@Jay Robův tábor a sesekaný? To je hezký eufemismus :-) . Mě připadá asi stokrát přejetý kombajnem!!! Nečtenářům musí sever připadat jako poměrně liduprázdná končina, protože o tamních rodech a jejich sídlech se nedozví vlastně nic. Karstarkové prý polovina armády - pche! Tohle se autorům seriálu hodně nepovedlo. Dokud jsem si nepřečetl knihy, tak ze seriálu jsem měl i po první sérii dojem, že na severu žije proti jihu jen zlomek obyvatel a stejně tak televizní severská šlechta (byť tehdy ještě s Umberem) vypadala dost málo početná... A co se týče lordů z říčních krajin, je to ještě horší - máme tu jen Freye a Thulye, přičemž z chudáka Edmura dělají v seriálu soustavně blbce.
ahoj lidi, mám zase takovou teorii a je fakt hustá: - jiní, celej sever, ta zima, bíli chodci - to představuje boha - Melisandra, oheň, intriky, trůny, draci (démoni) - to ztělesnění ďábla a chaosu takže jde vlastně o klasiku fantasy dobro vs zlo, Ďáblové a andělé Takže Martin udělá u ságy šťastnej konec - Jiný všechny vyvravždí a bude věčná zima. Ale protože bíli chodci jsou vlastně bůh, takže to dopadne dobře, peace
Komentáře
- jiní, celej sever, ta zima, bíli chodci - to představuje boha
- Melisandra, oheň, intriky, trůny, draci (démoni) - to ztělesnění ďábla a chaosu
takže jde vlastně o klasiku fantasy dobro vs zlo, Ďáblové a andělé
Takže Martin udělá u ságy šťastnej konec - Jiný všechny vyvravždí a bude věčná zima. Ale protože bíli chodci jsou vlastně bůh, takže to dopadne dobře, peace
To je skoro ako USA versus Socializmus :D Na severu sú Jiní vychovánaní tak, že žijú v dokonalom svete, ale južanský výmysel zvaný život im to kazí...