštinu.
    3) Neměla ve stanu zas tak lehké šaty - ona má totiž pořád ty stejné šaty zdravotnice a ty logicky nemaj tisíce knoflíčků. Zato to, s jakým tempen se SAMA svlíkla bylo dost podezřelý.
    4) Roose se k ní chodá odměřeně, težko říct, zda něco ví.
    5) S tím přízvukem: i v západozemí maj různé přízvuky, a Talisa má taky svůj přízvuk - takže to bych nepovažovala za podstatné. Teď k tomu můj názor na celou věc:
    Talisa JE ŠPEH Tywina Lannistera.

A Tyrion namiesto Šae nájde v otcovej posteli ju. A uškrtí ju. :)
    Ale hoci by ma to bez toho videa asi nenapadlo, mne to tiež pripadá ako pravdepodobné riešenie ako absorbovať plán Westerlingov zneužiť mladú a hlúpu Jeyne do svojprávnej, ambicióznej a inteligentnej dospelej ženskej...
  • Stanis ako vodca armády Iných, mi príde ako zaujímavá a znepokojúca myšlienka.
    Asi sa tu nenašiel ešte nikto natoľko šialený, aby ho napadlo, že Varys je v skutočnosti Aerys a že ten, čo mal byť Aerysom bol len skutočným Aerysom dosadená bábka a Varys hrá hru o tróny už dlho? :D Viem, že je to nemožné, len ma to tak náhodne napadlo.
  • upraveno 19. dubna 2013
    @Branislav_Gepeto Věřím, že Varys je Quaithe, věřím, že Quaithe je Mel :D.
    Kolikokoli napsal(a):

@Branislav_Gepeto Věřím, že Varys je Quaithe, věřím, že Quaithe je Mel :D.

:D Varys ako Quaithe by bol úžasný...
    Ale Mel má bohužiaľ iné ambície :/
  • upraveno 19. dubna 2013
    @Branislav_Gepeto Co ty víš, třeba to jen hraje :D. Ale ne... Varys je Quaithe. I když by mě zajímalo, kde byl během Hostiny. Jestli on Varys nebude i Daario nebo Danyin nový manžílek :D.
    Kolikokoli napsal(a):

@Branislav_Gepeto Co ty víš, třeba to jen hraje :D. Ale ne... Varys je Quaithe. I když by mě zajímalo, kde byl během Hostiny. Jestli on Varys nebude i Daario nebo Danyin nový manžílek :D.

Varys... Varys everywhere :D Varys je možno dokonca aj celá armáda Divokýh dokopy :D

Mňa Quaithe veľmi zaujíma, čo sleduje tými víziami a tak. Ako pri GRRM by ma neprekvapilo, kebyže je Quaithe naozaj Varys alebo minimálne robí preňho.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. dubna 2013
    A to jsem si myslela, že mám fantazii hodně bujnou a ujetou. Kam vy na tohle chodíte... :)
    Nevada napsal(a):

A to jsem si myslela, že mám fantazii hodně bujnou a ujetou. Kam vy na tohle chodíte... :)

Som sa trocha nudil pri sušení hlavy v sprche :D
  • Daenerys je Velký Jiný, všude kam přijde kráčí zkáza.

Nedlouho před jejím narozením byla její rodina zdecimována a domov obsazen.
    Při porodu zemřela její matka.
    Svého bratra přivedla na smrt a sledovala to bez mrknutí oka.
    Po svatbě dokázala zničit největší khalasar Dothraků, svého muže přivedla defacto nejprve k demenci a poté na smrt.
    Prošla mocná města jako Quarth, Astapor, Mereen a všude kam přišla dokázala zničit něco, co tam bylo už stovky let a poslední dvě jmenované přivést z relativní prosperity k naprosté bídě.

Staří bohové střežte toho aby její noha někdy vstoupila do Západozemí. Je jako mor.
  • @Nevada Čím déle nás bude Martin nechávat čekat, tím šílenější teorie budou vznikat :D.
    Blackfish: :D To vlastne dáva celkom zmysel. Illyrio je teda Azor Ahai - jediného nezničila.. Zatiaľ
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.