Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

upraveno 20. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

123468

Komentáře

• Nevada napsal(a):

U Theonovy plakací scény jsem div nemlátila hlavou do stolu.

Ti ho bylo tak líto? :D Já když mi pak došlo co s ním bude dělat...
  • Nevada napsal(a):

Já jí měl problém vnímat při prvním zhlédnutí, celou dobu jsem se upřímně BÁL, že tu postavu Rheona změnili, že to nakonec Bastard nebude apod. Kdybyste tušili, jak jsem si pak oddych při tom šíleném šklebu :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Naopak. Doufala jsem, že se za to Ramsay otočí, vytáhne nůž a dá se rovnou do díla.
  • Mě přišel tento díl dost dobrý. Vyplenění Astaporu / převzetí Neposkvrněných výborný. Docela se divím že tu scénu řešíte, moc mě nenapadá jak jí udělat líp. Otrokář to nečekal tak u sebe měl, jen osobní stráž co na tom je tak zvláštního, měl si převzít jedinečné zboží proč by povolil aby každý nuzák z města viděl draka stejně brzo jako on ? Že tam nebylo pobíjení v detailech na to není čas. Celkově na té scéně je vidět, že epičnost je daleko větší než u první série. Už tady nejede 8 severských jezdců do " velkolepé" bitvy mimo záběr, už to vypadá daleko epičtěji. A seřazené formace Neposkvrněných pochodující za Dany za zvuku chorálu na závěr - dobrý konec dílu
  • alek napsal(a):

Nevada napsal(a):

Já jí měl problém vnímat při prvním zhlédnutí, celou dobu jsem se upřímně BÁL, že tu postavu Rheona změnili, že to nakonec Bastard nebude apod. Kdybyste tušili, jak jsem si pak oddych při tom šíleném šklebu :-)
    Tohle on asi umí, ten úsměv nebo co to bylo co mu dvakrát přeběhl po obličeji byl děsivej :D
    alek napsal(a):

Nevada napsal(a):

Toho jsem se jeden čas bála taky.

• @Nevada Tak nějak váhám, zda je to dobrá či špatná vizitka pro tvůrce :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @alek Viděl jsi zfilmované O Myších a Lidech s Sinisem a Malkovichem? Je to doslovné? - je. Funguje to? Funguje. (i když uznávám že tam toho nebylo moc co zkazit)
  • Já nevím, ale jsem pořád přesvědčená, že Theon o Nedovi nikdy nikdy nesmýšlel jako o svým otci, ani jako Reek. Litoval spousty věcí, ale nikdy by o svým "vězniteli" neřekl, že je to jeho otec. Nebo jsem moc citlivá na tuhle linku, asi.
    A já jsem to myslela spíš tak, že mi vadí, když postavám dávají do pusy věci, který totálně mění jejich charakter. Nějaký spadnutí do bahna je mi celkem jedno, ale měnit charaktery mi přijde jako zločin. Obzvlášť když postavy jsou na celým ASOIAF to nejlepší (alespoň pro mně).
  • Jeho otec ho tam nechal hnít, tady se dozvěděl že prý ví o jeho mučení. Stark se k němu choval dobře a vychoval ho vlastními dětmi, i s Jonem bylo podle knihy zacházeno hůře než s ním. Seriálový Theon se prostě sesypal.
  • @TeresaGreyjoy No, já právě myslela, že něco podobného Theon říkal/myslel si v Tanci. Je možné, že jsem si to přála tak moc, až se mi vytvořila nějaká falešná vzpomínka :D. Některé změny charakteru mi nevadí. Zvlášť u postav, u kterých (aspoň v nějaké části) nevidíme do hlavy - jako Theonovi, Cersei atd., kteří měli své POV až později.
    A další změna, v kterou moc doufám a jak už jsem říkala - chci aby Sansa byla k Tyrionovi otevřenější nebo jak to popsat. Kdyby poklekla, tak bych skákala štěstím dva metry vysoko.
  • Já si myslím, že Hostina pro vrány a Tanec s draky budou dějově vložené do sebe.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    flanker.27 napsal(a):

@Anvil Podporuji tento názor. V naprosté většině byly dosud v seriálu nejlepší ty scény, které se věrně držely předlohy.

