!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
18485878990243

Komentáře

• @duny já si vždycky myslela, že je to Zeď, co drží po staletí Jiné v šachu, Zeď byla postavena primárně jako ochrana před Jinými a nejspíš je v tom taky nějaká magie, to znamená, že Zeď není pouze fyzická bariéra, ale jakási nepřekonatelná hranice, doufám, že tohle ještě bude nějak vysvětleno.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Krom toho bych připomněl, že v Bitvě úsvitu žádní draci nebyli.
  • @Dreamer Ano, je to bariéra před mrtvými i magická, proto nemohl Studenoruký projít tou bránou pod Zdí. Ale Noční Král na Zeď jednu mrtvolku propašoval, takže to bylo asi zakleto až později, navíc pokud se oživí už za Zdí tak je taky nezastaví.
  • Ví vůbec Daenerys něco o Jiných? Nebo tahle "nerůžová" část dějin prošla kolem, aniž by se jí dotkla? Jak by se asi Dany zachovala, kdyby věděla, že jejím potenciálním poddaným (kteří na její návrat jistě čekají jako na boží smilování :roll: ) hrozí vyhubení, kašlala by na to jako zbytek Západozemí nebo by se v ní probudil spasitelský instinkt a rozhodla by se jednat?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. června 2013
  • no ze ludi zabitych drakmi je viac ako nemrtvych premenenych jinymi by som asi polemizoval, ale na druhu stranu je to pekny pohlad v zmysle toho ze oba extremy lad i ohen prinasaju nie prave najlepsie vyhladky pre ludi v ich okoli.

to ze Zed bola postavena aby magicky drzala jinych v sachu neznamena ze ich tam naozaj udrzi. urcite sa najde iniciativny blbec co nakoniec na ten Joramundov roh zatrubi. navyse sa zda ze ani voda nie je uplne bezpecna a cez lad sa tiez zda sa da prejst. skratka neverim ze Zed so sucastnou ochranou dokaze zadrzat uz toboz nie porazit Jinych co maju byt hlavnym zlom a nepriatelom v celej sage.

Everet ma pravdu podla tych mrtvol co NW pritiahla na opacnu stranu Zdi (pokusali sa zabit jeora) zjavne magia Jinych funguje aj za Zdi. naopak tie co dal Jon do ladovych ciel zatial neprecitli, co je trosku divne. mozno ked zabijete wighta pred Zdi, uz sa nedokaze potom ozivit...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @duny Stačí si počíst o Poli ohně, Harrenově atd. Ve dracích nevidím jedinou známku spásy a jejich počínání mě o jejich prospěšnosti nepřesvědčilo, leda o tom, že nikdo vlastně neví, co s nimi.
    Jo, ty dva elementy by se mohly vyrušit, ale s jakými následky, toť otázka.
  • Ako vidím, tak sa na celú ságu pozerám o dosť ináč, než väčšina a iným nepripisujem až takú významnú úlohu. Mne sa tá idea "poďme zachrániť ľudstvo" a "oheň (draci) proti ľadu (iným)" nepáči. Viem že sa to volá pieseň ľadu a ohňa, ale viac ma bavia dvorné intrigy a vojny o moc, než nejaké náboženské žvásty o červenom bohu. Už mi to niekedy začína pripadať ako pán prsteňov (ktorý mám síce veľmi rád, ale bol by som nerád ak by sa pieseň zvrhla k nejakému zachraňovaniu ľudstva)
  • no na druhu stranu Jiny podla legiend takmer vyhubili populaciu celeho Westeros, kym ich Azor Ahai zvladol. Podla mna iba draci dokazu zastavit Jinych, ako to vsak dopadne - snad nie atomovym vybuchom :-) . Osobne si tiez neviem predstavit ako tych drakov Targaryeni zvladali a ako to dokaze Dany...

no mna tie intrigy bavia tiez, kedze su tak skvele napisane. na druhu stranu mi velmi pripominaju nasich milovanych politikov. a vzdy ma hned napadne scena z domu neumierajucich, kde dany vidi ako 5 krali trhaju cele westeros na kusy...

• Studeneoruký je na 99% Benjen Stark. Jen vyšší důstojník NW by věděl o tom průchodu ve studni.
  • @PrdeliNakopavac Ani Sam o nom nevedel a to mal co to prestudovane. Benjen patril v podstate do tej istej posadky, ktora uz davno nevedela o nicom. Vsetky vedomosti pomaly upadli do zabudnutia, takze aj vyssi dostojnik aj Jeor know nothing.
  • no třeba teorie že zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven je podle mě stoprocentní ale nevím kde berete že Aegon je Blackfyre...kde jste to vzali ? mě to teda vůbec nenapadlo
  • Zdar!

Já mám teorii zcelanovou. Znovuzrozený Azor Azhai (asi špatně napsáno) bude Samwell Tarly.
    A stane se ním v okamžiku poslední zkoušky na Mistra Citadely jakmile zapálí svíci z dračího skla.
  • @PrdeliNakopavac A potom co? Převálcuje Jiné jako buldozer?
  • No to už nechám na Martinovi.
  • upraveno 21. června 2013
    @Everett_Young potom budú neco jako *"Unforeseen Consequencies" ;D) :onfire: :other:

(HalfLife)
  • Kerý admin má stiky s vydavatelstvím talpress? Docela by mě zajmalo jest-li, majou v plánu přeložit a vydat The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně. Aspoň bych si zkrátil čekání na Vichry Zimy.
  • @Branislav_Gepeto úplne súhlasím. Moc nemusím super hrdinov a najlepšie by bolo, ak by identita AA bola prekvapujúca. Ja by som uvítal aby to bol naozaj Stannis :)
  • @Tenebris Jo, to by byla sranda.
  • Stanis je chudáček!
  • @PrdeliNakopavac Z čeho tak soudíš?
  • Kdepak, Světlonoš je někde v Ašaji, hoří tam velkej oheň a v něm je schovaný. Nidko ho nemůže vytáhnout, jenom Daenerys, protože je azbestová a odvážná.
  • A krásná a chytrá nezapomeň dodat! A skvělá vládkyně a matka draků a za bouřky zrozená a osvoboditelka a má jemnou pleť a její prdíky voní po růžích a nemá menstruaci a její pot voní jako levandule a je prostě báječná a je nejlepčéčečéší!
    A je kazachstán tady v té písničce:

A je jak vítr:

A tady ta by chtěla být jak Dénerys Targeryenová!
  • Tý jo, kde se dává like na Nicky :D :applause:
  • @Blackfish hehe :) :D :applause:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.