tak jsem si znova přečetl část Střetu králů když je Dany v domě Neumírajích a je tam celek mdost zajímavých věcí které jsem docela zapoměl třeba: Viserys, bylo její první myšlenkou, když se znovu zastavila, ale při pozornějším pohledu si uvědomila, že to není pravda. Muž sice měl vlasy jako její bratr, ale byl vyšší a jeho oči byly spíš indigové než fialové. „Aegon,“ říkal ženě, která ležela ve velké dřevěné posteli a chovala v náručí novorozeně. „Jaké jméno může být pro krále vhodnější?“ „Složíš pro něho píseň?“ zeptala se žena. „On jí už má,“ odpověděl muž. „Je to princ, který byl zaslíben, a sám je písní ledu a ohně.“ Když to říkal, vzhlédl a jeho oči se střetly s Danyinýma. Zdálo se, jako by ji viděl, jak tam stojí za dveřmi. „Musí být ještě jeden,“ řekl a Dany nevěděla, zda mluví k ní nebo k ženě na loži. „Drak má tři hlavy.“ Šel k okennímu sedátku, vzal harfu a zlehka proběhl prsty po jejích stříbrných strunách. Místnost zaplnila tklivá sladká melodie a muž, žena i dítě se vytratili jako ranní opar. Jenom hudba linoucí se z místnosti ji poháněla na cestě dál. Takže Aegon je skutečně syn Rhaegara a ne Blackfyre
Mohlo ísť len o víziu minulosti, niečoho, čo sa stalo. To nemusí znamenať, že Rhaegar mal pravdu. Možno sa Dany len zdalo, že hľadí na ňu a nebolo to nič nápovedajúce. Proste len ukážka toho, čo si Rhaegar v minulosti myslel.
no ono tam je třeba taky tohle: O kus dál narazila na hostinu mrtvol. Nelidsky zohyzdění hodovníci leželi rozvalení na pokácených židlích a rozštípaných stolech, natažení v kalužích srážející se krve. Někteří měli usekané končetiny, ba dokonce hlavy. Odseknuté ruce svíraly zakrvácené poháry, dřevěné lžíce, pečená kuřata a skývy chleba. Na trůnu nad nimi seděl mrtvý muž s vlčí hlavou. Měl na hlavě železnou korunu a v jedné ruce svíral jehněčí kýtu, asi tak, jako by král mohl držet žezlo. Jeho oči sledovaly Dany s němou prosbou. to je celkem jasné kdo to je
To je naprosto jasné no :) Ale já si prostě nemyslím že z rukávu vytažený nic, provázený obarveným buzerantem (omlouvám se za ten výraz) bude najednou dlouho hledaný ztracený zachránce všehomíra, to bych mohl vyhodit první 4 knihy do koše a začít to číst od Tance s Draky, protože by ty linky postrádali smysl ke konečnému vyvrcholení ságy.
Milujem slovo Všehomír :D Odkiaľ to všetci máte? Slovný zvrat alebo to bolo použité v inom diele - má to na sebe nejaké autorské práva alebo ide proste len o takú formulku?
A kde berete tu myšlenku, že Aegon bude zachráncem všehomíra? :D I kdyby to byl "real deal", tak jsem si nějak nevšimla, že by Targaryeni byli nesmrtelný. Podle mě má být spíš katalyzátorem dalšího děje - Západozemí se dá zase "do pohybu", a až se o něm doslechne Dany, tak si hodně rychle pospíší, aby si zpátky vzala to, co je její. :D A neočekávám, že bude jednat racionálně a snažit se s ním spojit, spíš mám takový pocit, že ho bude chtít odstranit z cesty. Případně se do té doby provalí, že je to podvrh, v tom případě by ho chtěla určitě zlikvidovat.
Ono podľa mňa by Aegon mohol byť kľudne synom Ashary Dayne, ktorá mala tiež fialové oči. Pokiaľ je reč o farbe vlastov, že Ashara ich mala tmavé, tak mužskí potomkovia rodu Dayne ich majú strieborné. Tehotná bola v rovnakom čase ako Elia. Kto a ako ho vymenil, tak to už rozoberať nejdem, pretože tých možostí je veľa a ešte viac :D
Tanec som čítal dávnejšie, ale viacerí hovorili, že tá krv, ktorá tiekla z Dany v poslednej kapitole má naznačovať, že potratila. Viem, že po tom všetkom mohla hnačkovať od hladu alebo proste z čohosi iného, ale nemôže to nejako naznačovať, že skôr chytila Krvavý průjem? Nepamätám sa ako je to tam opisované, či je to blbosť, alebo je to možné. A hlavne dosť často sa spomínalo, že draci nepodliehajú ľudským chorobám a že Dany nemôže chytiť tú chorobu, pretože drak a tak. Možno sa mýlila.