Mne sa páčila Ollena s jej Lannistermi levmi a prdiacimi Tyrellmi :) Je to taká maličkosť, ale desne ma potešilo, že aspoň jej dialógy zachovali z toho stretnutia.
    @Kolikokoli
    Mimo jiné kvůli dalšímu metakozelci v názorech. A ještě k tomu s pláčem.

@alek
    Nejspíš obojí.
    Kolikokoli napsal(a):

A další změna, v kterou moc doufám a jak už jsem říkala - chci aby Sansa byla k Tyrionovi otevřenější nebo jak to popsat. Kdyby poklekla, tak bych skákala štěstím dva metry vysoko.
    Jen aby stačilo pokleknout. Možná by si kvůli jejich současnému výškovému rozdílu musela lehnout, chudina :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @flanker.27 já vám to pískat nehodlám, neboj
    Ovšem, znějakého důvodu jsem byl opět jmenovitě vybrán já jako zástupce všech těch diskutujících disputujících. Je to čest, ale nevím, jsem-li jí hoden =D

K té doslovnosti: Teď si zrovna vzpomenu na první sérii, kde poněkud chyběl důvod, proč Catgelyn cestou zpátky z Králova přístaviště nesmí nikdo poznat a proč se snažila se dlouho nenechat Skřetem vidět. V seriálu právě tohle vynechání pak měnilo scénu v hostinci na rozcestí, kde se Catelyn do poslední chvíle snaží, aby ji Skřet nepoznal. V knize víme proč, v seriálu to mate, protože to není pořádně vysvětlený. Tady souhlasím s tím, že kdybych nečetl knihy, měl bych v některejch věcech pořádnej guláš.
    Naopak taková scéna s pokusem o vraždu Brana je převzatá takřka doslovně včetně toho, jak je v knize popsanej zápas Catelyn s vrahem.
  • @Nevada To je pravda :D. Koukala jsem teď někdy na 1x01 a vytáhla se teda neuvěřitelně.
  • Everett_Young napsal(a):

@alek Viděl jsi zfilmované O Myších a Lidech s Sinisem a Malkovichem? Je to doslovné? - je. Funguje to? Funguje. (i když uznávám že tam toho nebylo moc co zkazit)

Neviděl, ale to tohle dílko asi nedosahuje rozsahu a komplexnosti Písně, že? :-)
    @alek viz závorka. (Ale jistě jsi to četl :twisted: )
  • Everett_Young napsal(a):

@alek viz závorka. (Ale jistě jsi to četl :twisted: )

Nečet, já jsem barbar, ale díky za tip. Malkoviche můžu ;-)
    @alek Dostal za to Oscara
  • upraveno 23. dubna 2013
    Jsem jediný, kdo u té závěrečné scény pořád jen myslel na to, jak tohle Dany udrží při životě stran zásobování? Já vim, kravina, co se v seriálech neřeší, ale třeba by to mohli drobně zachytit...
    Ne pořád, ale taky mě to napadlo. :D

Jak na to tady koukám, začínám děkovat všem bohům, že mi spousta změn nevadí. :) Na rozdíl od druhé série si začátek třetí užívám mnohem víc.
    Některé změny charakterů naopak vítám, lidštější Cersei je stokrát zajímavější než ta neuvěřitelně hloupá ženská v Hostině. A Theon v Tanci
    lituje, že nezemřel s Robbem na Dvojčatech
    , což mi přijde v duchu toho, co řekl v seriálu, akorát to přišlo moc brzo, no. Ale třeba tomu nerozumim a jsem blažená ve svý nevědomosti. :)

