!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
18687899192243

Komentáře

• @Branislav_Gepeto 8-O no toto ! sodoma-gomora! =D :dance: ale,
    resp., z dračice :twisted: :oops:
  • TaZdar!

Tak už mi to nedalo a napsal sem do Talpressu otazečku, jest-li budou vydávat The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně. A bylo mi odpovězeno, že o vydání budou usilovat - jupí.
  • *cynický úsměv*
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Co znamená "usilovat"?
  • @Krisa TO znamená dlouho vymýšlet hodně výmluv proč to vlastně nešlo.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Toho jsem se přesně bála...
  • @Everett_Young snít o tom budu dál :-$ třeba jednou, až vyjde Sen o jaru, tak se určitě dočkáme, jsem optimista.
  • upraveno 28. června 2013
    Krisa napsal(a):

Co znamená "usilovat"?

Uvidíme napsal sem jim zpátky mail :-).
  • Cau lidi :D
    Tak me napadlo, co by mohlo aspon trochu dokazovat, ze Aegon je pravy Targaryen .
    V epilogu si Varys před Kevanem Aegona chvali, blahoreci atd... a Kevan rika ze Aegon je mrtvy a Varys rike, ze ne, ze je nazivu.
    Proc by mu lhal o jeho puvodu, kdyz chtel stejne Kevana zabit. Varys uz nemel co ztrati a klidne mohl rict aegonuv nepravy puvod, proto si myslim ze Aegon bude jedna z hlav draka, jestli se dozije prijezdu Daenerys :)
  • @Petr Podľa mňa je jedno, či je Targaryen, aleboBlackfyre. Jeho nárok je stále oprávnený.
  • Petr napsal(a):

Cau lidi :D
    Tak me napadlo, co by mohlo aspon trochu dokazovat, ze Aegon je pravy Targaryen .
    V epilogu si Varys před Kevanem Aegona chvali, blahoreci atd... a Kevan rika ze Aegon je mrtvy a Varys rike, ze ne, ze je nazivu.
    Proc by mu lhal o jeho puvodu, kdyz chtel stejne Kevana zabit. Varys uz nemel co ztrati a klidne mohl rict aegonuv nepravy puvod, proto si myslim ze Aegon bude jedna z hlav draka, jestli se dozije prijezdu Daenerys :)

Já si su jistý, že Daenerys se do Západozemí nedostane. A pokud by ty 3 hlavy vytvořila tak by to mohli být: Tyrion a Daario.

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Daario ako dračia hlava? :D To by sa erb Targaryenov menil každý mesiac... Raz by bol dráčik fialový, potom ružový...
    "3 dračie hlavy" ?
    (ale čo sa pod tým presne myslí ?
    a kto može, / kdo by mohol byť kandidátom na dračiu halvu ? jaké sú tam requirements, požadavky, a možnosti držitela toho označenia?
    resp. čo má na mysli GRRMartin, a čo jeho ..čitatelia, fanuškovia Písne, pod heslom *Hlavy drakov
    som to pochopil tak, 3 najsympatickejšie postavy (= najsilnejšie, najperspektívnejšie, najschopnejšie osoby Westerosu :
    ..na 3 hlavy draka by som nominoval napr.:

Tyrion / Tywin

Malíček / Varys

Sansa / Daenerys

atakpod..
  • Já si myslím že je to jen metafora :)
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell je to "věštba" z domu Neumírajícícch, kde Dany vidí Rhaegara, který říká, že drak má tři hlavy.
    upraveno 28. června 2013
    Práve som sa dočítal, že Aerys so svojou ženou verili, že tragédia v Letohrade urýchlila Rhaegarov pôrod a vysvetľuje to Rhaegarovu fascináciu týmto hradom. Rhaegar bol údajne považovaný za "narodeného v žiali".
    Možno toto Rhaegar chápal ako 'zrodený z popola a soli' = popol Letohradu, soľ zo sĺz smútku => preto sa zrejme považoval za Pieseň, keď si o tejto legende prečítal; niekde sa spomínalo, že nemal interest v boji, kým si neprečítal niečo, čo ho k tomu interestu prinútilo.

