Jorah Mormont - vyslysi posledni prani sveho otce?

upraveno 30. května 2013 v Postavy a bytosti
Stary Medved rekl Samovi, kdyz umiral, aby vyridil jeho synovy, ze mu odpousti a ze jeho pranim je, aby se pripojil k Nocni Hlidce. Myslite si, ze se Sam a Jorah setkaji a ze se opravdu Jorah pripoji k NW?
1235

Komentáře

• @Nevada Tehdy určitě z lásky ale myslíš že ten samý pocit vydrží dejme tomu těch 60 let? Každopádně manželství z rozumu byla dříve běžnou praxí a někde je tomu tak dodnes. A většinou spolu ti lidé vydrželi.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Proč mám pocit, že mluvíš o něčem jiném než já? Manželství z rozumu nezpochybňuju ani nepopírám. Jen říkám, že to není láska.
  • Proč by se lidé po x letech nemohli milovat? Jenom nějaká osmdesátiletá babička si asi uvědomuje, že na svého muže asi musí trošku jinak, než nějaká kočenka v minisukni.

Před třemi lety mi umřel děda na rakovinu. To jste měli vidět, jak babička ho "nemilovala a jeho smrt prostě tak nějak přešla."
  • @Nevada S Heavym jsme se tu bavili o tom jestli existuje láska bez vášně. Já říkám že jo, protože vášeň prostě vyprchá. Heavy říká že ne protože... nevím proč, Heavy je ofline takže se to chvilku nedozvíme.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. června 2013
    Nemůžu mluvit za něj, ale já tu debatu brala tak, že láska bez vášně, bez citů, jen čistě z rozumu, prostě nevykvete. Zatímco Ty poukazuješ až na další fázi, která ale bez té první (imho) není možná.
  • Ja som to pochopila rovnako.
  • @Hildegarda @Nevada V takovém případě je to jen o dohadech jestli jste ochotné uznat že když jsou dva lidé spolu z rozumem ospravedlnitelných důvodů (např. hledám podle co největšího počtu společných zájmů a stejných vlastností protože to zvyšuje šanci na nějaké to vyvážené fungování) nebo jestli to jako lásku neberete.
  • O lasce raději mlčim
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Chmur Ad demagogie: to jen proto, že nemám rád manévr "ty taky". Já nikomu nepřisuzuju, že se musí chovat podle mě, ale taky nežádám pochopení pro zločince jen proto, že to dělal z "lásky".

Lítost si nechávám pro lidi, kterým bylo nespravedlivě ublíženo. Jorah si za svůj osud může jen a pouze sám a viní z toho ostatní. Proto ho nemám rád, pro mě je to chlap co nám mužům kazí dobrou pověst :D (to prosím brát s rezervou).

@brbr To by mě vážně zajímalo proč. Zcela upřímně. Z nějakýho důvodu mě s ním někteří lidi spojujou a já to naprosto nechápu.

@Everett_Young Táta kdysi chodil za dědou do nemocnice a vedle něj tam ležel stařeček, co už byl naprosto nemohoucí. A jeho žena, babička v letech tam o něj pečovala, myla ho, převlíkala, krmila, a bylo vidět, s jakou láskou to dělá.

To je láska. Milovat někoho na vrcholu sil, mladýho, krásnýho, to je tak jednoduchý. Ale vydržet s ním v časech dobrých i zlých, to teprve otestuje, jak jsme silní.

BTW další věc, co mi na Jorahovi vadí, je to lolitkovstrví. Zamilovává se do mladých (skoro malých) holek, takže nějak u něj postrádám právě tu stránku milovat ženul i když už ve třeba 40 nevypadá tak jako ve 20.
  • @Everett_Young Přátelství není láska. Může to samozřejmě u někoho fungovat i způsobem, jak to popisuješ ty, ale upřímně to považuju až za jakousi poslední možnost, jak "tu malou směšnou věc jménem láska" najít. Takže se bavím o začátku vztahu, nikoli o jeho konci.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 2. června 2013
    @Branislav_Gepeto "Zamilovat se do někoho" a "začít s někým vztah" jsou dvě rozdílné věci, které sice můžou jít ruku v ruce (a tak je to ideální), ale neznamená to, že jedna bez druhé neexistuje.

Pokud se zamyslím, s kým by mi bylo asi tak nejlíp a pak se pragmaticky rozhodnu, jestli s ním budu nebo nebudu, tak to podle mě není láska. Láska nepotřebuje přemýšlet.

A samozřejmě, potom se může stát to, že ze sebe člověk udělá blbce nebo se bude trápit. Ale láska bez určité bolesti asi být nemůže. Nikdo ti nikdy nedokáže ublížit tolik jako ten, koho miluješ, ale přesto to za to stojí.
    @Darkover Je tam nějaká pointa k tématu?
  • @Askia Bylo to z většiny jako reakce na Gepeta. Pointa asi žádná, je vážně nutná?
  • @flanker.27 Popravdě já nevím. Možná proto, že víš, jaké je to být do někoho zamilovaný (ne že by to ostatní nevěděli, ale ty to dáváš nejvíc najevo).
  • @Darkover není, jenom jsem byl zvědavý :)
    Ehm, ehm. :-)
    Dík moc, máš to u mě :)
  • @heavy_head :applause:
  • @Branislav_Gepeto Musíš si víc věřit.
  • @Branislav_Gepeto Asi jsme se špatně pochopili. Samozřejmě člověk může mít důvody, proč svoje city raději skrývat a neznamená to, že ty city neexistujou.
  • @Branislav_Gepeto Nepochopil jsi to správně. Už to, že je skrýváš logicky znamená, že ty city existujou. Láska není otázka osobní volby, ta se buď stane nebo nestane. Ty mluvíš o případu, kdy se stala, ale ty ses rozhodnul to skrývat. Já mluvím o případu, kdy se nestala, ale člověk se rozhoduje, jestli s tím druhým být nebo nebýt z čistě praktických důvodu (např. jak psal Everett co největší počet společných zájmů a vlastností).
  • @Branislav_Gepeto Neboj, nejaka dobra dusa ta zvedie tak, ze si ani nevsimnes ;)
  • @Branislav_Gepeto Celý ten odstavec ale zněl: "Pokud se zamyslím, s kým by mi bylo asi tak nejlíp a pak se pragmaticky rozhodnu, jestli s ním budu nebo nebudu, tak to podle mě není láska. Láska nepotřebuje přemýšlet.". Z toho je snad jasně poznat o jakém přemýšlení to mluvím.
  • Ta averze vůči Nedovi se skutečně táhne napříč knihami. Rozhodně nešlo o jednorázový "výlev". Jorah je typický notor - ve světlých chvilkách si uvědomuje své chyby, ale není sto s nimi nic dělat. Šanci na změnu u něj nevidím, pokud nějak nepřekvapí v druhé polovině Tance..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.