Príjmite moje najúprimnejšie ospravedlnenie dámy :( Môj čin bol unáhlený a nevhodný. Nechcel som uraziť osobu statočného Jona, bastarda Eddarda Starka, lorda Zimohradu a strážcu severu. Len som chcel poukázať na to, že ASOIAF nie je Dallas a oživenie Jona by bolo fakt zbytočné. Dosť ľudí mu v príbehu prisudzuje veľkú rolu (napr. aj tá Targaryen teória), ale ja si myslím, že svoj účel splnil. Vďaka jeho kapitolám sme mali informácie čo sa na severe vlastne deje. Ale čo by mohlo byť príhodnejšie pre víchry zimy, ako pád Zdi a tam už Jona príbeh nepotrebuje.
@Tenebris Můžu, protože v knize není ani slovo o tom, že by umřel :-) Takže v tuto chvíli je těžce raněn, možná umírá,ale je živý. Vše ostatní je čirá spekulace. Za 6 let se dozvíme pravdu.
No ja dúfam, že je mŕtvy. Je síce pravda, že kniha nekončí tým, že umrel, ale to určite len preto, aby nám GRRM ešte z pohľadu nejakej inej postavy priblížil ukrutné muky tesne predtým než začne dýchať kytičky odspodu :spike: Smrť Johnovi Snehovi ! :onfire:
Když je řeč o Jonovi, tak mně při čtení té poslední kapitoly přišlo, že tam chybí ze strany Jona jakákoliv emoce ve smyslu překvapení, zklamání ze zrady atd. Prostě jen popis, co se stalo. Tak mě napadlo, jestli to nebylo z jeho strany divadlo (dost riskantní teda) pro Melissandru a spol. aby mohl opustit NW a jet zachránit domnělou sestru.
@Bhaal Kapitola je z pohledu Jona, takže by mi tam stačil ten jeho šok. Klidně v mysli. :-) Ale jinak prostě jen teorie. Spíš mi to přišlo divný v porovnání s tím, jak nechal GRRM umírat Catelyn.
Ad Svetlonoš - nemôže to byť prozaicky ten meč čo Jon už má? Bol už v ohni, dokonca aj Jonovu nejakú krv vypil, keď sa mu otlačil do ruky ... len tak ma napadlo.
Pro mě jsou poslední kapitoly Daenerys utrpení, ale stejně bych ji raději viděla umírat v nějaké epické bitvě na hřbetě draka nebo něco tragicky srdce rvoucího než na otravu jídlem nebo v důsledku zásahu meteoritem :) V Písni asi není postava, jejíž úplně všechny kapitoly by mě nudily nebo otravovaly (dokonce i Aeron a Aša mají světlé chvilky). Takže odstranění postavy, jen protože mě momentálně nebaví, by mě asi neuspokojilo, ani bych si neoddechla. Navíc kolem Jona je pořád spousta nevyřešených otázek, na které chci znát odpověď nejlépe z Jonova úhlu pohledu.
Opis bol rýchly a chladný. Vieme, že došlo k zrade, bodnutiam a proste padol a bolo to. Ak by zomrel, možno by tam neboli litánie, ale určite aspoň nejaká emócia, ako bolo písané, takže si nemyslím, že je mŕtvy.
Na druhú stranu si nemyslím, že to bolo divadielko. Jon bol vážne prekvapený, Veď sme videli do jeho hlavy. Nehral to. Bowen mu tie slová zašpekal. na čo by tie slová boli dobré? Ak by to chceli uhrať, musel by ich povedať nahlas, ak by mali zmysel. Keď boli smerované Jonovi, asi to nebol žiadny plán. A napätie s Bowenom sa zrkadľuje v celej knihe.
hadam nik z nas nie je naivny az tak ze si mysli ze NW, Melisandra/Stanis ci Zed dokazu zastavit Jinych. to by bol dost slaby hlavny protivnik, ktoreho by zastavila hned prva prekazka. budem vazne prekvapeny ak sa to targaryenskej koalicii podari (ak vobec) niekde na Siji. v tomto koncepte to co sa stalo Jonovi moze davat zmysel. osobne si myslim ze je vazne zraneny a preto nasledny rozklad koalicie NW a Divokych za zdi nedokaze ovplyvnit a tak i zadrzat uspesny utok Jinych na Zed. takisto verim ze sa mu nejak podari prezit a zapojit sa do bojov s Jinym pod kridalmi drakov :-) - viem som vecny optimista, divne hlavne ked citate GRRM :-)
Komentáře
Môj čin bol unáhlený a nevhodný. Nechcel som uraziť osobu statočného Jona, bastarda Eddarda Starka, lorda Zimohradu a strážcu severu.
Len som chcel poukázať na to, že ASOIAF nie je Dallas a oživenie Jona by bolo fakt zbytočné. Dosť ľudí mu v príbehu prisudzuje veľkú rolu (napr. aj tá Targaryen teória), ale ja si myslím, že svoj účel splnil. Vďaka jeho kapitolám sme mali informácie čo sa na severe vlastne deje. Ale čo by mohlo byť príhodnejšie pre víchry zimy, ako pád Zdi a tam už Jona príbeh nepotrebuje.
@Arutha2321 Hej, to asi hej :)
Za 6 let se dozvíme pravdu.
Opis bol rýchly a chladný. Vieme, že došlo k zrade, bodnutiam a proste padol a bolo to. Ak by zomrel, možno by tam neboli litánie, ale určite aspoň nejaká emócia, ako bolo písané, takže si nemyslím, že je mŕtvy.
Na druhú stranu si nemyslím, že to bolo divadielko. Jon bol vážne prekvapený, Veď sme videli do jeho hlavy. Nehral to. Bowen mu tie slová zašpekal. na čo by tie slová boli dobré? Ak by to chceli uhrať, musel by ich povedať nahlas, ak by mali zmysel. Keď boli smerované Jonovi, asi to nebol žiadny plán. A napätie s Bowenom sa zrkadľuje v celej knihe.