Mnohem víc mi v tomhle díle vadilo, že tam třeba byla kratičká scéna s Branem, která tam působila úplně mimo... Mohli si ji schovat na díl, ve kterém bude více Brana. A Jojena! A Meery...
  • A mi se bude stýskat po Kraznysovi, ten herec ho hrál perfektně :applause:
  • Uz chapem, preco nam tak dlho nemohli potvrdit, ze Iwan bude hrat Ramsaya. Aby sa aj Nevada bala :twisted:
    Na mě to nehaž... v tomhle směru jsem se nebála ani chvíli. Dělali s tím tolik tajemství, až z to ho udělali v podstatě tutovku ;)
    Navíc mi zrovna tohle obsazení bylo víceméně šumák.
    Tak skuknuté...

1) Keď má Ros normálny účes, normálne šaty a normálny výraz je z nej neskutočne prekrásna žena. A plus konečne nie je len kurvička do počtu. Páčia sa mi zmeny vo Varysovi. Gestá, hlas, spôsob mluvy. To, že si uvedomuje, že Malíček by bo zlý vládca a že podniká kroky proti nemu. To, že do toho zakomponovali Lorasa mi nevadí - Aj Renly bol gay a vzal si Márdž. Išlo tam o politiku , takže v tom ani z diváckeho, ani z dejového hľadiska nevidím problém. Skvelá skratka, ktorou vylepšili Varysa, Ollenu (je hraná skvelo a prechcaná Ollena sa mi páči). Ros, ktorá ukazuje svoj skutočný herecký talent je zaujímavá. Krucinál, normálne sa bojím, že mi bude ešte chýbať ak nás náhodou opustí. Začína to byť divné. Ale vyzerá zlomená, niekto, kto poznal len jeden život, v ktorom našiel ambície a teraz spoznáva, že má talent aj na niečo iné.
    Ak Ros napokon zabijú miesto Dontosa, obávam sa, že pri súčasnom rozpracovaní to bude srdcervúcejšia scéna než RW. Aké smutné.

To, že z Podricka spravili Cassanovu mi nejako nevadí, aspoň ho troška zosvetlia, aj tak tam potom nebol 2x podstatný, takto to aspoň nebude Ten pajček, čo Tyrionovi nalieval.

2) Sansa je pekná a skvelá, Margaery je pekná a skvelá. Páči sa mi ako manipuluje s Joffreym, ako Cersei vybehla, ako sa to vyvíjalo. Toto mi nevadilo. A hlavne viac a viac úprimnej Olleny.

3) Branov sen - Takže z Catlyn idú robiť čarodejnicu ešte aj v snoch? Keby to bola moja matka tak by som sa bál... Ešte ako prikrčene s ním triasla - skoro ako Striga z Hornej vetvičky. Nu, bolo to trocha dosť odveci.

4) Arya skvelá, Sandor úžasný, predsúdie bolo vystihnuté výborne, stále viac a viac túžim po to župane, čo mal Beric (to by sa skvelo nosilo na spanie), Beric veľmi dobre vystihnutý. Tie rečičky o tom, že sú duchovia a bláblá boli ďalší odvecák, ale inak to bolo zaujímavé.

5) V tomto dieli sa neobjavilo nič z okolia Jona a pristihol som sa, ako ma to potešilo - chýbala mi len krásna Ygritte a komický Thormund.

6) Rozhovor Tyriona a Varysa chválim. Vtipný, svižný, dobrý, Varys popri komunikácií vykonávajúci svoje vecičky a následne odhaľuje čarodeja - niekto by to bral ako blbosť, ale mne to prišlo ako scéna vysvetľujúca, čo znamená Hra o tróny.

7) Tywin je úžasný herec. Akurát to, že povedal, že skrotí Jofa vyzeralo skoro
    akoby mal on sám prsty v Joffovej svadbe a to ma trocha vydesilo.

Ľudská Cersei mi akosi nevadí, aspoňže ukazujú ako v nej začína paranoja (oprávnená) voči Tyrellom. A Lena Headley je pekná a skvelá.