A čítal som, že Rhaegar bol melancholický. Ak by teraz Rhaegar žil, mal by 41 rokov. To by bola trollina ak by Rhaegar bol Bolestínsky Edd, lenže Edd má asi skôr päťdesiatku. A je to kravina.
    :twisted: A teraz ma napadlo čosi lepšie. Sansa zabije Roberta Arryna.

Ghost of High Heart
    ,,I dreamt of a maid at a feast with purple serpents in her hair, venom dripping from their fangs."
    Jeden používateľ si to vysvetlil ako Sansu na Joffreyho svatbe.

,,And later I dreamt that maid again, slaying a savage giant in a castle built of snow."
    Toto si ten používateľ vysvetlil ako onú pasáž, kedy si Sansa stavia hrad zo snehu a Robert jej ho zničí. Je tam ale Slaying. Žeby ho zabije? :) To by sa mi páčilo. Aj keď môže ísť len o takú drobnú metaforu. A pokojne to môže značiť aj Malíčka.
  • Ona mu zoberie hračku odtrhne jej hlavu a napichne ju pred ten jej hrad. Nvm či malý chorý Arryn sa dá považovať za savage giant-a :D
    JoeGyry napsal(a):

Ona mu zoberie hračku odtrhne jej hlavu a napichne ju pred ten jej hrad. Nvm či malý chorý Arryn sa dá považovať za savage giant-a :D

Keď rozdupával ten hrad bol v porovnaní veľký.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Petr napsal(a):

Cau lidi :D

No, lenze to su postavy v knihe a pan autor nam predsa takto jednoducho neprezradi pravdu o jeho povode o com by sme cele roky pri cakani na dalsi diel bavili ? o jedalnom listku ???

• upraveno 2. července 2013
    mě teď napadlo jestli je Aegon falešný tak by mohl být třeba syn magistra Illyria
    -myslím že říkal že měl syna
    -jestli to neříkal (už si to nepamatuji-musím si to znovu přečíst) tak tam bylo chlapeckéoblečení(Tyrion si ho bral)
    -když o něm mluvil (o Aegonovi) tak tam bylo že to říkal smutným hlasem-třeba se mu prostě stýská
  • @DanielSvatoš Já nejsem proti. Jen, že čtvrtá teorie v úvodu topicu zní:
    Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
    a bylo to tu rozebíráno tolikrát, že mě prostě krapet pobavilo, jak radostně Tvůj objev vyznívá. ;) :D
  • @MissUtahraptor HA to jsem si nevšiml a taky já moc nečtu diskuze předtím :) ale to už je podruhé co se mi to stalo...poprvé to bylo když jsem si jednou ráno uvědomil že Jon Sníh není možná syn Neda a byl jsem na sebe tak hrdý že jsem to chtěl někde napsat :) tady jsem ještě zaregistrovaný nebyl ale hned jsem viděl diskuzi-Jon Sníh Teorie-no a tam to lidi už taky nějakou dobu ozebírali :) ale byl jsem pořád hrdej na sebe že jsem na to přišel sám a nikde si to nepřečet :)
  • @DanielSvatoš Však to je taky správně! :-$
    Počkej jak JÁ budu jásat, až se ukáže, že je Jon ve skutečnosti potomkem Lyanny a Velkého Jiného a jakožto poloviční Stark/Sníh přivede skutečnou ZIMU! :twisted: =D
  • Nedávno jsem si všiml tohohle. She also holds Robb's declaration that names his successor.(Maege Mormont) . Kdo si myslíte ,že by to mohl být?Vím ,že se o tom spolu Catelyn a Robb bavili ,ale myslim ,že k ničemu nedošli.
  • @MissUtahraptor no nevim no...ale neberu ti to :) jinak mě by nevadilo kdyby Aegon byl opravdu synem Rheagara...je to celekm sympaťák a těch tam moc není pak už jenom sympaťačky :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.