!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
18889919394243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Aj GRRM má záujem o vydanie zvyšných dvoch dielov ságy :D
  • @Branislav_Gepeto Jistě že má zájem dožít se vydání zbylých dvou dílů ságy. Chce vidět zdrcené obličeje čtenářů a od srdce se jim vysmát :D
  • upraveno 4. července 2013
    To by mu stačilo kdyby teďka řek, že už se necítí na to to dopsat.
  • @Norvos97 Ale takhle je může štvát o něco déle tím že bude psát a oni budou čekat :evil:
  • Ale tím riskuje, že někomu opravdu dojde trpělivost a on už potom nic neuvidí.
    upraveno 4. července 2013
    GRRM rád odpovedá na špekulačné otázky: ,,Keep reading." Na to by sa dalo odpovedať hneď niekoľkými spôsobmi. ,,Rád. Ale nie je čo." Alebo ,,Keep writing." :-k

@Everett_Young
    Viem si predstaviť GRRMov diabolský smiech :D
  • Možná mi to uniklo v té sáhodlouhé diskuzi (ale nahoře v teroích to není). Nemohl by být Azorem Davos - rozhodně byl znovuzrozen ze slz a kouře? Mě by se to líbilo, je to má oblíbená postava, klasický klaďas :-)
  • @Fraglin Tak ale Rhlor "dobrý" boh určite nie je. Ja osobne nevidím súboj týchto dvoch bohov ako súboj dobra a zla, ale ako súboj zla a zla (upalovanie ;) ), takže mi tam Davos už len s tohto titulu nesedí.
  • Ale legenda o Azorovi není přeci jen záležitostí Rohlíka a jeho nohsledů, ne? Přišlo mi to spíš jako "celospolečenská" legenda, kterou si každá kultura trochu poupravila (např. Rhaegar si o sobě dlouho myslel, že je tím vyvoleným a Rohlíkovi příznivci v západozemí v tu dobu téměř nebyli).
    Upalování se mi taky moc nelíbí, ale pořád bych to řadil o stupeň výš než jsou jiní za zdí, asi bych žil radši v království ovládané Rohlíkovci, než se nechal vysát od Jiných.
  • Díval jsem se na Martina o Conana a říkal, že je dost možné, že knihy skončí jinak než seriál. V knihách jsou minimálně 4 postavy živé, za to v seriálu už jsou mrtvé. Tím pádem bych docela nevyloučil tu Jeyne Westerling. Možná je ještě ve hře. Nenapadají vás ty další?
  • @Nairo Jeyne Westerling je obrazně vzato přejetá kombajnem a na cestě domů. To je celý příběh. Splnila v sáze svůj jediný úkol. Nevylučuju, že Martin se o ní ještě krátce nezmíní, ale nic velkého bych nečekala.

Ty ostatní postavy... žádná z nich není extra důležitá.
  • Tak brácha konečně začal číst knížky a už je skoro v půlce Bouře (Robb ještě není mrtvej). Ptala jsem se ho, jak si myslí, že se to vyvine. Docela mě znepokojila jeho odpověď :D. Prý nesnáší Janose Slynta, který má být lordem velitelem na Hlídce. Doufá, že Jon se stane velitelem a Janose zabije. Pak bude epická bitva a Stannis je zachrání, ale potom Jon zabije Stannise, až zjistí, že měl prsty v Robbově smrti (pijavice). :-k
  • @Kolikokoli Bracha sa po veceroch pozera do plamenov, ze? :D
    @Kolikokoli Tvoj brat je optimista :D Ja som si myslel, že Janos proste vyadne a po ceste ho zabijú nejaké zvery. Ani trocha ma nenapadlo veriť v milosť GRRM, že by tú pomstu Jonovi doprial - och, nie pomstu, spravodlivosť som chcel povedať, nikto sa nemstil...
  • @Branislav_Gepeto kamarát ktorý začal čítať zase povedal že Jon nikdy prísahu neporuší a nebude s nikým spať :D (ako ostatní ktorí chodia "vykopávať poklad" :D )
  • upraveno 11. července 2013
    No, jako... jsem se ho ptala, co myslí dál. Prý Martin napíše nějakou "odpadlickou" postavu, která bude pak "supernejlepší", ale nakonec zase klesne a chcípne. Když začal říkat, že padne i Tyrion a Dany, a že Jona logicky čeká smrt, tak jsem fakt měla ten stejný výraz, jako tady Frollo :D.

edit: jo a jeho nejoblíbenější postava je Harwin :D.
    @Kolikokoli s tím, že Jon nakonec umře se smiřuji už od prvního dílu (ale bude to v závěrečné epické bitvě, ve které zabije padoucha, vysvobodí zakletou princeznu a zachrání svět před apokalypsou :D), co se týče toho ostatního, ať brácha radši drží kušnu, vypíchne si třetí oko, přestane pít zelenou a házet pijavice do ohně :onfire:
  • Kolikokoli napsal(a):

No, jako... jsem se ho ptala, co myslí dál. Prý Martin napíše nějakou "odpadlickou" postavu, která bude pak "supernejlepší", ale nakonec zase klesne a chcípne. Když začal říkat, že padne i Tyrion a Dany, a že Jona logicky čeká smrt, tak jsem fakt měla ten stejný výraz, jako tady Frollo :D.

edit: jo a jeho nejoblíbenější postava je Harwin :D.

Neprobouzíš se někdy s cuclfleky od pijavic? Není to u vás cítit po síře? Neposedává vám na parapetu havran s třema očima? Nemáte na zahradě nápadně bílej strom s vyřezaným obličejem?
  • @Blackfish alebo nečítal brácha niekde na wiki súhrn kníh? :D
    Nic nečetl, nemá rád spoilery. Ale děsí mě to :D. Doufám, že fakt nezakládá nikde tajné ohníčky ani nemá přímou linku na GRRM :D.

edit... ale tohle už je fakt děsivý...
    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Kolikokoli Harwin je sympatická postava, škoda, že tak okrajová.
  • @Kolikokoli spýtaj sa ho na Azor Ahaia možno bude vedieť ;-)
  • @Kolikokoli zeptej se ho kdo nakonec bude sedět na železném trůnu prosím :)
  • @Kolikokoli Má přečtené shrnutí jednotlivých postav :D
  • Prý už víc neřekne. Nechce vyzradit všechen děj :D.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Kolikokoli Jsi se zapomněla zmínit, že jsem jmenuješ Martin(ová) :D
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 12. července 2013
    Kolikokoli napsal(a):

Prý už víc neřekne. Nechce vyzradit všechen děj :D.

tak mu nasaď kravatu a zeptej se ho ještě jednou ! :evil:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.