!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
16364666869243

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A třeba ani nepřijde :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Tenebris No problém je v tom že GRRM to nemá jak vyřešit. Dokonce i v pátém díle přidal nové hráče - Citadela, Aegon, Železná Banka Braavosu (což je IMHO jedna z nejmocnějších organizací jejich světa) a další. Teď se prostě musí vymlátit všichni proti všem :D
  • @Everett_Young Nakoniec vždy vyhrá železná banka.. ako už povedal Jon...
  • A ta je při STannisovy :)
    Zatím.
  • Kto je podľa vás Duch Zimohradu? Kto zabíjal tých ľudí a kone? A kto bola ta osoba ktorú stretol Theon na chodbe a ktorá ho rozpoznala?
  • Já jsem si myslel že duch zimohradu je Theon.
    Na Zimohradu zabíjely ty Manceho divoženky, možná i Mance sám. Ale na osobu na chodbě si nevzpomínám.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja som to celé nepochopil.

Theonova kapitola bola nazvaná Duch Zimohradu a myslel som si, že je to preto, pretože je taký mĺkvy, ako duch, ktorý tam kedysi žil, ale už nežije, potáca sa uličkami a tak.
    Ale je divné, že rovnako je pomenovaný aj onen vrah. Ja by som toto do Theona nepovedal, že by nabral takú "guráž" tak skoro, musel mu ju privodiť Mance s pradlenami, aby sa odvážil pomôcť Jeyne.
    Skôr to bol Mance.
  • Podle mě tam někdo je... třeba ten dráček, co ho probudilo to vypálení :D
  • There must always be a Stark in Winterfell.
    upraveno 8. dubna 2013
    Kolikokoli napsal(a):

Podle mě tam někdo je... třeba ten dráček, co ho probudilo to vypálení :D

Blackfish napsal(a):

There must always be a Stark in Winterfell.

The Walking Dead =D Zimohradský Zombie Horror
    @Branislav_Gepeto You kill or you die....or in this world, you die and then you kill.
    Blackfish napsal(a):

Leda by se Oša vrátila s Rickonem a schovávali se v podzemních prostorách (ale přijde mi to krajně nepravděpodobné) :)
  • @Nevada Tak kdy budou titulky ? korektorko :-)
    Nevím. Na edně je odhadovaný čas 20.00, takže snad jim to vyjde :-D
    Nevada napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Leda by se Oša vrátila s Rickonem a schovávali se v podzemních prostorách (ale přijde mi to krajně nepravděpodobné) :)
    Načo oni, veď v kryptách je celkom dosť veľa Starkov, ktorí rozhodne nie sú nadšení novými nájomníkmi :twisted:
  • @Nevada A co pro ně kutíš.Opravuješ po nich chyby?
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Nevada napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Načo oni, veď v kryptách je celkom dosť veľa Starkov, ktorí rozhodne nie sú nadšení novými nájomníkmi :twisted:
    A některým chybí meče... :twisted:
    MissUtahraptor napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Nevada napsal(a):

Blackfish napsal(a):

A některým chybí meče... :twisted:
    Náhoda alebo Záhada mystična (viď seriál How I Met Your Mother) :D
  • Everett_Young napsal(a):

@Branislav_Gepeto Právě ses nechal zabít miminem. Víš proč nikdo se nikdo z Castameru nevrátil a nezavraždil Tywina? Protože to nikdo nepřežil.

Jo, ze stejnýho důvodu přežili Přemyslovci a né Slavníkovci :)
    @Phoebea :applause:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Až na to, že to pravděpodobně nebyli Přemyslovci kdo Slavníky vyvraždil a Slavníkovci rozhodně nebyli pobyti všichni.
  • @MissUtahraptor a některé kosti taky
  • No tvrdí se, že je povraždili Vršovci - povraždili i ženy a děti, prostě všechny.
    Ale Boleslav II. (Přemyslovec) k tomu dal povel. A bůhví jak to bylo, jestli tam taky neposlal nějaký vojsko. (oh nepřipomíná mi to něco ... ?) :twisted:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. dubna 2013
    V současný době se historici chýlí k názoru, že Slavníkovci v reálu nebyli samostatný mocný rod, ale nějaká vedlejší větev Přemyslovců a Libici vlastně jen spravovali. Ostatně ta nebyla vypálená a zničená jak se tvrdí, podle archeologických nálezů existovala ve stejné podobně minimálně dalších 50 let.

Nejspíš šlo o loupežný nájezd (jestli Vršovců je otázka, z nich si doboví kronikáři udělali takového fackovacího panáka). Boleslav II. byl zřejmě v době kolem roku 995 již velmi těžce nemocný a pravděpodobně neměl záležitosti království plně v rukou. Proto se zřejmě v čechách v té době dělo všelico, aniž by s tím centrální moc mnoho činila. Ostatně Boleslavovi synové se dokázali o moc servat celkem úspěšně a ještě do toho vtáhnout Poláky.
  • Phoebea napsal(a):

Jo, ze stejnýho důvodu přežili Přemyslovci a né Slavníkovci :)

A co spoustu rodů, co problémy dělaly, a vyvražděné nebyli...?

• @Phoebea Všechny ne, minimálně jeden kněz přežil.
  • @Anvil Á měl jsem pravdu :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.