@Branislav_Gepeto Myslím, že kdyby byla těhotná a potratila, tak by se nám o tom těhotenství aspoň krátce předtím zmínila nebo to v té kapitole nějak okomentovala. IMO je nemocná, ale díky rodové odolnosti neumře.
Já myslím, že člověk si nemůže splést "hnačku" s krvácením :) a o kousek před tím, Dany přemýšlí spíš tím stylem, že se jedná o normální menstruaci. Nejspíš by nemělo smysl popisovat Danyiny střevní potíže (i když po podrobných popisech různých jídelníčků, člověk nikdy neví) ale naznačit, že prodělala potrat, to už by přeci jen posouvalo události trochu jiným směrem. :-k
@Dreamer Nemělo by to smysl popisovat, ale Martin popisuje spoustu nepodstatných detailů, takže tady se odpověď nedozvíme. Asi zůstane jenom u toho náznaku.
@Zapper Tie detaily nepoznám, ale ak je to pravda, tak by sa mi koncept tvojho posledného odstavca páčil. Mohla by to byť jedna zo zaujímavých alternatív.
Ak posledný soundtrack, ktorý zaznie v poslednej scéne posledného dielu tretej série bude For the Realm, mohli by sme špekulovať čo to naznačuje a ako sa séria skončí.
Napadlo ma, že v seriálovom vlákne by to bol spoiler :anxious: Ja by som desne chcel, aby to bolo oživenie Cat s tým, že tá téma naznačuje, že Bratstvo robí veci v mene ríše. Môžu to byť Bericove posledné slová mierené na Thorosa.
Komentáře
Viserys, bylo její první myšlenkou, když se znovu zastavila, ale při pozornějším pohledu si uvědomila, že to není
pravda. Muž sice měl vlasy jako její bratr, ale byl vyšší a jeho oči byly spíš indigové než fialové. „Aegon,“ říkal ženě,
která ležela ve velké dřevěné posteli a chovala v náručí novorozeně. „Jaké jméno může být pro krále vhodnější?“
„Složíš pro něho píseň?“ zeptala se žena.
„On jí už má,“ odpověděl muž. „Je to princ, který byl zaslíben, a sám je písní ledu a ohně.“ Když to říkal, vzhlédl a jeho
oči se střetly s Danyinýma. Zdálo se, jako by ji viděl, jak tam stojí za dveřmi. „Musí být ještě jeden,“ řekl a Dany
nevěděla, zda mluví k ní nebo k ženě na loži. „Drak má tři hlavy.“ Šel k okennímu sedátku, vzal harfu a zlehka proběhl
prsty po jejích stříbrných strunách. Místnost zaplnila tklivá sladká melodie a muž, žena i dítě se vytratili jako ranní
opar. Jenom hudba linoucí se z místnosti ji poháněla na cestě dál.
Takže Aegon je skutečně syn Rhaegara a ne Blackfyre
Ale tak nič nie je vylúčené, uvidíme.
O kus dál narazila na hostinu mrtvol. Nelidsky zohyzdění hodovníci leželi rozvalení na pokácených židlích a
rozštípaných stolech, natažení v kalužích srážející se krve. Někteří měli usekané končetiny, ba dokonce hlavy.
Odseknuté ruce svíraly zakrvácené poháry, dřevěné lžíce, pečená kuřata a skývy chleba. Na trůnu nad nimi seděl
mrtvý muž s vlčí hlavou. Měl na hlavě železnou korunu a v jedné ruce svíral jehněčí kýtu, asi tak, jako by král mohl
držet žezlo. Jeho oči sledovaly Dany s němou prosbou.
to je celkem jasné kdo to je
Tie detaily nepoznám, ale ak je to pravda, tak by sa mi koncept tvojho posledného odstavca páčil. Mohla by to byť jedna zo zaujímavých alternatív.