8) Linka Brienne a Jaime hviezdi. Zbližujú ich. A naozaj skvelým spôsobom. A tá visiaca ruka. Heh. Pekný detail. Po upozornení Flankerom (inak by som si to asi nevšimol) musím uznať, že to bolo naozaj divné -tráva, tráva, zemina, zemina, náhodné okoloidúce blato, tráva, tráva. Ale bol to detail, ktorý som neriešil. A nemyslím si, že tam Jaime padal kvôli vode - to by musel byť vážne zúfalý a pri tom pomere blata k vode skôr hladný než smädný.

9) Daenerysin koniec bol skvelý. Jej preslov, ako prehovorila, Kraznysovo uhorenie, Jorahove a Barristanove pohľady, ešte aj tá Missandei ako sa kukla, keď ju začula :D Daenerys má skvelý hlas pre valyrijčinu. Drogon vyzeral ako šarkan (neviem kto to spomínal v spojitosti s tým, ale takto vo filme to tak vyzeralo ešte väčšmi). Chápem, že majú málo efektov, ale aj drak by si uvedomil, že väčšiu šancu na útek má, keď mierne podlietne a celou silou vyletí, aspoň sa môže pokúsiť vytrhnúť sa omnoho rýchlejšie ako keď len trepe dohora ako mucha na skle. Ale inak skvelé. A Hudba v pozadí bola tiež zaujímavá. Vyvraždenie Astaporu bolo dosť skratkové, ale mňa po tom všetkom nadchlo aj to, ako Drogon spaľoval chodbičky v rade. Málo spektakulátorov mi nevadilo, bral som to tak, že sú tam len urodzení, ale tí dvaja zatúlaní cvokhauzeri v dave boli odveci a to statočne

Nu, po tom, čo predviedli v predchádzajúcich častiach a druhej sérií som bol spokojný asi so všetkým. človek je zo sťažovania si tak vyčerpaný, že už sa uspokojí aj s týmto. Brať to ako najlepšiu časť série? Určite. Seriálu? Nie som si istý, ale do top päťky by sa dostala určite. A je lepšie, že dej už zo začiatku ide z väčšieho hurta.

Takže v pohode. Som spokojný. Mohlo to byť omnoho horšie.
  • napadla mě taková blbost - theon a jeho zpověď o nezabitých starcích -> ramsey vyšle hledače, => bude střet => impulz k rozchodu skupinky

moc jsem nepobral, co mel znamenat ten Bran - nadhodíte mi?
  • Tu scénu s Branem jsem taky nepochopila.

Jsem asi jediná, ale mi vadilo to hrozné klišé, kdy Unsullied začnou bušit kopími na souhlas s Dany. Mi by stačilo, kdyby tam třeba jenom zůstali všichni stát a nikdo neodešel pryč jako svobodný, nebo tak něco. :-|

Že Jaime spadnul do bláta vůbec nevadilo, aspoň padal do měkkého :-)
    upraveno 24. dubna 2013
    brbr napsal(a):

Jsem asi jediná, ale mi vadilo to hrozné klišé, kdy Unsullied začnou bušit kopími na souhlas s Dany. Mi by stačilo, kdyby tam třeba jenom zůstali všichni stát a nikdo neodešel pryč jako svobodný, nebo tak něco. :-|

Divné to bolo určite. Oni sú vychovávaní ako otroci - skôr mali byť zmätení a nechápali, čo myslela tým "ste slobodní". Lepšie by bolo, keby proste povedala, že kto chce ísť s ňou oslobodiť ďalších otrokov v Yunkai, nech ju nasleduje, tam by bol moment, kedy ona pomaly ide so striebornou a nikto sa ani nehne a už si myslí, že nechcú ísť a akonáhle prejde za nich, otočia sa, aby ich viedla a okamžite bez zaváhania pochodujú za ňou.
  • Tento jeden nechápal co Danny myslela tím, svobodný. Tento jeden klepal stejně jako ostatní. Tento jeden rád slouží.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.